COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 977
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 670
  • Bulgaria
В Плевен закъсаха за тестове след случая с шивашката фирма. България успя ли да купи в крайна сметка някакво солидно количество PCR тестове?

# 17 671
  • На остров
Явно трябва да има една отделна тема само за чужбина и една само за България.
Тук в тази тема се е събрал целият драматизъм на форума Simple Smile .
Все на някой нещо или някой му пречи, все изисквания за линкове, за доказване на това или онова. Гледа се все най лошото да се подчертае и когато все пак някой харесва или одобрява нещо то бива веднага атакуван от форумната 👮.
И всички пишещи са пълнолетни  с претенции, образования, кариери и не знам още какво, въобще елит от сой Simple Smile .

# 17 672
Един интересен исторически факт, който показва, че нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено.
Годината е 1720, в град Марсилия пристига търговски кораб, който преди това е минал през Кипър, в който по това време е върлувала бубонната чума. Корабът е поставен под карантина. Но на влиятелни търговци са им трябвали коприната и памука от този кораб заради някакъв фестивал и натиснали местните власти да вдигнат карантината. За период от две години умряли 50 хиляди от общо 90 хиляди човека население на град Марсилия и още 50 хиляди в други градове на север. След края на епидемията властите въвеждат по-строг  контрол в пристанището, това също е и последната голяма чумна епидемия в Западна Европа.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Great_Plague_of_Marseille

И тогава и сега безграничната алчност погубва човешки животи.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 22:15 от LillyM

# 17 673
  • София
Дори да стане втора тема, то едната със сигурност ще прелее в другата.

# 17 674
За Испания пише +2,706 нови случая. (в worldmeters гледам аз)
Къде гледате 1300?

1308 са доказаните с ПСР тест за последните 24 часа, разликата е брой положителни за антитела. От известно време към доказаните с ПСР тест случаи, добавят и тези с антитела в уърлдометъра. Ако отворите източниците, единият линк води към таблица с данни за направени бързи тестове. Или поне аз ги разбирам така с преводача.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 20:25 от stasha_s

# 17 675
Генералът да е мислил преди да заключва хората и да ги лиши от доходи. Може би тогава нямаше да получава такива заплахи? Не е като да е невинен...

Smile SmileSmile Генералът заключва хората и ги лишава от доходи. По-абсурдно нещо не бях чела скоро.
Имам познат, работеше в завод, който произвеждаше части за Западна Европа. Спряха работа преди генерала да въведе ИП. Защото никой не им иска продукцията. Понеже такива хора не са малко, те ще свият потреблението си, и това ще рефлектира и върху други бизнеси. Генералът виновен ли е в случая? Аз пък спрях да правя оборот на близкия дюнер, баничарницата и на пицата на парче. Не ми е вменявал генерала мнението си, за да взема това решение.

# 17 676
  • Bulgaria
Видяхте ли Борисов как умира от скука? Да не мислите, че много се е трогнал от нещо. Smiley

https://www.facebook.com/JustPablo.official/videos/1212935735723200/

# 17 677
Какво още драматизират? Аз като видях сега в 17ч. данните и оптимизъм ме обхвана. В Банско също няма нови случаи.

# 17 678
Как мислите, има ли надежда от само себе си да изчезне вируса?

# 17 679
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ексит стратегията на Белгия обявена на 24 април 2020 от Националният съвет по сигурност

https://www.info-coronavirus.be/en/news/nsc-24-04/  на трите официални езика на Белгия, плюс на английски език, който също е признат за официален език в администрацията.

Добре разписано и обяснено. Иска ми се нещо такова и от нашите.
Ох, защо ми се струва, че хоум офисите вече ще са по - скоро норма, а не изключение от тук нататък? Sad

Няма шанс. Работата в колектив от къщи е в пъти по-трудна и непредпочитана. Единствено позициите за които не се изисква да имаш чест човешки контакт с другите може да се вършат ОК от къщи.

Въобще не е така. Работя от къщи повече от 5 години, това е тенденцията в Щатите за големите офиси, много по-евтино е за компанията, отколкото да плаща наем, ток и т.н за десетки хиляди служители. Имаме поне по едно събрание на ден (Webex), говорим по телефона или Jabber. За мен има много положителни страни и най-вече спестените 2 часа време, които иначе си ги отвисявам в трафик по магистралите. Да не говорим за положителното влияние за околната среда. Офиса никога не ми е бил полето за социални изяви, приятели имам достатъчно извън служебните контакти, така че хора не ми липсват.

# 17 680
  • София
Видяхте ли Борисов как умира от скука? Да не мислите, че много се е трогнал от нещо. Smiley

https://www.facebook.com/JustPablo.official/videos/1212935735723200/
Виждам, че ако този вирус е толкова опасен и корони летят навсякъде, трябва да се е налапал здраво и след 5-6 дни да се чуе. А тези, които бяха на заседанието, половината поне да са се натръшкали.

# 17 681
Аз се чудя защо непрекъснато се говори за ваксина?Никой не говори за лечение.Аз не искам да се ваксинирам.
Мернах, че може би ще има синтетично антитяло есента.

# 17 682
Скрит текст:
Ексит стратегията на Белгия обявена на 24 април 2020 от Националният съвет по сигурност

https://www.info-coronavirus.be/en/news/nsc-24-04/  на трите официални езика на Белгия, плюс на английски език, който също е признат за официален език в администрацията.

Добре разписано и обяснено. Иска ми се нещо такова и от нашите.
Ох, защо ми се струва, че хоум офисите вече ще са по - скоро норма, а не изключение от тук нататък? Sad

Няма шанс. Работата в колектив от къщи е в пъти по-трудна и непредпочитана. Единствено позициите за които не се изисква да имаш чест човешки контакт с другите може да се вършат ОК от къщи.

Въобще не е така. Работя от къщи повече от 5 години, това е тенденцията в Щатите...
Скрит текст:
за големите офиси, много по-евтино е за компанията, отколкото да плаща наем, ток и т.н за десетки хиляди служители. Имаме поне по едно събрание на ден (Webex), говорим по телефона или Jabber. За мен има много положителни страни и най-вече спестените 2 часа време, които иначе си ги отвисявам в трафик по магистралите. Да не говорим за положителното влияние за околната среда. Офиса никога не ми е бил полето за социални изяви, приятели имам достатъчно извън служебните контакти, така че хора не ми липсват.
Ето за това вече трябва да има нова тема.
За жалост в България е съвсем различно и, ако Короната ни донесе нещо положително, то това е, че доста работодатели и служители разбраха за това животно "хоум офис" и че същото не хапе.

# 17 683
Скрит текст:
Аз се чудя защо непрекъснато се говори за ваксина?Никой не говори за лечение.Аз не искам да се ваксинирам.
Мернах, че може би ще има синтетично антитяло есента.

Клиничните проучвания за ремдезивир продължават също. Но пък той не е много евтин.

# 17 684
Като чета за фаталните случаи за заразените и починали от коронавируса
много се набляга на факта ,че мнозинството с фатален край са възрастни хора
със съпътсващи заболявания,слаба имунна система..и края така или иначе
им е бил близо..но никъде не пишат защо тогава стотиците починали лекари и мед сестри
не са преборили заразата с лекота..защото не вярвам и те да са били в рисковата възраст?

Общи условия

Активация на акаунт