COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 660
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 790
За мен пък единствено обяснение е, че вирусът не е толкова страшен, че хората да падат по улиците и да се забележи, от една страна, от друга, който не тества, той не знае.

Далеч по-големи пиячи от нас я загазиха. Англичаните например.

# 17 791
Е сега се притесних,защото ми се събира една чаша вино годишно, пряко сили, и от 20 години не пуша. Sad По-скоро бих пиша белина Wink

# 17 792
Но много се чудя някой замисля ли се, изследва ли, търси ли ЗАЩО тук случаите са малко ?
Някаква причина трябва да има
Основната причина е, че реагирахме бързо. Не ми се мисли, ако НОЩ беше оглавяван от Мангъров, например. Извънредното положение беше въведено при малък брой заразени. Бяха затворени молове, заведения, кина, театри, паркове. Училищата не функционираха и преди това заради поредицата грипни ваканции. Детските градини преди да ги затворят бяха с 50% посещаемост, поне по мои наблюдения. ВУЗ-овете също реагираха бързо. Така ликвидирахме основни пътища на разпространение на вируса.
плюс така ненавистната диванна армия хоум офис. И всички отговорни хора, които направиха какво трябва и каквото могат. Не тръгнаха по кпп, стояха у дома. Плюс тия, дето си загубиха работата,  плюс тия в неплатен, плюс....още.
Сега остава тези, които продължават да работят извън дома да осъзнаят колко е важно носенето на маски и спазването на дистанция, за да пресекат огнищата на зараза, които са се образували по месторабота. Защото онзи шивашки цех го затвориха, но други производства продължават да работят при регистрирани случаи на заразени работници...

# 17 793
За мен пък единствено обяснение е, че вирусът не е толкова страшен, че хората да падат по улиците и да се забележи, от една страна, от друга, който не тества, той не знае.

Англичаните? Че те пиячи ли са, с тая бира 5-процентова...моля ви се, недейте така да ни сравнявате с лаици...
Ракия, или иначе казано по западному - грапа, не е особено популярна в тези държави. Обаче в България е основно питие за истинския българин/ка.

# 17 794

Ми..и това няма логика. Не може така рязко и бързо да се разпространи в почти всички държави, а примери си имаме бол, няма нужда да ги изброявам, знаем ги,  а тук - то Банско, то махалите, то кусане от 1 лъжичка, то пътувания по Великден и нямаме особено мн заболели и зазлели. Не знам. Не схващам просто.. или сме някакъв мега феномен, или нещо някъде ни лъжат Joy
Абсолютно съм объркана.

# 17 795
Не е изчезнал още. Но умира, когато не намери човек, на когото да се прехвърли. Затова беше и социалната дистанция.
Но още съм скептична, дали не сме в началото.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 00:17 от Не се сърди, човече

# 17 796
  • Germany

Това е графиката на Испанският грип. Заради нея ли казват, че очакват втора вълна? В момента на тази пандемия сме на тази малка, първа вълничка...Много, ама много се надявам да не е истина това за втора, трета и незнам си каква вълна 🤞

# 17 797
  • София
Ако графиката ще ни насочва, значи сега имаме някакъв пик, да речем, следващата зима наполовина заразени в сравнение със сега. Та спокойно. Ако това е вярно и ни сочи какво ще става, това е извода.

# 17 798
С вълните е малко както си го направим...

Ако изтърват пак нещата на места, като нищо втората ще е по-опасна.
Но според мен втората вълна е в кърпа вързана. Германците свалиха случаите до  под хиляда, а продължават да вдигат капацитетите на тестване. Вчера се похвалиха, че могат да правят по 818 000 PCR теста за седмица. Според мен се подготвят...
Да не се чудят някои къде са тестовете

# 17 799
От всички посочени фактори, БЦЖ звучи наистина като някакъв фактор
Но някой изследва ли го у нас?

# 17 800
От всички посочени фактори, БЦЖ звучи наистина като някакъв фактор
Но някой изследва ли го у нас?
Отживелица било.

# 17 801
Хеликаза, имаме 1350 нови за последните 24 часа,не са ни под хиляда за съжаление.

# 17 802
Прави ли ви впечатление обаче как идеята със стадния имунитет се пробутва най-вече на европейци и американци, държави, които и в момента са заели челните места в черната статистика. От общо 216 хиляди смъртни случая 58 хиляди са в САЩ и 126 хиляди в Европа. В същото време например в Азия никой като че ли няма намерение да гради стаден имунитет (сигурно са глупави). Тази пандемия разкри доста интересни неща, като например това, че при определени обстоятелства, човешкият живот има най-малка стойност в Европа и САЩ.

И една държава, която напоследък малко коментираме - Япония. Японците дълго време удържаха успешно положението, докато в един момент не изпуснаха нещата и тръгна и при тях експоненциален растеж. Веднага наложиха локдаун и гледам май вече са овладяли нещата:

# 17 803
Не ми се връща сега историята, но от Банско не излезе един болен. Не са само израелците, така че там си имаше проблем. А твърденията, че местните не общували с никой, освен със съседа си, са пълни глупости. Махалата преди 2 седмици казаха имало 150 болни, откакто стана масовото тестване, кой знае още колко са изникнали, ама и там не е имало проблем според Вас. Явно проблем има, но процентът, който влиза в болница не е този, който Вие си мислите.

П.П. Сега чакам цеха да видим колко от тези хора ще се влошат, повечето нямат дори симптоми.

# 17 804
Ама никой не е говорил за БЦЖ-то по принцип. Някой спомня ли си откъде тръгна това?

Ако изобщо има някакво превантивно действие, става дума за прясна ваксинация, а не някога боцната.

Общи условия

Активация на акаунт