COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 094
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 970
  • София
От Робърт Кох с гугъл преводач за аерозолното предаване.
Дори ако понастоящем окончателната оценка не изглежда възможна, предишните изследвания показват, че предаването на SARS-CoV-2 чрез аерозоли не е възможно при нормално социално взаимодействие.
Обаче, общопрактикуващия лекар д-р Жан-Жак Ербщайн си изплещи в интервю,
че тез аерозоли в издишания тютюнев дим ще те заразят до 10 метра.
Дали тютюневият дим не е катализатор? Smirk
Робърт Кох с/у провинциален лекар, жалващ се, че не може да публикува в научни издания.
Това, подчертаното, не го разбирам, признавам си. Т.е. - при разговор със заразен човек не можем да се заразим, така ли? Или?

# 17 971
Съгласна съм с мнението ви.
Никаде освен в България не се споменава за факта че сме страната с най-продължителен БЦЖ прием. Никъде не отрази този факт.

И правителството ни, и здравните експерти, и НОЩ, и СЗО са наясно с това, но небрежно се пренебрегва темата...
Към момента има поне 2 изследвани, които имат за цел да се докаже.
Южна Африка също се включва, с претенции за по бързи отговори и резултати от вече започналите изследвания..

Имаме ли основание да считаме, че докаже ли се ефективнот от БЦЖ ваксината в борбата ковид, българското население няма нужда от експериментално изследване на нови ваксини?

ЮЛИ месец се очаква Южна Африка да излязат с доклади..

Имаше важен абзац, и се пита дали се изнася за България:

"The analysis only focused on middle- and high-income countries. It states that low-income countries were excluded from the analysis because of unreliable Covid-19 reporting data and generally poor medical systems."

Този цитат директно се отнася за България ли? Ако е така, извинявам се за грубия език, но тези западни местообитатели да вземат да си погледнат първо техните на..ни зад..ци, заради които пламна целия свят. И СЗО, чиито данни бяха “много точни” и “добре анализирани”. А пък данните от Китай пращят от “достоверност“. Честно, писна ми вечно да ни имат и да се отнасят с нас като към хора 20-та ръка. Нито сме такива аборигени, нито медицината ни е първобитна. Имаме страхотни специалисти и постижения. Често не им и отстъпваме. Единственото, което ни липсва са добрите условия в държавните структури, но това прави лекарите още по-добри професионалисти, защото успяват да работят добре въпреки системата. Е има си и черни овце. И моето семейство е страдало заради лекарски грешки, но и не един път са ни помагали. Е писна ми сериозно да ни се повтаря колко сме зле, бедни и неоправдани. Никакво самочувствие нямаме като нация. Е не сме толкова ненормални пък!

# 17 972
Никаде освен в България не се споменава за факта че сме страната с най-продължителен БЦЖ прием. Никъде не отрази този факт.
Защо продължителен прием? Реимунизации се правят само след отрицателно манту. Какви са тия приеми?
Може и само с един от болницата да си...

# 17 973
  • Пловдив
Wagabunga, НОЩ казаха по въпроса, че няма достатъчно проучвания, нито достатъчно доказателства, че българското БЦЖ ни пази. Надяват се да е така, защото сме може би най-бецежираната нация в Европа и то с наша си ваксина.
Какво повече да кажат?

# 17 974
Е по другите страни има проучвания, явно тука няма, щом не го обявяват

# 17 975
Морска почивка или Сървайвър*..това си мисля, като чета туристическата декларация
която трябва да попълня, за да съм наясно къде съм тръгнала и какви строги правила да спазвам,
ако искам да си "почина" 7 дни с купони и безплатни чадъри, за да помогна на българския туризъм
да не фалира.. всъщност това чудо го лансира Министерство на туризма и Съюза на хотелиерите..
https://glas.bg/balgariia/na-more-deklaratsiia-i-saglasie-postav … karantina-430857/

Simple Smile А как ще се дезинфекцират шезлонгите след всеки ползвал????Няма такова плиткоумие-нагледала съм се на мокри с течаща вода от носа и устата/да не описвам други неща/ -бършещи се в шезлонгите и т.н....няма да описвам какво остава по тях Simple Smile)))С това как ще се борят ми е интересно...

# 17 976
  • София
Морска почивка или Сървайвър*..това си мисля, като чета туристическата декларация
която трябва да попълня, за да съм наясно къде съм тръгнала и какви строги правила да спазвам,
ако искам да си "почина" 7 дни с купони и безплатни чадъри, за да помогна на българския туризъм
да не фалира.. всъщност това чудо го лансира Министерство на туризма и Съюза на хотелиерите..
https://glas.bg/balgariia/na-more-deklaratsiia-i-saglasie-postav … karantina-430857/

Simple Smile А как ще се дезинфекцират шезлонгите след всеки ползвал????Няма такова плиткоумие-нагледала съм се на мокри с течаща вода от носа и устата/да не описвам други неща/ -бършещи се в шезлонгите и т.н....няма да описвам какво остава по тях Simple Smile)))С това как ще се борят ми е интересно...
Абе, ще ходим с шишетата спирт на плажа, това е ясно.
Друго ми е чудно - в тая декларация аз ще декларирам, че съм ОК, ако в последния ден от поичвката ми (или в който и да е  друг) карантинират хотела, да остана на собствени разноски още 14 дни в хотела под карантина, при все че най-вероятно ще ощастливя работодателя си с 14 дни неплатен отпуск?! Тия сериозно ли!?
Това с карантинирането на  хотели за 14 дни беше мярка в началото на епидемията, сега не вярвам да е толкова необходима....

# 17 977
Скрит текст:
И аз се присъединявам към всички възмутени.
Не разбирам докога ще си внасяме вируса? Какви полети? Не бяха ли прекратили полетите?
Изолацията е лукс и няма как да продължи безкрай ...и целта е да се овладее нещо което няма как да се овладее с постоянен внос на Корона.
Аха, имам роднина заклещен в Европа и поради драстично намалелите полети не може да се прибере. Като ги пишете тези неща за хората мислите ли или си представяте самолети пълни със зомбита кацащи в България?

Някои още не са разбрали, че няма как да се "изчисти" (тази дума ми е любима заедно с "проепидемичването") вирусът.  И аз не разбирам големият проблем в случая. Хората са под карантина и ще ги тестват. Голям ужас, голямо нещо. То по тази логика границите трябва да се затворят за 2 години, но това няма как да стане, особено в Европейския съюз.

# 17 978
Няма полза от БЦЩ ваксината. Тя е била задължителна в Англия и Франция до 2007, а сега имат една от най - високата смъртност. Освен това на круизния кораб Diamond Princess страните с БЦЖ ваксинация дори са имали малко по - голям риск от заразяване и влошаване.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.17.20068601v1

Ако искате отговор защо тук е по - ниска смъртността, вижте проучванията от предишния коментар

# 17 979
Duhi_puhi, 
Прием и реваксинация след отрицателно манту, без прекъсване в продължение на години задължителен в имунизационния календар.

Защо продължителен прием? Реимунизации се правят само след отрицателно манту. Какви са тия приеми?
Може и само с един от болницата да си...

# 17 980
  • Bulgaria
Сметки без кръчмар казвам аз на мечтите за летен турзъм в България. Ако тествахме масово и имахме някаква реална оценка на ситуацията - добре. Но да мислим за туризъм при положение, че в Плевен тестваха един шивашки цех и тестовете свършиха, е несериозно. Ако осъществят под някаква форма летен туризъм, няма да се учудя и по Коледа да сме под карантина.

# 17 981
  • София
Няма полза от БЦЩ ваксината. Тя е била задължителна в Англия и Франция до 2007, ...

Задължителна в продължение на колко години и без прекъсване ли е било?

# 17 982
  • София
И аз се присъединявам към всички възмутени.
Не разбирам докога ще си внасяме вируса? Какви полети? Не бяха ли прекратили полетите?
Изолацията е лукс и няма как да продължи безкрай ...и целта е да се овладее нещо което няма как да се овладее с постоянен внос на Корона.
Аха, имам роднина заклещен в Европа и поради драстично намалелите полети не може да се прибере. Като ги пишете тези неща за хората мислите ли или си представяте самолети пълни със зомбита кацащи в България?
Мисля, да, сестра ми е в Германия. Никой не казва, че идват зомбита.
Но не приемам, че не дават на хората да си окопаят лозето, а пристигащите са заразени и ги оставят свободно да се возят по таксита. Не разбирам. Ако някой пристига не трябва да е риск за никого тук.

# 17 983
"Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите
Да, веднъж каза, че идва бурята. Много ни беше страх Smiley
Рейтингът му падна след това изказване и се отказа. Тук се бях оплакала на форума.

ПП Между другото, тук няма щаб и такива. Курц ни е и баща, и майка. Както и не казват какво става в други страни, сами се информираме. Въобще много интересен подход.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 11:46 от Анонимен

# 17 984
  • София
Ще се оправят така, както се оправят и друг път, когато градините са затворени - някак ще търсят начин. Макар вече да усещаме вторият компромис какъв ще е - градините сами да решават дали да отварят.

В тая тема наглостта няма край!Градините не работят само по един месец в годината и дори тогава има дежурна по район градина, в която родителите, ако нямат друга опция за гледане, могат да оставят децата си. За какво сравнение въобще може да става със ситуацията в момента?

Общи условия

Активация на акаунт