COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 189
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 315
Не е ли редно НОЩ да се ръководи от вирусолог, а не от коремен хирург?

# 18 316
По въпроса със сезонните работници:
министърът на външните работи Екатерина Захариева по БТВ: „Нашите препоръки остават непроменени и те са не пътувайте в други държави“, припомни тя. По думите й сезонните работници от България са около 50-60 000 всяка година. „Те заминават сега на собствен риск и собствена отговорност, българското правителство не организира това“, заяви още външният министър за тези, които отново заминават за работа в чужбина. Тя обаче посочи, че те могат да се върнат когато пожелаят, но при спазване на всички мерки.
За случая с върналото се от от Амстердам семейство, Екатерина Захариева съобщи, че е разпоредила проверка и е разговаряла с посланика на Нидерландия у нас.

от ТУК
50-60 хиляди - добра бройка.
Сезонните работници не се ли наемат чрез Бг посредническа фирма, или всеки сам си ходи по фермите да си търси работа........

Няма нито такова задължение, нито такава тенденция.
Всеки си намира работа чрез когото може.
В края на януари на наша чистачка за Холандия замина дъщеря й, точно за селскостопанска работа, синът - за Англия - строител. Легално са си хората, работят с договори и осигуровки на място. И двамата ги уредиха на работа местни хора, нито нашата държава има нещо общо с това, нито българска фирма са ползвали.
Та - който както се уреди.
Не говоря за единици, а за цели групи, които тръгват. Посредническите фирми е ясно, че не са държавни.

# 18 317
  • При семейството си
Не знам дали вече сте коментирали това.

Швейцария: според най-новите предписания на децата под 10 години е позволено да прегръщат възрастните баба и дядо.

Учените: малките деца не заразяват с К-19.

https://news.sky.com/story/coronavirus-swiss-children-under-10-allowed-to-hug-grandparents-as-they-do-not-transmit-covid-19-11980568

Малките “лигльовци” (както нееднократно бяха наречени в темата), които ги следяхме изкъсо колко пъти майките им са ги извели на “разходка” на тротоара или на някоя тревна площ около блока, се оказват, че не са най-опасното Ковидно “оръжие”.

# 18 318
  • Пловдив
Не е ли редно НОЩ да се ръководи от вирусолог, а не от коремен хирург?

Тази тема вече я предъвкахме. Дай нещо друго.

# 18 319
Gabito, за това кой, как и кога се заразява няма ясен отговор.
А може да има и болни без симптоми, за които не се знае още, а шофьорът да продължава да си работи и контактува, както и всички хора в самолета.
И това лично мен и много хора доста  лично ни засяга.

Casa, нали са го сложили под карантина шофьора? Или не са още? И ще го изследват? Този полет е бил на 26.04,ако не се лъжа. Заразяването започва 2 дни преди проявата на симптомите, средният инкубационен период е 5-6 дни. Не би трябвало той да е заразил никого досега. Предполагам, че и семейството му ще бъде сложено под карантина.
Иначе да, всички сме потенциално заразни и опасни. Но няма как и да спрем да живеем до появата на ваксина, нито пък да спрем да работим. Винаги ще има такива случаи. А според мен на въпросната жена трябва да й се търси наказателна отговорност(ако това изобщо е възможно) за това, че се е качила в самолета с ясното съзнание, че може да зарази 10 човека още поне.

# 18 320
  • Bulgaria
В България има ли сайт, където можем да видим не само регистрираните положителни по области, а излекуваните и починалите? Тези данни, които ги изнасят всеки ден представляват всички регистрирани до този момент в областите, а в някои към днешна дата няма активни случаи.

# 18 321
Gabito, за това кой, как и кога се заразява няма ясен отговор.
А може да има и болни без симптоми, за които не се знае още, а шофьорът да продължава да си работи и контактува, както и всички хора в самолета.
И това лично мен и много хора доста  лично ни засяга.

Casa, нали са го сложили под карантина шофьора? Или не са още? И ще го изследват? Този полет е бил на 26.04,ако не се лъжа. Заразяването започва 2 дни преди проявата на симптомите, средният инкубационен период е 5-6 дни. Не би трябвало той да е заразил никого досега. Предполагам, че и семейството му ще бъде сложено под карантина.
Иначе да, всички сме потенциално заразни и опасни. Но няма как и да спрем да живеем до появата на ваксина, нито пък да спрем да работим. Винаги ще има такива случаи. А според мен на въпросната жена трябва да й се търси наказателна отговорност(ако това изобщо е възможно) за това, че се е качила в самолета с ясното съзнание, че може да зарази 10 човека още поне.

Това кога и къде е доказано, а и симптоми може да няма. Спомняте ли си случая във Франция ( Алпите)?

И аз мисля, че трябва да се правят тестове на пътуващите ( колкото и да са ненадеждни, е по- добре от нищо). Ясно е, че с термокамери не става. А границите не се затварят и всеки, който иска се връща. Внос, докога? Така се излагат на риск и пътуващите и гражданите тук. На добросъвестност не може да се разчита явно. Дори и да е така, човекът може и да не знае, че е болен.

Gabito, може ли линк, без преводач?

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 20:43 от CasaDelSol

# 18 322
В България има ли сайт, където можем да видим не само регистрираните положителни по области, а излекуваните и починалите? Тези данни, които ги изнасят всеки ден представляват всички регистрирани до този момент в областите, а в някои към днешна дата няма активни случаи.
https://coronavirus.bg/arcgis/apps/opsdashboard/index.html#/ecac … a956f7948f586af93
не посочва къде са излекуваните и починалите, но по-важното според мен е да се видят карантинираните.

# 18 323
Аз все повече се обърквам, като чета темата. Та малките деца почти не СЕ заразяват или НЕ заразяват. И другото вируса живеел 2-4 дни само в лабораторни условия и няма страшно ако някой ти се изкашля в лицето, защото микробите (или каквото и да било) са в минимално количество? Нищо не разбирам и едва ли някой има някакво еднозначно твърдение, защото май си пишем без да знаем почти нищо за вируса.

# 18 324

Има
https://esribulgaria.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.htm … 29a4311295dce390f

# 18 325
Тегава е работата с лечението, това може да направим като извод.

# 18 326
Casa, от Робърт Кох с превод от гуглето(доказали са го, не си измислям) :

Въз основа на реални данни беше изчислено, че съответната инфекциозност е налице два дни преди появата на симптомите, а най-високата инфекциозност е била в деня преди появата на симптомите (69). В момента краят на инфекциозния период не е ясен. В проучване с девет пациенти беше изследвана динамиката на екскреция на репродуктивни вируси от проби от гърлото и храчките. В пробите от фаринкса се съдържат репродуктивни вируси до четвъртия и от храчката до осмия ден след появата на симптомите (33).

# 18 327
Оздравелите сякаш са ни малко. Така ми изглежда.

# 18 328
Оздравелите сякаш са ни малко. Така ми изглежда.
Като им излезе отрицателен тест, тогава ги броят за излекувани, има някои хора по месец и повече не дават отрицателен тест въпреки, че са почти здрави. Още по-неприятното е че връщат пациенти за лечение след като са били изписани с отрицателен тест.

# 18 329
A ето нещо, за което не знам какво да мисля. Това е коментар на бивш мой бизнес партньор от Турция, сериозен човек, с много сериозен бизнес в музикалната индустрия, превела съм го с гугъл транслейт:

"Yes guys, now I will tell you what the meeting is. You know, my mother-in-law was sleeping in fsm with corona suphesi. Two tests were done, the tomography was negative, after 1 week they sent the negative outlet home. A week ago yesterday she brought the results of the tomography scan to a nearby private center hospital and showed it to the doctor. The doctor said that this crown was clearly visible. Then the antibody test showed that it was positive first, then frozen negatively, so that the body produced antibodies, but it damaged part of the liver and was still not oxidized. State hospital on the one hand and private hospital on the other. The doctor says that they do it on purpose, so if the numbers do not increase, that is, if you go to a public hospital and test it, they will bring the results to the point, they are probably lying, negative, if you pass a little, letting the air keep our low levels. How sad we were, we were surprised ... whom to trust"

Накратко - лежала е неговата тъща в болница, със съмнение за коронавирус, 1 седмица, 2 негативни теста, върнали я вкъщи..след още 1 отива в частна болница с резултатите от скенер, там лекарят вижда поражения, прави се тест за антитела - положителен. Лекарят му казва, че го правят нарочно, за да не се вдигат броят им на случаи много. Отдолу валят коментари и от други негови познати, че да, така правели, не били учудени и тн.

Общи условия

Активация на акаунт