COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 537
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 18 285
В какъв период, след преболедуване на Корона вируса, е удачно да се тества човек? Четох, че ако са минали 2 месеца нямало смисъл....
Аз имам желание да се тествам (след пневмония и отрицателен тест за грип), но все чакам да се успокои положението за да не се бутам сред болни.

# 18 286
  • София
По въпроса със сезонните работници:
министърът на външните работи Екатерина Захариева по БТВ: „Нашите препоръки остават непроменени и те са не пътувайте в други държави“, припомни тя. По думите й сезонните работници от България са около 50-60 000 всяка година. „Те заминават сега на собствен риск и собствена отговорност, българското правителство не организира това“, заяви още външният министър за тези, които отново заминават за работа в чужбина. Тя обаче посочи, че те могат да се върнат когато пожелаят, но при спазване на всички мерки.
За случая с върналото се от от Амстердам семейство, Екатерина Захариева съобщи, че е разпоредила проверка и е разговаряла с посланика на Нидерландия у нас.

от ТУК
50-60 хиляди - добра бройка.

# 18 287
  • София
много тежки инфекции, с отрицателни тестове за грип а и б.
Тоест, ако не е грип, е Ковид?
Аденовируси,  други риновируси... няма.
Има, не отричам. Просто го споменах във връзка с поста за докторката, която смятала грип б за ковид. А то по тази логика, може да е било всичко друго.

# 18 288
Габито, тези малко ли ти се струват? В плевенския завод Мизия доколкото си спомням заразата беше тръгнала от съпругата на човек, който е бил под карантина след завръщане от чужбина.
Виж, аз разбирам на теб лично защо това може да не ги харесва, но не може заради твоето удобство, болни хора да се качват по самолети и да пътуват насам-натам.

# 18 289
  • Пловдив
Молят ги...? Това не е концерт по желание?
Не съм казала за целия самолет? Имах предвид болните само...все още не са всички.

# 18 290
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ох, не знам защо през ден - два се появява някой някъде, който твърди много уверено, че видите ли ние сме изкарали К19 не само преди всички останали държави в Европа, ми и едно тихомълком, без усложнения и смъртни случаи...
Скрит текст:
ПС. Аз бях болна края на януари, тествах се за грип, ми грип си беше 😂. Нормален такъв.

Скрит текст:
Не знам как ако го е имало масово никой не е стигнал до респиратор... И лекарите не са се изпозаразили, а се заразяват сега...

Е да де, но къде изведнъж потъна Грип Б? Тя каза, че това си е научно доказано - през 40 седмици винаги има определен щам грип и той трае 20 седмици. Те затова и всяка година правят ваксина спрямо щамът, който се чака.

Не е "научно доказано", а тя го била наблюдавала в кривите на заболеваемост.
Ще ми се да интервюират лекари, които имат опит с пациенти, примерно от чужбина. Госпожата е евродепутат и няма досег с пациенти, може да рсзсъждава над данните, колкото и ние тук...
Точно защото е евродепутат е в крак с модните политически тенденции на тема Коронавирус.
Какво повече знаят докторите за грипа, което вие или тя не знае? Гриповете нямат лечение, има някакви ваксини със съмнителни резултати и това е. Харесва ни, не ни харесва, това е истината. Седим вкъщи, пием чай и Аналгин и чакаме да ни мине. Ако се влошим, почваме антибиотици, но това става рядко при млади и здрави хора.

С тази ралика, че кризата е медицинска, а не политическа.
Част от "гриповете" имат лечение - оселтамивир, занамивир. Ваксините няма да коментирам - има публично достъпни проучвания с несъмнителни резултати.
Аз бях болна от грип тази година (доказан). Не съм се лекувала с чай и аналгин.

Докторите знаят повече, защото имат пряк досег до пациентите, виждат симптомите им, анамнезата, развитието на болестта. Мен ми е интересно да чета, част от тях публикуват в групи във фейсбук скенери, анамнези, възстановяване, показатели на пациентите си.
Според мен  това би имало по-голяма стойност, ако се интервюира такъв специалист, а не политици.

# 18 291
И БЦЖ ще произвеждаме. Поне като докажат, че има ефект Борисов ще разпродаде всичко на целия свят.
Ние по принцип я произвеждаме и изнсяме, това не е нещо ново и нечувано.

И колко време е нужно за този клетъчен имунитет? То така без конкретика и аз мога да говоря. На много хора им се иска ковид 19 да е минал през България през февруари, но тестовете показват друго.

Скрит текст:
За каква отговорност говорите при хората от репортажа? Не виждате ли за какво невежество става въпрос. А и като ги слушах, българският не им е майчин език. Дали изобщо са разбрали какво им се казва там по телефона или е имало "помощник", който им е дал акъл да хващат самолета.

Ето интервюто на доц. Чорбанов с Георги Любенов:
https://www.bnt.bg/bg/a/dots-chorbanov-broyat-na-zarazenite-vliz … ponentsialna-faza

Ето още едно интервю с него, много е интересно:
https://www.bnr.bg/post/101238578/pri-slab-imunitet-i-pri-vazras … ane-s-koronavirus
Ето интересна статия за българската разработка за ваксина от екипа на доц. Чорбанов.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/bg-vaksina-pazi-kletkite-ot-covid-19-195556

# 18 292
На мен са ми правили инжекции с кръвна плазма при възстановяване след колянна операция. Кръвта се взима непосредствено преди манипулацията, центрофугира се и се поставя веднага. Та, как ще стане - ще си ходиш под ръчичка с човека с антителата, или как.
Освен това трябва и да сте със съвместими кръвни групи.

# 18 293
Лили, и аз не държа да летя с безотговорни хора, не ме разбирай погрешно. Нито пък аз бих тръгнала да летя болна. Но пък като се качва на самолет човек в днешните смутни времена си поема и този риск. Ако не иска да го поема, просто не лети. Та дано влязат в употреба ранните тестове, тогава и летенето би било по-лесно и безопасно.

# 18 294
Днес на път за пазара станах свидетел на група цигани, които си бяха седнали на слънчев мохабет на детска площадка. Циганетата им си играеха наоколо весело и щастливо. Големият парадокс беше, че съвсем наблизо беше спряла полицейска кола и всички участници наоколо, си стояха абсолютно спокойно и необезпокоявани от никого.
То не е само да етнос, днес около магазина където ходих се бяха събрали група тинейджъри (без маски естествено) и един от тях се доближи доста до мен и му направих забележка - той ми се смее ... та доста хора у нас приемат цялата история на майтап.

# 18 295
  • Другата България
Сега като слушам за полета от Амстердам...да не е отпаднало изискването за декларация и карантина?
Или като са манговци пишат, ако могат, неверни данни и 3 дни не могат да ги намерят?
Нали като си купуваш билет даваш номер на документ и имена. Казаха, че имат адресите на всички, но ги молят да се свържат със съответното РЗИ, за да ги тестват по - бързо. То нито да казват нещо, нито да не казват нищо.
И как решихте, че в самолета са пътували само цигани?
Именно това казаха.
Никой не издирва никого, РЗИ-тата ги издирват в смисъл по-бързо да ги уведомят и да ги тестват, а не, че ги издирват, за да ги установят къде са.
Напротив, нека казват хората, обществото няма да спре да интерпретира казаното така, както то го разбира и както на него му е удобно. Всяка дума се извърта, коментира, интерпретира, преиначава, разсъждава се върху нея "философски" и после не компютри и компоти, ами....
Ако не се казва нищо пък ще излезе, че се крие и укрива информация с цел дестабилизация...угодия никога няма да има.

# 18 296
Така е, но не ви ли прави впечатление, че НОЩ се ръководи от военен коремен хирург, а между тях няма нито един вирусолог?

# 18 297
  • Пловдив
Молят ги...? Това не е концерт по желание?
Не съм казала за целия самолет? Имах предвид болните само...все още не са всички.
Иначе ще чакат РЗИ да ги намери, а това може да отнеме време. Да, молят, нямаш задължение да звъниш ти в РЗИ освен ако си със симптоми и нямаш ЛЛ.
The stranger
Я виж хубаво кой е в щаба и с какво се занимава  по принцип.
Да, коремен хирург, но е главен лекар на армията, директор на ВМА и има управленски опит. Вирусолог та вирусолог. И? Ще спре пътуванията ли или може би ще каже на вируса да се спре сам.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 19:57 от dundi73

# 18 298
Скрит текст:
Това според мен е пълен хаос и е една от причините целият континент да е на този хал в момента. Според мен не трябва да се позволява на никой да се качва на самолет, ако няма отрицателен PCR тест. След като пристигне в България карантина + гривна за 14 дена. Ако искаме да живеем спокойно и свободно, другият вариант е още дълго време да се влачим така и непрекъснато да си внасяме вируса от чужбина.

Добре, де, теб лично какво те засяга? Проблемът е на хората, които са били в самолета. Но те така или иначе са под карантина. И евентуално таксиметровият шофьор може да е заразен. Какво толкова е станало, наистина не разбирам...
Ти сериозно ли??

# 18 299
Така е, но не ви ли прави впечатление, че НОЩ се ръководи от военен коремен хирург, а между тях няма нито един вирусолог?

На мен ми прави голямо впечатление, че се ръководи от директор на болница, докато според Националния пандемичен план трябва да се ръководи от вицепремиер. Но това няма нищо общо с медицината.

Общи условия

Активация на акаунт