COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 586
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 300
Вирусолози има 2-3 у нас, явно не стават за подобни постове. Епидемиолози, инфекционисти - това е в състава а начело лекар с пагон имащ опит в ръководене, мисля, че няма нищо сбъркано.

# 18 301
  • Bulgaria
Положението, в което се намираме в момента в една снимка:

Скрит текст:

# 18 302
Ето интервюто на доц. Чорбанов с Георги Любенов:
https://www.bnt.bg/bg/a/dots-chorbanov-broyat-na-zarazenite-vliz … ponentsialna-faza

Ето още едно интервю с него, много е интересно:
https://www.bnr.bg/post/101238578/pri-slab-imunitet-i-pri-vazras … ane-s-koronavirus
Ето интересна статия за българската разработка за ваксина от екипа на доц. Чорбанов.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/bg-vaksina-pazi-kletkite-ot-covid-19-195556
С какъв тест, как, се доказва клетъчен имунитет към КВ.

# 18 303
Вирусолози има 2-3 у нас, явно не стават за подобни постове. Епидемиолози, инфекционисти - това е в състава а начело лекар с пагон имащ опит в ръководене, мисля, че няма нищо сбъркано.
Какво ръководи лекаря с пагон, след като решенията ги взима правителството?

# 18 304
Относно летенето. Ако човек няма никакви симптоми, чувства се здрав и спазва необходимите мерки, защо не?

Но аман от тарикати, които се качват болни в самолета и поставят в риск всички на борда. Тарикати, защото знаят, че са болни - червено гърло, температура, задух, каквото и да е.

# 18 305
  • Street of Dreams
Скрит текст:
Това според мен е пълен хаос и е една от причините целият континент да е на този хал в момента. Според мен не трябва да се позволява на никой да се качва на самолет, ако няма отрицателен PCR тест. След като пристигне в България карантина + гривна за 14 дена. Ако искаме да живеем спокойно и свободно, другият вариант е още дълго време да се влачим така и непрекъснато да си внасяме вируса от чужбина.

Добре, де, теб лично какво те засяга? Проблемът е на хората, които са били в самолета. Но те така или иначе са под карантина. И евентуално таксиметровият шофьор може да е заразен. Какво толкова е станало, наистина не разбирам...
Намираш за нормално човек, болен от силно заразна болест, да пътува в самолет с още 95 човека? Няма разлика между 14-дневна карантина на здрави хора и това част от тях да бъдат заразени, с последващо евентуално боледуване и даже постъпване в болница, ако се влошат? Карантината те прекарват у дома, със семействата си, които също стават контактни...
Всъщност няма смисъл, на всички е ясно за какво става въпрос. Станало е, и пак ще става. За съжаление.

....когато проблемът попита какъв е проблемът...

# 18 306
По въпроса със сезонните работници:
министърът на външните работи Екатерина Захариева по БТВ: „Нашите препоръки остават непроменени и те са не пътувайте в други държави“, припомни тя. По думите й сезонните работници от България са около 50-60 000 всяка година. „Те заминават сега на собствен риск и собствена отговорност, българското правителство не организира това“, заяви още външният министър за тези, които отново заминават за работа в чужбина. Тя обаче посочи, че те могат да се върнат когато пожелаят, но при спазване на всички мерки.
За случая с върналото се от от Амстердам семейство, Екатерина Захариева съобщи, че е разпоредила проверка и е разговаряла с посланика на Нидерландия у нас.

от ТУК
50-60 хиляди - добра бройка.
Сезонните работници не се ли наемат чрез Бг посредническа фирма, или всеки сам си ходи по фермите да си търси работа........

# 18 307
Gabito, за това кой, как и кога се заразява няма ясен отговор.
А може да има и болни без симптоми, за които не се знае още, а шофьорът да продължава да си работи и контактува, както и всички хора в самолета.
И това лично мен и много хора доста  лично ни засяга.

# 18 308
По въпроса със сезонните работници:
министърът на външните работи Екатерина Захариева по БТВ: „Нашите препоръки остават непроменени и те са не пътувайте в други държави“, припомни тя. По думите й сезонните работници от България са около 50-60 000 всяка година. „Те заминават сега на собствен риск и собствена отговорност, българското правителство не организира това“, заяви още външният министър за тези, които отново заминават за работа в чужбина. Тя обаче посочи, че те могат да се върнат когато пожелаят, но при спазване на всички мерки.
За случая с върналото се от от Амстердам семейство, Екатерина Захариева съобщи, че е разпоредила проверка и е разговаряла с посланика на Нидерландия у нас.

от ТУК
50-60 хиляди - добра бройка.
Сезонните работници не се ли наемат чрез Бг посредническа фирма, или всеки сам си ходи по фермите да си търси работа........

Няма нито такова задължение, нито такава тенденция.
Всеки си намира работа чрез когото може.
В края на януари на наша чистачка за Холандия замина дъщеря й, точно за селскостопанска работа, синът - за Англия - строител. Легално са си хората, работят с договори и осигуровки на място. И двамата ги уредиха на работа местни хора, нито нашата държава има нещо общо с това, нито българска фирма са ползвали.
Та - който както се уреди.

# 18 309
  • София
Само, че функцията му не е да ръководи, а да консултира премиера за пандемията с коронавируса, нещо което не е в неговата компетентност. Все още сме парламентарна република и не сме във военно положение.

# 18 310
Не знам дали вече сте коментирали това.

Швейцария: според най-новите предписания на децата под 10 години е позволено да прегръщат възрастните баба и дядо.

Учените: малките деца не заразяват с К-19.
Според други обаче все още  няма достатъчно доказателства.

https://news.sky.com/story/coronavirus-swiss-children-under-10-allowed-to-hug-grandparents-as-they-do-not-transmit-covid-19-11980568

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 20:19 от LillyM

# 18 311
За мен подобна безотговорност като тази да пътуваш със самолет с толкова хора, знаейки, че си болен, трябва да бъде подсъдима. Реално застрашаваш живота на останалите съвсем съзнателно.

# 18 312
Ръководи ВМА и НОЩ. Решенията правителството ги взема след като изслушват щаба и преценяват. В цял свят е така - докторите държат на карантината, политиците дърпат в обратна посока, все въпроси за компромиси. По назад дадох линк на интервюто с Мутафчийски в DW, там има някои неща които е издал малко от "кухнята".

# 18 313
  • София
Не знам дали вече сте коментирали това.

Швейцария: според най-новите предписания на децата под 10 години е позволено да прегръщат възрастните баба и дядо.

Топ учени: малките деца не заразяват с К-19.

https://news.sky.com/story/coronavirus-swiss-children-under-10-allowed-to-hug-grandparents-as-they-do-not-transmit-covid-19-11980568

Ще го коментирам с две думи. Ужас убийци!

# 18 314

Щаба да се разпуска и г-н премиера със всичките му министри, зам. министри и кой от кой по-главни експерти, да си поемат задълженията.. стига са се крили като мишки!

Общи условия

Активация на акаунт