COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 592
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 18 330
Casa, от Робърт Кох с превод от гуглето(доказали са го, не си измислям) :

Въз основа на реални данни беше изчислено, че съответната инфекциозност е налице два дни преди появата на симптомите, а най-високата инфекциозност е била в деня преди появата на симптомите (69). В момента краят на инфекциозния период не е ясен. В проучване с девет пациенти беше изследвана динамиката на екскреция на репродуктивни вируси от проби от гърлото и храчките. В пробите от фаринкса се съдържат репродуктивни вируси до четвъртия и от храчката до осмия ден след появата на симптомите (33).

Симптоми може и да няма, периодът за заразяване е различен, даже и други неща са различни.
Може ли линк, без преводач.

# 18 331

Въз основа на реални данни беше изчислено, че съответната инфекциозност е налице два дни преди появата на симптомите, а най-високата инфекциозност е била в деня преди появата на симптомите (69). В момента краят на инфекциозния период не е ясен. В проучване с девет пациенти беше изследвана динамиката на екскреция на репродуктивни вируси от проби от гърлото и храчките. В пробите от фаринкса се съдържат репродуктивни вируси до четвъртия и от храчката до осмия ден след появата на симптомите (33).

Симптоми може и да няма, периодът за заразяване е различен, даже и други неща са различни.

Още от Китай има информация кога човек започва да заразява, имам само снимка на тази част, отдавна четох статията, снимката ми е от 28.02.

# 18 332
Много лекари докладват за намерени поражения по кръвоносната система и вътрешни органи причинени от липсата на кислород. Силно се надявам, че тези неща не са необратими и пациентите ще могат да се възстановят.

# 18 333
  • София
Омръзна ми от въдици за това, че децата не заразявали. Няма никаква логика едно дете да е заразено и изведнъж да не заразява. Какво се случва с този вирус у детето, какво толкова има в организма на едно дете, че обезврежда този вирус? Все едно децата да се заразят от шарка и да не са заразни. Няма как да стане. Единствено разбирам, че на много хора им се иска при децата да е различно.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 21:04 от Andariel

# 18 334
Скрит текст:

Още от Китай има информация кога човек започва да заразява, имам само снимка на тази част, отдавна четох статията, снимката ми е от 28.02.

Статии от Китай има много, пишем за друго. Имаше и за една китайка как зарази роднините си в друг град без никакви симптоми и колко дни бяха изминали.И да, заразява се преди поява на симптоми( явно). За това става въпрос.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 15:34 от Не се сърди, човече

# 18 335
Не знам дали този вирус може да протече само със стомашно-чревни неразположения и температура, без инцекции на дихателните пътища. Замислих се, понеже аз съм от сравнително рядко боледуващите, но тази година в средата на януари пипнах някаква много тежка стомашно-чревна инфекция, с температура, каквато не ми се беше случвала и продължи около 5 -6 дни. Стоях си вкъщи, но се чувствах много отпаднала. Та се чудя, дали било този вирус, или нещо друго. Вярно, че може да се каже само стест за антитела, но дали са достатъчно надеждни тестовете? Пък и сега нямам тази възможност.

# 18 336
  • гр. Варна
В плевенския завод Мизия доколкото си спомням заразата беше тръгнала от съпругата на човек, който е бил под карантина след завръщане от чужбина.
Дали?
А логистичната дейност се пропуска (постоянните камиони от чужбина със шофьори, влизащи в завода).
Скрит текст:
Нашите доставчици на помощни материали са водещи фирми от Европа с утвърдени критерии за качество: Weyermann, Freudenberg, Knopf Schafer, Helsa, Kufner, SRT, Lainiere de Picardie, Amann, Guetermann, Coats ets…/
Наши клиенти са:
DIGEL – Германия
VAN GILS – Холандия
S'OLIVER - Германия
MASTEX – Германия
H&K – Германия
IPE - Испания
LA REDOUTE – Франция

# 18 337
Много лекари докладват за намерени поражения по кръвоносната система и вътрешни органи причинени от липсата на кислород. Силно се надявам, че тези неща не са необратими и пациентите ще могат да се възстановят.

Мда, ама е притеснително и той е възмутен, че от държавната болница я върнали вкъщи като здрава, с отрицателни тестове, пък не е така..И тестът в частната за антитела е положителен, и се вижда демидж на скенера.

ПС. Явно правят на частно там също тестове.

# 18 338
Скрит текст:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Ste … 13776792bodyText5

Трябва да си го намериш обаче.

Иначе около 87% от заразените развиват някакви симптоми в един момент.

И ако ти се съмняваш в данните Робърт Кох, то аз не се.

А какво имаш предвид с това, че периодът на заразяване е различен?

# 18 339
  • Germany
Ох, не мога да отворя тази статия за децата под 10 год. Добре де, тоя вирус как разбира детето на 9 ли е на 12 ли е? Как под 10 не заразява, а после може? Моето е на  десет и половина, може ли да ме зарази или не, защото след две седмици ще се върне на училище 😉 Ще си обменяме ли вируса с класа или не? Честно казано повечето неща писани за този вирус ми се струват абсурдни, но пък и аз нищо не разбирам от вируси 😉

# 18 340
  • Bulgaria
На мен ми е странно как едни хора се излекуват сравнително бързо, докато други се лекуват по 30-40 дни дори и в домашни условия /може да прочетете много истории в reddit/. И това, че след като уж си изчистен с 2 отрицателни теста е възможно да се окаже след няколко дни, че не е точно така е доста кофти. Има ли повече информация за двете Даниели от парламента? Те май не са влизали в болница и са го прекарали леко. Но не прочетох никъде нещо по-подробно за протичането на заболяването при тях.

# 18 341

Статии от Китай има много, пишем за друго. Имаше и за една китайка как зарази роднините си в друг град без никакви симптоми и колко дни бяха изминали.И да, заразява се преди поява на симптоми( явно). За това става въпрос.
Как са установили като факт, че китайката е заразила роднините си, а не са се заразили от някъде другаде или тя не се е заразила от тях?

# 18 342
Ако говорите за студентката в Китай, още преди няколко дни излезна инфо, че това е фейк.

# 18 343
На мен ми е странно как едни хора се излекуват сравнително бързо, докато други се лекуват по 30-40 дни дори и в домашни условия /може да прочетете много истории в reddit/.
Нищо странно не виждам. Това е така при всяко заболяване. За възстановяването играят много индивидуални фактори.

# 18 344
  • в страната на чудесата
Ох, не мога да отворя тази статия за децата под 10 год. Добре де, тоя вирус как разбира детето на 9 ли е на 12 ли е? Как под 10 не заразява, а после може? Моето е на  десет и половина, може ли да ме зарази или не, защото след две седмици ще се върне на училище 😉 Ще си обменяме ли вируса с класа или не? Честно казано повечето неща писани за този вирус ми се струват абсурдни, но пък и аз нищо не разбирам от вируси 😉
Децата СЕ заразяват и могат да заразяват останалите. При повечето от тях боледуването не е тежко и ЗАСЕГА се смята, че не остават сериозни последствия. При малка част има бъбречни и съдови увреди, английският педиатричен колеж вече издаде предупреждение за това.

Общи условия

Активация на акаунт