COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 162
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 660
  • София
Кога в България са умирали няколко хиляди от грип?? По време на пандемията от Свински грип - за ок. 9 месеца в Бг умират в порядъка на 100-150 човека или подобно. източници - в целия интернет. Затова питам - от кой грип и коя година в БГ са починали няколко хиляди човека?!?!? Нали знаете, че грипните епидемии у нас са в периода януари-март, най-много. Т.е. - за месец-два, само от грип, тук следва да са починали няколко хиляди?! УАУ!
Че тя таз корона ташак работа ше дойде, а?Simple Smile

# 18 661
Кога в България са умирали няколко хиляди от грип?? По време на пандемията от Свински грип - за ок. 9 месеца в Бг умират в порядъка на 100-150 човека или подобно. източници - в целия интернет. Затова питам - от кой грип и коя година в БГ са починали няколко хиляди човека?!?!? Нали знаете, че грипните епидемии у нас са в периода януари-март, най-много. Т.е. - за месец-два, само от грип, тук следва да са починали няколко хиляди?! УАУ!

Ор грип всяка година в световен мащаб умират 500 000 човека, в България са около 2000. Ето интервю с вирусолога акад. Ангел Гълобов

https://www.credoweb.bg/publication/79636/akad-galabov-gripat-u- … -zhertvi-godishno

# 18 662
Ми то всеки предпочита истината, само дето това, което на едни изглежда истина, за други не е.
Разликата е, че някои се опитват да я монополизират и да наложат своето си виждане за истина.
Много точно, именно това е проблемът. И онези, които не можете да приемете мнение, което не ви е по вкуса, по стара традиция обиждате и истерясвате. И не ме карай да цитирам, само от тази сутрин си погледни постовете с коментари само към мен. Защото това, което твоят роднина и гугъл транслейт ти споделят по телефона за Франция се отличава от официалната информация, плюс от тази на десетките ми приятели, роднини, приятели на сина ми, негови преподаватели и различни по насока вестници там, включително официални институции. Та прекрасно е, че отбелязваш този проблем. Защото, ако трябва да дам за пример себе си, ако кажеш нещо различно ти казвам, че не знам къде са познатите ти, възможно е някъде да е така. Допускам, че има неща, които не знам и това не ме кара да искам да те "бия". Има и други потребители, които не пропагандират Единствената Истинска Истина, но те се държат спокойно, аргументират се и не започват да се дракат на лична основа.

Това само за протокола. Не настоявам да го приемеш, можеш да продължаваш в същия дух и после заедно с няколко други да се питате и защо ви трият постовете.

Аз единствено не приемам недоказани твърдения,предадени като неоспорими факти.
Лично моето участие на тема "вирус и неговите последици" се е ограничило основно до четене и до обсъждане на конкретно дадена информация. Даже и мнение не изразявам, понеже поне за мен е ясно, че по въпрос, по който учените спорят ожесточено, мненията на разни дилетанти не са от значение.
Изразявам мнение относно наложените мерки, защото съм потърпевш пряко, защото имам това право и защото те са факт и може да се каже точно къде какво се прилага.
Иначе мнения всеки си има предостатъчно по какви ли не теми. Никой не е задължен да ги споделя, обаче. Понеже са "мнения". А не "истина".
Както е за "истината" - която още никой не е доказал каква е, особено в световен мащаб., така е и за "либералността" об уравни реки Дунай в сантим. - която също не е ясно кой по какво си я мери.
Смешката беше в обобщението как поддържниците на еди си коя позиция предпочитали истината. Само вметвам - това всеки може да си го приказва, поради което е безпредметно. Понеже всеки си мисли, че той знае каква е истината. Пардон - някои хора така си мислят. Аз не знам и не твърдя, че знам истината по горепосочения въпрос.
А в момента и да има такава по въпроса какво е тоя вирус и до какво води - нито вие я знаете, нито нашенски или чужди щабове и журналисти. Можем просто да си постваме различна информация и толкоз.   

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 15:05 от Judy

# 18 663
  • София

В общи линии – всеки грипен сезон:
Цитат
Хората у нас, които всяка година умират от усложненията на грипа, са от 1000 до няколко хиляди.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-kantardzhiev-tochnat … dokazuema-2143692

# 18 664
Още не мога да осмисля как видимо болен човек, на който даже му се е наложило да му подават кислород в самолета, е минал през летището в Холандия, качил си се е на самолета, пуснали са си го да си тръгне от летището в София, та и такси си е хванал..не знам.
Според доцента Кунчев от щаба, тази сутрин - нашето летище имало най-добри термокамери, те не били засекли темпратура. А тя е минала безпроблемно през медицинските и полицейските екипи, без да съобщи нищо, затова вече на Пристигащи - логично нямало лекари и нямало към кого да се обърне. Малко сбъркана работа.
Иначе, нидерландците не ги брига ама никак, че заразени български цигани напускат страната им, нали така? Даже сигурно биха й доплатили билета само и само да се пръждоса и да не лежи на тяхната система.
Ако пия аналгин или парацетамол половин час преди влизане в летището, каква т ще засече термокамерата? Малко афиф работа ми се струват термокамерите, ако някой реши да лъже.

# 18 665
  • Bulgaria
Истината ще я видим от първо лице рано или късно. Дано поне тогава имаме смелостта да си признаем грешките, ако сме допуснали такива.

# 18 666
А в Германия пък съвсем с перце ги галят и пак има всеки ден протести.
Одеве гледах кадри от протести в Берлин, имаха нацистки кръстове по маските.. Супер, браво, може и повече. Галте ги с перце, идеални са. Тук има глоби за тези знаци.
Организирани са си от левите все пак, тяхното мото е, който не е с нас е наци, с това са известни.
 И тук са забранени наци символите, освен ако не си от крайно левите явно.
 Свастиката, като символ на ужасяващите, подтиснически и нацистки мерки, които са толкова нацистки, че не са се спряли да вилнеят по улиците, парковете, магазините, които си работят вече, и т.н. диктатури. И аз не съм се спряла от всички тези неща, де, но точно заради това не виждам за какво да протестирам. 😂

На нас ни отложиха започването на училището от Понеделник, следващата седмица, за Четвъртък. Ще видим, дали ще има друго отлагане.

# 18 667
В Германия вкараха в психиатрия някаква адвокатка, която пропагандираше конспирации и бунт срещу мерките.

# 18 668
О, уау. Още в самолета се наложило да подават кислород на жената от Холандия. Не получила медицинска помощ и тест там, заради езикова бариера...

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/majkata-na-zhenata … hat-kislorod.html

С никаква езикова бариера на може да се оправдава. Социалните там си имат преводачи от всякакви езици, има и голяма бг общност.
По-интересни са обаче 2-те женици от видеото. Бабата си сложила самоделна маска под носа, журналистката антипрахова маска с винтил, през който свободно си излиза въздуха. ...И си мислят, че се пазят и пазят околните. Подобно на другите глупаци, които ходят с мръсни вирусо-бактеро-събирачки на лицето.
Според мен лъжат.
Това са думите на шофьорът, който ги е закарал:
„На жената си й беше лошо през цялото време. Попитах ги да не са заразени. Майката ми отговори, че и няма нищо и че й е лошо от полета. Момиченцето обаче каза, че хората идват от Холандия и на майка й там не са й обърнали внимание“, разказва Иларион Демиров.
А в предното интервю дъщерята каза, че са им казали да се приберат вкъщи, да се обадят на даден им номер и да изчакат. Те не са го направили. А директно са взели билети за България. Не мисля, че езиков им е проблема, а умствен. На нашето летище са им казали да потърсят Бърза помощ, те са тръгнали за Хасково. Няма никаква логика.
Тази госпожа е за съд. Заслужава другите пътници да я одрусат с едно хубаво  дело. Да застрашиш толкова животи от безотговорност.

# 18 669
Изненадах се за данните от смъртността от грип в САЩ.
Лично аз знам за две жени на средна възраст починали от усложения от грип, което ме изненада ....

# 18 670
Цитат
А в предното интервю дъщерята каза, че са им казали да се приберат вкъщи, да се обадят на даден им номер и да изчакат. Те не са го направили. А директно са взели билети за България. Не мисля, че езиков им е проблема, а умствен.

Е то няма кой "да им обърне внимание", след като не са изпълнили това, което им е казано.
А проблемът им най-вероятно е "комплексен".

Цитат
Истината ще я видим от първо лице рано или късно. Дано поне тогава имаме смелостта да си признаем грешките, ако сме допуснали такива.
Чакаме я, чакаме я.

# 18 671
Организирани са си от левите все пак, тяхното мото е, който не е с нас е наци, с това са известни.
Не знам, казаха Rote Fahne, не съм запозната много, много ме учуди. Аз до такива хора не бих се наредила никога, каквито и да са ми убежденията за вируса. Тук имаше една малка демонстрация на 24.04. , на която имаше стотина човека от крайните - леви и десни. Те нали са си огледало... Скандираха, по едно време не се харесаха взаимно и се разпръснаха. Анархистите много пъти са крайно леви и крайно десни. Както и да е.

Искам просто да кажа, че за мен протестите в този им вид не са нито за даване на пример, нито нещо, което е редно да правим и в България, защото са организирани с цел. Никой на никого не е забранил да се заразява. А от месец май много от западните страни дават шанс и на втората вълна. Обаче някак имам чувството, че нито анархиситите с бирите и джойнтовете по парковете, нито пък организираните десни групички ще намажат първи. Онези, които бичат с по петдесет човека в офиса и пътуват с метро по-вероятно.

ПП Да кажеш за училището, тръпнем и ние в очакване.

# 18 672
Скрит текст:
Съжелявам, че ще ви разочаровам но тук няма да умрат десетки хиляди от коронавируса, най - много нялолко хиляди, както става при всеки грипен сезон. Лошото е, че заради тези мерки 200 000 останаха без работа, 200 000 са в неплатен отпуск незнайно до кога и на половината българи им намаляха доходите. След няколко месеца здрави хора ще почнат да умират от глад, не от коронавирус.

Кои са тези мерки, специфични за България, заради които "200 000 останаха без работа, 200 000 са в неплатен отпуск незнайно до кога и на половината българи им намаляха доходите".
 Наистина ли 400 000 души работят в молове, фитнеси , кафенета и ресторанти, предпочели да затворят вместо да работят с доставки, а доходите на половината българи зависят пряко от тези дейности?

Повечето заведения затварят, защото нямат клиенти. Защо да седят отворени и да плащат на персонал?
Не само ресторантите и моловете са засегнати. Повечето магазини дори да работят, нямат клиенти, някои от тях се принуждават да затворят. Туризмът е съсипан отвсякъде. В спедиторският бранш, също търпят големи загуби, от там се съкращава персонал. Цехове затварят, защото няма за кого да изнасят компоненти, почти всичко е свързано с ЕС. Някой предприятия фалираха още преди в Италия да е станал бума, поради недостиг на някой компоненти от карантираният Китай тогава. Фитнесите и те не работят. Днес говориха и за зоопарка. Като няма клиенти, няма приходи, какво правим? Изобщо не са само заведенията и моловете потърпевшите.
Повечето от фирмите в България търпят сериозни загуби и това ще се отрази на джоба на всеки от нас. Така че, това че не работим в заведение, не значи че няма да ни засегне.

# 18 673
Е, хайде сега. Тръмп и по-големи глупости от генерала е казвал, но цяла държава и то каква управлява 😉
Ами, то затова света с всеки ден става все по-зле-и отпреди вируса, и отива на майната си...заради подобни управници.Има ги във всяка една държава....
"Който за нищо не става, се натиска за политик!"-чух го преди години, изключително вярно се оказва.

Хипитата са виновни, с тяхната свободна любов. Сега берем плодовете на това поведение от 60-те години на миналия век - глобализация, нулев контрол - всеки си прави каквото си иска, някакви хора си преминават през границите и континентите пеша и както им скимне,  носещи какви ли не зарази със себе си, пък на други им търсят теле под вола на КПП-тата, тоя Коронавирус излезе слаба ракия, но ако се появи нещо по-сериозно, не ми се мисли направо...Поне ако не друго, настъпва известна доза отрезвяване в либералните лидери и дано да се позамислят малко накъде водят държавите и света.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 15:09 от DeltaAzimut

# 18 674
  • София
Ще болдна една добра новина от снощи:

Ранни данни от изпитванията на ремдесевир фаза 3 - хоспитализирани пациенти, лекувани с ремдесевир се излекуват 31% по-бързо, отколкото плацебо- групата.

https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-clinical-trial … advanced-covid-19

Общи условия

Активация на акаунт