COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 220
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 720
Скрит текст:
Е, не е объркана, просто се пренебрегва грипът като причина за смърт, защото грипът е обичайно явление през зимните сезони. Аз писах и назад - китайците наскоро се позамогнаха, излязоха от землянките и си направиха някаква здравна система. И изведнъж разбраха, че и от грип се умирало било. Леле мале, какво гениално откритие. Нещо, което европейците знаят от стотици години и го приемат като неизбежен факт.
Чудесен пост, Делта! Точно така беше до преди 2 месеца. В Европа имахме разумно и здравословно отношение към грипа и вирусите въобще.
Знаем, че може да се разболеем, че може да се усложним, на приемаме и живеем без паника.
[/quote]

Интересно, че и в Китай е било така, съдейки по материалите им, които не се различават от европейските еквиваленти.
https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667( … )30163-X/fulltext

Какво им е станало изведнъж на глупавите китайци и на глупавите европейци?

# 18 721
Болниците в Италия са се претоварили само в Ломбардия, където имат най - мръсния въздух в цяла Европа . Жертвите са били на средна възраст с над 80 години. Това са неуместни сравнения. В Швеция защо не е претоварена системата? Навсякъде по света в момента повечето болници са ПРАЗНИ и освобождават персонал.
Не говори глупости, нашият въздух е по-мръсен, също в Полша. Жертвите са на 80 защото имат застаряващо население, доста млади също си заминаха както и лекарски персонал. Поглед към Швеция:
https://covid19.healthdata.org/sweden
90% запълнени ICU beds -> почти апокалипсис
Болниците се празни защото всичко се отлага заради тоя вирус, лекари напускат от страх или остават без работа заради липса на пациенти които също се страхуват да ги посетят ... та посмали малко с лъжите.

# 18 722
  • Bulgaria
Болниците в Италия са се претоварили само в Ломбардия, където имат най - мръсния въздух в цяла Европа . Жертвите са били на средна възраст с над 80 години. Това са неуместни сравнения. В Швеция защо не е претоварена системата? Навсякъде по света в момента повечето болници са ПРАЗНИ и освобождават персонал.

Защо не попитате медиците в Швеция дали мислят така? Колко болници вече не приемат хора над определена възраст? То и хилядите, които са починали в домовете за възрастни са починали от старост, не от претоварена здравна система. Защо не влезете да прочетете реалните мнения на реалните хора в Италия, които пишат какво са преживяли? Всяка една история, през какво са преминали, как са загубили близък, дали са получили болнично лечение... В Reddit също може да прочетете много реални истории. Много е лесно отстрани да се правите на оригинален.

# 18 723
Е, хайде сега. Тръмп и по-големи глупости от генерала е казвал, но цяла държава и то каква управлява 😉

Да но Тръмп говори позитивни глупости т.е дава фашиви надежди понякога. Нашият генерал говори лъжи и насажда страх, въпреки че сме най - слабо засегнати. Това го няма никъде.

Много позитивни :Пийте дезинфектант!

# 18 724

За мен интересен въпрос, който не се повдига сериозно, е какво е расовото и етническо разпределение на тежките и смъртни случаи в Европа. За САЩ има данни, но за Европа не. Ако вирусът е дискриминативен по такъв показател, това ще е ужасна новина за едни, но повече надежда за други. Вероятно ще определи и нужда от по-тежки мерки, или възможността за по-леки в бъдеще.
И мен ме глождеше този въпрос, докато не попаднах на този линк:
https://www.bbc.com/news/health-52242856?intlink_from_url=&
В линка са снимките на 100 медици, починали от вируса в Англия. Освен, че не подбира по етнос и раса, ми прави впечатление, че процентът на младите хора не е малък.

# 18 725
  • София
Откъде е тази информация? Сигурно не от Ню Йорк, но все пак. И в Швеция не са цъфнали, ако е за въпрос, но да ги оставим тях. В Испания, във Франция? Къде скучаят по болниците и защо развоваха тежки случаи с влак?

И пак да попитам, защо някой допуска, че е по-умен от десетки милиони по света, които вероятно не знаят какво става в техните държави, градове и квартали и затова стоят по къщите като идиоти...

# 18 726
Аз да кажа две думи за дилемата с диагнозата при смърт. Надявам се, че няма да ме изтрият пак. Та...проблема си е от години. Моят баща почина от тежко дългогодишно заболяване, но го писаха починал от дихателна и сърдечна недостатъчност. Мислите ли примерно, че един човек с множествена склероза ще го пишат починал от нея? Ами не няма. Не знам как е за раково болните.
Но мисълта ми е, че е практика в БГ за причина за смъртта да се пише непосредствената причина преди настъпването на самата смърт. Вероятно и затова ги пишат починали от Корона. Разбира се тук изниква въпроса защо не ги пишат както обичайно с дихателна недостатъчност? Може би имат причина за това. Но съм почти 100% сигурна, че и умрелите от грип не са ги писали умрели от грип. Така че принципно има липса на логика във взаимовръзката на това какво пишат на смъртните актове в Бг и реалната причина за смъртта.

# 18 727
Скрит текст:
Е, не е объркана, просто се пренебрегва грипът като причина за смърт, защото грипът е обичайно явление през зимните сезони. Аз писах и назад - китайците наскоро се позамогнаха, излязоха от землянките и си направиха някаква здравна система. И изведнъж разбраха, че и от грип се умирало било. Леле мале, какво гениално откритие. Нещо, което европейците знаят от стотици години и го приемат като неизбежен факт.
Чудесен пост, Делта! Точно така беше до преди 2 месеца. В Европа имахме разумно и здравословно отношение към грипа и вирусите въобще.
Знаем, че може да се разболеем, че може да се усложним, на приемаме и живеем без паника.

Интересно, че и в Китай е било така, съдейки по материалите им, които не се различават от европейските еквиваленти.
https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667( … )30163-X/fulltext

[/quote]

Статията обхваща доста съвременен период 2010-2015 г., недостатъчно голям, че да може всеки от хората, които се интересуват по темата в Китай, да са запознати. Все пак, тук говорим и за народопсихология и философия - имаме си чудесна стара българска поговорка, която се отнася точно за зимните грипове - "пилците се броят напролет". Новото е, че явно са изпуснали вирусът от лаборатория и са се панирали яко. В момента в американски форуми се спекулира, че китайците са отишли и по-далеч и нарочно са разпространили вируса, за да може не само те да страдат икономически. Не казвам, че това е така, казвам, че има подобни твърдения вече и те са доста логични.

# 18 728
В Англия имат 4 пъти повече свободни легла от обикновенно

https://www.hsj.co.uk/acute-care/nhs-hospitals-have-four-times-m … l/7027392.article
"Заради непрекъснатите мащабни усилия да се освобождава място и да се забави приема по други причини".

https://www.google.com/amp/s/www.newsweek.com/most-us-hospitals- … n-1500028%3famp=1
"Заради тромавите, макар и добронамерени държавни и щатски директиви да се спре плановия прием".

Явно е въпрос на стратегия - добра или лоша, не на заболеваемост.

# 18 729
Сериозно? И в Ню Йорк и Ню Джърси ли е така?
Я, ако обичате, един линк за информацията, че навсякъде по света има незаети легла и всички щракат с пръсти.

Няма нужда от линк. Имам приятелка, която работи в Пирогов и която ми казва, че в момента спешното е празно. Дори е плшещо нощем с тези празни коридори, това са думите й.

# 18 730
Статията обхваща доста съвременен период 2010-2015 г., недостатъчно голям, че да може всеки от хората, които се интересуват по темата в Китай, да са запознати. Все пак, тук говорим и за народопсихология и философия - имаме си чудесна стара българска поговорка, която се отнася точно за зимните грипове - "пилците се броят напролет". Новото е, че явно са изпуснали вирусът от лаборатория и са се панирали яко. В момента в американски форуми се спекулира, че китайците са отишли и по-далеч и нарочно са разпространили вируса, за да може не само те да страдат икономически. Не казвам, че това е така, казвам, че има подобни твърдения вече и те са доста логични.

Пилците се броят наесен, а и не бих се обзаложила, че това е единствената китайска статия за грипа, защото китайците са се усетили, че има грип чак 2010 година. На спекулациите по американски форуми не отдавам голямо значение, все пак двете страни са в конфликт, а в САЩ е и предизборно.

# 18 731
Скрит текст:
Скрит текст:

Статията обхваща доста съвременен период 2010-2015 г., недостатъчно голям, че да може всеки от хората, които се интересуват по темата в Китай, да са запознати. Все пак, тук говорим и за народопсихология и философия - имаме си чудесна стара българска поговорка, която се отнася точно за зимните грипове -"пилците се броят напролет". Новото е, че явно са изпуснали вирусът от лаборатория и са се панирали яко. В момента в американски форуми се спекулира, че китайците са отишли и по-далеч и нарочно са разпространили вируса, за да може не само те да страдат икономически. Не казвам, че това е така, казвам, че има подобни твърдения вече и те са доста логични.
Стига с тези пилци! Поговорката е "Пилците се броят наесен" и по всяка вероятност така и ще стане.

# 18 732
  • София

Няма нужда от линк. Имам приятелка, която работи в Пирогов и която ми казва, че в момента спешното е празно. Дори е плшещо нощем с тези празни коридори, това са думите й.
За България е така, дори от омразният ви НОЩ го казаха. Но тук нямаме масов мор, няма много заболели, дори няма много позитивни за коронавирус. Каза се, че по цял свят било така. А не е. Или има световен заговор с кемтрейлс с халюциногени, за да вярват десетки милиони в нещо, което не е така. Което само единици прозират и то най-вече у нас.

# 18 733
Скрит текст:
Е, хайде сега. Тръмп и по-големи глупости от генерала е казвал, но цяла държава и то каква управлява 😉

Да но Тръмп говори позитивни глупости т.е дава фашиви надежди понякога. Нашият генерал говори лъжи и насажда страх, въпреки че сме най - слабо засегнати. Това го няма никъде.

Много позитивни :Пийте дезинфектант!

Е, хайде сега. Не е казвал такова нещо. Това, което каза е, обръщайки се към здравната инспекторка в екипа си беше: "Не може ли да се измисли някакво средство, което да действа като дезинфектант, но да се приема вътрешно?" За това, че е пълно с идиоти на този свят, какво е виновен Тръмп?

П.С. И да, има такова средство и се нарича българска домашна скоросмъртница - с над 60 процента алкохол. Но това вече го обсъждахме назад. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 16:30 от DeltaAzimut

# 18 734
На мен ми е много любопитно кого визира Мутафчийски така язвително с израза"диванна армия".Идеи?Дано БЦЖ ваксината да ни помогне наистина.

Общи условия

Активация на акаунт