Как точно се качва "тежко болен" сам, в най-обикновен граждански самолет!?
Качва се, защото контролът по летищата и в двете държави е никакъв. Кунчев нека казва каква е камерата на летището, но то се вижда как се изпълняват мерките там. Нищо не се спазва, ей това ни е проблемът на нас. Всеки си прави, каквото си иска.
Тази жена е работела в някаква ферма. Като са видели, че е със симптоми, на собствениците им е било по-лесно да ѝ купят билета за София, отколкото някой да ѝ помогне да стигне до лекар в Холандия. Дали са ѝ акъл да се натъпче с парацетамол, за да няма температура на летището. На никой не му се е занимавало с българката, факт. И не е само тя така.
Това на каква база данни е обосновано?
И знаете ли как се наемат тези работници?
И знаете ли (знаем ли) какви са били стъпките й за поискване / получаване на помощ?
И знаем ли кой е знаел / не знаел за евентуална болест?
Някои изказвания тук са определено базирани на емоция и мнение за дадено място / народ, което не ги прави обективни, а по-скоро вредни.
Имам приятелка, която след проблем с белите дробове, скоро след това се качи на самолет и едва не умря в него. Не съм медицинско лице, но предполагам, че тази жена (която не е била сама в самолета, както се твърди от някои съфорумки) е взела медикамент за сваляне на температура (ако е имала, защото температурата при сестра ми беше точно два дена) и от налягането се е влошила.
Вчера представител на общността в Нидерландия изпрати писмо до ръководството на летището. Тази седмица ще има проверка.
Много сте за задължителна карантина на чужденците. Тези, които летят в момента имат разрешение за пребиване и права, като всеки български гражданин на територията на страната. Туристи не летят (сестра ми е в бранша).