COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 440
  • Другата България
Скрит текст:
Дала съм линк към сайта на МЗ - там са всички заповеди по дати - кое кога се забранява и разрешава. Виж на история - 4-5 поста мои и е линкът към последните две заповеди. Ако искаш пълната картинка по дати - просто отвори заповеди на МЗ - ще ти излезе списъкът, от 13.03 ги почни.
Точно затова пуснах заповедта от 13.03. Там такива забрани няма. И след това няма. Питам конкретно за хотели, фризьори и т.н. подобни дейности - защото забранените са изброени съвсем точно. Може би не успявам да ги намеря. Затова моля за конкретика.
Никога не е имало забрана за работата на фризьори, соларни студиа, козметични салони, маникюристи. Единственото условие е да няма струпване на клиенти вътре в салона или чакалнята, и да се спазват задължителните санитарно-хигиенни изисквания. Те и затова не са спирали да работят, тези, които са го направили е било по тяхно желание.
Мери, както вече писах, но ще го напиша пак,  директори на РЗИ забраниха по места редица подобни обекти. Те са също органи на власт.
Аз говоря за заповедта на министъра.
Това, което казваш, е възможно, не го отричам. Не съм запозната и за кои места става дума, при нас всички работят и не са спирали.

# 19 441
Мисля, че много хора не ме разбрахте. Аз не говоря да няма мерки, но да ги има дотолкова, колкото да помогнат. Много пъти се каза, че вирус, който се предава по въздушно-капков път, не може да бъде спрян. Вие сте оптимисти, аз съм реалист. Отдавна си казах мнението по въпроса. За да не видим Армагедон, трябва да се спазва дистанция, да се ограничат контактите и да се правят тестове.

# 19 442
Ами грозно е това отношение. Има хора , които вече гладуват или глада чука на вратата им, а на това се гледа, като все едно е нищо. На вашето отношение, ще отговоря с реципрочно. 3 пъти бях болна тази зима, пък оцелях

То е нещо и то сериозно нещо, но ако гладът чука на вратата именно заради пандемията, то се дължи основно на общата криза, а не на някакви специфични ограничения, наложени конкретно от нашата държава върху някакви конкретни отрасли. Ако вина се търси в държавата, то трябва да заради почти /или изобщо/ несъществуващите мерки за подкрепа, а не заради някакви несъществуващи уникални забрани.

# 19 443
че сред децата зарзата не се разпространява както при възрастните.  Това беше основния мотив да не се затварят ДГ и основните училища тук.
Обаче германският шеф на клиника Cherite и неговите изследвания не показват това. Лично аз мисля, че е, защото по закон родителите трябва да са до тези деца, а офисите вече отпуснаха хоум офиса и искат служителите си на място. Съжалявам, ако звуча прагматично. Просто при всички тези процеси напоследък съм се убедила, че човешката единица не е водеща.

ПП Ако на някого е интересно, пускам изследването на английски An analysis of SARS-CoV-2 viral load by patient age. Този човек многократно е бил заплашван и оплюван, но държи на тезата си, както и целият му тийм.

А ето и китайците с Changes in contact patterns shape the dynamics of the COVID-19 outbreak in China, които твърдят обратното (за да съм максимално обективна).

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 19:12 от Анонимен

# 19 444
Мери, ти и Бояна обобщавате с "никога", а това не е вярно.
Ако бяхте прочели поста ми, на който отговаряте, сега нямаше са си пишем излишно. Още в него съм посочила заповеди на директорите на РЗИ. На база такава бяха затворили студиото, баничарница и сладкарница на мои близки и съседи, точно.  Все едно е кой държавен орган ги затваря.
Затова апелирах многократно забраните и задълженията да са със закон. Защото стана мазало с това творчество.
Изчитайте, преди с такава категоричност да опонирате. Иначе не става дискусия.
И днес, и това посочих, са затворени останалите обекти, до които е забранен достъпът.

# 19 445
  • София
Ами грозно е това отношение. Има хора , които вече гладуват или глада чука на вратата им, а на това се гледа, като все едно е нищо. На вашето отношение, ще отговоря с реципрочно. 3 пъти бях болна тази зима, пък оцелях

То е нещо и то сериозно нещо, но ако гладът чука на вратата именно заради пандемията, то се дължи основно на общата криза, а не на някакви специфични ограничения, наложени конкретно от нашата държава върху някакви конкретни отрасли. Ако вина се търси в държавата, то трябва да заради почти /или изобщо/ несъществуващите мерки за подкрепа, а не заради някакви несъществуващи уникални забрани.
Да, ама тук всеобщото мнение е, че мерките за бизнес, безработни са супер и че всеки трябвало да има заделени пари за поне шест месеца.

# 19 446
  • Bulgaria
Ново огнище на коронавирус в дом за възрастни във Видинско.

Заразяване с коронавирус е установено в още един от домовете за възрастни хора във Видинско. С положителен резултат е 92-годишна жена в град Кула, която е лекувана в отделението по хирургия в болницата във Видин, съобщи кметът на общината Владимир Владимиров. Заразени са и две от санитарките.

https://www.bnr.bg/vidin/post/101268881/novo-ognishte-na-koronav … stni-vav-vidinsko

# 19 447
Да, ама тук всеобщото мнение е, че мерките за бизнес, безработни са супер и че всеки трябвало да има заделени пари за поне шест месеца.

Не знам, не съм останала с впечатление за някакво всеобщо мнение в тази насока, да не говорим за изцяло одобрително.

# 19 448
И баничарниците работят, и магазините за гащи работят. Подлезът на Плиска в София - минете и вижте, ако не ми вярвате. Всичко работи.

# 19 449

На кого казвате Лелята ?
Къде е било земетресението?

На кметицата на София. Леля Данче Grinning

Земетресението - Пловдивско

# 19 450
Не ви ли омръзна да изброявате ,колко бизнеси не са затворени! Това че е позволено да се работи , не означава ,че няма да фалират. Проблемът на Гена , фризьорката, не е , че й е забранено, а че няма клиенти!, защото им се набива канчето,че ако отидат при Гена ще свършат в болницата.
Но иначе вКауфланд и в банката.....там не се притеснявайте, тестват ти ги по два пъти на ден, и имат термо камери на входа....
Разберете, че има хора, които нямат намерение да спрат да живеят, защото Бацето и братята му са казали така.
За мен този вирус не е нищо по-особено от всеки друг сезонен. Просто сега цял свят реши да гледа под лупа и да пише в смъртните актове 'корона'.
Никой не се интересува от нищо друго в момента.
И да много хора ще умрат заради 'феномена корона' - НЯМА вирусът да ги убие, а неадекватните мерки. Защото ако не си с корона, не си интересен , не влизаш статистиката.
Тези статистики и цифри на умрели са ....болен от спин, блъснат от кола - в смъртния акт - умрял от спин с придружаваща черепно-мозъчна травма, и премазан гръбначен стълб...

# 19 451
  • Другата България
Мери, ти и Бояна обобщавате с "никога", а това не е вярно.
Ако бяхте прочели поста ми, на който отговаряте, сега нямаше са си пишем излишно. Още в него съм посочила заповеди на директорите на РЗИ. На база такава бяха затворили студиото, баничарница и сладкарница на мои близки и съседи, точно.  Все едно е кой държавен орган ги затваря.
Затова апелирах многократно забраните и задълженията да са със закон. Защото стана мазало с това творчество.
Изчитайте, преди с такава категоричност да опонирате. Иначе не става дискусия.
И днес, и това посочих, са затворени останалите обекти, до които е забранен достъпът.
Всъщност аз не отговарях на теб, а на Vapor. Първият път, втория, когато ти отговори на мен, всъщност обясних какво съм имала предвид. Тя питаше за заповедта на министъра, конкретно, за нея написах - че тя не забранява дейността на въпросните фризьори, маникюристи, козметици и т.н.. Тъй че наистина поста ти е излишен, поне за мен.
И да, "изчитам". Внимателно и съсредоточено. Каквото и което преценя, че ме интересува и вълнува. И опонирам когато имам аргументи насреща. Специално твоя пост със заповедите на директори на РЗИ съм го пропуснала.
Но това няма нищо общо с въпроса на потребителката.

# 19 452
  • София
Мангъров при Бареков и Байрактаров, отговаря на зрителски въпроси

Първа част

https://youtu.be/JrrXxIwaSU8

Втора част

https://youtu.be/JrrXxIwaSU8

# 19 453
Проблемът на Гена , фризьорката, не е , че й е забранено, а че няма клиенти!, защото им се набива канчето,че ако отидат при Гена ще свършат в болницата.
Но иначе вКауфланд и в банката.....там не се притеснявайте, тестват ти ги по два пъти на ден, и имат термо камери на входа...

Това е изключително елементарна логика и не вярвам някой да се хваща на нея.
Ако при Гена става стълпотворение, здравият разум ще ти подскаже да не ходиш /та ако ще да има епидемия от най-прост грип/. Ако Гена работи със запазен час и дезинфекция, продължаваш да ходиш при нея дори двойно по-често, защото ти набиват канчето, че икономиката е зле /"да поддържаме тънките струйки към бюджета" май беше трогателния израз на ББ от някакъв репортаж/, а ти не искаш Гена да фалира. И ти е ясно, че в Кауфланд вероятно е по-опасно.

# 19 454
  • В заешката дупка
че сред децата зарзата не се разпространява както при възрастните.  Това беше основния мотив да не се затварят ДГ и основните училища тук.
Обаче германският шеф на клиника Cherite и неговите изследвания не показват това. Лично аз мисля, че е, защото по закон родителите трябва да са до тези деца, а офисите вече отпуснаха хоум офиса и искат служителите си на място. Съжалявам, ако звуча прагматично. Просто при всички тези процеси напоследък съм се убедила, че човешката единица не е водеща.

ПП Ако на някого е интересно, пускам изследването на английски An analysis of SARS-CoV-2 viral load by patient age. Този човек многократно е бил заплашван и оплюван, но държи на тезата си, както и целият му тийм.

За мен пък нещата с ДГ и училища далеч не се свеждат само до икономичекста им нужда, за да работят родителите. Елементарно ми е да не се разглеждат от гледна точка на това, че могат да имат ползи за децата. Психологически, социална, емоционална и т.н. В този смисъл, аз наистина съм доволна, че нещата се стекоха така при нас и това показват резултатите (засега). Те са такива каквито са. За Ислания.

Иначе ще ми е интересно да прочета проучването за Германия. Малко по-късно обаче.

Общи условия

Активация на акаунт