COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 487
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 545
  • София
Ох...какви са тези хиляди нови заразени от Италия, Великобритания, Русия , Турция...стотици по Германия, Сърбия и т.н. Чили. Мерки се взимат...и пак бушува вирусът навсякъде. Тук като се поотхлабят сега мерките до къде ще стигнем?

# 19 546
  • София
Мери, ти и Бояна обобщавате с "никога", а това не е вярно.
Ако бяхте прочели поста ми, на който отговаряте, сега нямаше са си пишем излишно. Още в него съм посочила заповеди на директорите на РЗИ. На база такава бяха затворили студиото, баничарница и сладкарница на мои близки и съседи, точно.  Все едно е кой държавен орган ги затваря.
Затова апелирах многократно забраните и задълженията да са със закон. Защото стана мазало с това творчество.
Изчитайте, преди с такава категоричност да опонирате. Иначе не става дискусия.
И днес, и това посочих, са затворени останалите обекти, до които е забранен достъпът.
Това, че някой е превишил правомощията си или не е разбрал заповед не означава, че в държавата за забранявали. Сигурна съм, че у нас има поле за своеволия непрекъснато, нали затова и всички се ужасяват при всяка нова мярка, при всяка среща с полицай или друг орган. Та изобщо не казвам, че на никого не са затворили баничалницата, а че няма такава забрана за страната. Факт е, че в началото всички решиха, че сме в блокада, т.е. локдаун и всички затвориха. Лично аз прочетох заповедта като започнаха да отварят бутици и книжарници, иначе не ме е вълнувала в подробности, но и затова знам, защото проверявах няколко пъти, питах и юристи, които са запознати дали правилно разбирам и така.
Та водим си диалог. И ако не съм права ще си призная винаги. Ако знаех всичко какво щях изобщо да правя тук?

# 19 547
Видин освен общинската болница има ли някакви частни?
Не. Освен това всички лекари, които преглеждат в частни кабинети работят и в болницата.
Болницата(1бр), поликлиниката (1бр), мед.център Биомед (различни кабинети).
Друго работи ли? Онази "болница" на бившия министър? Забравих й името. Тя май беше раздадена тип "кабинети под наем".

И като говорим, че има една болница, нека уточним, че това не е "пълна болница". Доста отделения са закрити. Инфекциозно няма, мисля, че акушерство и гинекология е закрито от скоро (Лимонче, поправи ме, ако греша).
И като добавим, че лекари няма, като добавим и че средната им възраст е над 50г....
Болницата във Видин служи като разпределителна гара - "ти отиди да се лекуваш в София, ти отиди в Плевен и т.н.".

Да ви кажа честно, това "горките хора" много ме дразни. Куртоазно ми е. Горките хора са така от години, години, години. Властта само "късаше" от болницата. Отделенията бяха преместени в Лом(с любезното съдействие на г-жа Фидосова), закрити и ... убити.

А Лом, Белоградчик (там има ли!?) не са особено добра опция, но поне са някаква опция.

# 19 548
Във Великобритания за един ден са тествали 80 000 човека. У нас тестват между 500 и 1500, но иначе всичко е наред.
Ако имахме възможностите на Великобритания - финансовите и като положение, може и при нас да стане. Българите ходят там, за да изкарат пари и да си хранят семействата. Още не съм чула за обратното. Англия е от световните сили, България е последната дупка на кавала. Държавите, които тестват по много, голяма част от тях си произвеждат тестовете. Ние ги купуваме, и то ако стигнат до нас.
От поне 30г. България е в каква ли не криза, но като чета някои потребители са много изненадани от това. А други живеем с това всеки ден - нито доходите са ни нормални, нито болниците. Затова и не очакваме чудеса от държава и правителство.

# 19 549
Скрит текст:
Не. Освен това всички лекари, които преглеждат в частни кабинети работят и в болницата.
Друго работи ли? Онази "болница" на бившия министър? Забравих й името. Тя май беше раздадена тип "кабинети под наем".

И като говорим, че има една болница, нека уточним, че това не е "пълна болница". Доста отделения са закрити. Инфекциозно няма, мисля, че акушерство и гинекология е закрито от скоро (Лимонче, поправи ме, ако греша).
И като добавим, че лекари няма, като добавим и че средната им възраст е над 50г....
Болницата във Видин служи като разпределителна гара - "ти отиди да се лекуваш в София, ти отиди в Плевен и т.н.".

Да ви кажа честно, това "горките хора" много ме дразни. Куртоазно ми е. Горките хора са така от години, години, години. Властта само "късаше" от болницата. Отделенията бяха преместени в Лом(с любезното съдействие на г-жа Фидосова), закрити и ... убити.

А Лом, Белоградчик (там има ли!?) не са особено добра опция, но поне са някаква опция.
.
В Биомед, поликлиниката, и клиниката на Гайдарски има предимно общопрактикуващи лекари, тук там някое АГ или очен. Няма да са от голяма полза на пострадал при катастрофа или получил инсулт. Нямат и легла за настаняване и не влизат в графа болница.
Иначе да, болницата е под всякаква критика от отдавна. Мисля, че сега е времето да се обърне внимание на това, но силно се съмнявам да се случи.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 00:21 от Не се сърди, човече

# 19 550
  • София
В момент на пандемия се режат някои разходи за сметка на други. Нали наистина не мислите, че нямаме достатъчно пари за тестове? Просто не се разпределят правилно. Ние не се водим от медицински причини, дори не се водим и от икономически, а от силно политически. Такива са и незумните решения йо-йо политически

Във Великобритания за един ден са тествали 80 000 човека. У нас тестват между 500 и 1500, но иначе всичко е наред.
Ако имахме възможностите на Великобритания - финансовите и като положение, може и при нас да стане. Българите ходят там, за да изкарат пари и да си хранят семействата. Още не съм чула за обратното. Англия е от световните сили, България е последната дупка на кавала. Държавите, които тестват по много, голяма част от тях си произвеждат тестовете. Ние ги купуваме, и то ако стигнат до нас.
От поне 30г. България е в каква ли не криза, но като чета някои потребители са много изненадани от това. А други живеем с това всеки ден - нито доходите са ни нормални, нито болниците. Затова и не очакваме чудеса от държава и правителство.

# 19 551
Така очакваното разхлабване на мерките в Ирландия ще започне от 18.05. и ще бъде на няколко етапа. Това означава, че локдауна ще бъде удължен с още 2 седмици, което прави общо 7 седмици и половина. Досега брояхме дните до 05.05, сега вперваме поглед към новата дата. Училищата отварят септември. https://m.independent.ie/world-news/coronavirus/coronavirus-irel … ome-39172820.html

# 19 552
В момент на пандемия се режат някои разходи за сметка на други. Нали наистина не мислите, че нямаме достатъчно пари за тестове? Просто не се разпределят правилно. Ние не се водим от медицински причини, дори не се водим и от икономически, а от силно политически. Такива са и незумните решения йо-йо политически
Вие наистина ли смятате, че можем да се сравняваме с Великобритания или Германия например? Моля Ви, поживейте извън София и тогава ми отговорете. Но не в някое от селцата наблизо.

# 19 553
Успокойте се, Видин  няма да пламне както и Плевен, тестват усилено, в София положението засега е овладяно.

# 19 554
  • Другата България
Скрит текст:
Болницата във Видин служи като разпределителна гара -ти отиди да се лекуваш в София, ти отиди в Плевен и т.н.
По ред.
Предполагам питаш за болницата на Радослав Гайдарски. Той се съдеше със съдружника си до скоро, и за нея, и за СО МАТ. Затова там нещата така и не тръгнаха. Ако има някакво развитие, нека някой ме поправи, но мисля, че не функционира. Така и не тръгна. Дали е раздавана "на парче"-не знам.
АГО в "Света Петка" спря да функционира, след като трима или четирима лекари подадоха молби за напускане, след като бяха обвинени за смъртта на бебе, новородено. Доста се шумя тогава за това, беше през зимата, февруари месец мисля. После решиха да се върнат, но започнаха да пускат болнични, и да не идват на работа. Родилките се пренасочват към Лом.
Не знам какво имаш предвид под "в Лом има ли", но ако е за болница - има, нали тя сега поема пациентите на няколко Видински отделения.
За възрастта на лекарите многократно писах, за това, че работят на няколко места също, вкл. и като ОПЛ и в СП.
И не мисля, че потребителките, които пишат за "горките хора" го правят от куртоазия. Напротив, продължавам да се убеждавам, че наистина много хора, не само тук, във форума, а и в страната не са наясно изобщо какво се случва в този район, регион. И че наистина това е от години. И това многократно го писах, и не само в тази тема. Сега просто нещата "лъснаха", защото са засегнати всички и проблемът е в национален мащаб. Така сме устроени просто, вгълбени в собствените си проблеми, да игнорираме чуждите, и да се вторачваме в тях едва когато по някакъв начин ни засегнат косвено.
Пропуснах нещо. Фидосова. Тук ще замълча, че ако досега не съм, то ако се изкажа по въпроса със сигурност ще гризна БАНана.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 00:57 от Не се сърди, човече

# 19 555
Сериозно ли военни ще пращате....
Никой в тази тема не казва, че съществуването на вируса е конспирация. Никой не твърди , че не е заразен.
Просто има хора ,които виждат реално какво се случва.
Наистина на някои им достава болно удоволствие да четата колко трупове има във всяка държава всеки божи ден.
Гледайте нашата паница.
Заразени има бол, но къде са труповете, трупове умрели ОТ корона, а не със или поради....
И който си сменя гащите по няколко пъти на ден от страх, че ще лепне нещо, моля не се доближавайте до другите, може да ги заразите!
Не знам кой има нужда да си смени гащите. Sick

# 19 556
  • София
Явно св губи основната мисъл - пари има. Не се разпределят правилно - нито между градовете, нито между хората, нито между фирмите, нито сега между това, което е жизненоважно и други глупости.

Вие наистина ли смятате, че можем да се сравняваме с Великобритания или Германия например? Моля Ви, поживейте извън София и тогава ми отговорете. Но не в някое от селцата наблизо.

# 19 557
Вижте примерно Гърция, всички се страхуват от бежанските лагери, но изглежда и там няма проблеми със заразата.

# 19 558

Какво общо има броя на тестовете със сравнения с Великобритания и Германия? Дори да се сравним със Сърбия, Македония или Венецуела /държава под много тежки санкции /, сравнението пак няма да е в наша полза. Намират начини някак да се оправят.

# 19 559
Сериозно ли военни ще пращате....
Никой в тази тема не казва, че съществуването на вируса е конспирация. Никой не твърди , че не е заразен.
Просто има хора ,които виждат реално какво се случва.
Наистина на някои им достава болно удоволствие да четата колко трупове има във всяка държава всеки божи ден.
Гледайте нашата паница.
Заразени има бол, но къде са труповете, трупове умрели ОТ корона, а не със или поради....
И който си сменя гащите по няколко пъти на ден от страх, че ще лепне нещо, моля не се доближавайте до другите, може да ги заразите!

Коя е вашата паница.

Общи условия

Активация на акаунт