COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 795
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 575

Е? Това, че държавата някъде и за нещо не е похарчила пари, може да означава много неща, например, че ги няма, че се краде, че не се управляват правилно...
Ти си избрала да вярваш на първото.

Скрит текст:
Скрит текст:
Европейската столица София, която все още няма детска болница.
Тихомълком сключиха договор , въпреки протестите на лекарите, архитектите, родителите.
Всъщност, не знам дали има и една експертиза, която да потвърждава целесъобразността на това решение.
За толкова пари, за колкото в Германия строят две болници.
Но не бива да се сравняваме с Германия.
Ако частен инвеститор притежаваше въпросната сграда, щеше да я взриви, както се случи с ИПК Родина. И не е нужно да си германец, за да ти хрумне.
Това е само един пример, има стотици други.

Нашите управляващи нямат нужда от съветници, експерти и професионалисти, това е истината.
Жокер им не требе.
Лекарският съвет се разпусна още преди да започне епидемията.

ПП. Мисиите в Афганистан бяха добре платени.
Искам да кажа, че ситуацията в България не е само заради ИП. Тя е такава от дълги години. Причината всички я знаем, по въпроса две мнения няма. Но не сме стигнали до това положение за има - няма два месеца. ИП не ни е виновно. Нито болниците са ни наред, нито икономиката.

# 19 576
  • При семейството си
Darling_Clementine, значи аз имам една позната, майка й е патолог и работи с въпросните трупове от Ковид. Може да ви свържа да видите къде са труповете, че явно ви е важно.

Нали не се правеха аутопсии на починалите от Ковид?

# 19 577
Не знам какво имаш предвид под "в Лом има ли", но ако е за болница - има, нали тя сега поема пациентите на няколко Видински отделения.
За Белоградчик се чудех, просто съм ги изброила наред и не става ясно. Сега погледнах в Гугъл - цирк е и в Белоградчик.

Има ли къде да прочета за заразените в обл.Видин по градове/села? Грамада, Кула, Орешец... имаше и едни в Дунавци и Дреновец, но дали са станали повече. Въобще разбивка по градове ме интересува.
И да са повече, кой ще разбере? Никой не тества хората по малките градчета и селца около Видин. Те даже във Видин не тестват всички контакти.

# 19 578
Darling_Clementine, значи аз имам една позната, майка й е патолог и работи с въпросните трупове от Ковид. Може да ви свържа да видите къде са труповете, че явно ви е важно.

Нали не се правеха аутопсии на починалите от Ковид?
Правят се. Може би не на всички, но се правят.

# 19 579
САЩ от около месец някъде стоят във високо плато и не могат да тръгнат надолу, така че изобщо не е ясно какво ще отварят. Бил Гейтс им каза да затворят всичко координирано за 3 седмици и да приключат бързо, но те явно са решили да се влачат така дълго време.

# 19 580
Много са ми странни мерещите смъртност.  Смъртността от ковид19 е добавена. До сега я нямаше. Какво ми мерите с грип, познато заболяване срещу добиче, дето хвърля докторите в шах.

Именно.
Ако не беше този вирус, хората щяха да са живи и здрави.
Не както ги съчинява Рачо, че по 2000 умирали в сезона от грип.
Кога е било така, че не се сещам?

Това, че образно казано не са били тъпана по новините, не значи, че няма починали хиляди от грип. Тук проф. Кантарджиев го казва в началото на 2019, ако на него не вярвате, не знам на кого. И да, вероятно, ако хората не се бяха заразили с грип, щяха още да са си живи.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-kantardzhiev-tochnat … dokazuema-2143692

# 19 581
Скрит текст:
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....

Ами..истината е, че не могат да пратят никого зорлем и насила. Военните мисии пак са пожелание... Та, в реала - ще отидат доктори и сестри, ако решат сами. Уви, като гледам при майка ми каква беше инициативността за Covid отделението, като пратиха мейл в болницата с молба за набиране на персонал, което даже си е в същата болница..
Абе, мъчна история Sad

Нещо не разбирам, но явно си е мой проблем - значи насила можем да затваряме ресторанти, паркове и т.н. в името на "справяне" с вируса, но не можем да изпратим медицински персонал в нуждаещ се район... А иначе имаме и Национална Здравна Стратегия......

Сравнявате несравними неща. Не, държавата няма право да нарежда по време на демокрация кой къде да ходи и какво да работи. Тоя режим отмина. Да, хората са свободни, ако не искат - да не отидат. Свободни са и работата да си напуснат, ако решат и въобще да не се занимават. Все пак са хора де и отдавна не практикуваме захвърлянето на хора в трудови лагери, ако не са съгласни с нещо..и Слава Богу.

# 19 582
Аз не мисля, че човек, командирован насила и против желанието му, би бил полезен и отдаден в поверената му задача.
За да отиде някое мед.лице във Видин (или в друг град, без значение) то същия би трябвало да бъде офериран с 2, 3+ пъти по-добри условия от сегашните му.

# 19 583
Много са ми странни мерещите смъртност.  Смъртността от ковид19 е добавена. До сега я нямаше. Какво ми мерите с грип, познато заболяване срещу добиче, дето хвърля докторите в шах.

Именно.
Ако не беше този вирус, хората щяха да са живи и здрави.
Не както ги съчинява Рачо, че по 2000 умирали в сезона от грип.
Кога е било така, че не се сещам?
Без да навлизам в спора корона вирус срещу грип, имам въпрос - кога сме проследявали 300те смъртни случаи на ден в България? Да ги знаеш къде са, какви са им диагнозите, съпътстващите заболявания?

# 19 584
Цитат на: Mosquita l
Без да навлизам в спора корона вирус срещу грип, имам въпрос - кога сме проследявали 300те смъртни случаи на ден в България? Да ги знаеш къде са, какви са им диагнозите, съпътстващите заболявания?
Това не е обществено достъпна информация и за ковид-19 е само частична.

# 19 585
  • София
Така е, тук колко вопли имаше за италианците, колко нямало кой да ги лекува, а сега като е за нашенски град, на сума народ му е все тая.

# 19 586
  • Другата България
Аз не мисля, че човек, командирован насила и против желанието му, би бил полезен и отдаден в поверената му задача.
За да отиде някое мед.лице във Видин (или в друг град, без значение) то същия би трябвало да бъде офериран с 2, 3+ пъти по-добри условия от сегашните му.
Това е така, и не е така.
Би звучало нормално при едни нормални обстоятелства, медици, и не само сменят работа за по-добри условия, така е.
Но кое в сегашната ситуация е нормално?
Кое е познато, вече случило се, за да можем да кажем - ето ти хилядарка отгоре, отиваш на 300 км. от жилището и работата си да спасяваш хора, защото там изнемогват, няма кой и пациенти умират? Не следва ли предвид последното всеки, положил хипократова клетва, да не се замисля за пари и удобства, условия и подробности, а да отиде да помогне безрезервно, но в никакъв случай безвъзмездно?
Не мисля и че няма да им се даде нещо допълнително на всички, които отидат /ако има такива/. Не мисля и че някой ще отиде да "отчита дейност" само, проформа както казваш. Все пак проблемът стана национален за дни и надали някой ще си позволи подобно поведение и безотговорност.
Или пък съм абсолютен наивник.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 00:30 от Не се сърди, човече

# 19 587
Скрит текст:
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....

Ами..истината е, че не могат да пратят никого зорлем и насила. Военните мисии пак са пожелание... Та, в реала - ще отидат доктори и сестри, ако решат сами. Уви, като гледам при майка ми каква беше инициативността за Covid отделението, като пратиха мейл в болницата с молба за набиране на персонал, което даже си е в същата болница..
Абе, мъчна история Sad

Нещо не разбирам, но явно си е мой проблем - значи насила можем да затваряме ресторанти, паркове и т.н. в името на "справяне" с вируса, но не можем да изпратим медицински персонал в нуждаещ се район... А иначе имаме и Национална Здравна Стратегия......

Сравнявате несравними неща. Не, държавата няма право да нарежда по време на демокрация кой къде да ходи и какво да работи. Тоя режим отмина. Да, хората са свободни, ако не искат - да не отидат. Свободни са и работата да си напуснат, ако решат и въобще да не се занимават. Все пак са хора де и отдавна не практикуваме захвърлянето на хора в трудови лагери, ако не са съгласни с нещо..и Слава Богу.
Добре де, ама ако не осигуриш персонал да лекува там хората, то хората ще плъзнат из други болници и тогава как ще ограничиш заразяването? Пък нали уж всички мерки са насочени в тази посока? Или ще е по-добре да се сложи здрава карантина и кой оцелее.....

# 19 588
  • Bulgaria
Така е, тук колко вопли имаше за италианците, колко нямало кой да ги лекува, а сега като е за нашенски град, на сума народ му е все тая.

Е, защо да им пука? Те са на 300 км, за море си мислят и кога най-накрая ще отворят ресторантите. А, тук, че си заформяме едно "Бергамо", явно и на НОЩ много, много не им пука.

# 19 589
Никакво Бергамо не се заформя очевидно.

Общи условия

Активация на акаунт