COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 771
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 695
Починалата лекарка от Сливен положителна ли е била ? Ако да, защо е лекувала, нали ги карантинират ?

# 19 696
'Брифингите' в този формат и изземване на ефирно време бяха повече от излишни. Реално брифингът беше 2 минути съобщаване на информация и след това 30-50 минути въпроси (повечето в категорията от глупав по-глупав), втората част не е нужно да се излъчва по всички телевизии определено!

# 19 697
Не сме ли сега в плато, щом от 90 за денонощие, вървяхме към 68, 58, 50, и днес 47? Аз съм оптимист, че ще намаляват. Но всеки трябва да е отговорен, а не егоист.
И в Разград някой на Великден го е донесъл вируса, точно съвпада с 14 дни оттогава.

Не. Бил е болен от известно времв. Правил е два бързи теста, които са били отрицателни. Когато на снимка виждат започнала пневмония, решават да му направят pcr  тест. До днес го водеха случай в Русе, защото е бил в русенската болница.

https://www.google.com/amp/s/www.rusemedia.com/13-%25D0%25B8%25D … 82%25D0%25B5/amp/

# 19 698
  • София
за мен брифингите бяха доста по-информативни, отколкото сухите числа. Интересното започваше след числата. Който слуша внимателно може да извлече доста информация.

# 19 699
Случаят е от с. Ясеновец, близо до Разград циганско село. Прибрал се е преди месец, изкарал е карантина и след това се е почувствал зле.
В Аврен също се върнаха много роми, но слава Богу минаха карантина та и дори тестове и не са заразени

# 19 700
Няма да ми липсват въпросите на ПИК, но при положение че тепърва ще има локални огнища като във Видин е нужна информация. Откъде баба ти Пена от някое село ще разбере че не трябва да иде до града, или че болницата е затворена или че нещо се случва. Ще отвори страницата на МС ли. Или сайта на СЗО.
Информационното затъмнение е по страшно от КПП Тата , поне за мен.

# 19 701
Ще разбере от новинарската емисия.

# 19 702
за мен брифингите бяха доста по-информативни, отколкото сухите числа. Интересното започваше след числата. Който слуша внимателно може да извлече доста информация.
И за мен. Дори лавирането на Мутафчийски и реакциите му бяха пълни с информация.
За мен той остава честен човек и лекар, употребен и влязъл в капана , без да си е дал сметка за ролевата ситуация, в която го потапят.
Сега ще си продължи живота, без конфликт на лоялност.
Почти съм убедена, че ще отказва дори интервюта. Този човек се опитаха да го компрометират. Дано самият той да е отказал повече да участва в цирка.
Искам да е така.

# 19 703
  • на пъпа на Златията
'Брифингите' в този формат и изземване на ефирно време бяха повече от излишни. Реално брифингът беше 2 минути съобщаване на информация и след това 30-50 минути въпроси (повечето в категорията от глупав по-глупав), втората част не е нужно да се излъчва по всички телевизии определено!

Нищо лично към вас и мнението ви .
Но на 80 процента  от населението ни брифингите не са излишни .

# 19 704
  • Вече в моята си приказка...
След днес усещането ми, че съм манипулирана се завърна с пълна сила. Всичко не само мирише, а направо вони, та се не трае! Защо беше целият този цирк? В чий филм играхме през този месец и половина? Какво се случи? Не разбирам защо бяха тези ограничения до сега, като след днес ще последваме модела, проповядван от Мангъров?! Въртят ми се разни мисли....

# 19 705
  • София
Повечето от държавите тръгват по този ред, защото:
    1. При продължителни строги мерки няма да има кой да внася осигуровки
    2. Няма ли внасяне на осигуровки - няма пенсии и няма пари за болнични
    3. Няма ли пари за болнични - никой карантиниран не може да стои 14 или 28 дни в карантина, ще тръгне да търси храна
    4. Тръгне ли да търси храна, докато е болен, защото няма пари, ще пръска заразата.
У нас тези неща важат на тройно основание. Имаме си един етнос, който работи предимно на черно и сега са гладни Отделно, няма кой да внася пари за пенсии. Така че скоро ще отворят всички сектори у нас.

Дали ще се спазват мерките и препоръките обаче?
Да, в държави като Италия, Франция, Германия (Швеция го правят), САЩ, Англия, Белгия, Холандия - тези хора доста стриктно ще спазват препоръките по 2 причини:
    1. Спомнят си ада, който при тях беше реалност
    2. Не искат да са в икономически локдаун и осъзнават реалната опасност от ново заключване за 2 месеца.

У нас и в региона - понеже не видяхме "чувалите" - ще решим, че БЦЖ, Кралимарковския ген и ракията ни пазят и няма да спазваме нищо, най-вероятно или бързо ще забравим всички порядки. Което най-вероятно означава, че есента ще стигнем невиждан за държавата ни пик, но ще сме си виновни само и единствено ние, другите държави (западни и САЩ) по това време ще е съвземат и икономически.

Много съжалявам, че прогнозата ми не е лицеприятна, но това са фактите. Както е и факт, че повечето потребители в тая тема още днес ще решат, че то вирус всъщност е немало и само ни лъгаха заради 5G да монтират.....

# 19 706
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Няма да ми липсват въпросите на ПИК, но при положение че тепърва ще има локални огнища като във Видин е нужна информация. Откъде баба ти Пена от някое село ще разбере че не трябва да иде до града, или че болницата е затворена или че нещо се случва. Ще отвори страницата на МС ли. Или сайта на СЗО.
Информационното затъмнение е по страшно от КПП Тата , поне за мен.

Нищо по-точно не мога да кажа!

# 19 707

Нищо лично към вас и мнението ви .
Но на 80 процента  от населението ни брифингите не са излишни .

Колко от тези 80 %  познавате, че говорите от тяхно име?

# 19 708
Ще разбере от новинарската емисия.

Верно ли. От коя точно. От тая на Нова тв, дето не спира да боготвори ББ, Делян Пеевски и сие. От тая на бТВ, която става все по неадекватна. От тази на БСП, от Алфа или от 7/8, където са на принципа всичко е боклук ние сме най.

# 19 709
И аз се чувствам манипулирана вече. Все едно театъра свърши.
Очаквам брифинг на Баце днес. В прайм тайм Simple Smile трябва да обясни защо ни отне генерала!

Общи условия

Активация на акаунт