COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 105
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 755
  • на пъпа на Златията
След днес усещането ми, че съм манипулирана се завърна с пълна сила. Всичко не само мирише, а направо вони, та се не трае! Защо беше целият този цирк? В чий филм играхме през този месец и половина? Какво се случи? Не разбирам защо бяха тези ограничения до сега, като след днес ще последваме модела, проповядван от Мангъров?! Въртят ми се разни мисли....

Ми то брифингите си свършиха работата.
Предупредиха ви че ще живеете в нови условия и ви казаха как трябва да го правите .
Никога не съм слушала глупавите въпроси на ":мисирките" и от информацията съм си правила изводи , как трябва да живея.
Сега тези данни  ще се изнасят  без глупавите въпроси на мисирките , кога ще ги пуснат на международна командировка я до Париж , я до Лондона града голяма .
Ами  няма да ми липсва брифинга с мерките . И не знам от  къде си някой ще  казва на щаба какво да прави .
ААйде сега гонете Баце с джипа , като не искате някой да ви  страхува всяка сутрин .
Баце ще ви успокоява .

# 19 756
Щабът прегоря, факт.
Скрит текст:
Тъй като мерките започнаха много рано и нямаше заболеваемост и смъртност, на хората им писна да ги плашат. От това трябва да се направят съответните изводи, а те са, че не бива да се прибързва с подаване на информация по този начин. Щаб пак трябва да си съществува, само че, информацията трябваше да бъде давана от добър професионален ПР, а не човек с военна униформа. Униформените трябва да се появяват само, когато положението е изключително сериозно, с много заболели и починали, а не както беше до сега - по 20-ина човека на ден и ниска смъртност. Изводите от тази пандемия трябва да бъдат сериозно анализирани.
Заболеваемост със сигурност е имало, тъй като аз и колегите ми го пипнахме в началото на ИП.Просто тогава още нямаше тестове, които да го установят.И при кой знае колко други хора е било така.

Със сигурност е имало, обаче това е в сферата на теорията, нали? Фактите, изнасяни от Щаба, бяха съвсем други. Това направи така, че Щабът да прегори.

# 19 757
Няма да ми липсват въпросите на ПИК, но при положение че тепърва ще има локални огнища като във Видин е нужна информация. Откъде баба ти Пена от някое село ще разбере че не трябва да иде до града, или че болницата е затворена или че нещо се случва. Ще отвори страницата на МС ли. Или сайта на СЗО.
Информационното затъмнение е по страшно от КПП Тата , поне за мен.

+ 1... Вчера случайно станах лош пророк и казах на един приятел, че предвиждам, че скоро ще спрат брифингите, както и написах тук, че Мутафчийски ще го поведат към заколение около Гергьовден - е, те. Плашил хората. Еми не ме плашиха, но ме плаши мен определено това, което стана сега. Информационно затъмнение. Сега въпроси към кой? И как? И ще отговорят ли въобще на тях? Ако досега някой поне можеше да се хване и да пита право куме в очи и да видим и отговор, и реакция - еми, повече нищо няма да видим.
Мисля, че Мери вчера написа нещо в констакста на, че ако нещата рязко се влошат, дали ще разберем въобще за това? Подозирам, че няма. В държавата, която е на 111 място по свобода на словото, това, което се случи, е опасно..

Мисля, че не само тези от Военна болница, а всички. Доколкото знам, имат и военни книжки. Сестра ми е мед. сестра и се притесняваше, че могат да ги пратят в райони, където ще имат нужда от помощ. Та, най - вероятно могат да задължат всяко медицинско лице. Защо не се прави, не знам...

Нямат вече военни книжки.  Аз имам приятел -  беше лекар във ВМА и гаджето му - медицинска сестра. Ходиха на 2 тура в Афганистан ли, Ирак ли беше. Не помня. После свободно си се отказаха от това, напуснаха ВМА и се преместиха в Токуда. Могат да си решават сами къде да ходят, къде да работят и тн.

# 19 758
Маските отпаднаха на открито и то при условие,че няма струпване на хора и/или близък контакт с такива. На вас как ви се струва да  се разхождате  с маска на 20-25 градуса ?!
И какъв е смисълът от нея ако непрекъснато се намества , маха и слага! 
Вчера обясниха спокойно НОЩ, без да изглежда да нервничат, че се охлабват мерки, че се надяват на сезона да си свърши работата.
Второ на всички мисля, че е ясно, че държавата има изключително високи разходи при мноого намалели приходи .
То хубаво болничен, на борсата,  бонуси за лекари и т.н.., но всичко това струва пари.

# 19 759
Много жалко за младата лекарка във Видин. Но нали Мангъров ни убеждаваше, че всички починали в България били възрастни хора с множество заболявания, които са щели да умрат така или иначе.
Колкото до брифингите, това е решение на Борисов. Генералът намекваше досега, че на него изобщо не му се занимава, но той е сериозен човек, който не бяга от отговорност. Но съм сигурна, че в момента е много щастлив, то това превенцията по принцип е неблагодарна работа.

От друга страна, ако не му харесва неблагодарната работа, да не беше ставал лекар, нежели шеф на Военна болница. То не може само облаги и респект...Това, което генералът трябва сега бързо да организира, е дислоцирането на специалисти от Военна и МВР болница по места-огнища, където имат нужда от медици. Това трябва да му е работата, а информацията да остави на професионални ПР-и, за които поднасянето на информация е професия. Няма как всеки да разбира от всичко.

# 19 760
Много жалко за младата лекарка във Видин. Но нали Мангъров ни убеждаваше, че всички починали в България били възрастни хора с множество заболявания, които са щели да умрат така или иначе.
Колкото до брифингите, това е решение на Борисов. Генералът намекваше досега, че на него изобщо не му се занимава, но той е сериозен човек, който не бяга от отговорност. Но съм сигурна, че в момента е много щастлив, то това превенцията по принцип е неблагодарна работа.
Починалата лекарка е от Сливен, а не от Видин. На 43 г., работеща в инфекциозното отделение.

# 19 761
Щабът прегоря, факт.
Скрит текст:
Тъй като мерките започнаха много рано и нямаше заболеваемост и смъртност, на хората им писна да ги плашат. От това трябва да се направят съответните изводи, а те са, че не бива да се прибързва с подаване на информация по този начин. Щаб пак трябва да си съществува, само че, информацията трябваше да бъде давана от добър професионален ПР, а не човек с военна униформа. Униформените трябва да се появяват само, когато положението е изключително сериозно, с много заболели и починали, а не както беше до сега - по 20-ина човека на ден и ниска смъртност. Изводите от тази пандемия трябва да бъдат сериозно анализирани.
Заболеваемост със сигурност е имало, тъй като аз и колегите ми го пипнахме в началото на ИП.Просто тогава още нямаше тестове, които да го установят.И при кой знае колко други хора е било така.

Със сигурност е имало, обаче това е в сферата на теорията, нали? Фактите, изнасяни от Щаба, бяха съвсем други. Това направи така, че Щабът да прегори.
Ами ние не бяхме болни на теория, а на практика, което се доказа впоследствие като ни направиха тестове.

# 19 762
  • София
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....

Ами..истината е, че не могат да пратят никого зорлем и насила. Военните мисии пак са пожелание... Та, в реала - ще отидат доктори и сестри, ако решат сами. Уви, като гледам при майка ми каква беше инициативността за Covid отделението, като пратиха мейл в болницата с молба за набиране на персонал, което даже си е в същата болница..
Абе, мъчна история Sad
Нещо не разбирам, но явно си е мой проблем - значи насила можем да затваряме ресторанти, паркове и т.н. в името на "справяне" с вируса, но не можем да изпратим медицински персонал в нуждаещ се район... А иначе имаме и Национална Здравна Стратегия......

Те в собствените си болници не желаят да работят и се държат повече от брутално с пациентите...Да не мислиш, че ако ги командироват насила ще помогнат? Най-много да уморят още повече хора с проклетията си. Преди няколко дни баба ми отива на изследвания в 3-та градска, сестрата ѝ се разкрещяла "Какво си ми виснала на главата!". Нашите "медици" убиват пациентите преди всичко с отношението си, компетентността им не се наемам да коментирам.

# 19 763
Доколкото разбрах ще свърши ИП на 13 май и щяли да въведат закони за някои от мерките. Може ли някой да ми обясни (не съм изобщо компетентна по тези въпроси) защо ще се въвеждат закони, а няма да продължи ИП с намалени рестрикции? Това, което ми идва наум е, че доста дълго време ще си живеем по този начин и няма да мине скоро. Щом чак и закони ще има...

# 19 764
  • Sredets/Burgas
Ей, обаче е вярно, че човек, като има работа, не стига до БГ- мама Simple Smile
Прескачах оттук-оттам...
Да ви, кажа, тъкмо си пишех с майчето, тя днес дневна и се похвали,
че току-що са им донесли в Бърза помощ - безконтактни термометри...
Брей, "голяма работа", "голям напредък"! Neutral Face (no comment)

Стана въпрос и за бактерицидните лампи...
Майка ми се ядосва, че в болниците,старческите домове,
и инфекциозните отделения не се използват такива.

# 19 765
От Сливен е починалата лекарка, не от Видин.

# 19 766
Сутринта споменаха, че се обсъжда отхлабването и на други мерки. Дали ще отпадне 14 дневната карантина на влизащите от чужбина?
Ох, дано! Това живо ме интересува.
Дано поне това не отпадне, заради кефа и дискомфорта  на единици, ще бъдат застрашени хиляди.

# 19 767
Скрит текст:
Починалата лекарка е от Сливен, а не от Видин. На 43 г., работеща в инфекциозното отделение.
Да, поправих го, Видин ми се върти в главата, защото доста голямо огнище вече се заформя там.

# 19 768
Сутринта споменаха, че се обсъжда отхлабването и на други мерки. Дали ще отпадне 14 дневната карантина на влизащите от чужбина?
Ох, дано! Това живо ме интересува.
Дано поне това не отпадне, заради кефа и дискомфорта  на единици, ще бъдат застрашени хиляди.
И да ги контролират по-добре, щото с тези междуселски манифестации, ако падне КПП-то и отвори МОЛ-чито... Ще си седим посред лято вкъщи.

# 19 769
Не съм срещала никой от Видин да пише в тази тема. В целия форум дори, не ми е попадал някой, да напише, че е от там. За да разкаже по-подробно за тези 133 случая общо за Видин.
Всички ли са от старческия дом Орешец? При безработица там, защо са в дом тези възрастни хора, а не при близките си?
Дори ломската фамилия не разнесе така мащабно заразата. Какво стана с Ломския пастор, който приеха в Монтана?

Аз съм от Видин, но само ви чета без да се включвам. Тук ситуацията е съвсем очаквана. Голяма част от наделението работи в Италия и Испания. Доста се заврънаха, като в началото на ИП дори нямаше достатъчно инспектори на РЗИ по граничните пунктове, т.е. декларации и 14-дневни карантини бяха само приказки по телевизията. РЗИ се сети, че тук има гранични зони, едва когато шофьор на товарен автомобил се обадил в местна редакция и излезе статия, че няма никакви мерки на Дунав мост 2. В момента не откривам първата статия, но ето тази на ПИК е прекопирана https://pik.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%85%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%80% … 2-news913875.html И да, действително до този ден имаше само един дежурен от 9 до 17 часа, който стоеше в една кабинка и не ходеше сред хората. В началото дори нямаха термометър и проверката беше "Имаш ли температура?" След статията се задействаха и се сетиха, че работата на КПП-то е 24 часа и пратиха повече хора, които да дежурят денонощно и да приемат декларациите за карантина. Поставиха и термокамери, но до тази дата хиляди влязоха конкретно през този пункт. За работещите на пункта няма да казвам, че предпазните средства бяха изключително дефицитни. Нямаше и от къде да се закупят маски, ръкавици, спирт, дезинфектанти във Видин. И всъщност това, което се случва в момента тук не е изненада за никой от града. А и тук тестването за Ковид-19 започна много късно. И ако някой си мисли, че обявените бройки са единствените болни ще е в голяма заблуда. Из местните фейсбук група има доста, които не вярват, че има зараза, а има и такива, които са очаквали сегашната картинка. Даже вчера излезе и статия, че в хипермаркет служителка е с положителна проба. Естествено не се съобщава кой е хипермаркет, но малък град и съответно упорито се спряга Кауфланд. Мерките се спазват на 50%. Пред големите вериги само сутрин може да се видят опашки (и то не всеки ден), но след 10 часа всеки, който е дошъл влиза. В началото задължаваха да се влиза с количка (от доста време миже да се влиза и без количка), защото бяха оставили определен брой, но отдавна не ми се е налагало да чакам, а вътре си има народ, повечето от които обичат да си се бутат и скъсяват дистанцията. Дори по опашките не се сещат, че чакаме от вън за да не си дишаме във врата, ама се усещат чак като им направиш забележка. Паника сред хората не виждам, който иска да се предпази си спазва мерките, който не вярва във вируса и мисли, че всичко е преувеличено си намира начин да ги заобикаля.
А на въпроса дали всички са от дома за стари хора - не, не са, постоянно се пуска инфпрмация от къде са случаите. А защо тези хора са в дом и не ги гледат близките им.. Е то в написаното за безработицата тук се крие отговора. Тези безработни не стоят в града, а отдавна са се изселили или в София или в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт