COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 579
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 950
Това го писах на един невярващ, че в Швеция нещата са зле, нямат болници, ние сме цвете сравнено с тях.
Какво означава "нямат болници"?
Това :
https://covid19.healthdata.org/bulgaria
vs
https://covid19.healthdata.org/sweden
a преди месец показаха един българин живеещ в Швеция от дълго време, скрил се в една вила в гората и казва "тия тука са луди".

# 19 951
Скрит текст:
Това вече ми идва в повече ....
Някой чел ли е нещо повече по темата?

Деца умират от нова болест, изследват има ли връзка с Ковид-19
https://www.bgonair.bg/a/4-world/192348-detsa-umirat-ot-nova-mis … vrazka-s-kovid-19
В Нидерландия съобщиха за повишаване на случаите на деца с болестта на Кавазаки, но не са заразени с коронавирус и ги лекуват, нямат смъртни случаи. Годишно имат около 70-80 случая.

Наистина някои журналисти прекаляват с такива гръмки и плашещи новини.
Някой знае ли кой стои зад тези безбройни сайтове, които бълват проверена и непроверена информация?
Как се финансират? Кой им е собственик? Доста тревожна тенденция как влиаят на хората. (Не визирам потребителката. Имам леля интелигентна  жена, която ме заля с подобни линкове. Често пъти няма и име под статиите. )
Ако вярваш на информация от BBC това е статия за деца с този синдром
https://www.bbc.co.uk/news/health-52003804

# 19 952
Инфекциозното отделение в Сливен в момента е останало с 1 лекар...

# 19 953
Това го писах на един невярващ, че в Швеция нещата са зле, нямат болници, ние сме цвете сравнено с тях.
Какво означава "нямат болници"?
Това :
https://covid19.healthdata.org/bulgaria
vs
https://covid19.healthdata.org/sweden
Имането на сгради +легла не е все още болница в пълния смисъл на думата - трябва и персонал......

# 19 954
В Италия също обявиха, че изследват връзката между ковид и синдрома на  Кавазаки. В съвсем сериозни сайтове и цитирани педиатри. Връзката още не е доказана, но имат съмнение, понеже има увеличение на този иначе рядък синдром в района на Бергамо и Бреша.

# 19 955
Цитат на: Ladybird_ link
Имането на сгради +легла не е все още болница в пълния смисъл на думата - трябва и персонал......
Гледай как са запълнени у нас и в Швеция. У нас с малки изключения болниците са празни а персоналът не е натоварен. В щатите на места кафенетата на болниците стават на отделения когато вече и коридорите са запълнени. У нас сме с обособени ковид отделения, които все още имат някакъв капацитет за прием, но ако недай си боже стане наплив то половин болница може да стане ковид- отделение. В Швеция както се вижда не всички нуждаещи се от болнично лечение биват приемани а старите хора са оставени на божията воля.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 18:07 от pehoko

# 19 956
  • Бургас
Имам позната в Холандия, която се оказа контактно лице на заразена. Заразеното момиче е нямало съпътстващи заболявания, на 21 е. Изкара го, не е стигнала до болница, но е било изклюлително неприятно. Моята позната беше карантинизирана и трябваше да докладва състоянието си всеки ден. Не успя да се зарази, но беше страшно за нея докато разбере дали е болна или не.
Имам познати във Франция, където в унивеститета им в тяхната група от 15 човека, 5-ма са заразени. Също млади хора, без заболявания. В момента са на домашно лечение.
В София семейни приятели се оказаха позитивни миналата седмица. Те са на 45 години. Засега нямат усложнения, благодарни са, че децата им отдавна не живеят с тях, тъй като те имат здравословни проблеми.
Идеята ми е, че нещата въобще не са безобидни и дори да смятаме, че не е толкова страшно, едва ли някой иска да му идва това на главата. Не знам какво да очаквам, но при евентуално връщане към нормално ежедневие, смятам да продължа да спазвам препоръчителните разпоредби и да избягвам ненужните групови събирания, мероприятия и т.н.

# 19 957
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:

https://www.bgonair.bg/a/4-world/192348-detsa-umirat-ot-nova-mis … vrazka-s-kovid-19
В Нидерландия съобщиха за повишаване на случаите на деца с болестта на Кавазаки, но не са заразени с коронавирус и ги лекуват, нямат смъртни случаи. Годишно имат около 70-80 случая.

Някой знае ли кой стои зад тези безбройни сайтове, които бълват проверена и непроверена информация?
Как се финансират? Кой им е собственик? Доста тревожна тенденция как влиаят на хората. (Не визирам потребителката. Имам леля интелигентна  жена, която ме заля с подобни линкове. Често пъти няма и име под статиите. )

Съвсем по друг начин е описано.
Достатъчно е майките дв прочетат половината от българският текст и ще започнат да се притесняват.

Barbabeau, “съмнение”. Дори не знам защо всички “съмнения” и “теории” трябва да стават достояние на хората.

rdb123, заболяванията са част от човешката природа и ЕГН не е билетче за ти може да се разболееш, а ти не. Пишете, че не са стигали до болница, което е точно в рамките на 90%, които го изкарват леко или вкъщи.

# 19 958
Значи то излезе накрая, че в България хората се занимават основно с ресторантьорство или са продавачи в мол. Хм....
Много ограничено виждане. Производствата на чуждите инвеститори са спрели или работят с изключително намален капацитет, само във фирмата на мъжа ми съкратиха 120 човека,  а имаха намерение за повишаване на ивестицията.

# 19 959
  • София
Скрит текст:

Как се финансират? Кой им е собственик? Доста тревожна тенденция как влиаят на хората. (Не визирам потребителката. Имам леля интелигентна  жена, която ме заля с подобни линкове. Често пъти няма и име под статиите. )

Съвсем по друг начин е описано.
Достатъчно е майките дв прочетат половината от българският текст и ще започнат да се притесняват.

Barbabeau, “съмнение”. Дори не знам защо всички “съмнения” и “теории” трябва да стават достояние на хората.

Не са теории и съмнения и от три дни това е от водещите новини във Франция, а и не само. Иначе и първоначално се знае от педиатрите, че коронавирус при децата може да се диагностицира и с рентген, защото има характерни измения в белия дроб, интерстициални. Това при болно дете, де, не при просто вирусоносител.

# 19 960
Още нещо за ваксините - в щатите говорят, че ще им трябват около милиард бройки и има съмнения дали ще могат да се произведат. Първоначално ще се слагат на мед. персонал и други важни работещи. Повечето експерти предполагат, че ваксините ще имат действие около 3 месеца ако въобще проработят. Д-р Фаучи им обеща януари 2021г., че почти със сигурност ще имат ваксина. В момента се произвеждат без още да са минали тестовете.

Ако трябва да се боцкаме всеки 3 месеца, малко множко ще дойде Simple Smile Ако случаят е такъв, сигурно през есента ще ще прилагат ваксините, с приоритет на рисковите групи. Естествено, има шанс да не проработят, защото още не е 100% сигурно, че антитела = имунитет. У някои хора, преболедували с леки симптоми, не се откриват необходимите антитела, ами други.

# 19 961
Относно много вероятното вдигане на карантината - според мен е просто безсилие срещу вечно инатливия българин. Лошото е, че голяма част от хората не могат да четат и да слушат с разбиране. Възможното вдигане на карантината се въприема като завръщане към нормалния начин на живот, сякаш нищо не се е случвало. Всички ще се втурнат навън като изтървани и ще се обезсмисли цялото почти двумесечно изолиране. Това, че ще вдигнат карантината не означава, че вируса го няма вече и пазенето спира.

Безсилието да формулираш ясни правила и да наложиш спазването им няма нищо общо с безсилието "срещу вечно инатливия българин". По-скоро второто произтича първото.  Слушането и четенето с разбиране е хубаво нещо, но аз отварям сайта на Софийската община и чета следното.

- Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

Колко души са компания и колко души са група? Двама души компания ли сме, ако не сме от едно семейство и не правим пикник? Трима души група ли сме?  Ако не сме от едно семейство, трябва ли да се разхождаме поединично или все пак 2-ма не са компания?

Значи то излезе накрая, че в България хората се занимават основно с ресторантьорство или са продавачи в мол. Хм....
Много ограничено виждане. Производствата на чуждите инвеститори са спрели или работят с изключително намален капацитет, само във фирмата на мъжа ми съкратиха 120 човека,  а имаха намерение за повишаване на ивестицията.

Сериозно ли са спрели или работят с намален капацитет единствено заради ИП и рестрикциите в България, а навсякъде другаде си работят с пълна пара заради по-адекватни мерки?

# 19 962
Във Великобритания има деца с този синдром и без положителен тест. Колко е свързан, ще се види с времето, но си го има.

# 19 963
  • София

Колко души са компания и колко души са група? Двама души компания ли сме, ако не сме от едно семейство и не правим пикник? Трима души група ли сме?  Ако не сме от едно семейство, трябва ли да се разхождаме поединично или все пак 2-ма не са компания?
Ако един от вас се окаже заразен ще стане по-ясно. Хубаво е мерките да са ясни, но все пак колко процента от населението са умственоизостанали? Останалите или вярват, че има вирус и е добре да се пазят, или не. И при локдаун ще се съберат с 20 човека вкъщи, та все тая.

# 19 964
Ами примерно защото, както се казваше, че децата са най-слабо засегнати от ковид, сега тези педиатри от Бергамо предупреждават за този синдром най-вече при деца между 1 и 5 години и казват, ако има температура над 38.5 в продължение на няколко дни, задължително родителите да потърсят лекарска помощ и да се обръщат към болниците. В момента много хора избягват болниците и се предпочита домашното лечение, консултациите са под въпрос, разбираемо е. Ако се окаже, че "подозрението" е основателно, не е лошо, че предупреждават и повишават вниманието.

Общи условия

Активация на акаунт