COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 732
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 040
С риск да се повтори, ако вече е било публикувано, тъй като е от 23 април:
Коронавирус: какво разкриват аутопсиите на починали от Ковид-19?

Цитат
В Швейцария няколко болници вече провеждат аутопсии на боледували от Ковид-19, посочва "Зюддойче Цайтунг". "В зависимост от оборудването и смелостта на патолозите", подчертава проф. Александър Цанков, който ръководи отдела по аутопсия в Университетската клиника в Базел. Там досега са проведени аутопсии на 20 пациенти, боледували от новия коронавирус. "Всички те са имали високо кръвно налягане. А голяма част от тях са били с наднормено тегло", казва професорът. Той добавя, че става дума предимно за мъже. "При над две трети коронарните артерии са били увредени, а една трета е имала диабет", добява патологът.

Та, освен прeосмисляне на поведението към собственото си здраве и опазване на общественото, човечеството след този вирус трябва май да се замисли и как живее.
Визирам храната. Не може да консумираш захар и фабрикати на поразия и да искаш да си здрав. Вярно е, че всеки има собствен избор, но не се прави много да се образова обществото, предпочитат да правят услуга на лобитата. И да продават боклуци на деца.

# 20 041
Сега ми казаха за 9 заразени мед. лица в плевенската хемодиализа. Не знам дали вече ще има кой да го съобщи, или дали изобщо някой ще си направи труда.
Мисля, че скоро и тази болница ще приключи мача.

# 20 042
Не разбирам, каква е връзката между ИП и неработещата икономика, в частност хотели, ресторанти, кафенета ... туристическия бранш.
Дори да отменят ИП, мерките може да останат и пак няма да ги отворят. Защо се реве срещу ИП?

# 20 043
Не разбирам, каква е връзката между ИП и неработещата икономика, в частност хотели, ресторанти, кафенета ... туристическия бранш.
Дори да отменят ИП, мерките може да останат и пак няма да ги отворят. Защо се реве срещу ИП?
А защо се реве за ИП тогава?

# 20 044
Скрит текст:
А някои тук си живеят с мисълта, че може да има здравеопазване без работеща икономика. Няма как да стане.

Икономиката в момента работи на 70-80% от възможното с тези рестрикции.
Ако се остави хората да се заразяват, и на 20% няма да може да работи.
Служителите болни за по месец и повече, клиентите в сектора на услугите и те.
Тези, които не са болни, уплашени да излязат от вкъщи.

Здравето и икономиката са свърани, но икономиката е вторична.
Как продължавате да не го разбирате не ми е ясно.
Преди да пишете подобни безсмислени коментари, не е зле да си признаете дали не работите в хорека сектора или в други свързани дейности, да е ясно какъв е интереса.

Joy

Здравеопазване се прави с пари в случай, че не сте забелязали.
Между другото четох, че на 80% е спаднало снабдяването на развиващите се страни с ваксини и се притесняват от други епидемии, не от корона.

И никой не казва да се оставят хората да се заразяват.

# 20 045
Какво значи "да се оставят хората да се заразяват". Абе вие хората за овце ли ги имате. Хората идиоти ли са. Хората сами ли ще тръгнат да се заразяват по собствено желание. Щото така излиза от подчертаното изречение. Значи ако няма кой с тоягата да пази хората, те веднага, като овце, ще се втурнат да се заразяват. Толкова ли ви е пренебрежително отношение към хората, че те са малоумни, не могат сами да се пазят и задължително трябва да има някой овчар да ги навиква с тоягата и да ги пази.
Ела и виж. Градинката е пълна с хора, никаква дистанция. Различни по възраст, пол и занятие.
Сърдят се, че не ги пускат без маски в магазина.

А защо се реве за ИП тогава?
Защото в ИП по лесно се оказва помощ на пострадали /принципно/, а без него трябва всичко да се гласува. Друг е въпросът как стоят при нас нещата, но личното ми мнение, че ИП не е крайъгълния камък, от който насетне всичко ще тръгне напред и нагоре.

# 20 046
  • Sredets/Burgas
[ 02 май 2020 г. 16:43 ] Mama: Не ми пречи да съм в изолация, пречи ми да работя
 с толкова предпазно облекло
[ 02 май 2020 г. 16:44 ] V M: Виж какво става във Видин
[ 02 май 2020 г. 16:44 ] V M: И вие ли искате така да се тръшнете?
[ 02 май 2020 г. 16:45 ] Mama: Горките хорица, които работят в инфекциозните отделения.
Идея си нямаш колко е трудно да се работи така, кошмарно е.
[ 02 май 2020 г. 16:45 ] Mama: На мен ми е трудно така дори само да стоя, камо ли да съм 24 часа.
[ 02 май 2020 г. 16:45 ] V M: Е вие нали не сте екипирани сега?
[ 02 май 2020 г. 16:45 ] V M: Или сте?
[ 02 май 2020 г. 16:46 ] V M: Какво носите?
[ 02 май 2020 г. 16:46 ] V M: Само маската и ръкавиците?
[ 02 май 2020 г. 16:46 ] V M: Хората с по три чифта маски и ръкавици ходят...
[ 02 май 2020 г. 16:46 ] Mama: Маската и понякога ръкавиците, но си мием редовно ръцете.

Личен разговор от днес е, но ще си позволя да го пусна...

Тъй че.... Не дай Боже да влезе заразата в лечебното заведение....
ОтидИ коня в рЯката, както казват по моя край.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 21:14 от Butterfly_Lovehunter

# 20 047
  • Другата България
Сега ми казаха за 9 заразени мед. лица в плевенската хемодиализа. Не знам дали вече ще има кой да го съобщи, или дали изобщо някой ще си направи труда.
Напълно възможно, преди два дни имаше лекар и сестра от това отделение, заразени.
От пациент, който е бил безсимптомен.
Но болницата в Плевен не може да се сравнява с тази във Видин, при това в Плевен има и други медицински заведения и болници, вкл. и частни, така че не мисля за сходна с Видинската ситуация.
Но след София Плевен е на второ място по брой официално заразени, там наистина има много. Област Плевен имам предвид. Росен Русанов не можа да се пребори за Буковлък, да го карантинират това гето, "Мизия" се оказа голямо огнище, контактни, на контактните, и бройката расте.

# 20 048
Идеята ви за стаден имунитет чрез преболедуване няма как да се случи без масово заразяване.
Относно пазенето, човекът от Белоградчик, който се е заразил в болницата, където е отишъл да му поставят стент и той ли сам си е виновен?

# 20 049
Защо се предполага, че пациенти заразяват лекарите, а не обратно?

# 20 050
А някои тук си живеят с мисълта, че може да има здравеопазване без работеща икономика. Няма как да стане.

Икономиката в момента работи на 70-80% от възможното с тези рестрикции.
Служителите болни за по месец и повече, клиентите в сектора на услугите и те.
Тези, които не са болни, уплашени да излязат от вкъщи.

Здравето и икономиката са свърани, но икономиката е вторична.
Как продължавате да не го разбирате не ми е ясно.
Преди да пишете подобни безсмислени коментари, не е зле да си признаете дали не работите в хорека сектора или в други свързани дейности, да е ясно какъв е интереса.
А Вие в кой сектор работите?

# 20 051
  • Bulgaria

Най-лошото е, че голяма част от заразяването в момента се случва в болниците и не само на медицински персонал, а и на пациенти. Едва ли не, упрекват хората, че не смеят да потърсят медицинска помощ за други състояния, а се оказва, че отивайки там с вече сериозни здраволсолни проблеми се заразяват с коронавирус. Във Видин болницата се оказа най-големия развъдник. Аз наистина не знам как и дали е възможно изобщо да се опазят болниците и най-вече другите отделения, където и несъзнателно попадат пациенти с коронавирус. 

Още един пациент е бил заразен, с онкологично заболяване в Св. Иван Рилски. Sad
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/pacient-s- … ystoianie-6109025

# 20 052
Още по-лошото е че глупостта е заразна, много иначе съвестни хора ще си кажат "я тези нищо не спазват защо аз трябва да съм глупакът"?

# 20 053
  • Другата България
Към мен ли е това?
Ако е към мен, това е информация на болница "Георги Странски", този мъж е бил на хемодиализа, без никакви симптоми и оплаквания, а медиците след това са проявили такива. Карантинирани са по домовете си.
След което се тества пациента и той се оказва положителен. Не знам повече подробности, но и някъде по медиите съм го чела.

# 20 054
Вече няма абсолютно никакво значение кой кого е заразил. Всички сме в стадото, така че това са нормални неща. Питайте Мангъров, ако не ми вярвате на мен.

Общи условия

Активация на акаунт