COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 016
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 460

Аз пак не разбирам защо се коментира кой защо се върнал. Защото има право, затова. Освен Русия някой затворил ли е граница за собствените си граждани?
'
Перу. Мои колеги и приятели все още са по пасажерски кораби и не могат да се приберат защото Перу е тотал лок даун.

# 20 461
  • Буркина Фасо
Ето, Мутафчийски разказа за лекарката как е историята, което беше ценно за всички ни. Онази лелка с очилата ще изчете едни числа, секретарят-доцент и той ще изчете едни числа и толкова.
мен лично не ме интересува историята на един заболял. а и същата информация се вижда във всеки новинарски сайт, а и не само там.

# 20 462
Това от Кунчев изобщо не го очаквах.От целият НОЩ той е най-запознат с коронавирусите.За КПП съм абсолютно съгласна.Но при границите би трябвало да се затегне положението,а не обратното.В този момент,с РЗИ,с карантина,пак някои успяха да се измъкнат.А сега без никакви мерки...Добре,че генерала му е надделял в този спор.Да се оплача,имаме карантиниран съсед.😒Прибра се на 01.05 с полет от Нидерландия.Целият ден си обикаляше напред-назад и чак на вечерта късно дойде полиция,ама защо,не разбрах.Друга съседка го питала защо се разхожда,не е ли под карантина.А той й се развикал,че не е болен и да сме се спрели с тези глупости🙈.Засега не е излизал повече.
споделям предположенията на съфорумки, че от Нидерландия идват от огнище нашите. Днес по тв за 4ма човека от 2 полета от там съобщиха. Знаят си, че са болни. Явно сред работниците нашенци е пламнала заразата и всички ще се изнижат насам.
Бъдете предпазливи

# 20 463
Този точно заболял е интересен. След две отрицателни проби, пак положителна и смърт. Т. е. дали има имунитет?

# 20 464
  • Буркина Фасо
Положителните за ковид не са ли под карантина и в Нидерландия? Глоби при непазването ѝ няма ли?
Как така български граждани с положителни тестове се придвиждат до летището, мотат се там, качват се на самолет, и то със знанието на тамошните власти и тук ги чака линейка?

И аз това се чудя! И това затвърждава тезата ми, че сме длъжни да си приемаме сиганьете обратно! Особено, когато са с положителна проба! Дотолкова сме клекнали пред ......, че цели самолети със заразени ще си приемаме! Ония съм сигурен, че в кордон са ги прекрали в Нидерландия, само и само да ги нацвъкат у нас, да си ги приберем.
Да видим лятото ние как ще изпращаме заразените чужденци пройдохи или ще ги лекуваме тук....
нали вече го видяхме - израелците отпрашиха заразени за родината си. после и англичаните ги съпроводихме до самолета. може и други единични бройки да сме изпратили. ако не ги иска дадена държава може би родната е длъжна да си ги прибере.

# 20 465
Да си ги прибира родината, но до някакъв срок. Който не-ще - не ще. Прехвърляне на отговорност е това и то за наша сметка!

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 10:43 от kostalav

# 20 466
  • Мадрид / София
Ами, дано да е подал оставка. То не може да се бори вечно като прасе с тиква с цяла България. Не слушаме и всеки си прави каквото знае. И най-търпеливият човек би вдигнал ръце в такава ситуация. То, просто е нетърпимо. За журналистите с всичките им малоумни въпроси дори няма да отварям тема.
Днес навън беше фул с хора. Опитах се да напазарувам по възможно най-бързият начин, но честно казано се притесних. Не е нормално това.
Ей това най-добре описва сегашната ситуация. Това хората са непоправими. При положение, че случаите се увеличават...
В Испания също се юрнаха като невиждали, та полицията е трябвало с мегафони да разпръснат тълпите и това в Мадрид, дето имахме толкова много жертви! Непоправимо човечество, заслужава си съдбата. Жалко, че покрай безотговорните ще пострадат и тези, които са изпълнителни, защото не можеш да се опазиш 100%.
И ми омръзна да чета мрънканици. Баш като испанците, с тази разлика, че сега по време на карантината не съм ги чувала да недоволничат. Иначе по друго време са първи да мрънкат за всичко.

# 20 467
Този точно заболял е интересен. След две отрицателни проби, пак положителна и смърт. Т. е. дали има имунитет?

Именно.
Ако само се отчитат бройки, никой няма да е нащрек, че и след отрицателни проби си в риск. Явно пораженията са страшни. Sad

# 20 468
В БАН са открили молекула, която е в основата на усложненията от Ковид

https://news.bnt.bg/news/novi-klinichni-danni-potvarzhdavat-hipo … T54pXrI-9vX2XWu-Q

# 20 469
В Германия пък протестират срещу мерките. В Щутгарт, Мюнхен, Инголщат и Берлин засега.

https://www.google.com/amp/s/www.spiegel.de/politik/deutschland/ … -b8930fce158d-amp

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 11:00 от Анонимен

# 20 470
  • София
МК, специално поръчан премиер на брифинг. Снощи нали говорихме, ето, човекът разяснява. Пишете какво, че някои работим.

E, почти пророческо. Laughing Не президентът, вицето се изказа.

# 20 471
Скрит текст:
Държавата се готви да организира чартъри, за да напълни хотелите на морето след месец-два, вие искате да спират прибиращи се българи

...

Точно това исках да кажа. Външната министърка вече говори за отваряне на границите към съседни държави, четох вчера някаква статия. Най - вероятно ще има тест и това е.

# 20 472
Положителните за ковид не са ли под карантина и в Нидерландия? Глоби при непазването ѝ няма ли?
Как така български граждани с положителни тестове се придвиждат до летището, мотат се там, качват се на самолет, и то със знанието на тамошните власти и тук ги чака линейка?

И аз това се чудя! И това затвърждава тезата ми, че сме длъжни да си приемаме сиганьете обратно! Особено, когато са с положителна проба! Дотолкова сме клекнали пред ......, че цели самолети със заразени ще си приемаме! Ония съм сигурен, че в кордон са ги прекрали в Нидерландия, само и само да ги нацвъкат у нас, да си ги приберем.
Да видим лятото ние как ще изпращаме заразените чужденци пройдохи или ще ги лекуваме тук....
нали вече го видяхме - израелците отпрашиха заразени за родината си. после и англичаните ги съпроводихме до самолета. може и други единични бройки да сме изпратили. ако не ги иска дадена държава може би родната е длъжна да си ги прибере.

Да, де, ама става въпрос за туристи, не за работещи. За мен има разлика.

# 20 473
Говори ли Горанов в момента или още не ?

# 20 474
В БАН са открили молекула, която е в основата на усложненията от Ковид

https://news.bnt.bg/news/novi-klinichni-danni-potvarzhdavat-hipo … T54pXrI-9vX2XWu-Q
Колко време ще е нужно тази молекула да се превърне в средство/препарат, което може да се използва за хора!

Общи условия

Активация на акаунт