COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 994
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 505
  • София
Колко часа е в САЩ? Някъде малко след полунощ, пак са им много 64 до момента. Цъкнете на Yesterday, да да видите, че вчера са били точно +29,744 и цели 1 691 починали.

В САЩ положението е така вече почти 3 седмици, като тия +29 хиляди вчера даже се води, че намаляват случаите, защото до неотдавна имаха по почти 38 хиляди на ден и по 3000 починали на ден!

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 15:51 от Не се сърди, човече

# 20 506
Две жени от една и съща улица

https://www.marica.bg/region/pazardjik/covid-v-pazardjik-sasedki … a-v-infekcioznoto

Стана ли ясен резултатът на снахата от Цалапица?

# 20 507
  • Пловдив
Отдавна не съм писала. Трудно проследявам и темата.
От тези съм, за които дистанцията трябва да се спазва и се дразня на онези, които се считат за безсмъртни и подлагат на риск не само себе си, но и околните.
Страдам, защото сме стадо. Ако хората са дисциплинирани и изпълняват отговорно можеше отдавна да сме като Гърция. Сами сме си виновни,нито Мангъров, нито ББ, нито Мутафчийски.

Смятате ли, че Мангъров има право и над половин милион са минали този вирус?
Около мен, който се е тествал - все е отрицателен.

# 20 508
Русия днес + 10 633. Туристите ни са основно от там, нали?
Руснаците тестват изключително ударно, техния дял заразени към тествани устойчиво си стои на около 3%. Но те имат над 4млн теста.

# 20 509
  • София
Няма скоро да си отиде вирусът, въпросът е как ще се нагодим да живеем с него. Според мен сега ще следва моментът на осъзнаване, че с масово болни икономиката няма да върви по-добре. Или по друг начин казано, когато половината ти работници (от там и на някои клиентелата) са болни и в месец+ карантина, какъв бизнес ще въртиш? Здравната система няма и да я коментирам. Само се чудя, на кой етап ще бият отбой и ще върнат старите мерки *n, или вече като се изчерпаха икономическите ресурси, просто ще се абдикира и квото стане. Това си мисля аз, пък дано да греша.

# 20 510
  • София
Русия днес + 10 633. Туристите ни са основно от там, нали?
Руснаците тестват изключително ударно, техния дял заразени към тествани устойчиво си стои на около 3%. Но те имат над 4млн теста.

Руснаците май сами си произвеждат тестовете.

# 20 511
Да,ще си е тук още известно време,дано не е дълго де,но кой знае...
И за лятото се чудя,що за сезон ще е,как ще се спазва дистанция, хигиена и прочие...

# 20 512
И за лятото се чудя,що за сезон ще е,как ще се спазва дистанция, хигиена и прочие...
На бунгала примерно 😁

# 20 513
Вирусът ще е тук, докато го има в Европа....ще се внася до безкрай....

# 20 514
  • София
КПП падат на 6 май следобяд, ще се блокират само проблемните градове, квартали, улици.
Верно много черен ББ, направил е някоя слънчева баня.

# 20 515
Скрит текст:
Скрит текст:
Няма угодия, дори мисля, че доста хора по някакъв вътрешен саморазрушителен подтик търсят и искат да има апокалипсис, за да оправдаят страданието си, лишенията, които търпят. И ако няма апокалипсис за какво е била цялата работа, някак ще се чувстват прецакани, че са страдали за нищо.

Не знам за угодия, но простотията и търсенето на реалити шоу в цялата тази работа все още ме изумява.

Точно тия, които най-много се оплакват от ограничаването на собствената им глупост въобще не спазват мерките. Препоръчителни били, те обаче имали свободи.  

Мерките, които имаме са като във всички страни на Европа, даже по-леки (липсва вечерен час, карантиниране на цели блокове, спиране на градски транспорт, следене на телефоните, мерене на температура на всички), обаче тука имало конспирация да ни правят комунисти.

Виж сега, много добре е, че хората тук са чувствителни по темата с отнемането на правата и свободите. Може би, защото не беше много отдавна времето, когато това практически съществуваше в България. И смятам, че хората трябва да продължат да мислят и да разсъждават и когато видят опити за отнемането на правата и свободите (за което са дали съответния толеранс - в случая 1 месец), да не се съгласяват.

Топката е в полето на правителството от тук нататък и то трябва да действа много внимателно и обосновано, защото вече толерансът, даден от хората, е на изчерпване.
Е тъй де, някои хора тук сте чувствителни, когато им ограничат личните правата и свободите. Но къде слагате правото на живот на хронично болните и старите хора? Щото според вас май те нямат такова!
А според теб май,какво,здравите трябва непрекъснато да се жертват и чупят стойки заради болните и старите?Е,не става.Колкото може,се пазят.И да,не всички ги пазят и сигурно е нечовешко и ужасно,но ако не си разбрал досега,хората могат да са много жестоки и егоистични.Иначе ти си роптай колкото искаш,ако така ще ти стане по-добре.Такъв е животът,малко хора са съвестни и отговорни.Повечето не стават чеп за зеле.

# 20 516
  • София
Отварят заведенията с тераси и градини, допълнително ще разпишат точно отстояния, мерки, маси, по колко и пр.
Детски градини и ясли - засега не, ще наблюдават Австрия и Германия как ще се справят.

# 20 517
  • Вече в моята си приказка...
Не разбрах - започваме да следваме модела на Мангъров?! Първият модел, приложен в началото на ИП, не е успешен или? Не разбирам какво се случва? Не разбирам! Или вече не можем да си позволим застоя в икономиката?!

# 20 518
  • София
Стига вече сте обвинявали хората, че не пазят старите. Че те са непрекъснато навън - пазари, магазини, площадките пред блоковете, пълно е с тях. Останалото население какво трябва да направи - да спре да живее?

# 20 519
  • София
Не разбрах - започваме да следваме модела на Мангъров?! Първият модел, приложен в началото на ИП, не е успешен или? Не разбирам какво се случва? Не разбирам! Или вече не можем да си позволим застоя в икономиката?!
Никоя държава не може повече от 2 месеца да си го позволи, не сме само ние.
Кое не разбирате? Ако няма кой да внася осигуровки - няма да има скоро нито пенсии, нито болнични.

Общи условия

Активация на акаунт