COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 510
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 670
  • Bulgaria
Аанестезиолози, реаниматори и болнични мениджъри от Великобритания са изпратили писмо с предупреждение до санитарните власти, че респираторите на Beijing Aeonmed Co. Ltd. са опасни за пациентите и могат да ги убият. България поръча 50 броя от същата китайска фирма на двойна цена, но те още не са пристигнали.
Дефектите, които описват британските лекари, са притеснителни - "базово качество на изработката, променлив и несигурен дебит на кислород, труден за почистване корпус, което е особено важно при борба със силно заразен вирус, както и връзки за кислород несъвместими с европейските стандарти."
Май по-добре да бяхме купили още фурми...

https://bivol.bg/covid-ventilators-aeonmed-harmful.html?fbclid=I … EspZ6U6iE_IlqehHo

Това достоверна информация от UK ли е?

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 14:55 от MK_

# 20 671
По отношение на pcr  се чудя след като инфекцията е слязла към дробовете дали в носоглътката откъдето се взема секрет за да се прави тест за ковид задължително все още има вируси.
Правя аналогията с тестовете за хламидия. При задълбочаване на инфекцията тя може да засегне стави и т.н. без да се открива с pcr  на уретрален секрет, но да се позитивира като прекарана инфекция на кръвните тестове. Тоест при начални симптоми pcr може да е положителен, но при стара инфекция да е отрицателен. Това са така наречената долна и горна хламидиаза.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 14:58 от Sparkles

# 20 672
Не обсъждахме ли поне 2 пъти в тази тема именно тромбозата, до която е възможно К19 да доведе? Помня, че имаше дами с линкове от чужбина, че докладват такива случаи..помня, че и казах (май точният ми цитат беше) "уфф, мразя тромби".

Това НЕ се отнася само до ковид, много вирусни инфекции повишават риска от инфаркт, инсулт, емболия в рамките на месец-два след "оздравяване". Включително обикновеният грип.

Знам, баба почина в следствие на белодробна тромбоемболия, баш след изписване от болница,  но тук темата не е ли ковид и не говорим ли за лекарка с коронавирус? Аз лично се придържам към темата.

# 20 673
Вирусът е нов и все още нямаме достатъчно познания за пораженията, зависимостите от клиничното състояние, механизмите на атака на различни органи и системи, възможността за развитие на имунитет, качество на образуваните антитела, когато има такива. В целия свят се правят изследвания, но все още има твърде много неизвестни, още повече че вирусът много добре се маскира.
Съжалявам за острия коментар, но съм медицинско лице и това не мога да го отмина.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 14:57 от van4eto86

# 20 674
  • Bulgaria
Не знам дали обърнахте внимание на "шведския" модел? Какво написа съфорумката от Швеция? Че дори при най-малките симптоми хората си остават вкъщи. Това ли е стадния имунитет към който се стремим? При нас май нещата са си доста по-фокусирани върху масовото заразяване, отколкото при тях.
Препоръките са еднакви навсякъде. Не се фокусираме към масово заразяване, просто пробваме какво ще се случи, като навсякъде

При нас препоръките въобще не са такива. Тук винаги се е гледало с лошо око на служител в болничен. Миналата седмица писах за баща ми, който беше сериозно болен и ЛЛ му отказа болничен, защото според нея било настинка. Предполагам, че и доста хора може да имат леки неразположения като болки в гърлото или лека температура около 37 и честно казано не вярвам нито работодателите да са във възторг от липсващите служители, нито ЛЛ, които трябва да издават много болнични. Голяма част и от самите служители въобще няма да обърнат внимание на такива симптоми и ще си ходят на работа.

# 20 675
Не обсъждахме ли поне 2 пъти в тази тема именно тромбозата, до която е възможно К19 да доведе? Помня, че имаше дами с линкове от чужбина, че докладват такива случаи..помня, че и казах (май точният ми цитат беше) "уфф, мразя тромби".

Това НЕ се отнася само до ковид, много вирусни инфекции повишават риска от инфаркт, инсулт, емболия в рамките на месец-два след "оздравяване". Включително обикновеният грип.

Знам, баба почина в следствие на белодробна тромбоемболия, баш след изписване от болница,  но тук темата не е ли ковид и не говорим ли за лекарка с коронавирус? Аз лично се придържам към темата.
Според мен има връзка с темата понеже ако тестовете не са достоверни е възможно да не става дума за ковид а за други заболявания, които нормално цииркулират

# 20 676
Аанестезиолози, реаниматори и болнични мениджъри от Великобритания са изпратили писмо с предупреждение до санитарните власти, че респираторите на Beijing Aeonmed Co. Ltd. са опасни за пациентите и могат да ги убият. България поръча 50 броя от същата китайска фирма на двойна цена, но те още не са пристигнали.
Дефектите, които описват британските лекари, са притеснителни - "базово качество на изработката, променлив и несигурен дебит на кислород, труден за почистване корпус, което е особено важно при борба със силно заразен вирус, както и връзки за кислород несъвместими с европейските стандарти."
Май по-добре да бяхме купили още фурми...

Това достоверна информация от UK ли е?
https://www.theguardian.com/uk-news/2020/apr/30/entire-order-of- … e-useless-despite

# 20 677
  • В заешката дупка
То пък останали някой в темата, който да не е разбрал, че в Ислания се правят най-много тестове на глава от населението (след Фарьорските острови)?

Масовото тестване (сред желаещи и на случаен принцип) обаче няма голям принос за откриване на инфектирани. Това го прави целевото тестване - симптоматични, контактни, рискови - което е доста, да, но не е нещо чак толкова фрапиращо.

Stasha, Исландия има висок стандарт на живот. За подобни въпроси Гугъл върши идеална работа.

# 20 678
Скрит текст:

Знам, баба почина в следствие на белодробна тромбоемболия, баш след изписване от болница,  но тук темата не е ли ковид и не говорим ли за лекарка с коронавирус? Аз лично се придържам към темата.
Според мен има връзка с темата понеже ако тестовете не са достоверни е възможно да не става дума за ковид а за други заболявания, които нормално цииркулират

Защо да става дума за друго, при положение, че обявиха официално, че Е била лекувана от Ковид, в Св. Анна, накрая е дала 2 отрицателни теста (както си е по протокол, за да бъде обявен някой за здрав и да го изпишат от болницата), изпратена е вкъщи и се е влошила внезапно. Това си го обявиха сутринта на брифинга (секретарят), в последствие и Мутафчийски го изкоментира същото. Останалите свободни съчинения нямам идея от къде дойдоха. Не съм окей със спекулации точно в такъв момент, когато точно и ясно си го казаха хората..2 пъти.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/mutafchijski-trevozhno-e-che-poc … -za-covid-19.html

# 20 679
Тесла, PCR могат да дадат фалшиво отрицателни резултати, но не и фалшиво положителни. Т.е. ако пропуснат смъртен случай, това не води към надценяване на смъртността, а точно обратното, това значи, че истинската смъртност е подценена. Ето ти нещо конкретно:
0,16% от цялото население на град Ню Йорк вече е починало от К-19 на  база само тези доказани с тест. Реалните смъртни случаи са всъщност много повече от това. Т.н. ниска смъртност от К-19 не отговаря на фактите от реалността, а мнозинството от учените я поставят в диапазона 0,5-1,5%, останалите са единици.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 15:05 от LillyM

# 20 680
  • Bulgaria
Китай продължават да ни заливат с некачествена стока. Интересно, в България дали някой проверява качеството на маските, защото в доста държави имаше недоволство, че не са качествени и не предпазват. Защо не питат такива неща журналистите, а се занимават с пейки и тревички.

# 20 681
Скрит текст:
Скрит текст:

Знам, баба почина в следствие на белодробна тромбоемболия, баш след изписване от болница,  но тук темата не е ли ковид и не говорим ли за лекарка с коронавирус? Аз лично се придържам към темата.

Защо да става дума за друго, при положение, че обявиха официално, че Е била лекувана от Ковид, в Св. Анна, накрая е дала 2 отрицателни теста (както си е по протокол, за да бъде обявен някой за здрав и да го изпишат от болницата), изпратена е вкъщи и се е влошила внезапно. Това си го обявиха сутринта на брифинга (секретарят), в последствие и Мутафчийски го изкоментира същото. Останалите свободни съчинения нямам идея от къде дойдоха. Не съм окей със спекулации точно в такъв момент, когато точно и ясно си го казаха хората..2 пъти.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/mutafchijski-trevozhno-e-che-poc … -za-covid-19.html
нали преди малко писаха че е лекувана от вирусна пневмония, не ковид и била с два отрицателни pcr теста, после някой добави че при бърз тест преди да почине е излязла положителна. В този случай или pcr тестовете не са показателни за всеки етап от заболяването или като цяло тестовете не са показателни.

Тесла, PCR могат да дадат фалшиво отрицателни резултати, но не и фалшиво положителни. Т.е. ако пропуснат смъртен случай, това не води към намаляване на смъртността, а точно обратното. Ето ти нещо конкретно:
0,16% от цялото население на град Ню Йорк вече е починало от К-19 на  база само тези доказани с тест. Реалните смъртни случаи са всъщност много повече от това. Т.н. ниска смъртност от К-19 не отговаря на фактите от реалността, а мнозинството от учените я поставят в диапазона 0,5-1,5%, останалите са единици.
не съм лекар но според прочететното в мрежата без да претендирам за достоверност, създателят на теста е смятал че могат да дадт фалшиво положителни резултати в зависимост от амплификацията и избраните референтни стойности, което показва че могат да се манипулират, също е смятал че не трябва да се прилагат за вирусни заболявания, сега колко е прав надявам се учените да знаят какво правят

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 15:42 от Не се сърди, човече

# 20 682
Аз пък съм потресена, че в цяла Европа няма една читава фирма, която да произведе в този момент респиратори. Китай първо заразиха целия свят, а после започнаха да им продават скапаната си стока - скапани термокамери, скапани респиратори, скапани маски. Дано Европа си вземе поуките, след като всичко приключи някой хубав ден.

# 20 683
  • София
Надявам се едно от положителните неща да бъде по нашенско да се приключи влаченето на болни деца по детските заведения, на училище и където ще да на някакви места извън къщи, също и хората като се разболеят да си останат вкъщи, а не да се влачат болни на работа.

Много се промениха нещата. Моето дете е вече голямо, но когато ходеше на детска градина имаше много строги правила. Сутрин мед.сестра посрещаше всички деца и връщаше болните. Даже "изгониха" едно дете, защото майката се правеше на интересна. Зарязваше го пред входа с торба лекарства.

# 20 684
  • Bulgaria
Тъй като лекарката е от СП, веднага се сещам за тяхното тестване с бързи тестове:

„Закупихме бързи тестове, за цялата служба. След като тествахме абсолютно всички, в това число и аз се тествах, броят на тези тестове е 773, от тях положителни се оказаха 266 – или с имуноглобулин-М (IgM), или имуноглобулин-G (IgG), или и двата повишени.” казва Гелев
На далите положителен тест за антитела 266 души са направени PCR тестове за антиген, според които 13 от служителите са с активна инфекция, които са поставени под карантина.
Това, че 1/3 от персонала на Спешна помощ в София е изградил антитела срещу коронавируса означава, че всички те през последния месец, са били потенциални източници на зараза за своите пациенти – най-често възрастни хора с множество хронични заболявания.
Голямата разлика между резултатите от двата теста може да е и най-вероятно е резултат на фалшиво отрицателни тестове за PCR, чиято чувствителност е около 70% и допълнително може да се понижи, в резултат на неправилно вземане и съхранение на пробите.

Общи условия

Активация на акаунт