COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 224
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 655
Аз пак да питам - къде мога да пиша на Борисов и ген. Мутафчийски? На Борисов му писах на съобщение във Фейса, ама ме съмнява там да се види.

# 20 656
Скрит текст:
Тази последната журналистка ще стане ли доброволка да дезинфекцира след всеки станал от пейките в парковете? Не знам как толкова прости хора са станали журналисти.

Какво пречи всеки да си дезинфекцира пейката, преди да я ползва, след като е такъв голям проблем? Нищо, че няма смисъл, ако си миеш ръцете, ама айде, спокойствие да има.
Не става въпрос за пейките като такива, а за седянките по тях. Има си хора, които намират за нормално да се пльоснат до теб на пейката, без даже от учтивост да попитат "Може ли?". За компаниите, които събират по няколко пейки и си общуват задушевно да не говорим - има ги във всички паркове.
Според мен точно заради всички тях е забраната.
Тези ако искат и прави ще се съберат да си говорят и на улицата и в къщи и където и да е, не може всички да страдаме заради единици.

# 20 657
Коментирахте ли вече "сухите съчки" на Мангъров? Не мога да изчета всичко.
Този човек не бива да е лекар. Не може да мислиш по този начин и да си лекар. За истинският лекар всеки спасен живот е важен. Защо наистина му дават медийна изява? Не разбирам. Отвратително е Rage
Според мен "сухите съчки" се намират в разликата:
ср. продължителност на живот Испания - 83,33г.
ср. продължителност на живот България - 74,81г.

# 20 658
  • Bulgaria
Не знам дали обърнахте внимание на "шведския" модел? Какво написа съфорумката от Швеция? Че дори при най-малките симптоми хората си остават вкъщи. Това ли е стадния имунитет към който се стремим? При нас май нещата са си доста по-фокусирани върху масовото заразяване, отколкото при тях.

# 20 659
  • София
Не обсъждахме ли поне 2 пъти в тази тема именно тромбозата, до която е възможно К19 да доведе? Помня, че имаше дами с линкове от чужбина, че докладват такива случаи..помня, че и казах (май точният ми цитат беше) "уфф, мразя тромби".

Това НЕ се отнася само до ковид, много вирусни инфекции повишават риска от инфаркт, инсулт, емболия в рамките на месец-два след "оздравяване". Включително обикновеният грип.

# 20 660
  • В заешката дупка
Само да кажа, че тук в Швеция всеки ден ни напомнят на дневната пресконференция, че всеки който има и най-леки симптоми на настинка - трябва да си остане вкъщи. Всеки, който получи каквито и да е леки симптоми се счита за заразен с ковид-19 и не трябва да ходи на работа, а да си остане вкъщи. След като се излекува, трябва да остане за всеки случай още два дена вкъщи. Тук се счита, че редовият швед масово изпълнява тази препоръка и си остава вкъщи. Пак да кажа - това е много важна препоръка, която тук ни повтарят всекидневно, защото и тук целта е натискане на кривата.

Същото е и тук, Исландия. Важи и за децата и учениците. Преди сополививи деца си бяха норма в ДГ, но нормите изглежда се променят. Тези препоръки, още от самото начало, може би имат и принос за това, че ДГ и училища не се превърнаха в огнища на разпространение на заразата. Няма как да знам, разбира се. Спекулирам. Но тази препоръка си остава и сега когато основните училища и ДГ се връщат към нормалните си занимания.

# 20 661
Не знам дали обърнахте внимание на "шведския" модел? Какво написа съфорумката от Швеция? Че дори при най-малките симптоми хората си остават вкъщи. Това ли е стадния имунитет към който се стремим? При нас май нещата са си доста по-фокусирани върху масовото заразяване, отколкото при тях.
В UK препоръките са същите. Някой назад беше попитал как се документира отсъствието от работа - и преди пандемията, когато си болен и не можеш да отидеш на работа, се обаждаш на работодателя и до 14 дни можеш да не ходиш на работа.

# 20 662
Какво стана сега. Починалата днес лекарка (лека и пръст) изобщо не е била болна от коронавирус.
Скрит текст:
[/b]Имала е вирусна пневмония, но не е била от Ковид 19, а някакъв друг вирус. Доказано е с два отрицателни ПСАр тестове. Изобщо по начало е нямала Ковид 19.

Хайде стига си се правил на интересен на гърба на починалата лекарка! Пффф! Sick
И защо не си цитирал целият текст, а само това, което ти е интересно?
"Единствената положителна проба за COVID-19 на д-р Пандова е излязла след бърз тест, направен при приемането й в спешното на Александровска болница, малко преди да почине. Взета й е проба и за РСR, който по инфоpмация на „24 часа”, cъщо е отрицателен, но оциално потвърждение за това все още няма. "

И според теб, кой е по-добре запознат със случая- Мутафчийски или мисирката от 24 часа?

https://btvnovinite.bg/bulgaria/mutafchijski-trevozhno-e-che-poc … -za-covid-19.html
Подчертаният текст е много притеснителен, защото показва че отново не е ясно каква е истинската смъртност от Ковид. Не може да се твърди че ПСР са изключително точни при разкриването на болните при положение че те много-кратно изпускат тежка инфекция от Ковид, довела до смъртта на лекарката, която бързите тестове не пропускат. А ако бързите тестове са по точни от ПСР това означава че както моите изчисления са въздух под налягане защото те се базират на вярата в точността на ПСР тестовете така и високите оценки за истинската смъртност. Ако ПСР въобще не са толкова точни че много-кратно да изпускат тежка активна инфекция довела до смърт това означава че те както са я пропуснали при нея, много-кратно, така със сигурност ги пропускат при много други по леки случаи. При тази хипотеза Мангъров и научният свят стоящ зад ниската истинска смъртност, защото и научният свят е разделен в това отношение образно казано са прави че много хора правят секс със вируса, но малко забременяват, защото това показват бързите тестове.

Аз от известно време насам ги игнорирам тия изследвания за ниска истинска смъртност, защото се базират на бързите тестове а аз изгубих вярата си в техните резултати, заради изчисленията си за Исландия които показват висока истинска смъртност от Ковид, но те се базират на ПСР, който много-кратно пропуска тежка активна инфекция довела до смърт, която бързите тестове не са пропуснали.

# 20 663
Но тази препоръка си остава и сега когато основните училища и ДГ се връщат към нормалните си занимания.
Редно е обаче да се каже, че при вас са тествали 50 000 пъти на фона на 350 000 жители, а у нас са 40 000 теста на 7 милиона. Тоест вие имате една много по-сериозна и реална картина на случващото се, докато у нас броят тестове е малък.

# 20 664
  • София
Не обсъждахме ли поне 2 пъти в тази тема именно тромбозата, до която е възможно К19 да доведе? Помня, че имаше дами с линкове от чужбина, че докладват такива случаи..помня, че и казах (май точният ми цитат беше) "уфф, мразя тромби".

Това НЕ се отнася само до ковид, много вирусни инфекции повишават риска от инфаркт, инсулт, емболия в рамките на месец-два след "оздравяване". Включително обикновеният грип.
Абсолютно вярно. Че даже и не само вирусни.

# 20 665
Само да кажа, че тук в Швеция всеки ден ни напомнят на дневната пресконференция, че всеки който има и най-леки симптоми на настинка - трябва да си остане вкъщи. Всеки, който получи каквито и да е леки симптоми се счита за заразен с ковид-19 и не трябва да ходи на работа, а да си остане вкъщи. След като се излекува, трябва да остане за всеки случай още два дена вкъщи. Тук се счита, че редовият швед масово изпълнява тази препоръка и си остава вкъщи. Пак да кажа - това е много важна препоръка, която тук ни повтарят всекидневно, защото и тук целта е натискане на кривата.

Същото е и тук, Исландия. Важи и за децата и учениците. Преди сополививи деца си бяха норма в ДГ, но нормите изглежда се променят. Тези препоръки, още от самото начало, може би имат и принос за това, че ДГ и училища не се превърнаха в огнища на разпространение на заразата. Няма как да знам, разбира се. Спекулирам. Но тази препоръка си остава и сега когато основните училища и ДГ се връщат към нормалните си занимания.

ЧеКа, какъв е стандартът на живот в Исландия? Какъв е месечният разход?

# 20 666
Оффф, пак ще задам въпрос, който е в разрез с духа на темата, но и по телевизията гледах и по сайтове чета. Масово поклонение пред лекарката от Сливен. По новините дадоха репортаж - хората един до друг. И голяма част от тях са медици, и са на първа линия и ще общуват с болни.. А преди време една друга женица я погребаха служебно, дори не казаха на синовете и. Нали по принцип, по света и у нас е забранено да се правят големи погребения, нали уж карантина ... Даже беше проблемно изобщо да се организира погребение..А сега "стотици хиляди дойдоха да се простят" ... Заглавието е от сайт. Какво стана с противоепидемичните мерки в случая? Светъл и път на лекарката. Но ..защо такава разлика пред лицето на смъртта...

# 20 667
  • София
Надявам се едно от положителните неща да бъде по нашенско да се приключи влаченето на болни деца по детските заведения, на училище и където ще да на някакви места извън къщи, също и хората като се разболеят да си останат вкъщи, а не да се влачат болни на работа. Това са неща, които се знаят отдавна, но винаги се заобикалят - нямало кой да гледа детето, шефът нямало да разреши... Е, сега се видя, че има как хем да се гледа дете, хем да се стои вкъщи при симптоми на вирусно заболяване! Обаче и това ще трае от ден до пладне. Само след три месеца ще се забрави. Мангъров няма нужда да го сочите пак с пръст, защото цялата човешка психология показва, че човекът е далеч от разумен - хората сами се бутат да се заразяват, не се пазят, не им дреме, отричат и всичко накуп, страхът трае седмица-две, и други неща са му по-важни. Виждате, колко хора писаха тук, че се забравя за мерките за хигиена - продавачката забравя да се измие, когато й се скъсат ръкавиците, медицинският персонал забравя за маските и ръкавиците, кухненските работници и те с времето ще отсвирят хигиената, хората ще се върнат към старото немиене на ръцете дори след тоалетна и преди храна...

# 20 668
Ще променят ли тестовете за антитела ситуацията с COVID-19

https://nauka.bg/shte-promenyat-testovete-antitela-situaciyata-covid-19/

# 20 669
Препоръките са еднакви навсякъде. Не се фокусираме към масово заразяване, просто пробваме какво ще се случи, като навсякъде

Общи условия

Активация на акаунт