COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 076
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 790
Мангъров е специалист по детски инфекциозни болести, занимава се предимно с бебета и там са му основните кариерни успехи.
Дали ?
Дори Цветанка Ризова доколкото разбрах се е възползвала от неговият "професионализъм" ... директно му го рече в нейното предаване.
Лекувал е детето на Цв.Ризова

# 20 791
Затихват глобално нещата, днес в щатите само 91 починали, "скорост" набират Русия, Мексико. Не е за вярване, но не се дава в Италия да има починал както и във Великобритания. В тези факти намирам всъщност къде се крие "ентусиазма" в щаба за охлабване на мерките.
Айде пак. В САЩ смъртността не е падала под 1000 човека дневно от един месец.

# 20 792
Скрит текст:
Надявам се да не заметат този пост, защото поне за някои ще е доста информативен.
Днес си сдържах нервите и изгледах Мангъров. Това, което ми дойде на ум, е че той просто е Озлобен, защото не е избран в щаба, мислейки се велик специалист. Това се потвърди от Кантарджиев на пресконференцията.
Преди малко, в почивката от хоум офиса, реших да намеря биографията на Мангъров. Ето я https://www.credoweb.bg/profile/21430/dots-atanas-hristov-mangar … expandedInfo=true
В нея има доста любопитни неща, поне за хора, имащи нещо общо с научните среди.
Първо - вече е на пенсионна възраст, но това не е интересно. Първото, което ме впечатли, е това, че той изобщо не е бил в казармата! Нещо почти невъзможно по това време. Единственият човек по тези години, който познавам и не ходи войник , е мой братовчед с над 7диоптра късогледство.
Следващо странно нещо - веднага след студентската скамейка е станал аспирант (по сегашному докторант). Това беше само за богоизбрани. Особено за лекари - нормално се случваше след много години болнична практика.
Дори и това не е най-важното. Много странно е друго - той става научен сътрудник, явно вече кандидат на науките (сегашен доктор, не медицинската титла), а става доцент чак през 2010 г!
24 години между защитата на дисертация и хабилитирането за доцент! Това май е рекорд на Гинес. Нормалният срок за това е до 5, макс. 10 години! (Това е за хора, решили да се занимават с наука и да трупат научни титли).
Още нещо много важно - по татово време и доста след това имаше ВАК (висша атестационна комисия), която следеше за спазване на правилата и одобрявяше или отказваше да приеме всяка дисертация, доцент ура е професура.
2010 е по времето, когато всякакъв контрол отпадна, и всяко научно звено можеше да дава каквито и да е титли, както то си реши. Вече отново има контролен орган.
Нямам нерви и време да се ровя и да видя колко научни публикации има той. И от може да излезна любопитни неща.
Доцент Мангъров лекува деца с инфекциозни заболявания- доста рискова и натоворена практика. Нали се сещате, че всеки трепери за детето си, за бебето си, а при децата нещата се развиват за часове, не за дни.
Не знам дали тук е прав или не, но не го подценявайте. Ако е некадърен лекар , Бойко ще му позволи ли да лекува внуците му, най- малко.
Кой е казал,  че е лекувал внуците на Бойко ?

Самият Бойко.

# 20 793
Интересно, за вината на Китай. Наскоро имаше новина, че сега искали да се фокусират върху развитието на пандемията, а не да се занимават с произхода на вируса.
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/5-zapadni-ra … i-za-koronavirusa

# 20 794
  • София
Май ББ  каза нещо в единия брифинг след срещата с Мангъров в кабинета по молба на сестра си, защото се познавали, били колеги и той лекувал децата й. Обаче не съм сигурна, някак ми мина покрай ушите.

# 20 795
  • София
Затихват глобално нещата, днес в щатите само 91 починали, "скорост" набират Русия, Мексико. Не е за вярване, но не се дава в Италия да има починал както и във Великобритания. В тези факти намирам всъщност къде се крие "ентусиазма" в щаба за охлабване на мерките.
За САЩ още не са включени всички данни, вчера починалите са били 1,691, а заразените - 29,744. Още са далече от затихване.

# 20 796
Доцент Мангъров лекува деца с инфекциозни заболявания- доста рискова и натоворена практика. Нали се сещате, че всеки трепери за детето си, за бебето си, а при децата нещата се развиват за часове, не за дни.
Не знам дали тук е прав или не, но не го подценявайте. Ако е некадърен лекар , Бойко ще му позволи ли да лекува внуците му, най- малко.
Кой е казал,  че е лекувал внуците на Бойко ?
Самият Мангъров го каза.
Не харесвам директната конфронтация на Мангъров срещу НОЩ, но те лекарите по принцип често плюят колегите си.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 18:07 от bubanka

# 20 797
  • София
Аз ли съм тъпа или пишещите заповедите на здравния министър?
-Това само за басейните:
-Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на следните противоепидемични мерки
Откритите басейни, ако имат търговски обекти/кафета/ на открито според чл.1,а и б, могат да функционират , а според чл.5 б не могат, кой и според какво решава?
-провеждане на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура. Не се допускат лица с повишена телесна температура;
Ако "слънчасаш" докато чакаш на опашката в къщи или в болница те пращат?
-осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат;,
 а вътре като влязат, след измерена температура, какво правят, особено ако не искат шезлонг и чадър, а само да плуват?
-ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици;
Спасителя, а и останалия персонал на 30 градуса с маски на открито ли ще стоят, и с ръкавици и маски ли ще спасяват давещите се?

И последно, кога ли ще бъде  коригирана и тази заповед?
-

# 20 798
Затихват глобално нещата, днес в щатите само 91 починали, "скорост" набират Русия, Мексико. Не е за вярване, но не се дава в Италия да има починал както и във Великобритания, Франция и Германия. В тези факти намирам всъщност къде се крие "ентусиазма" в щаба за охлабване на мерките.

Рано е. Бюлетина е в края на деня, след 19 ч.

# 20 799
За САЩ още не са включени всички данни, вчера починалите са били 1,691, а заразените - 29,744. Още са далече от затихване.
Мда, подвеждаща информация и от Европа все още явно нямат данните може би поради почивните дни.

# 20 800
Не мога да повярвам какво чета.
За два дни две починали лекарки, майки и съпруги. На фона на общата заболеваемост на медицинския персонал  в страната някои хора не ги вълнува това, че млади хора умират и че утре всички нас няма да има кой да ни лекува, ако тенденцията продължи. И то същите хора, които три месеца "реваха", че по телефона не се лекува и че трябва непременно да ги види лекар, на място . Но пък за сметка на това ги вълнува дали отново има манипулация, дали отново някой ги лъже, търсят се "компромати", подчертава се с червено. ....малко смирение пред смъртта нямате ли?
Не очаквай смирение от хора, за които кафенето, ресторанта и фитнеса са по-важни от човешкото здраве и живот. За които една пейка в парка е повод за драма, а починалият човек е поредната бройка, чудо голямо.
Аз не съм от тези за които фитнеса и ресторантам да не говорим за разкрасителни процедури са особено важни. Но разходката в парка ми е важна да и виждах абсурд в мерките за парковете, включително и пейките. Например майка с бебе заспало на слънце в количката защо трябва да трамбова целия парк. Или баба с внуче от едно домакинство, което около нея рита топка. Ще вземе един вестник ще седне на него например ако толкова са страшни пейките. Не всички са орди тинейджъри или пияници в парковете, за тях да има полиция да следи. Сравнението горе не е адекватно.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 18:01 от Sparkles

# 20 801
Скрит текст:

Надявам се да не заметат този пост, защото поне за някои ще е доста информативен.
Днес си сдържах нервите и изгледах Мангъров. Това, което ми дойде на ум, е че той просто е Озлобен, защото не е избран в щаба, мислейки се велик специалист. Това се потвърди от Кантарджиев на пресконференцията.
Преди малко, в почивката от хоум офиса, реших да намеря биографията на Мангъров. Ето я https://www.credoweb.bg/profile/21430/dots-atanas-hristov-mangar … expandedInfo=true
В нея има доста любопитни неща, поне за хора, имащи нещо общо с научните среди.
Първо - вече е на пенсионна възраст, но това не е интересно. Първото, което ме впечатли, е това, че той изобщо не е бил в казармата! Нещо почти невъзможно по това време. Единственият човек по тези години, който познавам и не ходи войник , е мой братовчед с над 7диоптра късогледство.
Следващо странно нещо - веднага след студентската скамейка е станал аспирант (по сегашному докторант). Това беше само за богоизбрани. Особено за лекари - нормално се случваше след много години болнична практика.
Дори и това не е най-важното. Много странно е друго - той става научен сътрудник, явно вече кандидат на науките (сегашен доктор, не медицинската титла), а става доцент чак през 2010 г!
24 години между защитата на дисертация и хабилитирането за доцент! Това май е рекорд на Гинес. Нормалният срок за това е до 5, макс. 10 години! (Това е за хора, решили да се занимават с наука и да трупат научни титли).
Още нещо много важно - по татово време и доста след това имаше ВАК (висша атестационна комисия), която следеше за спазване на правилата и одобрявяше или отказваше да приеме всяка дисертация, доцент ура е професура.
2010 е по времето, когато всякакъв контрол отпадна, и всяко научно звено можеше да дава каквито и да е титли, както то си реши. Вече отново има контролен орган.
Нямам нерви и време да се ровя и да видя колко научни публикации има той. И от може да излезна любопитни неща.
[/ spoiler]
Някъде да съм написала, че не е добър лекар? Но това няма нищо общо с факта, че се опитва да приложи геноцид у нас. А и определено и той е "суха клечка". И защо, като няма инфекционисти по провинцията, не отиде да работи в отделението на видинската болница, където нещастните заразени се лекуват от офталмолог, уши-нос-гърло и неонатолог?
Това, за което имам огромно съмнение при него, е научният му принос, което не е свързано с пряко лечение на болни. Има все още работещи фелдшери по селата, които са по-добри от доста млади лекари.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 18:12 от Недоволна

# 20 802
Затихват глобално нещата, днес в щатите само 91 починали, "скорост" набират Русия, Мексико. Не е за вярване, но не се дава в Италия да има починал.
Ако сте обърнали внимание, в неделя много от държавите "затихват" и следващите дни пак има ръст. Това е, защото много от лабораториите не работят през почивните дни, а ние имахме 3 почивни дни, все пак. Така, че днешния брой новозаразени, в никакъв случай не означава, че нещата при нас затихват. Имам обаче и големите опасения, че сега ще започнат да крия нови случаи само, за да не се излагат пред останалите държави, пък и друго си е Бойко да се потупа по гърдите, че всичко е заради "мерките"...Отделно, не виждам в днешните бройки да са упоменати тези, които са пристигнали със полети от Нидерландия.
В последните няколко дни с интерес наблюдавам какво се случва в държавата ни и ще кажа само, че въобще не ми харесват хаотичните действия на управниците ни. Изумена съм от бързината, с която махат мерки и отварят всичко! Грешка, голяма грешка, която ще доведе до лавинообразен ръст на заболелите у нас.

# 20 803
Наистина не разбирам при този световен колабс как може да не може да изтърпите без едни  пейки.

Нищо не затихва, проверете пак към 19.30 ч.

# 20 804
Като казахте кораб. Дали някой има информация какво стана с кораба, дето кръжеше около Гърция и не им позволиха да слязат? Интересен ми е случая, а не запомних подробности, ако някой ми помогне да потърся информация, ще му бъда благодарна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт