COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 585
Не съм съгласна, хвърлиха се напразни усилия да се прави масово ограничаване, всичко беше една полицейска операция. А можеше всички усилия да бъдат вложени в рисковите и да се определят болници, които да приемат само ковид, а не навсякъде.
Извинете,Вие извън София колко болници си мислите,че иматдругите градове,та да отделят специални за Ковид?

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 21:04 от reninel

# 21 586
В Турция примерно много добре са се развили в посока на проследяване на контактите, имат цели мобилни екипи за тази цел с хиляди служители. Изглежда само на нашите управници не им е ясно, че без цялостно проследяване на контактите и ефективна карантина няма как да се овладеят огнищата + масово тестване за тези работещи които са с приоритетни дейности.
И да им е ясно, предпочитат да разчитат на топлото време... Simple Smile
Аз вече се убедих, че не искаме нищо да овладяваме, ще я караме през просото и каквото -такова.
Ако се тръшнем всички болни, който оцелее. Винаги е било така.

Аз също преди известно време стигнах до извода, че са ни оставили на самотек. Не знам как я мислят.   То добре ще се заключа вкъщи, както и родителите ми, година-две, колкото е необходимо, ама не е само този вирус, има и други болести. Все ще ни потрябва медицинска помощ.

# 21 587
  • София
Не съм съгласна, хвърлиха се напразни усилия да се прави масово ограничаване, всичко беше една полицейска операция. А можеше всички усилия да бъдат вложени в рисковите и да се определят болници, които да приемат само ковид, а не навсякъде.
Извинете,Вие извън София колко болници си мислите,че иматдругите градове,та да отделят специални за Ковид?
Много - малко, трябваше да се направи някаква организация, защото иначе се блокират всички болници, а то не е само ковид 19, все пак.

# 21 588
Извинете, но България се гордее с добре развитата си болнична система и голям брой леглова база. Това многократно ни се обяви на брифинги в началото на кризата.

# 21 589
Абе хора, като кажете извън София, цялата България се минава за 4-5 час от край до край. Десет болници на ключови места в големи градове ни трябват. Нали разбирате, че ние два месеца вече имаме под 40 в сериозно състояние. И още 200-300 за болнично лечение. Имахме всякакви шансове да се справим блестящо и наистина да го хвалят Бойко. Вместо това се провежда някаква масирана кампания на тема "гадния народ, който прецака хубавите мерки". Едно му признавам на премиера, изигра си картите чудесно.

# 21 590
  • София
Не се филмирайте излишно. Wink
Тези промени и допълнения в закона няма да са завинаги, а докато не утихне пандемията. Нима има хора, които си мислят, че тези социални мерки за изолация и сигурност ще са вечни?
Нима мислите, че вечно ще сме на 2 м. разстояние един от друг?
Предполагам до Юли/Август ще падне всичко.

# 21 591
  • Тук и сега
Ако имате съмнение, че сте изкарали тежък вирус със подобни симптоми, като при ковид 19 в началото на февруари месец, какви тестове бихте ми препоръчали да направя, за да проверя дали съм го минала, също рентгенова снимка нужно ли е?

# 21 592
Всъщност СЗО не каза ли, че само мерки няма да спрат вирусът и е необходимо интензивно тестване и проследяване на случаите?
Още тогава Ви казах, че сме закъснели за този вариант, ама пак ако бяхме почнали имаше шанс, а сега вече замина.

# 21 593
За нас пикът не е минал в смисъла на активни случаи. Иначе малко много тестване пак се опитват май да ни набиват канчето, все пак при нас общия брой на новозаразните е равен на дневните случаи в други държави...

# 21 594
Ако имате съмнение, че сте изкарали тежък вирус със подобни симптоми, като при ковид 19 в началото на февруари месец, какви тестове бихте ми препоръчали да направя, за да проверя дали съм го минала, също рентгенова снимка нужно ли е?
Най-добре тест за антитела според мен, а със снимките принципно проблемът е сложен, рентгените се пазят като "дявол от тамян" да не прихванат зараза. Когато есента исках от джипито да ми даде направление за снимка на дробовете ми каза още тогава, че трябва да съм на умиране за да ми даде.

# 21 595
Аз пък съм съгласна с derivative за пораженческото мислене. Това с двугодишното топлене на дивана съвсем успешно го противопоставиха на стадния имунитет и хората от ужас от първата перспектива, побързаха да изберат втората глупост. А, всъщност други страни показаха, че има и трета възможност, която е свързана с масови тестове и изолация на активно болните. За това трябваше да ревем и да протестираме, че не се прави, не да слушаме пишман "експерти". Щото за някакъв имагинерен имунитет всеки е навит, ама не и той да го създава, включително и гуруто на стадото - мистър М.
Изключително дразнещо беше отговорът на Горанов на въпросът, защо не тестват по летищата. За съжаление ни правят на балами властимащите, за които винаги е имало, има и ще има тестове. А ние слушаме две противоположни позиции и се дърлим според тях, вместо да искаме тестове, които ще решат проблемите и на двата лагера.

ПС-NumLock- направо си ми написала мислите.

# 21 596

Оставате си със съмненията,както става ясно,тестовете са недостоверни

# 21 597
Скрит текст:
Много - малко, трябваше да се направи някаква организация, защото иначе се блокират всички болници, а то не е само ковид 19, все пак.
Може би трябваше да построят?Не сме Китай-а пари?
Скрит текст:
Извинете, но България се гордее с добре развитата си болнична система и голям брой леглова база. Това многократно ни се обяви на брифинги в началото на кризата.
Така казаха-легла има..аз и тогава питах няколко пъти-колко са конкретно пригодени за такива болни или за респиратори,колко е персонала който може да ги обслужва?Не колко легла има по -принцип.Пример:Сливен,Видин и т.н.Все пак има и др.болни.

А относно местенето-още в началото казаха,че не се местят болни.А и да питам ако във Варна,Пловдив,Плевен се струпат от 5-те краища на БГ болни-те докога?
И имаме малко болни заради мерките и лошото време което затвори хората в къщите.Е сега след около 14 дни ще се гледа кое и как...сега е рано още.

# 21 598
derivative Южна Корея победи вируса с тестване още в началото, там карантина нямаше. Има инфо с видео още в първата тема.
Ама в ЮК са с маски още от началото, стриктни са в това отношение и си ги носят правилно. Освен че са дисциплинирана нация, имат и горчив опит с МЕРС, което сега им е от полза.

# 21 599
NumLock, ако целта ти не беше просто да се заядеш, щеше сама да си отговориш на въпроса. Никой нормален човек не иска да се заразяват хората, които са уязвими. И накрая пак те са най-застрашени. С мерки, с какво ли не, но на сляпо като се действа, се получават такива тъпотии като във Видин.
Reninel, казаха много пъти, че имаме 2000 интензивни легла. Апарати също има немалко.

Общи условия

Активация на акаунт