COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 859
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 885
доц. д-р Андрей Чорбанов коментира мерките, които държавата ни предприе, за да ограничи разпространението на коронавируса.
Скрит текст:
Имунитетът е един комплекс от фактори и начин на живот. Зимата е тежък период за всеки организъм. Хората стоят на затворено и тъмно и тогава проявяват недостиг на редица компоненти.
Пролетта е времето, в което човек активно започва да среща тези фактори в природата. Затова не беше добре да се затваряме заради епидемията. Разходките не трябваше да се забраняват“. Така доц. д-р Андрей Чорбанов коментира мерките, които държавата ни предприе, за да ограничи разпространението на коронавируса.
"Ще дам пример с испанския грип. Когато изкарваха хората извън палатковите лагери, в които ги лекуват, те оздравяваха много по-бързо на слънце и свеж въздух. Навън вирусът не може да циркулира", поясни пред Нова тв д-р Чорбанов.
По думите му ежедневно се срещаме с голямо количество бактерии и вируси.

"Имунната система се справя с тях успешно. Отслабвайки тези й качества, е възможно тя да стане по-податлива на летните вируси. Беше добре да приемаме витамин Д под друга форма", каза той. И допълни, че  строгите диети по време на изолация не се препоръчват.

Според него е възможно да има втори пик на коронавируса.

"Той ще циркулира, докато не се срещнат всички с него или поне огромната част от хората, които имат много контакти и пътуват често. Това няма как да бъде избегнато. Световните правителства започват да го проумяват. След като мина ужасът от първаначалната вълна, по-трезвомислещите разбраха, че няма много смисъл от пълна изолация. От самото начало говорихме много за тези мерки. Младите хора  не трябваше да спират контактите си. Още веднъж ще кажа, че деца не боледуват и почти не разпространяват заболяването. Държавите, които не затвориха детските градини и училищата, нямаха голям брой заразени деца", поясни Чорбанов.

Д-р Андрей Чорбанов заключи, че ще трябва да почакаме за ваксина. "В световната история няма успешно направена ваксина за няколко месеца. Тя се разработва за година и половина-две", каза той.

https://www.dnes.bg/stranata/2020/05/05/kakyv-shte-e-imunitetyt- … -izolaciia.448509
Я, още един трезвомислещ специалист. И то не какъв да е, имунолог в БАН. Браво. Ще стават все повече, досега не смееха да си кажат.

# 21 886
Аз се чудя, за тези, за които тестването било малко, вие как си го представяте  иначе. Да се събират случайни хора по улицата за тестване ли ?
Не съм медицинско лице, но си го представям така: хващат Х. с позитивен тест, записват всички контакти от първа линия, изследват задължително поне тези от тях с придружаващи заболявания, оттам при положителен тест правят същото - и отново, отново.. Трябва да се поеме някаква нишка и да се защитят най-уязвимите по нея. 50 000 теста при положение, че се правят по няколко на един човек, са много малко. Според мен предпочитат хората сами да си платят теста, затова чакат.

# 21 887
доц. д-р Андрей Чорбанов коментира мерките, които държавата ни предприе, за да ограничи разпространението на коронавируса.
Скрит текст:
Имунитетът е един комплекс от фактори и начин на живот. Зимата е тежък период за всеки организъм. Хората стоят на затворено и тъмно и тогава проявяват недостиг на редица компоненти.
Пролетта е времето, в което човек активно започва да среща тези фактори в природата. Затова не беше добре да се затваряме заради епидемията. Разходките не трябваше да се забраняват“. Така доц. д-р Андрей Чорбанов коментира мерките, които държавата ни предприе, за да ограничи разпространението на коронавируса.
"Ще дам пример с испанския грип. Когато изкарваха хората извън палатковите лагери, в които ги лекуват, те оздравяваха много по-бързо на слънце и свеж въздух. Навън вирусът не може да циркулира", поясни пред Нова тв д-р Чорбанов.

"Имунната система се справя с тях успешно. Отслабвайки тези й качества, е възможно тя да стане по-податлива на летните вируси. Беше добре да приемаме витамин Д под друга форма", каза той. И допълни, че  строгите диети по време на изолация не се препоръчват.

"Той ще циркулира, докато не се срещнат всички с него или поне огромната част от хората, които имат много контакти и пътуват често. Това няма как да бъде избегнато. Световните правителства започват да го проумяват. След като мина ужасът от първаначалната вълна, по-трезвомислещите разбраха, че няма много смисъл от пълна изолация. От самото начало говорихме много за тези мерки. Младите хора  не трябваше да спират контактите си. Още веднъж ще кажа, че деца не боледуват и почти не разпространяват заболяването. Държавите, които не затвориха детските градини и училищата, нямаха голям брой заразени деца", поясни Чорбанов.

Д-р Андрей Чорбанов заключи, че ще трябва да почакаме за ваксина. "В световната история няма успешно направена ваксина за няколко месеца. Тя се разработва за година и половина-две", каза той.

https://www.dnes.bg/stranata/2020/05/05/kakyv-shte-e-imunitetyt- … -izolaciia.448509
Пролетта е времето, в което човек активно започва да среща тези фактори в природата. Затова не беше добре да се затваряме заради епидемията. Разходките не трябваше да се забраняват“.
Кога и къде са били забранени разходките!? Ако на някои единственото място за разходка се ограничава в парка, разбирам, но никъде нямаше забрана, за хората да се разхождат.

# 21 888
Целенасочените разходки, заради разходката не бяха изрично забранени, но определено не се насърчаваха.
Затова и затвориха парковете, а площадките и градинките не бяха желателни за пребиваване.
Съветваха ни да излизаме само до магазина и аптеката. Имаше и глобени в паркове и по пейки, ако не помните.
Даже за Витоша стана скандал и ни смъмриха, че имало хора там. Пълен нонсенс, както и Чобанов казва.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:58 от Анонимен

# 21 889
Усещам с нашите заведения, че ще стане като отварянето на магазините в Германия. Те са си въобразили, че като отворят и ще имат клиенти, като от лято 2019г., но ще останат много разочаровани. Най-малкият им проблем е да отворят с мерките, масите да са на 2.5м разстояние.

П.П. Имаше си един период, който полицаите ни прибираха, като ни видят навън, но това беше м. Март. От тогава аз си излизам зад блока всеки ден и нямам проблем. Минават и ми казват, просто да си спазвам дистанцията.

# 21 890
Аз се чудя, за тези, за които тестването било малко, вие как си го представяте  иначе. Да се събират случайни хора по улицата за тестване ли ?
Не съм медицинско лице, но си го представям така: хващат Х. с позитивен тест, записват всички контакти от първа линия, изследват задължително поне тези от тях с придружаващи заболявания, оттам при положителен тест правят същото - и отново, отново.. Трябва да се поеме някаква нишка и да се защитят най-уязвимите по нея. 50 000 теста при положение, че се правят по няколко на един човек, са много малко. Според мен предпочитат хората сами да си платят теста, затова чакат.
Е не правят ли точно така ? А за да намерям първият просто вместо да стрелят на посоки и да хабят ресурси се хващат за влезлите в чужбина или изплували от някоя махала до болницата. Всичко беше леко докато се внасяше вируса директно от командировки и ски почивки. Почнаха ли гастарбайтърите.... тръгнахме нагоре.

# 21 891
Скрит текст:

Абе, аз да попитам от любопитство, че явно нещо съм проспала, не е невъзможно де, нали съм от тулупите Joy ,за ей те този коментар: "Разходките не трябваше да се забраняват“ . Кога разходките са били забранени? Егати. 2 месеца живея в същата държава, пък те точно тази забрана ми се губи като факт. Shame.

# 21 892
Сега казаха по новините за двете жени от Нидерландия, които са се прибрали болни и заради тях целия самолет е под карантина, че са излъгали за прибирането си до родните места и са пътували с цял автобус пълен с хора.
Това е престъпно поведение, дано си понесат последствията!

# 21 893
  • София
Колкото Гърция са ни тестовете на милион и не много по-малко от Румъния, Македония и Сърбия. Доскоро бяха и колкото във Франция. Мисля, че ще е супер да са ни колкото на ОАЕ, но има някои разлики между нас и тях, съществени. Същото важи и за Австрия, но в по-малка степен.
Все още тук се проследяват вериги на контактни лица, изолират се малки огнища, това наистина е лукс в повечето от големите и по-богати страни.

# 21 894
Много ми хареса този пост:
"Ако бомбардировките на София от миналия век бяха сега...
Противовъздушната отбрана: Молим гражданите да затъмнят прозорците си и да не палят лампите, за да не могат да ги видят бомбардировачите през нощта.
Съседът отгоре: Откъде накъде ще ми взимат светлината! Това е терор! Диктатура! Нарушават ни правата!
Съседът отдолу: Аз чух, че бомбардировките въобще не са толкова лоши! Всяка есен и пролет преживяваме градушка, но досега не са ни карали да си затъмняваме прозорците!
Братовчедът: Много повече хора умират от падане по стълбите, отколкото от бомби. Значи е по-вредно да сме на лошо осветление, отколкото бомбардирани.
Случайна гражданка: Бомбите по принцип са безопасни, всичките жертви са заради излъчването на радио "София" сутрин.
Случаен, но много възмутен гражданин: Как така ще ми казват дали да си светя, бе? То не е тяхна работа! Аз на тях меся ли им се? Като у нас светя, мен ще ме целят англичаните, не тях!
Поручик Мангъров: Трябва просто да оставим съюзническите сили да сринат 70% от София и те ще престанат да се интересуват от нея. Така всички ще можем да продължим живота си нормално.
Ефрейтор Волен Сидеров: Аз призовавам всички, които обичат светлината да покажат на управляващите, че не са по-силни от слънцето и да изстрелват фойерверки!"
Георги Сл.
Смешно е но не отразява случилото се в момента, гледам пише "Молим гражданите" и е съвсем разумно това, което се иска. Сега имаше ирационални искания като затваряне на паркове, пешеходни зони, забрана за стоене в междублоковите пространства със заплаха за непосилна глоба. Отделно страховитите брифинги. Докараха ме до там да се оглеждам като гърмян заек докато си изхвърлям боклука, мен дето съм от най-съвестните и върлите защитници на предпазните средства. И то не заради дебнещия коронавирус, а заради властта на полицаите прилагащи мерките.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 12:29 от Sparkles

# 21 895
Е не правят ли точно така ?
Явно не, защото познавам един позитивен човек от Пловдив и са изследвали родителите му, но дотам. А е имал контакт и с други възрастни хора. Той сам е разказал и разпитал контактните, но можеше и да си замълчи.

# 21 896
Направих едно проучване сред мойте познати във фейсбук. От 10 човека, 9 казват, че няма да посетят заведение. Та след 2-3 дни ще го осъзнаят и мрънкащите ресторантьори.

# 21 897
  • София
Скрит текст:

Пролетта е времето, в което човек активно започва да среща тези фактори в природата. Затова не беше добре да се затваряме заради епидемията. Разходките не трябваше да се забраняват“.
Кога и къде са били забранени разходките!? Ако на някои единственото място за разходка се ограничава в парка, разбирам, но никъде нямаше забрана, за хората да се разхождат.
Затварянето на паркове и градинки е индиректна забрана на разходките. Тука пък колко хокане беше и рапортуване от "съвестните" шпиони по прозорците... Кой колко човека видял, дръзнали да излязат навън, как някой си обикалял безцелно и тн.

# 21 898
  • София
Направих едно проучване сред мойте познати във фейсбук. От 10 човека, 9 казват, че няма да посетят заведение. Та след 2-3 дни ще го осъзнаят и мрънкащите ресторантьори.
Всеки се събира със себеподобни. Някой друг ще попита познатите си и 9 от 10 ще посетят заведение. Ресторантьорите няма да получат нищо от държавата така или иначе, не знам защо у нас няма никаква солидарност към хора от различни от собствения бранш.

# 21 899
Вашите познати явно са от разумните,но дори и тук снощи имаше нетърпеливи.От моите да кажем 70% няма,но имам съученичка със заведение ,която отваря и като гледам коментарите във фейса-пълно ще е.А виждам как стои въпроса с местата и разстоянието.С любопитство гледам едно ,в което не знам колко м. са оставили,но пейките са със залепени гърбове Simple Smile))) Така- колко да е отстоянието.И други сигурно ще са така,но за сега само то ми е пряко наблюдение.

Общи условия

Активация на акаунт