COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 320
Лунатичка, нормално е в Европа да има намаляване на бройката заразени, ти като си отчитал по 6 000 на ден в пика си, а сега отчиташ по 300, това не значи че се справяш по добре от нас. Много е просто, ние просто се справяме много добре и затова нямаме пик. Починалите на глава от населението са най важни, всичко останало е второстепенно, целта е те да са най малко. Ние в това отношение сме в топ 4, ние трудно можем да се справяме по добре, аз още повече щях да се радвам и ако сме 1-ви а не 4-ти, но истината е че се справяме отлично, въпреки че тестваме малко, въпреки всички останали наши си проблеми и че отвреме на време пламне някое огнище като Банско, някоя ромска махала или Видин. Нормално е отвреме навреме някъде да пламват огнища. Една епидемия никъде не се развива равномерно. Както в началото на Април сме имали твърдо ядро от активна инфекция от 0,11-0,16% от населението без да допускаме да се увеличава така е нормално на определени места да има значителни отклонения, във Видин вместо 0,11-0,16% са имали активна инфекция от около 1,4% горе долу по същото време, в Банско пък с вируса са се запознали цели 4% от населението, нормални са такива отклонения, защото вируса не се разпространява равномерно навсякъде, разбира се най хубаво е да не се допускат такива огнища, но някой неща не могат да се предотвратят. Аз затова и не искам да критикувам щаба за Видин, защото цялостните резултати на България са отлични.

# 22 321
  • Bulgaria
Цитат
Скрит текст:
Само Господ може да ни помогне!
Скрит текст:
Казано е:Помогни си сам,да ти помогне и Господ.Каквото зависи от мен се старая да спазвам.Виж това с дистанцията,наистина никой за нищо го няма.Аз по принцип не обичам да се бутат и завират в мен.Сега пък съвсем ме дразни.

Днес отидох до работата (иначе работя от в къщи). Бях с маска. И колегите, без маски, ме питат: Ама ти защо си с маска? Маските вече отпаднаха.
Обясних им, че няма значение, дали са задължителни или не, за мен е важно да я нося, за да предпазя тях или мен евентуално от зараза. Гледаха ме като извънземно.

Абсолютно същото е във фирмата, в която работи баща ми. В началото на седмицата са го питали защо още е с маска. По този повод в момента, в апартамента под нас има купон. До този момент не съм чула да са се събирали на домашно парти, но ето, че мерките падат и задръжките също. Smiley

# 22 322
Да ви кажа, само се радвам,че вируса не е толкова смъртоносен. Защото сме глезени мърлячи,които се издънват. Хубаво е,че отминава и ще останат само поправими икономически последици.

# 22 323
Трябва да се тестват, защото заразата се разнася и се открива, чак като почнат симптомите и усложненията. Тези лекари някой ги е заразил, персонала в домовете някой го е заразил. Персоналът го изследват и се виждат положителните, но заразилите ги може да минат между капките и да си ръсят наред. А ако не бяха започнали в тези домове и в болниците, още щяхме да си мислим, че всичко е перфектно, ние сме ваксинирани и последни по заразяване... Докато минат две-три седмици.
Защото се движим няколко седмици след останалите. Всички виждат, че сме тръгнали на зле, само ние не знам с кой акъл разхлабваме мерките.
То дето ги разхлабваме - нищо, но някак хаотично и нелепо - на какво основание  оставяме ресторантьорите да определят сантиметрите, на които да се разполагат масите по време на активна пандемия ?! Вземете едно решение, съобразено с медицинските изследвания и си дръжте на него, глобявайте и го поддържайте, какви са тези 1,50 м. Смешно и жалко е.

# 22 324
Цитат
Казано е:Помогни си сам,да ти помогне и Господ.Каквото зависи от мен се старая да спазвам.Виж това с дистанцията,наистина никой за нищо го няма.Аз по принцип не обичам да се бутат и завират в мен.Сега пък съвсем ме дразни.

Днес отидох до работата (иначе работя от в къщи). Бях с маска. И колегите, без маски, ме питат: Ама ти защо си с маска? Маските вече отпаднаха.
Обясних им, че няма значение, дали са задължителни или не, за мен е важно да я нося, за да предпазя тях или мен евентуално от зараза. Гледаха ме като извънземно.
И правилно, маските няма да те предпазят ако имаш заразен колега с ковид специално. Те просто са си сложили главата в торбата  образно казано ... както и ти Simple Smile . Та това с маските е главно за протекция на околните.

# 22 325
  • Bulgaria
Стига де, ffp3 предпазват.

# 22 326
zverino, къде е UK във вашата класация? Швеция, Белгия и Португалия също не видях? Последни сме в Европа по направени тестове на 1 млн.население...

# 22 327
  • При семейството си
Аз мисля, че по отношение на заведенията и това “клякане” пред техните изисквания, сме почти единодушни и няма какво да се убеждаваме взаимно.

# 22 328
  • Пловдив
Отмениха ли часовете за разходки из парковете?

# 22 329
  • София
zverino, къде е UK във вашата класация? Швеция, Белгия и Португалия също не видях? Последни сме в Европа по направени тестове на 1 млн.население...

UK 20385 теста на милион
Белгия 39362
Португалия 44132
Швеция 14704
С много са  домързя ме да ги пиша всичките. Може да ги видите в сайта

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 23:58 от zverino

# 22 330
  • Bulgaria
Не знам в момента какви са мерките по повод на парковете, но там прелива от хора и цели компании са се събрали.

# 22 331
  • на пистата
Само да попитам,от къде дойде думата поепидемчване

# 22 332
Стига де, ffp3 предпазват.
Все си мисля, че заразените хирурзи не са били с по-лоши маски.

# 22 333
Цитат

И правилно, маските няма да те предпазят ако имаш заразен колега с ковид специално. Те просто са си сложили главата в торбата  образно казано ... както и ти Simple Smile . Та това с маските е главно за протекция на околните.

Аз днес не се чувствам особено добре. Боли ме глава, студено ми е цял ден, болят ме очите. Не казвам, че е КОВИД. Най-вероятно е някаква настинка. Но защо трябва да им кихам насреща без маска?

# 22 334
Явно ,че вирусът няма да изчезне до месец ,два.Трябва да свикнем ,че  ще го има.Само се чудя едно.Училището затворено,а кръчмата отворена.Как ли ще ги мият качествено чашите?При тази привидна хигиена?

Общи условия

Активация на акаунт