COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 560
Предупреждение от Тайланд: Бягането в парка е рисково за зараза с коронавирус

https://www.actualno.com/world/preduprejdenie-ot-tajland-bjagane … news_1459692.html

За колоездачите важи същото.

# 22 561
Няма Оправия на територията . Мутафа ги депресираше , получаваха невроза , млякото им пресъхваше , петите се напукваха , циците увисваха . Сега всичко е ведро и приятно и пак има недоволни .

Според мен човека се притеснява като е пред камера. Явно не е свикнал. Но пък като му гледам квалификациите, хич не е обикновен доктор.
 И аз съм същата. Когато ми е много притеснено се усмихвам, а понякога моментът не е за усмивка. Не е умишлено или с цел да обидиш някого. След това ме е яд, как съм реагирала.

# 22 562
А аз гледах снимки от морската в Бургас-ами пълна,никакви маски и на заведения насядали видях 2 и 3 компании по 15-20 човека и това масово-направо не си повярвах на очите. Говорете ми за съзнание или каквото и да е било-там следват Мангъров и много бързат даже да го докажат на практика.И да -нямам против да се ходи в парка/аз лично спортувам/-имам против сборищата които си правят ,седянките и тийновете по беседките-вчера ги броих 9 ..-поседяха си поне 3-4 часа .А иначе -да не ходели на уичилище-защо след като те навън са скупчени повече от колкото на чин?
Чубака много оргинално написано-ами да-ореваха,че Мутафчийски ги депресирал,психиатри щели да им трябват-хахахахха-ето сега поднесени кофти новини с оптимизъм и усмивка и пак няма угодия...

# 22 563
  • Другата България
Мери, не се издържам от доходите на родителите си. Имам си собствени доходи и това, че съм решила да прекратя дейността, с която се занимавам на този етап не ми пречи да имам с какво да се издържам. Мога да я възобновя във всеки един момент и това си зависи от мен. Как реши да ме квалифицираш като безработна, разчитаща на доходите на родителите си?
В случая говорех по принцип.
А що се отнася до въпроса ти, отговорът мисля е ясен - на същия принцип, на който ти реши да квалифицираш всички, които са "навън" като непукисти, които "не могат да четат".
Merri_An, аз в повечето случаи мисля, че пациентите са първи, особено изхождайки от "рисковите квартали", но сигурно има изключения.
Аз в нашия град съм относително спокойна ( Варна) и даже мисля, ако отворят градините да си пусна децата. Ако бях във Видин през ум нямаше да ми мине естествено.
Надявам се със сезона да не объркаме много нещата.
Аз също мисля така.

# 22 564
Flame,  наясно съм с всичко, което написа, но не виждам причина да не се отворят музеите при положение, че частично се отвориха заведенията.
А за културата се изисква възпитание и начин на живот извън физическото оцеляване. За мен културата не е само, който го интересува. Както и виртуалното разглеждане на музей не може да се сравни с реалното. А концертите няма да ги коментирам всеки когато поиска вече може да чуе каквото поиска, но преживяването не е същото когато си там пред сцената. Хората, които ходят на концерти и театър ще ме разберат за какво говоря.
Да постараха се много творците, но не ги виждам така нещата така освен като временен заместител заради обстоятелствата.

Zari, говориш си в момента с човек, който ходи на над 20+ концерта на година, включае пътувам из различни държави за фестове (това май го написах в един преден пост),та и съм работила в музикалната индустрия,  което се отнася и за театри. Даже съм се таралянкала в една  кола 12 часа до Клуж Напока за концерт на Депеш хахах. Прал ме е дъжд, градушка, яли са ме комари, не съм имала въздух, умирала съм от студ, жега и кво ли не. Главно купувам фронтстейдж билети, никога на седящи (освен Placebo в Пловдив на Aнтичен, но там просто няма standing).  Знам какво говориш, но аз, дори като запален фен на горепосочените неща, съм против пускането им сега, защото не смятам, че е безопасно и бих се въздържала. И да, има разлика във вайба, но това далеч не ме спира в свободното си време сега пак да гледам театрални постановки и тн. Simple Smile) . Човек се адаптира според ситуацията в крайна сметка.

# 22 565
Андариел, означава точно това да си стои вкъщи. Както твоите причини да си навън за теб са основателни, същото се отнася и за останалите хора, техните причини за тях са също основателни. Живеейки в многомилионна град няма как да се очакват празни улици. Вървим към поетапно разхлабване както ни казват. Та който го е страх да си седи вкъщи.
Хората няма да се изпарят от града тук са си.

# 22 566
  • на пъпа на Златията
Още 5 заразени от единия холандски самолет. Просто прекрасно.
Време е да се проведе разговор на високо равнище, за да спре този нерегламентиран износ на заразени и болни от Нидерландия. Прилича на диверсия.

Явно и тия  са си били заразени  в Нидерландия.
Ще ми е интересно , колко  от тия в самолетите  ще  се появят  след една седмица ?
Т.е да видим как "заразява   пътуването в самолет "

# 22 567
Ми, нашият министър председател каза, че няма как да не се приемат български граждани по повод тези от Нидерландия, така си е.

Какво да ги мислим, че нямали преводач!? Повечето знаят турски, хич не са беззащитни, диаспората от турци е голяма по тези райони, че да няма кой да им помогне.  Циганския език е средство за общуване със себеподобни от различни държави.
Въпросът е, че болни ни пращат само от там. Значи има нещо. Какъв ще да е този тамошен език, дето няма научаване, навсякъде другаде се оправят. Пък и тези болните казали, че не били доволни от холандското здравеопазване. Егати прехвалената система, дето не задоволява дори и нашенските цигани. Сега да пратят командировани лекари и сестри тук и да помагат, с консумативи също. Щом дори в Щатите лекуват неосигурени, у нас също, няма как в Нидерландия да не го правят. Все едно да оставят някой със СПИН, туберкулоза, сифилис да се развява там без лечение.
Утре ако се появи не дай Боже проказа тук и им пратим един самолет, нали ще стане международен скандал.

# 22 568
  • Bulgaria
Мери, напротив, не съм квалифицирала всички. Мисля, че точно ти трябва да знаеш какво съм имала предвид под тези, които не могат да четат. В буквалния смисъл. Нали те са един от основните проблеми в национален план? Относно останалите: Стана ясно колко са „работещите” навън в парковете.

# 22 569
Борисов: Днес е рекорд по починали в Европа - 30 000
https://www.dnes.bg/politika/2020/05/06/borisov-bitkata-s-korona … 84#comment-newest

Thinking
Някой има ли идея от къде си я съчини премиера тази цифра? В worldometers за вчера в Европа са 1960, за днес все още 466. Това число 30 000 просто с нищо не ми се връзва....

# 22 570
  • София
Андариел, означава точно това да си стои вкъщи. Както твоите причини да си навън за теб са основателни, същото се отнася и за останалите хора, техните причини за тях са също основателни. Живеейки в многомилионна град няма как да се очакват празни улици. Вървим към поетапно разхлабване както ни казват. Та който го е страх да си седи вкъщи.
Хората няма да се изпарят от града тук са си.

Зари, ако не трябваше да излизам служебно и до магазина, хич нямаше и да излизам. За съжаление не може всички да са на само хоумофис. Твоята логика е от типа "когото го е страх да не го блъсне кола, да си седи вкъщи". А логиката трябва да бъде "да се спазват правилата и указанията". Трябва да се санкционират шофьорите, които не спазват правилата, а фучат през светофара, а не на пешеходеца, който правилно пресича на светофара.

# 22 571
mar4ela , споделям мнението ти за доктора.
Скрит текст:
И аз съм същата, случвало ми се е да се хиля в изключително сериозни ситуации. Осъзнавам, че не е редно, но е като някаква своеобразна защитна неконтролируема реакция на психиката.

# 22 572
Сега съм навън и не съм гледала новините, когато са съобщили за самолета със още заразени.
Вече съм сигурна, че наистина заразата става при близък контакт  в затворено пространство.
Улиците на Варна винаги са били пълни с хора, още от началото на ИП.
Отваряли църкви в Германия, но без пеене.

# 22 573
Андариел същото е и за другите хора.
И аз ходя на работа, другите хора също имат причини да са навън, всеки преодолява страховете си по различен начин, някой им се подават повече, други по-малко, трети не осъзнават, това е живота.
Не може да ограничаваш правата на другите хората, защото не ти харесва да има хора на улиците.
Правата на един са дотам, докъдето ограничават свободата на друг. Хората си спазват и дистанция, изчакват се, е винаги има някой нахалник като изключение, но това е, трябва да се продължи да се живее.

Поздравявам те с тази песен от добрите стари времена, преди ИП и си искам пак града такъв.

# 22 574
Разглеждам снимки от Пловдив, ми точно гръб-гръб са си по заведенията, няма никаква дистанция

https://trafficnews.bg/obshtestvo/ailiakat-se-vazrodi-plovdiv-gl … cKyHzdGNtxe86KlNQ

Общи условия

Активация на акаунт