COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 665
Здравейте ! Искам да питам , някой от вас дали е прекарал нещо подобно и дали се е тествал за антитела , защото ние от декември та до март си завъртяхме вкъщи подобен вирус и се чудя дали да не си пусна тест за антитела.
Ние и да сме карали нещо подобно, няма да ти бъдем от полза. Просто иди и си направи тест ако ти е важно Simple Smile
Искам да разбера дали на има някой с отчетени антитела или всичко е за пари с тези тестове .Благодаря.

# 22 666
Да ги затварят тези махали. Тези, които ходят на работа от тях - да ги тестват, останалите да си празнуват празника и така. Там други мерки не знам как могат да наложат, но те сами ще се стреснат като започнат да дават жертви.
Мисля, че това е една от причините да се охлабват мерките. Народът почна да се ориентира къде се въди неконтролируемо заразата. За мен след първоначалните заразени-ски, почивки и командировки, нещата бяха единични и леки.
После почнаха да се завръщат работниците, особено от тези с тен-а и там вече тръгнахме нагоре. И КПП-тата помогнаха заразата да не се внася в обласните градове от селата!

# 22 667
  • Другата България
Да ги затварят тези махали. Тези, които ходят на работа от тях - да ги тестват, останалите да си празнуват празника и така. Там други мерки не знам как могат да наложат, но те сами ще се стреснат като започнат да дават жертви.
Ако темата не беше сериозна, щях да сложа онази емотиконка с търкалящото се от смях човече, и то няколко пъти.
Явно наистина живееш в някакъв измислен свят, нямащ нищо общо с реалността, с реалната действителност.
Те не са спирали да дават жертви, не само сега. Сега имаше нагледно показно и с избягалия от Стара Загора /от болницата/, и с този от София, и с карантината на всички ромски села и гета, които досега бяха карантинирани. Показно от гледна точка на реакциите на останалите, "здравите", и не толкова. Не съобщават националността на починалите, но и от тях има. Никой обаче не се интересува от това кой ще падне "жертва", така или иначе при тях смъртността е висока и умират млади, поради ниска здравна култура и занижени медицински грижи, които полагат за себе си, повечето от тях.
Ще се "стреснат" ако някой ги заплаши, че ще им спре помощите, фалшивите ТЕЛК-ове, детските добавки, с две думи - че ще им бръкне в джоба. И то това ще ги стресне дотолкова, че да започнат отново да се вдигат на протести и да предизвикват размирици. Затова и ако забелязваш, никой не смее да засвири по тази струна.

# 22 668
Това е абсурдно! Те вече прекаляват с информацията за заразените. Чак пък и история на пътуванията, месторабота, социални контакти Joy ЕГН и номер на лична карта може ли? И едва ли някой знае как и откъде може да се зарази. Спрете да се филмирате.
Би било хубаво да се направи една статистика на болните не само по области, а и по това какви са, къде работят, история на пътуване, контакти и други. Според мен така картината ще стане по- ясна. В момента има информация само за медицинския персонал, но за другите от така наречената първа линия не става много ясно ( пък и не само за тях). Ще ми е интересно колкото от болните са се заразили докато са пазарували в магазин, разхождали кучето или детето в парка.
Не е абсурдно. Нужно е да се знае къде има заразени, за да се избягват тези места. В Австралия, както и в други държави имат приложение за телефон, където даже можеш да видиш дали в близост до теб има болен. Така може да се изгради статистика къде са по-вероятните места да се зарзиш, къде има огнища и т.н. Доброто проследяване и контролът на заразата е ключов.

# 22 669
  • Bulgaria
Мери, аз съм останала със съвсем друго впечатление по повод жертвите. Въобще не го приемат толкова леко, иначе нямаше да бият лекарите в болниците. Честно казано ми е все едно по какъв начин ще ги ограничават, но не може да имат повече права от българите, които работят и им осигуряват лечението. Ако управляващите се плашат от протестите и ограничаването на правата в махалите, значи много сме я загазили...

# 22 670

Едно лекарство не струва ли 100 лева минимум не ми го хвали. Ако може и повече - още по-добре. Ще ми говорят за вит.С и озонотерапия, Шанхай, Манхай, тук е България - сериозна територия, със сериозни лобита и сериозни цени на лекарствата. Да му плеснат на професора дежурното "шарлатанин" и да се приключва въпроса. По български.

# 22 671
  • София
Като добавка към написаното от Merri_An: Въпреки блокадата: Купон в заразената ромска махала на Ямбол
Има и видео за илюстрация.

# 22 672
  • София
..

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 16:49 от ninnann

# 22 673
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Това е абсурдно! Те вече прекаляват с информацията за заразените. Чак пък и история на пътуванията, месторабота, социални контакти Joy ЕГН и номер на лична карта може ли? И едва ли някой знае как и откъде може да се зарази. Спрете да се филмирате.
Би било хубаво да се направи една статистика на болните не само по области, а и по това какви са, къде работят, история на пътуване, контакти и други. Според мен така картината ще стане по- ясна. В момента има информация само за медицинския персонал, но за другите от така наречената първа линия не става много ясно ( пък и не само за тях). Ще ми е интересно колкото от болните са се заразили докато са пазарували в магазин, разхождали кучето или детето в парка.
Не е абсурдно. Нужно е да се знае къде има заразени, за да се избягват тези места. В Австралия, както и в други държави имат приложение за телефон, където даже можеш да видиш дали в близост до теб има болен. Така може да се изгради статистика къде са по-вероятните места да се зарзиш, къде има огнища и т.н. Доброто проследяване и контролът на заразата е ключов.
[/quote]
аз знам, че навсякъде можеш да ги срещнеш. а къде няма заразени, ти знаеш ли ?

# 22 674
Здравейте ! Искам да питам , някой от вас дали е прекарал нещо подобно и дали се е тествал за антитела , защото ние от декември та до март си завъртяхме вкъщи подобен вирус и се чудя дали да не си пусна тест за антитела.
Ние и да сме карали нещо подобно, няма да ти бъдем от полза. Просто иди и си направи тест ако ти е важно Simple Smile
Искам да разбера дали на има някой с отчетени антитела или всичко е за пари с тези тестове .Благодаря.
Има, разбира се, моя приятелка работи в една от лабораториите, идват хората някои са положителни, други - не, свят шарен Simple Smile

# 22 675
Мери, аз съм останала със съвсем друго впечатление по повод жертвите. Въобще не го приемат толкова леко, иначе нямаше да бият лекарите в болниците. Честно казано ми е все едно по какъв начин ще ги ограничават, но не може да имат повече права от българите, които работят и им осигуряват лечението. Ако управляващите се плашат от протестите и ограничаването на правата в махалите, значи много сме я загазили...
Много ясно, че се плашат. Хората от гетата са електорат. Освен това търговията с гласове процъфтява. Иначе единственият начин за оправя с тях е  - бой. Управляващите много добре го знаят, но няма да го приложат.

# 22 676

MK_, не е задължително да ги лекуват безплатно. Около 500 лева излиза да си платиш осигуровките със задна дата, за да имаш права. Това са 250 евро все пак, не са 750 дето са им искали само за линейка в Нидерландия. Пак са на далавера.

# 22 677
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не знам как да реагирам на тази "гореща" статия?:

https://www.kultura.bg/web/болка-гняв-и-страх/

Въпреки, че като факти някои от нещата и аз намирам за верни, другото е... отпуснала си е въображението писателката, не беше нужно да ни доутрепва с тази подсладена емоционалност - тъпо е да описваш непотвърдени неща - екскурзии по празниците из празните софийски улици - забрави само да опише как са се промъкнали през КПП-тата тези хора...

Теодора Димова говори за стара снимка на лекарката със сина и от екскурзия в София. Какви КПП-та.

Почти убедена съм, че когато го четох сутринта текстът не беше точно същия.
Описваха се празните софийски улици... въобще звучеше така, все едно се говори за сега.
Ако не е така, грешката е моя.

# 22 678
  • Другата България
Като добавка към написаното от Merri_An: Въпреки блокадата: Купон в заразената ромска махала на Ямбол
Има и видео за илюстрация.
Joy Ама тя МериТУ от вчера ви го говори това, за купоните днес, ромските. За манталитета им пък от тема №1 пиша, още тогава казвах, че гетата ромски ще станат развъдници на вируса, отново се оказах права. Ето, МК, във въпросната ромска махала вече има двама починали от КВ. Да забелязваш тревога и притеснение в останалите ѝ обитатели? За здравето си, за това на децата си, на останалите?
Що се отнася до това, че бият лекари и фелдшери, бият ги отново заради манталитет и гореща кръв. Което не е задължително да има общо с тревога за болни близки или собственото им здраве. Мога да го обясня и по-подробно, но ще е спам, а и не смятам, че на някой ще му е интересно.

И малко офф.
На път от Кула за Монтана.
Скрит текст:

# 22 679
  • В.Търново
Имам един въпрос. Знам, че не го задавам на правилното място, но..
Защо в нашата държава се разпускат мерките по време на пик от заболели?
Днес има много голям ръст на болните, в следващите дни предполагам ще се запази същата тенденция. Толкова ли бе важно да отворят кръчмите и кафетата и да махнат КПП-тата през този отпускарски месец?
До скоро можеше да кажем, че ситуацията не е толкова зле и успяват да я контролират, но какво се случва в момента и защо?

Власите се давят на края на Дунава.
Да, мисля че трябваше да ги отпуснат.Даже си мисля, че трябваше да върнат децата да спортуват на открито.
Значи щом кафетата могат да отворят за 1,50м, значи и децата навън могат да спортуват.
Не мисля, че има такава зараза в страната ни, а и по други места.Дори починалите в България не са точно починали от вируса, а са с куп придружаващи заболявания, забележете...като перитонит, цироза, мозъчна травма, инсулт, който и с вирус и без вирус могат много хора да го получат без да имат други оплаквания.Според мен просто управляващите се възползват от ситуацията и си играят на куклен театър.

Общи условия

Активация на акаунт