COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 800
Мутафчийски утре ДА НЕ ИЗЛИЗА Blush
Ще окепазят човека , а  той  не заслужава.
Ще го питат за неща, за които не отговаря.
Да не говорим, че неговите препоръки вече са само вятър.
Дано се държи достойно. Аз бих прехварлила въпросите към правтелството.
Точно той дължи отговори, на какво основание анатемоса озонотерапията като вредна. Аргумент като един приятел ми каза не важи..
Това официално лечение срещу КОВИД 19, ОДОБРЕНО ,  а Мутафчийски го отрича ?!

# 22 801
Тези със заведенията защо не видят първо дали ще могат да си оползотворяват капацитета с по-голяма дистанция между клиентите? Че току-виж се окаже, че клиентите ще сядат не на маси през 2 метра, ами ще си могат да сядат и през 2-3 маси и ще седят на кафе и сокче по 2 часа.

# 22 802
Не просто се оплакват ресторантьорите, а плашат със стачка, ако не им изпълнят петте изисквания - ДДС 5% до края на 2021г. и цели 9% след това, неплащане на местни данъци и такси, такива работи. Искат си хората, иначе - стачка и оставка на министъра!
от ТУК
Това е като се отстъпва - наглеците настъпват. И ни епидемия, ни пандемия ги интересува.
нищо, че клиентът го плаща това ддс, а не дългокосия, ма нейсе. Много нагло.

# 22 803
Заведенията, които не спазват да си ги затварят, има си служби за тая работа.
Нормално е човек да се оплаква като му паднат доходите и работата. Незнам за коя с дългата коса говорите, но със сигурност не е единствената, която се оплаква и ще го прави.
Защо въобще се очаква, че трябва безропотно да се приема такава ситуация и това важи за всички хора, в тази ситуация.
Не очаквам да чета милозливите и лицемерно съчувствие към икономическите трудности, но пък злостното заклеймява на хора в трудна ситуация със сигурност не печели привърженици на мерките.
Антре четете бре...не е тя, а е той...не е останал без пари той  баш
Тъкмо щях да го пиша-госпожата даже не чете Simple Smile.И точно той безпаричния..-нямам търкалящо се от смях човече....Той за него ББ каза да си продаде ланеца и за да не му страда персонала и още на следващата му изява ланеца колкото палец изчезна безследно-хаххахахах.
Радостче-един голям палец от мен Simple Smile
duhi_puhi -да така заплашват в Кюстендил мисля-и си казвам а дано-ама надали...иначе другите бързат..
И Мери Ан-по-долу и аз това щях да пиша,но ме изпревари Simple Smile..Аз преди дни това описах за едно заведение как печели ,а инвест.никаква..и още тогава си знаех,че така ще стане и с другите..Sad
Верно ли го каза ... хахаха...тъкмо питах мъжа ми да ми припомни, той вика - не, само за колите каза...но явно и за ланците е имало лаф 😉

# 22 804
Днес докато си слагах продуктите на лентата, девойката пред мен, без маска , се изкиха срещу касиерката и си забърса носа с ръка. Стъкло няма.След това чувам “ Сложете си маска, ще ви глобят”. И клиентката си я извади от джоба.
Без маски на открито, вече се възприема и като на закрито.
Дъжда вали силно, а поне 5-6 жени с деца се бяха събрали на две пейки под едно дърво. Никога в  дъждовно време не съм виждала някой да седи на пейка в този парк. Снощи младежи до късно крещяха и се смяха на сбирка, радваха се на пейките и съораженията на детската площадка. Сигурно и на други неща.
Свобода да има Simple Smile Контрол не, както винаги е било.
Еми училищата като не изпълняват своята функция, ще гледаме магариите на наследниците ни на други места, тъкмо да ни направи впечатление и на нас не само на падагозите:)

# 22 805
  • София
Утре ще има доста въпроси към Мутафчийски, вярно "да не излиза".

Като гледах преди малко по новините на бтв репортажа от Пирогов - който го е гледал да ми каже дали вярно съм видяла. Има една рамка, термокамера или нещо подобно, както е  с детекторите за оръжие. Видя ми се, че сестрата-екскурзовод застана пред рамката и натисна бутон вдясно. После показаха някакъв стикер на ръчичка с маркирана точка в средата на дланта. Ако това нещо е за допиране на дланта, то си представям какво ли не е полепнало от ръката на всеки минал потенциален заразен или незаразен пациент и съответно пипнато от следващия.

# 22 806
Ще окепазят човека , а  той  не заслужава.
Дано се държи достойно. Аз бих прехвърлила въпросите към правителството.

Моля те, недей. Така си го чакам този човек - да каже какво става, да ни даде някаква яснота.

# 22 807
Ще окепазят човека , а  той  не заслужава.
Дано се държи достойно. Аз бих прехварлила въпросите към правтелството.
Точно той дължи отговори, на какво основание анатемоса озонотерапията като вредна. Аргумент като един приятел ми каза не важи..
Това официално лечение срещу КОВИД 19, ОДОБРЕНО ,  а Мутафчийски го отрича ?!
Това е доказано ефикасна ТЕРАПИЯ която се прилага при лечение на КОВИД-19 заболели - успешно. Мутафчийски я нарече вредна.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 20:11 от Анонимен

# 22 808
Много е тъжно, че днес в Австрия, съседна на Италия държава, със ски курортите, превърнали се в огнища, със по едно време хиляда нови случая дневно, днес има по-малко нови случая и по-малко починали отколкото в България.

Не винете хората за това. Мерки нито се налагат, нито се вдигат необмислено. В борба с криза, управляващите са тези, които носят отговорност, тези, които трябва да вземат решения, тези които трябва да мобилизират и канализират положителна обществена енергия.

В България мерките бяха безумни, подготовка на болниците така и не се случи, никой не обясни на хората какво се случва, какви са целите, какви са перспективите. Тестове така и не се осигуриха в достатъчно количество...

# 22 809
На мен всичко ми изглежда, като голям скалъпен план: махнаха кпп-тата, отвориха заведенията, позволиха разходките и да не се носят маски и хоп...днес рекорден брой заразени.
Нищо чудно утре ББ да каже: ето, угодихме на хората и какво стана?...
И всичко да се върне с пълна сила.
Филмирам се или?...

# 22 810
  • Bulgaria
На мен всичко ми изглежда, като голям скалъпен план: махнаха кпп-тата, отвориха заведенията, позволиха разходките и да не се носят маски и хоп...днес рекорден брой заразени.
Филмирам се или?...

По принцип дори и той сам каза, че ако нещата се влошат ще върнат мерките. Точно какво ще върнат и кое ще забранят не знам.

# 22 811
Скрит текст:
Филмирам се или?...

Е, няма как да каже такова нещо, твърде рано е. Виж, след 2 седмици може и да го каже.

# 22 812
  • Варна

Нали, горките цигани, ще пусна една сълза за това колко са неоправдани... Явно аз не съм част от обществото, щото хич не съм виновна, че една маса цигани са необразовани, непукисти и сеят зараза навред.

Прави ми впечатление, че в момента, в който сложат барикадите пред някой цигански квартал, всички братя роми рязко стават много работни, много търсени за работа, чак пък и работодателите им идват да си ги взимат, защото са единствени и незаменими работници
Кварталите ги затвориха, защото имало 30 случая от там. А по това време в София имаше сигурно 400 - 500. Тоест циганите са нищожен процент от болните в София. Пиша това, защото се залъгвате сериозно, че заразата е основно при тях. И при нас е, дори съм убедена, че в моя квартал са много над 30 души.
Тогава питах защо се успокояват, че са затворени огнищата. В двата квартала преди затварянето имаше 18 случая с 6 смъртни, а общо в София - 450. Не казвам, че "братята" не са основен контингент, а че тези два квартала не решаваха цялостния проблем.

# 22 813

В България мерките бяха безумни, подготовка на болниците така и не се случи, никой не обясни на хората какво се случва, какви са целите, какви са перспективите. Тестове така и не се осигуриха в достатъчно количество...
Хеликаза,
Чудно беше последните две седмици се използват тестове Елайза,  а такива имаше достатъчно в наличност от начао то на ИП.

# 22 814
Филмирам се или?...

Виж днес какво е заявил Баце: "Въпреки облекчаването на мерките, опасността от заразата не е отминала. Предупреждението е на премиера Бойко Борисов, който заяви, че ако броят на заразените продължи да ескалира, отново всичко ще бъде затворено."

От тук : https://nova.bg/news/view/2020/05/06/287152/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D … D1%85%D0%B0-1778/

Общи условия

Активация на акаунт