COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 268
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 23 040
  • на пъпа на Златията
Добре, де, тогава какъв достъп ще ограничават сега? Съвсем се обърках. Rolling Eyes
Ами явно персонала не е ограничавал посещенията и се налага полицаите да им висят на главата .

# 23 041
  • Bulgaria
Скрит текст:

Може и да не знае,няма да се учудя. А дали имат ЛПС?

Мисля, че да. Не съм сигурна дали навсякъде. Но в тези, които доказаха случаи са с хазмат костюми, маски, очила.

# 23 042
Възможно е да не се спазва и затова да има нужда от контрол по ограничаване на достъпа до домовете. Както знаем, у нас това, че нещо е ограничено или забранено не значи нищо.

# 23 043
  • София
Отдавна са забранени посещенията в социалните домове - още от 11.03. - т.7  от заповедта - ТУК

Това за домовете кой го е казал? Оня "капацитет", дето ни нарича толупи ли? Че той и 30 000 каза, че били починали за 1 ден, някъде го мернах из сайтовете. Изобщо, този човек, като каже "добър ден", погледни слънцето. Ма иначе Мангъров бил за съд, от който нищо не зависи.
Дала съм линк към заповедта на министъра на здравеопазването и точката, която съдържа забраната.
Какви тулупи, какво, слънце, какъв добър ден...

# 23 044
А в Търново домът ни е с над 130 възрастни...ако влезе там нещото...не дай Боже ще е чудо...И персонала е голям...

# 23 045
Ох, тук някои публикации са си за страшките.
Министър председател да не знае за мерките за старческите домове, детенце да не може да бъде прегледано, ресторантьори със странни изисквания.....
Много се изплаших...сякаш всичко е на самотек, извън всякакъв контрол и ясно осъзнаване, че има вирус.

# 23 046
Браво на Исландия, наистина много бързо овладяхте епидемията.

Чехите са направили доста голямо проучване за антитела - 26 549 души, част от тях са тествани селективно, част произволно. Само 107 от тях имат антитела или 0,4%. Дори в най-засегнатите места не превишава 5%, а в Прага е 1,5%.
Чехите са държава  с население 10,7 милиона и официално имат 7933 заразени и 262 починали.

https://news.bg/world/malka-chast-ot-chehite-sa-zarazeni-s-koron … ven-imunitet.html
Я виж ти, изчисленията ми за България са изключително точни. Чехия го доказва. Тяхното изследване показва че с вируса са се запознали 0,4% от тяхното население. Според моите изчисления с вируса в България са се запознали общо между 0,15 и 0,23% от нашето население. (Между 10 560 и 15 840)
Скрит текст:
Радвам се че щаба в последните дни прави неща които повтарях от седмици, седмици наред, че маските не трябва да са задължителни на открито а само на закрито и че трябва да се отворят парковете поне за родители с деца, за което поздравления за щаба. Няма как да не съм доволен, след като зовах дълго време за тия неща и те ги предприемат.

Защо днес са решили да паднат маските на открито. (Всъщност те не падат а всеки е свободен да ги носи по всяко време ако така се чувства по сигурен). Те изчакаха да видят какъв е епидемиологичният ефект от маските, днес вече може да се види и понеже липсва положителен такъв това е причината за отпадането им да са задължителни на открито и да останат задължителни само за закрити пространства, ГТ. Захлужават похвала че мислят разумно и не ги задържаха да са задължителни и на открито на инат въпреки че няма никакъв положителен епидемиологичен ефект от тях. За щастие това от което се опасявах че ще има отрицателен кумулативен ефект също не се сбъдва, може да се каже че маските на открито не изиграха абсолютно никаква роля по отношение на спирането на вируса. Ако имаше реален ефект от масовото им носене на открито той вече щеше да се е проявил, защото те са задължителни на открито от 12 април. 

Каква е реалната картина в България с вируса към 17 април. (Ако приемем че един и същи вирус върлува в Исландия и България. Исландия защото това е държавата която е дала най пълна картина на вируса като разпространение, смъртност и т.н., което подчертавам че е само хипотеза, но ако вируса има същото поведение, ситуацията е следната).

Заразени са между 8 800 и 13 200
С Имунитет са между 1 760 и 2 640
В официалната стат. към онзи момент всички случаи: активни, починали, излекувани са 846
Починалите към онзи момент са 41.
Към онзи момент в най добрият случай са открили по малко от 1 на 12 от хората имали близка среща с вируса към 17 април.

Както виждаме от последният път когато смятах каква е реалната картина почти никаква промяна няма. (Освен че хората с имунитет растат.)
Скрит текст:
Оф, днеска прочетох темата и само се депресирах. Като че ли няма полезен ход в момента. Очевидно е разделението в о-вото на 2 лагера, образно казано ги наричам отбора на апокапилпсиса, срещу отбора на глада. Едините се страхуват повече от вируса, другите се страхуват повече за икономическото си оцеляване. Социологическите проучвания показват че в момента все още лек превес в о-вото има отбора на аполапсиса, но тенденцията е обратна, отбора на глада набира сила и скоро ще е по силният лагер в о-вото, което е логично. С времето вируса няма да стане по опасен отколкото е в момента. Но с времето все повече хора ще остават без работа, без доходи, и ще се вливат в отбора на глада, който се страхува повече от глада отколкото от вируса. А освен всичко това вируса не е опасен за точно тази възраст, активните хора, които работят и крепят икономиката. И е нормално те да се страхуват повече от глада отколкото от вируса, защото за тях той е по голяма заплаха. И нека отбора на апокалипсиса усмисли техните страхове, те са реални защото говорим за хора заплашени да се озоват на дъното на социалната стълбица защото са останали без доходи. По тази причина в социалогическите проучвания показват възход на одобрението на шведският модел в България спрямо предишните изследвания. По простата причина че с времето страха от вируса ще намалява, защото той няма да бъде вече нещо непознато, но страха от глада ще се засилва, защото все повече и повече хора ще остават без работа и без доходи.

За съжаление вируса не е толкова безобиден колкото ми се иска за цялото о-во. Защото мен се ме обвиняват в темата че искам да го представя по безобиден отколкото е, мен ми се иска да е по безобиден, но няма умишлено да го представям за по безобиден, иначе нямаше да направя изчисленията си за Исландия които разбиха на пух и прах собствените ми твърдения че истинската смъртност на вируса е 0,15-0,30%. За съжаление днес още изследвания показват че наистина смъртността на вируса започва от 0,4% нагоре. Четох че в Италия има изследване че с вируса са се срещнали много малко хора, само около 10% от населението, което прави около 6 000 000 а починалите са около 25 000, това прави смъртност към този момент 0,41%, и това е без лага, с него може да достигне и до 0,6%, 0,7% няма да се удвои както показват изчисленията ми за Исландия, защото в Италия вече една голяма част от тия 6 000 000 вече имат имунитет, така че в най лошият случай го виждам да достигне до 0,7% за разлика от ситуацията в Исландия към 4 април когато имунитета е бил малък. И там лага дава удвояване. В Италия епидемията започва от януари според последните изследвания, а тази в Исландия в края на февруари.

Че истинската смъртност започва от 0,4% нагоре за съжаление показва и тестването на шофьорите на ГТ, активна инфекция е открита само в 1 от 400, тука в темата прочетох колко хубаво било това изследване, много добра новина, напротив новините от това изследване са изкл. лоши, ама по нататък ще го коментирам. То потвърждава за съжаление хипотезата че вируса има сходно поведение и в Исландия, и в Италия и в България. Бцж-то не ни пази, смъртността е подобна като в Исландия и Италия. Смъртността очевидно зависи главно от демографският провил на населението, млади държави като Исландия имат ниска смъртност 0,4%, възрастни като Италия (от най застаряващите нации в света) имат около 0,6%,0,7%.

Каква е реалната картина в България с вируса към 10 април:
Болни са между 7 647 и 11 471 в това число влизат всички, без симптомни, леки случаи извън стат. и всички в стат.
С имунитет са между 993 и 1489
Починалите към онзи момент са 25
В официалната стат в онзи момент са 635, към онзи момент сме открили в най добрият случай 1 на 12, защото тия с имунитет също влизат в общата картина която е хора срещнали се с вируса към 10 април между 8 640 и 12 960.
В тези 2 дни между 8 и 10 април, на практика вируса е бил в страната под контрол, остава си твърдо ядро от активни инфекции което не се увеличава, Р в най лошият случай е 1 в този период, само леко се е увеличил делът на хората с имунитет.

Забележете колко са ми точни изчисленията, доказва го тестуването на шофьорите от градският транспорт. При тях откриваме разпространение на вируса в размер на 0,25% активна инфекция към днешна дата. Към 10 април моите изчисления показват разпространение на активна инфекция в о-вото 0,11-0,16%. На какво се дължи разликата, първо шофьорите са тествани като изложени на по висок риск от заразяване, 2-ро те не са представителна извадка на о-вото защото водят активен начин на живот, ходят на работа, излизат често, срещат се с повече хора на ден, и при тях е нормално разпространението при тях да е една идея по високо от средното за страната, и 3-то тестването показва разпространението при тях към днешна дата, докато моите изчисления показват разпространението към 10 април. Това последното не мисля че играе чак такава роля, защото като гледам как се движи вируса, между 6 и 10 април в страната той на практика е овладян и не вярвам след 2 седмици когато ще мога да видя реалната картина днес да се окаже че е имало огромен възход на вируса между 10 и 24 април и той е завладял територии увеличавайки делът на активните инфекции от 0,11-0,16% на 0,25% от о-вото. По скоро те не са представителна извадка и затова дават малко по висок резултат, но трябва да изчакаме 2 седмици да видим дали е така.

Вижте колко са се увеличи хората с имунитет, почти са се удвоили.

Определено мерките при нас дават резултат и забавят успешно вируса. Разпространението нито се увеличава, нито намалява, маските на открито логично не дават търсеният ефект в цифрите  и не спират вируса, дори леко са се увеличи болните, но на практика разпространението остава същото без значими промени, каквото е било преди тяхното задължително въвеждане на открито. Кумулативният им ефект е 0, и е логично да отпаднат. За щастие цифрите показват че не е отрицателен както се опасявах. Но не е и положителен каквато е целта за да останат като задължителни на открито.
Дали е случайност това че моите изчисления усреднено показват 2 пъти по ниско разпространение на вируса при нас, отколкото при тях и факта че те имат точно 2 пъти повече починали на глава от населението отколкото ние.

# 23 047
  • на пъпа на Златията

Много неща знае ББ.
Знае и че персонала си пълни торбите и си храни  родата с продуктите от тези  домове.
А на старците се дават буламачи .

# 23 048
  • София
В момента тестват всички работещи в социалните домове - всичко 1200 човека , след това ще тестват обитателите. Започнали са на 4.05.
от ТУК

# 23 049
Фани, в Германия (мисля също и Австрия и Нидерландия) никога не са забранявали сядането на пейка, защото епидемиологично няма смисъл от подобна забрана. Маски носим в магазини и градски транспорт.
И другите вирусолози също си четата учебниците, не е само Мангъров. То пък остава и да не ги четат.

# 23 050
E-V13, няма ли тестове за антитела, за да го докажат?

Шведската армия казва, че всички тествани шведски атлети са с негативни резултати, а френската армия казва, че френските атлети не са били тествани.

"Според новинарския канал никой от завърналите се спортисти не е бил тестван, а френската армия, която е отговорна за организирането на своите спортисти по време на военните игри, потвърди, че не са искали да тестват нито един спортист.

Местните медии съобщават, че откакто се е изказала на 25 март, много спортисти са помолени да не отговарят на въпроси от журналисти и да препращат медийни запитвания до ръководителя на комуникацията на френските армии.

Според френски медии, спортисти, които са били в Ухан, са получили телефонни обаждания от армията преди няколко седмици, за да ги успокоят.

Един от тези спортисти, който също предпочете да остане анонимен, се цитира: „Казаха ни: няма риск, вие си тръгнахте на 28 октомври и вирусът пристигна на 1 ноември.“

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8291755/Did-European-at … witter_mailonline

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 01:30 от Анонимен

# 23 051
  • София
Мангъров е напълно независим, т.е от него нищо не зависи, fanfanito. В тоя ред на мисли, вие нали се съмнявахте за ковид и ви купуваха антибиотици? Тествахте ли се?

# 23 052
Габи, благодаря ти, че ни сравняваш с Германия в която живееш, в която си завършила образование и имаш преки впечатления. Радвам се, че има такива българи-патриоти. Но, нека сме обективни все пак. Малко, съвсем малко сме с по-скромни възможности откъм лечение, болници, апаратура, пари и т.н. от една Германия, не с много, но...Дори и паркове (големина, капацитет, бройка) И да, мъничко, ама съвсем мъничко, манталитета ни е малко по-различен и така ...трябва да ни се помолят, ама мнооого помолят , ако решим все пак нещо да изпълним.

orchid, не съм се тествала. Писах ,че ще го оповестя в темата. ЛЛ не ме иска и с тест и без тест, а ми е нужен преглед и направление.
Вие, наистина ли вярвате, че има някой независим в БГ? Особено пък лекар, който работи в държавна болница и се изявява медийно?

# 23 053
Фани, добре знам какво е положението със здравеопазването в България. Затова и още от самото начало ми беше ясно, че болниците и старческите домове ще се превърнат в огнища. Затова се чудя защо не са взети адекватни мерки.
И не сравнявам страни, но ти каза, че нямало страна, в която да е позволено седенето на пейка. Еми явно има.
Помня я онази таблица, специално за Германия беше с грешни данни.

# 23 054
  • Варна
[Знаете ли, че хората не носят маски, защото Мангъров го казал уж. Знаете ли, че не се страхуват да разнасят зараза, защото това било само грип по Мангъров и така протичал-кихнеш и се изкашляш , пийнеш хапче и айде. Няма какво да продължавам.

Не знам. Но пък знам, че доста хора не носят маски, защото ген. Мутафчийски, в ролята си на официално лице, в продължение на месец казваше, че няма смисъл да се носят маски. Пак той казваше, че грип тип Б е по-опасен от ковид.

fanfanito, ти, като изписа толкова много против доц. Мангъров, поне изгледа ли го?

За пореден път пиша, че трябва да се спрем с това разделение помежду ни - по всякакви признаци, вкл. и на "мангъровци и мутафчианци". Всеки може да слуша и да вярва в когото си иска, разумни хора сме.

Освен това е много обидно да се поставят постоянно квалификации на българите, както тук, във форума, така и от придставители на изпълнителната власт. Не сме по-неизпълнителни от немците, още по-малко от французи, испанци и италианци. Просто там изпълнението на законите, в случая, мерките, се контролира сериозно и всяко нарушение се санкционира. В България имаме доста добри закони, особено по-старите, но контрол - никакъв...

Общи условия

Активация на акаунт