👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 687
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 60
Наистина момичета... добре че сте вие. Това е най-голямата подкрепа и разбиране, която усещам.

Мистик - спокойно, щом доктора не е бил притеснен, а и си записала час при Маринов - вярвам че всичко ще е наред. Всеки има някакви аномалии по рождение, а едно време просто не са ги виждали.

Относно гнездата - https://web.facebook.com/Rosee-slajnica-693832010647330/ - и аз от тук поръчах - цената само на гнездо с възглавничка е 37 лева, на такова с гимнастика и играчки (дръжка отгоре с накачени играчки) е 55лв. Ние платихме още 3лв да гравират и името и ни излезна 58 лева всичко Simple Smile

# 61
Аз Честит рожден ден. Здраве и много усмивкии 😊

Куинофлов Аз приемам Биолектра 300 (по-особена е, че в аптеките все ми се чудят). Пия по 1 капсула, но също така приемам и Алеракт 2×1.
Пламъче и аз си мислех за разтягането, но досега като съм усещала е било доста по-краткотрайно. А за вчерашната болка подозирам, че може и от храна да е. Но знам ли напоследък доста ми порасна коремчето и може би тежестта също оказва влияние. Надявам се, че идната седмица ще успея да ида на преглед и да си поотдъхна 😌
Аа и Кайлин в моето приложение четох, че е възможно да ни се завърнат симптомите от 1вото тримесечие. Дано е временно при теб и мине бързо.

# 62
Благодаря ви за подрекапата! Heart
Не исках да ви натоварвам излишно, знам, че всеки си има своите притеснения, но знаех, че ще срещна подкрепа от ваша страна! ММ се старае да ми вдига духа и не сме казали на никой да не всяваме излишна паника, та имах нужда да споделя! Hug

# 63
Мистик , аз знам че всичко ще е наред , просто се старай да не го мислиш постоянно. Heart

# 64
защо не искаш за твое успокоение от по рано да ти правят тоновете
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в новата ни темичка, която отново е супер благодарение на Dream!
Тези дни не ми се пише хич, нямах настроение и явно съм предчувствала, че нещо кофти предстой.. Вчера бях на ФМ и се установи 'проблем' при бебето. Вена ARSA.. Амели беше писала преди време за това, ако си спомняте. Проследихме тонове и кръвооток и ме увериха, че не създава проблем и това си е просто анатомична аномалия. Аз разбира се съм притеснена, най-вече затова, че свързват наличието и със синдром на Даун.. Успокоява ме, че рисковете от БХС бяха ниски и всичко друго е перфектно на ехографа до сега. Все пак запазих час при д-р Маринов в Надежда за ехокардиография в Понеделник. Излишно е да казвам, че ще го мисля до края. Не ми стига това притеснение ами и пъпната връв беше увита около вратлето два пъти, което по принцип нищо не значи в момента, защото все още може да се отвърти по всяко време. Трябва да следя движенията на бебето и при най-малки съмнения да отивам в спешния. Нямам търпение да почнат тоновете в 34с. Опитваме се да сме позитивни вкъщи!
Бебчо инаше си отговаря на седмицата и тежи 1650г. Едвам успяхме да го щракнем няколко пъти, така се беше заврял в мен чак носа му е сплескан на снимките Grinning Heart
Вече си имаме бебчета в темата не мога да повярвам! Сънчи, честито! Всичко ще е наред вярвам!
На момичетата с оплаквания и в болница стискам палци да отимнава всичко бързо!
По въпросите, които сте обсъждали нашите баби ни снабдиха с памперси, мокри кърпи и 2 кутии АМ. Pampers Premium Care и Little Angles. В началото мисля да ползвам Pampers.
От гнездо и аз се отказах, ще си харесам шезлонг.
Забравих какво друго сте обсъждали..
Но този козунак, Марианка, няма как да го подмина! Може ли рецепта? Тази година съм решила да се пробвам да си направя домашен козунак така че, ако някой има изпитана рецепта за начинаещи да казва.

# 65
  • Варна
Благодаря за хубавата тема 🌷
Аз, честита да си! С пожелания за здраве и много късмет!
Мистик, сигурна съм, че всичко ще е наред с бебето ❤️
Нямам търпение да мина вторник на ФМ и да се отпусна вече да започна с покупките, сега ми е едно такова свито..
Не знам и какво ще става с ЖК, мисля да звънна в сряда да питам, ако пак няма ще ходя на платен преглед.
За гнездо още обмислям дали да поръчам.

# 66
Радостина много се радвам за хубавите новини. 💐

Аз Честит рожден ден! Бъди жива и здрава 🎂🌺🥂

Мистик вярвам, че всичко ще е наред. Стискам всички палци, както на теб така и на Амели на финала всичко да се окаже излишна тревога и да гушнете най-сладките и най-здрави бебчета. ❤🤗🍀

Лоренка ти къде се беше записала за ФМ и къде отиваше на ЖК (извинявай, ако си писала преди)? Стискам палци за вторник. Ще чакаме да се похвалиш след прегледа.

Чантата за родилно още не мисля да подготвям, тъй като трябва да си накупя нощници и сутиени за кърмачки, а не съм почитателка на пазаруване на дрехи от интернет без да меря и пробвам. Надявам се след 13 май положението да се е подобрило и да си продължавам с шопинга.

За памперсите миналата седмица ги гледах точно тези 1-цата Премиум в ДМ бяха намалени на 16лв. Замислих се дали да взема 2 пакета ама не ми се мъкнеха торби да ми тежат.

Кафе си пия всеки ден по 1 чаша турско кафе, но е без кофеин. Иначе доктора ми каза, че може по една чаша на ден. Важното е да не се превиши 200мг кофеин за деня.

# 67
Премиума на Памперс на дъщеря ми к се залепваше по дупето, имах чувството, че ще й свали кожата, не повторих повече, ползвала съм Пуфис, много приятелки ги харесваха, на мен ми изпускаха и някак по-груби идваха от зеления памперс (актив и драй), единственото по-евтинко, което ми харесваше беше Бейби лав на ДМ, но сега ще е момче, а всяко бебе е различно, та затова не ви съветвам да се запасявате с една марка.

# 68
  • Plovdiv, Bulgaria
Babylove като цяло нещата са им хубави. Аз съм взимала от козметиката им, както и мляко, пюрета, каши, кърпички. Памперсите за жалост не се понесоха на сина ми, но пък приятелки си изкараха с тях. Аз пък бях доволна от лидълските, като цена също са си супер. В началото пък като използвах pampers, използвах турския, проблеми никакви. Взех един път от метро, вноса беше друг, не помня вече от къде, детето се обрина веднага. Наистина всяко бебе е различно и ще има проба/грешка било при памперси, млека, козметика..

# 69
  • Варна
Мардина, записах се при д-р Цонев в Темелков.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:23 от lorennka

# 70
Ох, момичета много са ви хубави гнезденцата,  та и аз покрай тези красотии се навих и тъкмо си поръчах. 🤭 Купихме хубава електрическа люлка и мъжа ми ме пита "защо сега пък е това гнездо, какво ще прави бебето в него"  викам му "ами така за снимки" 🤣
Аз си поръчах ето това

Някоя от вас има ли болка под гърдите,  по-скоро  не е болка, а нещо като тежест към ребрата (при мен вдясно е това чувство) . На моменти сякаш реброто ми ще изкочи, възможно ли е бебето да ме натиска яката или има нещо за притеснение? 💐

# 71
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в новата ни темичка, която отново е супер благодарение на Dream!
Тези дни не ми се пише хич, нямах настроение и явно съм предчувствала, че нещо кофти предстой.. Вчера бях на ФМ и се установи 'проблем' при бебето. Вена ARSA.. Амели беше писала преди време за това, ако си спомняте. Проследихме тонове и кръвооток и ме увериха, че не създава проблем и това си е просто анатомична аномалия. Аз разбира се съм притеснена, най-вече затова, че свързват наличието и със синдром на Даун.. Успокоява ме, че рисковете от БХС бяха ниски и всичко друго е перфектно на ехографа до сега. Все пак запазих час при д-р Маринов в Надежда за ехокардиография в Понеделник. Излишно е да казвам, че ще го мисля до края. Не ми стига това притеснение ами и пъпната връв беше увита около вратлето два пъти, което по принцип нищо не значи в момента, защото все още може да се отвърти по всяко време. Трябва да следя движенията на бебето и при най-малки съмнения да отивам в спешния. Нямам търпение да почнат тоновете в 34с. Опитваме се да сме позитивни вкъщи!
Бебчо инаше си отговаря на седмицата и тежи 1650г. Едвам успяхме да го щракнем няколко пъти, така се беше заврял в мен чак носа му е сплескан на снимките Grinning Heart
Вече си имаме бебчета в темата не мога да повярвам! Сънчи, честито! Всичко ще е наред вярвам!
На момичетата с оплаквания и в болница стискам палци да отимнава всичко бързо!
По въпросите, които сте обсъждали нашите баби ни снабдиха с памперси, мокри кърпи и 2 кутии АМ. Pampers Premium Care и Little Angles. В началото мисля да ползвам Pampers.
От гнездо и аз се отказах, ще си харесам шезлонг.
Забравих какво друго сте обсъждали..
Но този козунак, Марианка, няма как да го подмина! Може ли рецепта? Тази година съм решила да се пробвам да си направя домашен козунак така че, ако някой има изпитана рецепта за начинаещи да казва.

Мистик, успокой се и не се притеснявай.
Преди 6 години с първата ми бременност беше установена такава вена. Бях в началото на 6-ти месец, тогава ме насочиха при специалист ехокардиография в Тина Киркова. Там докторката прегледа обстойно сърцето и потвърди ,че има такава вена/артерия. Това,което ми обясни че тази вена излиза от сърцето и минава отпред на трахеята,но при така наречената аномалия минава зад трахеята и може в последствие да предизвика проблем при хранене. Това обаче е само на книга, в практиката не е доказано ,че създава проблем. Обясни ми също ,че при евентуален проблем се прави операция ,която не е животозастрашаваща и се коригира въпросната вена.
Родих здраво дете и тази година ще навърши 6  години. Няма признаци на Даун, да тази артерия е една от 20 показатели на Даун.
Успокой се всичко ще бъде наред ще видиш, отиди на ехокардиография при добър специалист.
При сегашната ми бременност на ФМ при Марков се сети ,че ме е гледал и първият път и му споменах за тази вена и ме пита как е дъщеря ми и му казах,че всичко е наред. Като прегледа сега бебето каза , че няма такава вена,но ми обясни че нас 20%от хората се раждат с такава "аномалия" и дори не знаят.
Така,че всичко ще бъде наред,не се притеснявай!

# 72
Аз багаж  още не съм си събирала  за в болницата може би след този месец,зо бебето само памперси. Шийката освен ако се вижда  нещо на ехографа не са ми я мерили никога,може би аг е сметвала че няма нужда. Аз памперси съм взела 1ца  2 пакета малки  на пуфис  и  1 пак малък на памперс от лидъл  като пазарувах  вчера се изкуших но със Памперс внимавайте  че не вс бебета го приемат добре и затова с повече не ми се рискува въпреки че с това намаление е изкушаващо.
С тези вкусни рецепти  след като родим да си направим тема за вкусотии

# 73
Здравейте и от мен!Темата е страхотна.Вече съм 30+6дни.И аз усещам болки като пред цикъл,даже и в момента, не мога да заспя.Корема е мек,и др.път се е случвало надявам се да мине.Имам легло количка шезлонг от каката,та няма да купувам.Взела съм и дрехи,но нищо повече.Утре мисля да пера и гладя и да ги подредя.

# 74
Лоренка и аз при Цонев се записах на 14-ти. Пиши после отзиви за прегледа и апаратурата му. Аз много се надявам да имам и снимка на личицето му, че не съм го виждала на 4д от 17г.с.

Криси тази вечер аз имах болка и бодежи под ребрата, отдясната страна. Помислих си, че е свързано с черния дроб. Мина ми след около 30 мин.

Аз днеска имам малко по-обилно бяло течение от обикновено и по-чести безболезнени втвърдявания. И бебчо нещо шава доста силничко , чак ме е гъдел от движенията му. Дано са си нормални явления, че иначе ми е ясно, че няма как всеки ден да се чувствам еднакво при напредваща бременност.

Общи условия

Активация на акаунт