👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 715
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 75
Сънчи да са ви честити малките новородени момиченца ! Ще стискам палци и ще се моля за тях и за вас да преминете бързо през тези притеснения и да дойдат само усмихнати моменти с момиченцата в къщи!

Темата е прекрасна както винаги. Dream благодаря Hug
 Снежи радвам се, че си отишла навреме в болницата и сега си в сигурни ръце и близо до следящата бременността ти докторка.
Аз също имам контракции, дори след ФМ доста силни и болезнени. На мен обаче не ми мерят шийката...мисля тази седмица специално за това да отида.
Събудих се днес рано, още в 5 заради тоалетна и след това като си втълпих, че не усещам малкият и няма заспиване Simple Smile толкова се психирам на моменти, че чак като ме рита и не вярвам.
Ей, ще откача с тази криза и невъзможност от излизане на свобода Simple Smile ама слушаме Генерала хихи! Шегата настрана разбира се. Уважавам мерките наложени в момента и се моля да преминем всички през това възможно най-безболезнено. 🍀
Не крия, че се страхувам, но това е най-нормалното чувство в този момент предполагам.
Напредвам с покупките онлайн, започнах да свиквам да пазарувам така и всъщност има своя чар. 😁 Трябва доста да се ограничаваме в покупките за жалост, защото ни чака семейна криза в бюджета, с нов апартамент и две ипотеки, аз ще изляза в болничен 45 дни вече, а таткото е с доход -80%, но вярвам, че ще се справим. Аз съм живяла с доста лишения преди години и сега просто се сещам за хитрини по време на бедност 😃
Някой беше писал за карпал тунел и болки в ръцете и невъзможност от нормалното свиване. Аз съм същата от началото на 6-и месец и се влошават нещата. Имам вече и декервен или нещо подобно на китката на дясната ръка и се чувствам като инвалид.
Моят мъж е ортопед и знае какво е, но за съжаление облекчението е само с инжекции кортикостероидни, които за бременни не са препоръчителни или лека операция с месна упойка, която в момент на пандемия мисля да си спестявам. След раждането би трябвало да отшуми.
Отплеснах се май и стана доста дълго, извинявам се.
Бъдете здрави ❤️🍀 и си ви чета с удоволствие.

# 76
Бонджорно от мен! Simple Smile Как сте, момичета, в този дъждовен ден?

Аз, честит рожден ден на патерички! Бъди здрава и юни месец да ти донесе най-прекрасния подарък Heart

Мистик, вярвам, че всичко ще бъде наред! Имаш подкрепата на всички тук! Прегръщам те.

Лоренка, още малко и си на ФМ, стискам палци. Да споделиш после.

Криси, много нежно гнезденце! Честито! За болката под гърдите - при мен е нещо като натиск, не мога да го определя като болка, но мисля, че вече бебето е високо и притиска органите. Като си хапна и точно отдясно ми се надува и го усещам доста неприятно. Възможно е и да е стомахът.

А на друг случвало ли му се е да го боли над пъпа (в горната част на корема), все едно се разтягат мускулите? Като боцкане?

Фбид, как си ти? Ходи ли до спешния кабинет при твоя АГ?

Уигзи, вече съм направила поръчката и ми е неудобно да занимавам пак жената.

# 77
Здравейте, момичета.Пламъче,да,отидох и се оказа скъсена шийка и ме приеха,сега съм вече по-добре една идея. Simple Smile Не ми каза АГ колко е скъсена,даже се разсърди като попитах,но акушерката,която е на смяна е много готина и ми каза,леко скъсена е, всичко е наред,на тоновете нямаше контракции,една по-висока линия имаше и АГ мина и ми каза,че всичко е добре с тоновете.Бебчо е 1800 грама и си отговаря на седмицата. Heart

Благодаря за подкрепата! Heart

# 78
Фбид, добре, че са те приели и си под лекарски контрол и наблюдение! Всичко ще бъде наред. Радвам се, че бебенцето е пораснало и не се тревожи Heart Хванали сте на време положението.

# 79
Фбид добре си направила, че си отишла 💐 Радвам се, че всичко е наред и нещата са под контрол.

Аз чакам прегледа ми във вторник в 17:40 вечерта в св. Петка. Като питах акушерката когато ми го смени за тази дата дали ще бъде ФМ, тя каза че не знае. Тогава ще съм 29+2 дни и се надявам да не е рано да се направи ФМ. И да не е, пак нямам търпение да видя какво се случва ❣

За леглото май влезнах в дилема. Първо смятах да е трансформиращо, но днес като се замислкх - то ще бъде пъхнато до мен на спалнята и реално няма да мога да ползвам повивалника и шкафчетата. Ако не е до мен, няма да има проблеми, но се чудя къде е най-удобно и правилно да сложил легълцето 🤔

Аз честит и от мен на патерица. Бъдете живи и здрави 🍀

Пламъче как да сме. То това време изреди всички сезони пфу. Днес съм казала на ММ че ще излезнем с колата малко да я раздвижа, че от 20 дни милата седи като паметник 🤣

Лоренка в един ден сме на преглед. Стискам палци да е наред всичко.

Айде група, време е вече само за хубави новини. Писна ми вече от тези проблеми 😣 Знам, че са неизбежни, но.... ако има някоя мама психолог в групата - ще се радвам да се запиша при нея 😂

# 80
Добро утро! Hug

Dream123, дано да успеете да запалите колата след 20 дни пауза. Grinning

Dream123, мисля, че 29+ си е добре за ФМ. Аз не знаех, че моята искат да я правят изминалия четвъртък, а бях 28+6 тогава...

Интересно ми е колко време ви гледат масово на 3тата ФМ. Мен ме гледаха няма и 5 мин. Sad Но пък слушахме и записвахме тонове към 20 минути.

Днес ще палим барбекюто (миналата седмица открихме сезона). Grinning Идва от днес хубавото време, над 15 градуса, утре вече 20 и така поне седмица. Heart Eyes Добре, че си имаме градина и ще прехвърляме вече растенията в оранжерията. Heart Eyes Домати, краставици, чушки, млечна царевица, пъпеш... Heart EyesSmile

Хубава неделя! Gift Heart

# 81
Фрест, къде го видя това време, тук така вали от вчера, че си имаме езеро с патици срещу блока Simple Smile

# 82
Здравейте и Честита ни нова тема! Нека я напълним само с хубави новини, снимки и покупки. 💐
Аз се престраших вече и започнах с пазаруването онлайн,че имам да ви настигам. Поръчах от Косара комплект за изписване и 4 чифта ританки. От Sopharmacy капки за колики, лосион за против стрии на Палмърс, че моя свърши, кремче Лансинох, Бепантен. Исках и витамин Д на Джеймисън, но е изчерпан както навсякъде. От магазин moebebe  направих една по-голяма поръчка, включваща вана за къпане със стойка, козметичен несесер за бебето, нощница с халат за мен, сутиен за кърмачки и от подплънките за гърди и превръзките на Canpol.
Това е хигиенният комплект, малко е скъп, но съдържа два вида термометър, както и аспиратор за нос, който е от ефективните. Онези тип помпа със стискане въобще не вършат работа.

https://moebebe.com/kapane-i-kozmetika-za-bebe/aksesoari/higiene … komplekt-babymoov

Бебефон имахме на Angel Care с видео и бяхме много доволни, но изгоря от токов удар. Сега ще ни подарят друг, така че това го отмятам.
Количка 3 в 1, шезлонг люлка и ръчна помпа за кърма на Medela ще ни дадат зълва ми и това мнооого ще облекчи разходите в тази криза 😏
Креватче имаме от тези тип трансформърс, бяхме го взели втора употреба. Удобно е, заради шкафовете и повивалника, но ние никога не сме го ползвали като голямо легло, нито пък като бюро. Поставено е на 60 см от спалнята, така беше и със сина ми. Дори си бях вързала един шал, с който люлеех леглото от легнало положение ако бебето се разбуди. Синът ми спа в него до 3,5 години, след което му направихме детска стая с ъглови легла.
Нямам търпение вече да идват покупките и да започна да подреждам 😊😊😊

Бебка нещо тези дни е много активна и я усещам ниско долу, все едно ще изпадне.
Аз също съм в клуба съа задух като легна, сякаш нещо ме стяга в гърлото у пречи да дишам.

Съжалявям ако стана туу мъч, но отдавна не бях писала подробно.
Хубава неделя на всички и да идва вече топлото време 😁

# 83
Добро утро, нека да ни е честита нова тема! Искрено се надявам при всички ни вдичко да е наред. Иска ми се да се мине вече и с извънредно положение и да сме родили, да си споделяме вече за бебечетата. Времето има едно положително качество-каквото и да стане, върви напред! Тези тревоги, минават и заминават.
Мистик, правих две фетални ехокардиографии при Маринов. Незнам дали си ходила до сега при него. Страхотен специалист и човек е! След прегледа ще кажеш мнението си, ще те успокои, ще видиш, всичко ще е наред.
Момичета с контракции-няма да ви "бутнат", сигурна съм! Чакам всички ви след прегледи, със страхотни новини!
Пеперудена, страхотни неща, дай моля един линк на страничката да гледам да поръчвам. 💓💙

# 84
Само да добавя на какво попаднах. Някоя от вас беше писала за комплект за изписване с народни мотиви и шевици. Тук има такива доста приятни
https://bebeshkidreshki.com/momicheta/drehi/komplekti-za-izpisvane/

Скрит текст:

# 85
Адриа,така и не се научих как става това с линковете,пусни на търсачката във фейсбук Rosee s.lajnica и ще я намериш страничката.На "снимки"има няколко папки,ще има да разглеждаш цял ден😊

# 86
Добро утро , то си стана добър ден , ама не можах да спя много добре , ту ставах до тоалетна , ту шантави сънища , после бебета правиха сутрешна гимнастика и после съм заспала и станахме почти в 11 .

Лимонче, Кайлин и другите с оплаквания , минете да кажете днес как сте .
Фбид , добре че си под наблюдение , така ще ти е по - спокойно и съвсем скоро ще си у дома  Simple Smile

Аз се чудя за козметиката каква да поръчам , заредих една кошница с Биодерма и накрая като прочетох че не става за недоносени , се зачудих и така и не я поръчах. Сега се мисля за серия за атопичен дерматит , ама на Биодерма или Адерма не знам.

И да ви питам по деколтето и врата имам излезнали едни ситни пъпки , по скоро са груби ,не се виждат , но ме дразнят , с какво мога да ги мажа според вас.

Днес мисля да се опитам да си направя педикюр , ама да видим .
Айде един тумбак от мен , в 27г.с. Simple Smile Която има време , да качи и нейния , малко да усмихнем мрачнияден  Simple Smile
П.С. не обръщайте внимание на хауса , сега ставам да пооправя малко Kissing Face
Скрит текст:

# 87
ShukM, наблизо до Берлин. Smile

29+2 Grinning

Фрест, къде го видя това време, тук така вали от вчера, че си имаме езеро с патици срещу блока Simple Smile

# 88
Аз, честит рожден ден на патерички!!! Желая ти здраве, през юни щастливи мигове с твоето бебче и много сбъднати мечти!
Фбид, Лимонче и Кайлинче, дано скоро да се чувствате по-добре. Пишете как сте.
Страхотни покупки сте направили. Аз вече приключих с покупките и съм на тема разчистване и преподреждане на стаите ☺️ Яд ме е, че не мога да си измия прозорците от това време.
Редакция:
Ето на какво попаднах! Чак ме е яд, че не съм го намерила в началото на бременността си.
https://www.cosharababy.com/organizer

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 14:02 от LoziPG

# 89
Благодаря на всички ви 💗💗💗 много сте мили.Аз съм готова с всички покупки 😁😁😁 памперси взех на Мамиа има много доволни от тях.Остава само да изпера бебешките дрешки ама ще е началото на май😁Ето и от мен едно тумбаче в 30+2💙💙💙💙💙

Общи условия

Активация на акаунт