👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 88 673
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 150
  • Plovdiv, Bulgaria
Болничният е за 45 дни, след раждането има един за 42 от болницата и след това от педиатърка (поне аз от нашата съм го взимала), един изравняващ до 135я ден. Само картон ти трябва при АГ. За 45 дневния вече няма как да откажат, пише си го и там в закона за извънредното положение. И след това май няма проблем и за прегледите, то реално ще сме си почти в 9ти месец.. Та няма как без.

# 151
Болничният е за 45 дни, след раждането има един за 42 от болницата и след това от педиатърка (поне аз от нашата съм го взимала), един изравняващ до 135я ден. Само картон ти трябва при АГ. За 45 дневния вече няма как да откажат, пише си го и там в закона за извънредното положение. И след това май няма проблем и за прегледите, то реално ще сме си почти в 9ти месец.. Та няма как без.

Много ти благодаря за отговора Simple Smile

# 152
Здравейте мина ни и нашата фетална , всичко е наред слава богу. Относно секса , ние си правим просто аз вече не се чувствам привлекателна и красива с тези килограми и най-вече стрий и не мога да се отпусна все си мисля че не ме харесва , въпреки че чувам всеки ден колко съм красива , явно аз имам комплекс. Не мога да го променя 🤷♀ Но със сигурност до последно ще си правим просто по-рядко и то най-вече защото мъжете имат своите нужди.

# 153
Момичета, привет!

Днес бяхме с ММ до Хиполенд, който в Пловдив си работи. Купихме един шезлонг на Фишър Прайс, стерилизатор 3в1 и електронен аспиратор за нос на Кангуру. Харесах и количка, но нямаха цвета, който исках и направихме заявка да ни доставят. Другият понеделник ще ми я докарат. Предвид кризата, която се задава реших да не се хвърлям на скъпа количка, каквато бях харесала в началото. Сега избрах на Чиполино Ъп енд даун 2 в 1. От електронният магазин поръчах протектори за матрак, четка за почистване на шишета, кошничка за кола на сайбекс атон 5 и една чанта раничка за количката, че не е включена в комплекта. Отделно от другите магазини (Вис виталис, Комсед, Айко), направих поръчки за хигиенен комплект, хавлийки, спални комплекти различни видове, бебешка кошара на Лорели с две нива, електрическа помпа за кърма, бебешка вана с подложка, плитка силиконова лъжичка, матраче и възглавничка за кърмене. Останаха да вземем памперси, слинг, бебешки клечки за уши, спирт за пъпчето и др. дреболии. Реших да взема козметика след като родя, живот и здраве, и видя какво ползват в болницата. Чакам и една поръчка с рокля за мен за изписване, сутиени за кърмене и бодинца с късо ръкавче. Та май е това за сега.

Много сте писали пак и се връщам да чета! Изпусна ли ви, нямате настигане после Grinning

Момичетата със снимките - страхотни сте! Пу пу пу!

# 154
Момичета, много се надявам докато дойде време за раждане да се е поразминала тази ужасна епидемия,но се и замислям,тъй като няма как да знаем какво предстои..дали в момента на новородените се поставя ваксината БЦЖ и хепатит Б, при положение,че са забранени ваксинациите. Предполагам, че да, но все пак ми е интересно, защо не открих никъде такава информация. При нашия малчо за съжаление на втората ФМ откриха вродено криво стъпало на едното краче и непосредствено след изписването, живи и здрави ще трябва да  пътуваме до Варна, защото там е най-добрият специалист в тази област (от София сме). Та ме притесняват много фактори в момента и чакам с нетърпение третата ФМ, другата седмица, за да разчитам д-рката.

# 155
Момичета, привет!

Днес бяхме с ММ до Хиполенд, който в Пловдив си работи. Купихме един шезлонг на Фишър Прайс, стерилизатор 3в1 и електронен аспиратор за нос на Кангуру. Харесах и количка, но нямаха цвета, който исках и направихме заявка да ни доставят. Другият понеделник ще ми я докарат. Предвид кризата, която се задава реших да не се хвърлям на скъпа количка, каквато бях харесала в началото. Сега избрах на Чиполино Ъп енд даун 2 в 1. От електронният магазин поръчах протектори за матрак, четка за почистване на шишета, кошничка за кола на сайбекс атон 5 и една чанта раничка за количката, че не е включена в комплекта. Отделно от другите магазини (Вис виталис, Комсед, Айко), направих поръчки за хигиенен комплект, хавлийки, спални комплекти различни видове, бебешка кошара на Лорели с две нива, електрическа помпа за кърма, бебешка вана с подложка, плитка силиконова лъжичка, матраче и възглавничка за кърмене. Останаха да вземем памперси, слинг, бебешки клечки за уши, спирт за пъпчето и др. дреболии. Реших да взема козметика след като родя, живот и здраве, и видя какво ползват в болницата. Чакам и една поръчка с рокля за мен за изписване, сутиени за кърмене и бодинца с късо ръкавче. Та май е това за сега.

Много сте писали пак и се връщам да чета! Изпусна ли ви, нямате настигане после Grinning

Момичетата със снимките - страхотни сте! Пу пу пу!

Пламъпе и аз съм с такава количка на Чиполино, взех я от Вис Виталис заяедно с кош за кола. С тяхната отстъпка от 5% ми излезе 695 лв.,остана само чанта и дъждобран да взема.
Много и се кефя на количката защото е много функционална и лека.

# 156
Слагат се ваксините в родилното за съжаление, никой не ги отлага тях.

Пламъче, вземи слинг назаем ако не си носила, аз дадох 100лв и после го подарих, така и не ми стана удобно с него. Какво ще правиш с таз силиконова лъжица?

# 157
Ох, темата за любовните ласки ми е табу от началото на бременността. В началото имах голямо желание, но док забрани. Сега желанието ми се изпари. Чувствам се тромава и си мисля, че и ММ също го е страх от креватната гимнастика. До сега съм чакала, ще изчакам още малко.

КПМ, слушах и аз за ваксинациите тази сутрин и също ме притеснява. Силно се надявам до юни да са се разминали тия гадости вече. Слушах, че днес, след пикът, в Италия и Испания има най-малък брой жертви и заразени в рамките на 24 часа. При нас се очаква пикът да е около Великден. Та надявам се, след това вече да се стабилизира положението.

Евгения, много благодаря за мнението. Наистина ми е полезно. Heart Какъв цвят е твоята количка? Аз в магазина гледах една със зеленко, но на ММ не му допадна и поръчахме цвят аметист. Иначе аз получих някаква отстъпка, защото пазарувам с карта на ЦКБ, но като процент не мога да ти кажа колко е. Ще поръчам и аз едно дъждобранче и комарник. Само да видим кога ще можем да се разхождаме спокойно.

ШукМ, не съм ползвала никога слинг. Една моя приятелка ми препоръча. Каза, че сама се е научила. Но явно пак си е до човек. Ще послушам съвета ти и ще наема, за да видя дали ще ми пасне, преди да купя. Относно лъжичката - нали трябва за капки и др. неща. Тя е мн малка и плитка. Ама може и да съм в грешка нещо де... Не ме линчувайте!

# 158
За лъжичката и аз разбрах че трябва да вземем такава..но не разбрах защо хаха.А относно количката,на мен тази ми харесва,някоя от вас има ли мнение за нея ? Moni Sofie се води

# 159
  • Plovdiv, Bulgaria
Лъжичката се ползва за даване на вит Д най-вече. Някой капят направо в устата, аз не можех да оцеля така. Също някой плакнат устата с 1-2лъжички вода, за да не дават шише. После си се ползва и за захранването.

# 160
Ох, темата за любовните ласки ми е табу от началото на бременността. В началото имах голямо желание, но док забрани. Сега желанието ми се изпари. Чувствам се тромава и си мисля, че и ММ също го е страх от креватната гимнастика. До сега съм чакала, ще изчакам още малко.

КПМ, слушах и аз за ваксинациите тази сутрин и също ме притеснява. Силно се надявам до юни да са се разминали тия гадости вече. Слушах, че днес, след пикът, в Италия и Испания има най-малък брой жертви и заразени в рамките на 24 часа. При нас се очаква пикът да е около Великден. Та надявам се, след това вече да се стабилизира положението.

Евгения, много благодаря за мнението. Наистина ми е полезно. Heart Какъв цвят е твоята количка? Аз в магазина гледах една със зеленко, но на ММ не му допадна и поръчахме цвят аметист. Иначе аз получих някаква отстъпка, защото пазарувам с карта на ЦКБ, но като процент не мога да ти кажа колко е. Ще поръчам и аз едно дъждобранче и комарник. Само да видим кога ще можем да се разхождаме спокойно.

ШукМ, не съм ползвала никога слинг. Една моя приятелка ми препоръча. Каза, че сама се е научила. Но явно пак си е до човек. Ще послушам съвета ти и ще наема, за да видя дали ще ми пасне, преди да купя. Относно лъжичката - нали трябва за капки и др. неща. Тя е мн малка и плитка. Ама може и да съм в грешка нещо де... Не ме линчувайте!

Plamъche това е моят цвят за момче много ми хареса,тази зеленикавата нещо не ме грабна.
Този цвят е марин, а в комплекта имаш 2 бр.покривало за двата коша,поставка за чаша и комарник.
Трябва дъждобран,чанта и чадър. Аз това ще вздма. Чантата на Чиполино е 45 лв ,а дъждобрана е 22 лв. От магазина ми обясниха ,че този модел само с поръчка за цвят защото вече бил по-стар модел. На мен ми дойде за 1 седмица.

# 161
Криси, благодаря за уточнението. Тъкмо това си мислех и аз, ама като нямам опит...

Евгения, страхотен цвят Heart Eyes Да и при мен 2 бр. покривало и поставка за чаша (а мама обича да пие кафе Blush). Не попитах за комарник всъщност и тъй като не видях изложен, предположих, че няма. Другата седмица ще видим като дойде. Ако има - още едно нещо отпада от списъка.

# 162
Криси, благодаря за уточнението. Тъкмо това си мислех и аз, ама като нямам опит...

Евгения, страхотен цвят Heart Eyes Да и при мен 2 бр. покривало и поставка за чаша (а мама обича да пие кафе Blush). Не попитах за комарник всъщност и тъй като не видях изложен, предположих, че няма. Другата седмица ще видим като дойде. Ако има - още едно нещо отпада от списъка.

Комарника трябва да ти е в багажника на количката ,той си е вкл.в комплекта.

# 163
Днес ме мъчат ужасни киселини , но нямам нищо под ръка да пийна , по късно ще пратя ММ до аптеката .
Аз също се спрях на евтина количка , но пък се оказа доста лека , маневрена и ще влезне в багажника на колата , което ми е най важно. И да попоитам :
 На какви капки за колики се спряхте ?

# 164
Момичета, здравейте Simple Smile аз съм от четящите ви и черпещи информация бъдещи юнски мами Simple Smile пожелавам на всички здрави бебета Simple Smile
Исках да попитам момичетата, които си взеха количка от сайта online4baby.com дали са доволни и дали всичко свързано с поръчката и плащането е минало изрядно?

Общи условия

Активация на акаунт