Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 250
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
Христос Воскресе. Бъдете здрави и благословени, нека има мир и любов в домовете ви. 🙏🙏🙏

# 376
Христос Воскресе! Бъдете здрави,сплотени и щастливи!
🐇🥚🍀

# 377
Христос Воскресе! Бъдете здрави и щастливи!
Мен също ме беше страх да поръчвам торта за 6м. Затова направох домашна с фондан. Развихрих се. Беше доста забавно и се получии.

# 378
Христос Воскресе момичета,живи и здрави да сте..
Нашето момче днес никакъв интерес към яйцата дадохме му едно да се сбори с баща си но вдигаше ръце и повтаряше не не не ..в безспирни опити сме да лазим и постоянно мрънкане че не ни се получава ..но е въпрос на време да се случи ..от една седмица сме много злояди нито пюрета нито каши ..постоянно си търка долния венец с език така и биберонката избутваме а тя ни е основния помощник в приспиването...

# 379
И при нас е така едвам изяжда 100гр пюре а кашите не ги иска плодови само и тях и от два дни само гризе нещо.

# 380
Христос Воскресе! Да са ни живи и здрави бебоците!
При нас празникът мина по-добре от миналия, а и от днес можем да се похвалим с първо зъбче. Явно заради него е вдигнал температура преди няколко дни.

# 381
  • Пловдив
Честит Великден на всички ви! Да сте здрави и щастливи!
При нас беше малка лудница на 6ти месеца! Правихме планове и друго излезе! Е, нищо, децата се радваха. Тортата е красива, но целия този фондан няма и да го опитам
 Вътре е с шоколадови блатове и банан, оказа се доста сполучлива, може би ще си я изядем преди да се вкисне.
За подарък взех спално чувалче и дрешки. На самия ден излизахме няколко пъти и спахме добре. Това събота на 18ти - и времето беше с нас. Но неделя на Великден дойде студ и излизахме , но вкочанени. Хаха. Виена се събужда за живот. То не са цветя и птички, то не са магазини и хора..не знам дали не е рано.
Опитахме в неделя и каша на Холе оризова. Вие правите ли ги гъсти? От топлината ли зависи, че май не сипах гореща вода..? Оризова става дума. Хареса й!! Чиста течна ...ама яде горкото!!

# 382
  • Белгия
Здравйте, мами. Честит Великден на всички. Да сме живи и здрави.

От няколко дни се опитвам да пиша, но все нещо ме прекъсва и после забравям. Joy

Козунаците изглеждат страхотно.

Тук при нас сега, аз даже не знам какво става. Захранването е цяла мъка. Въвела съм 4-5 зеленчука и два плода, не съм по схема, просто каквото готвим ние, това и на малкия.

В последно време Виктор има нова мания - скачане. Иска някой да го държи под мишниците и той да „скача” нагоре-надолу. Това е заниманието, което ни отнема поне 80% от деня. Никакви книжки, играчки и игри не го интересуват вече, само това пусто скачане. Но пък озареното му от невинно щастие личице е най-милото нещо на целия свят. Майка и свекървата пък ми обясняват, че щял уж рано да проходи. Брат ми, ММ, и негови братовчеди изобщо не са лазили , директно проходили между 9-11 месеца. Та това не ми се струва невъзможно. Ще видим.. Иначе със седенето също сме добре - седим стабилно и не падаме настрани както преди.

Тук времето е страхотно, но аз седя само в двора ни. Все още не смея да си подам носа навън.
Ще звънна тази седмица на педиатъра, да си запазим час за втората ваксина. Ще отидем в частния ѝ кабинет защото там няма хора.

И така.

# 383
В началото я правих по течна не я искаше аз си мислех че не я харесва когато я правех по гъста я ядеше,обаче аз започнах да я правя с адаптирано и сега ако е с вода не иска как ще го заменям това ам Незнам ..

# 384
Привет, момичета! Светъл празник и от нас!

От тази сутрин малката официално пролази и моето спокойствие приключва 😁😁😁
Чудех се дали да взимам кошара, но май ще трябва, защото сме с голям хол и кухня, в къща, и колкото и да чистя, все някой ще влезе с обувки 🙄🤐

# 385
Опитахме в неделя и каша на Холе оризова. Вие правите ли ги гъсти? От топлината ли зависи, че май не сипах гореща вода..? Оризова става дума. Хареса й!! Чиста течна ...ама яде горкото!!
На кутията на нашата каша хипп пише да отпочине 1 минута, през това време се сгъстява много, набъбва. Но тя я яде редичка, някакси я изсмуква от лъжицата. Сина ми си ядеше като голям човек, а тя смуче. Даже държи да си я слага сама в устата и всичко става яко мазало.

# 386
И ние утре правим 6 месецаа,аз също сама направих тортата. С захранването никак не върви,днес реших да вкарам месо,повечето зеленчуци съм въвела амаа напоследък не иска да ядеееее,самоо реве. Та нз какво ще го правя това дете,такъв инат проявява още от сега а като порасне не ми се мисли. Ние също скачааме нон стоп,мятаа гъза нагоре-надолу,кефиии се абее голямо тлъркване :Д Скоро май ще ни се обадят за ваксините.

# 387
Страхотна ти е тортата!!!
Браво, супер-мамо!

И ние утре правим 6 месецаа,аз също сама направих тортата. С захранването никак не върви,днес реших да вкарам месо,повечето зеленчуци съм въвела амаа напоследък не иска да ядеееее,самоо реве. Та нз какво ще го правя това дете,такъв инат проявява още от сега а като порасне не ми се мисли. Ние също скачааме нон стоп,мятаа гъза нагоре-надолу,кефиии се абее голямо тлъркване :Д Скоро май ще ни се обадят за ваксините.

# 388
Благодаря!!! Всяка мама е супер маааама !!!
Да са ни здравички бебоците,утре ще кача снимка и на бебка,макар че не можах да й купя нищо по официално... ама то в такова положение,така ще се оправдая... Хах

Има ли друго бебе което не иска да яде пюрета? И как според вас да процедирам в този случай? Стиска устата и не я отваря по никакъв повод,ако успея да и набутам нещо в устата следва рев...

# 389
Кашите аз ги правя с топла вода/мляко и бъркам докато се сгъсти, ако е рядко слагам още малко каша.
Със студена течност може и да не се  сгъстява добре.
Аз пък дадох на Дарио вече три пъти банан цял и той го цока сам и си отхапва, доста добре се справя, ако има по едно парче го плюва.
Не се сеща обаче сам да си го сложи в устата, иначе всички останали глупаоти си слага сам.
Ще започна да му предлагам по често, за да се учи да яде и по твърди неща.

Общи условия

Активация на акаунт