Аблация на сърцето - 10

• 50 813
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Не разбрах кое не е вярно ?  Прочетете отново писаното ...Не трябва да съжалявате за нищо. Няма как да върнете времето назад. Ако се подложите на още 5  сърдечни операции може и изобщо да нямате прескачания дори до края на живота си,но вие ще работите върху следствието ,а не причината.Тя ще остане и ще продължи да расте.  Пак казвам лично мнение и никой не е длъжен да се съобразява с мен. За мен е пълна глупост ,ако доктора ти казва ,че сърцето е здраво ,а след това ти казва дай да му направим аблация да спре да прескача. Все едно зъболекар да ти каже ,че ти е здрав зъба ама дай да го пломбираме . В крайна сметка всеки си носи кръста. Ваша воля е да правите каквото пожелаете със сърцата си.

# 106
Balbo, наясно ли сте какво е аблацията всъщност? И от какво се причинява ВПВ? Изглежда, че не сте....

# 107
Изобщо не е наясно даже.
Ние сме със здрави сърца.
Той явно само за прескачания е чувал и смята, че аблация се прави за такова нещо.

# 108
  • Бургас
Здравейте, заради прескачане и нисък пулс /под 40/ е изписан Ритмонорм /сутрин и обед по половинка и вечер цяло/. Година и половина се нормализираха нещата, от месец започна сърцебиене, пулса се качва до 100-105. Докторът изписа и Конкор - по половин хапче сутрин. В резултат - един месец нормализиране на пулса, но от два-три дни пулса падна под 50 и започнаха да се усещат прескачания. Обадихме му се днес сутринта, каза да спрем Конкора и във вторник имаме час при него. Но следобед пулса се качи до 100 при леко натоварване. Иначе в спокойно състояние е около 60-70. Чудя се дали да не предприемем едно ходене до София, за да се консултираме с още един специалист относно терапията. Но ми е странно как от една минимална доза Конкор може така осезаемо да се смъкне пулса. Моля да ни препоръчате добър доктор в София. Благодаря!

# 109
Здравейте, заради прескачане и нисък пулс /под 40/ е изписан Ритмонорм /сутрин и обед по половинка и вечер цяло/. Година и половина се нормализираха нещата, от месец започна сърцебиене, пулса се качва до 100-105. Докторът изписа и Конкор - по половин хапче сутрин. В резултат - един месец нормализиране на пулса, но от два-три дни пулса падна под 50 и започнаха да се усещат прескачания. Обадихме му се днес сутринта, каза да спрем Конкора и във вторник имаме час при него. Но следобед пулса се качи до 100 при леко натоварване. Иначе в спокойно състояние е около 60-70. Чудя се дали да не предприемем едно ходене до София, за да се консултираме с още един специалист относно терапията. Но ми е странно как от една минимална доза Конкор може така осезаемо да се смъкне пулса. Моля да ни препоръчате добър доктор в София. Благодаря!

Разбира се ,че когато се касае за сърце се ходи поне на още 3 доктора ,като не споделяш с никой от тях какво ти е казал предния. След това си вадиш сметката сам. Не казваш на доктора дал различно мнение от предния ,че друг доктор ти казал еди какво си ,защото рискуваш да ти се скарат и изгонят.Това е личен опит Simple Smile Както споменах по горе няколко доктора ми предлагаха аблация и бях на кантар да се подложа,но нещо ме спираше. Оправих стомаха и сърцето  се кротна.
При физическо натоварварване пулса да скача и до 200 ако иска .Това изобщо да не те бърка. Ако натоварването е сравнително леко,а пулса се усеща по здраво от обичайното то тогава задължително проследяваш захарта и кръвното налягане . Но бъдете сигурни ,че  емоционално сте стабилни в този момент ,когато пулса е забързан без причина. Психически можете да го засилите повече дори и от най-тежкто физическо натоварване  Simple Smile При ниска захар (хипогликемия) се получават  тахикардии ,а с тях , прескачания и аритмии . Особено често се среща при жените пазещи диети заради външния си вид . Хората взимат под внимание само високата захар обикновено ,а ниската я подценяват .
Но имайте в предвид ,че това е жив организъм  и понякога има нужда да си навакса нещо
 като кислород или каквото и да било  и не бива веднага да подскачате и търчите към доктора .Ако това нещо е зачести то тогава му обърнете внимание . Внимавайте с тези хапчета за сърце.Те са нож с две остриета. Направете си повече консултации и прегледи преди да започнете приема на какъвто и да е медикамент.

# 110
Значи аз много мразя да изпадам в нелепи спорове по форуми, но също така мразя и некомпетентни изказвания, които подвежда други хора. Особено що се касае до нещо, с което живея цял живот. Дори и само това цитирано изречение е показателно колко не сте наясно с темата в която се намирате! Много моля да спрете да раздават акъли, защото тук четат много хора, които имат нужда от адекватни съвети. В противен случай ще се обърна към админ.

При физическо натоварварване пулса да скача и до 200 ако иска .Това изобщо да не те бърка.

# 111
И аз настоявам balbo да престане със "съветите".

# 112
Здравейте. Тихомълком се вмъквам в темата, чета ви от известно време.
Накратко ще разкажа моята история. На 25 години съм, миналата година припаднах от силна жега и ниско кръвно. Ако не се беше случило това, едва ли щях просто ей така да ида на кардиолог, но личната ми направи кардиограма и автоматичното показание на апарата беше ВПВ синдром.
Посетих кардиолог, който ме убеди, че всичко е наред и не може да постави такава диагноза , при положение, че не съм имала никакви проблеми.
Тази година обаче започнах да получавам паник атаки, от тях ми прилошаваше и имах задух и стягане в гърдите. Взех си апарат за кръвно и пулс, като пулса ми варира от 75 до 90 и на два пъти ми даде сигнал за аритмия.
Реших отново да посетя кардиолог и му разказах подробно всичко. Той каза, че рядко ЕКГ апаратите дават точната диагноза, каза също, че сърцето е здраво.
И все пак лекаря ми препоръча да направя консултация с електрофизиолог и ако той каже да се махне тази допълнителен път (ако и той потвърди ВПВ синдрома).
Странно ми е, защото съм раждала секцио и не знам как още тогава не се е видяло това на кардиограмата.
Честно казано, много ме е страх. И от самото електрофизиологично изследване и от евентуалната аблация. Sad
Страх ме е от болка, усложнения.
Моят кардиолог ми препоръчва да ида в НКБ за преглед и евентуално за аблация.

# 113
Здравей, Хера!
В твоя случай не мисля, че имаш повод за притеснения.
Много хора си живеят спокойно с ВПВ, стига да нямаш пристъпи.
Този пулс изобщо не е висок.
Припадъка най-вероятно няма връзка с аритмията, която ти отчита апарата.
По-важно е ти усещаш ли аритмия и тя пречи ли ти на нормалния живот.
Паник атаките ще си ги контролираш. Най-вероятно те са по-проблемни.
Но все пак си направи консултация. Няма нищо страшно.

# 114
Добре дошла! Simple Smile

Не винаги се вижда на кардиограма ВПВ-то. Даже някъде по групите във ФБ скоро бях чела за тип А и тип Б, та единият не се вижда, другият се вижда. Не съм наясно, по спомен разказвам. Пулсът наистина не е висок, направи си консултация със спесиалист все пак за твое спокойствие. Даже направо те съветвам да го направиш Smiley
Аз също си живея нормално (е, лекарствата за всеки случай и епикризата са навсякъде с мен, де ) без аблация, така че е възможно да не се стигне до там.

# 115
Благодаря Ви за подкрепата, успокояване ме. Наистина припадъка няма общо, аз след него бях преодоляла страха от самия припадък и освен задух нямах никакви други симптоми, а задуха го отдавам и на килограмите, които са ми малко в повече и на паника. Но понякога и без ПА имам задух. Не усещам аритмия, от време на време усещам пулсация в крайниците, общо взето това е. Пулса ми е бил над 100 само 1 път, когато си купих апарата. От тогава не е бил повече от 90 и то рядко. Наистина паник атаките са ми по-големия проблем, но пък кардиолог препоръчва, ако наистина има ВПВ синдром, да се махне допълнителния път, за да не ми създава проблеми в бъдеще. На мен психиката ми пречи, а не нещо друго . Например сега ме е страх да се натоварвам физически, за да не си предизвикам ускорен пулс или нещо по-лошо. Sad
А самото електрофизиологично изследване как протича? Боли ли?

П.П. Ей сега тъкмо писах и си измерих пак кръвното и пулса, пулса беше 103. Все ми се струва много.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 20:18 от Х Е Р А

# 116
Хера, няма смисъл да мериш постоянно пулса. Не се фискирай в това. Задухът не ти е от ВПВ.
Аз съм била с пулс 240, не съм имала задух.
Не боли ЕФИ, неприятно е, но не боли.
Аз на твое място мих се заела с ПА, те са ти проблем.
И AraBesqUe ти казва, че няма аблация и не е проблем да си караш така.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 10:39 от AnMary

# 117
Хера, не е успокоение това, но само да споделя, че аз обикновено съм с пулс 80-90 просто така Grinning

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 10:39 от AnMary

# 118
И моят беше 90 средно, което значи че е бил и повече, 3 години след аблацията.
Не ми пречеше изобщо.

# 119
Успокоихте ме наистина, аз и кръвното меря всеки ден, защото винаги съм била с ниско, а сега скача понякога до 140/90 и съответно пак се шашкам. Абе като цяло си се шашкам и май това ми е най-големия проблем.
Поне ме успокоихте, че не боли това изследване. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт