Аблация на сърцето - 10

• 50 815
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Хера , неизвестността пречи и плаши . На твое място бих си направила изследвания . Ако има враг , да го идентифицирам .

# 121
Правих си всякакви изследвания, ПКК, липиден профил, TSH, tat и mat, витамин B12.
Всичко е в норма.
Остава само ЕФИ и преглед при ендокринолог.

# 122
Колко ти е ТСХ, Хера?

Танче, ти как си?

# 123
DeVa, TSH ми е 2.017.
Взела съм си направление и за ендокринолог за всеки случай.

# 124
Екстра е. Значи паниката ти е най-големият проблем. Simple Smile

# 125
Здравейте отново,

Надявам се всичко е наред при вас.

Аз се опитвам да проследя все така какво се случва с мен от първия забелязан пристъп в края на Май.
Имам си отделни екстрасистоли както споменах. Друго, което усещам понякога са палпитации, най-накрая ми обясниха какво е това чудо наподобяващо екстрасистоли, оказа се че нямат нищо общо.
Остана, обаче, неяснота по въпроса с ускорението на пулса. Когато се случва забелязах, че е обикновено след силна екстрасистола. Т.е получава се екстрасистолата и след 10-15 секунди усещам увеличен пулс, до момента все до 110 или над това (това в покой все се случва) . След няколко мин се нормализира (първия път, обаче беше около 15-20 мин). До сега нещо подобно се случи докато бях с холтера, но доктора го коментира по-скоро като уплах това повишение на пулса.
Та, бих искала да попитам вас как се случва /случвал тахикардичния пристъп?
Изведнъж от нищото е ускорението на пулса или след такава силна екстрасистола?
Бих искала просто да се ориентирам и да разбера това, което усещам дали е излизане от ритъм или по-скоро някаква странна паник атака (т.е реакция провокирана от екстрасистолата, защото определено не е в момент на друго притеснение или стрес)?

Поздрави!

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 18:24 от Maria Sia

# 126
Моите пристъпи си бяха в повечето случаи от "нищото". А и най-вече нощем, по време на сън. Няма как да знам дали е имало ескрасистоли преди тях. В будно състояние най-често след навеждане, т.е. пак от "нищото".
Но като зачестиха е имало и след силни, гадни като усещане, екстрасистоли.

# 127
Благодаря за отговора, DeVa.

# 128
При мен също започват от нищо, а като дете при рязко навеждане или клякане.

# 129
  • София
И при мен е така,понякога се провокира без причина,а най-често при навеждане или клякане

# 130
То и при мен е все едно от нищото, в покой в повечето пъти, но е след въпросните екстрасистоли. Странна работа, защото като изключим тези усещания (като се случи се фрустрирам) съм спокойна, гледам да не го мисля, но пак си се появява.

# 131
Здравейте,
Аз съм мъж, на 65 години. От около 10-тина години получавам редки пристъпи на предсърдно мъждене или  трептене - по 1-2 пъти годишно, като се нормализирах с посещения на спешно кардиологично отделение, вливания на кордарон с перфузор, а 2-3 пъти се наложи да ми правят и ел. верзио /електрошок/. Имах един сравнително дълъг период - от средата на 2015 до началото на 2020 година без никакви пристъпи на предсърдно мъждене /т.е. имаше 1-2, при които влизах спонтанно в ритъм/. От началото на 2020 година - през януари получих поредния пристъп, нормализираха ме по познатия начин с кордарон. През април получих втори пристъп и този път отидох в Трета градска, където по време на нормализирането ми обърнаха внимание и дойде да ме консултира професор Шалганов. Той ми препоръча електроаблация и аз се съгласих При това ми обясни, че имам разширени дясно предсърдие и камера, ако не бъркам и електроаблацията за предсърдно мъждене няма да е успешна, но за сметка на това гарантира много висок шанс за успешна електроаблация за предсърдно трептене. А освен това след успешна аблация при нов пристъп от предсърдно мъждене ще може много по-лесно да ме вкарват в ритъм.
На 4 май се подложих на тази процедура. Продължи около 4 часа и никак не беше приятна. На процедурата професор Шалганов го нямаше, но за сметка на това беше професор Балабански.Усещането никак не беше приятно, като се започне със сондата за ехография на сърцето през хранопровода за проверка за отсъствие на тромбове в сърцето и най-вече по време на самата процедура. Плюс четирите часа след това - легнал в пълна неподвижност с тежки торби пясък върху двете срязани вени на краката високо горе в областта на слабините.
Но всичко мина успешно и сега се чувствам много по-добре.

# 132
Здравейте пак и от мен. Днес се чух с моя кардиолог, съвсем скоро ще ми запази час в НКБ за ЕФИ, за да преценят дали ще е нужна аблация. Няма да крия, че много ме е страх и нямам търпение да мине всичко, надявам се безпроблемно.
Какви са ви отзивите за НКБ?

# 133
Аз съм доволен, не мога да се оплача. Докторите и сестрите са много внимателни. Не съм наясно какво разбирате под електрофизиологично изследване. Според мен то се прави по същия начин и едновременно с аблацията.
А дали е нужна аблация, при мен прецениха около месец по-рано, когато постъпих в НКБ заради пристъп на предсърдно мъждене и трептене. И още тогава по данните от електрокардиограмата и кардиоехографията прецениха, че е необходима аблация.
Може и да греша, но същинското ЕФИ е като самата аблация - пак се вкарват електроди, търсят се зони с повишена проводимост на стената на сърцето и ако има такива направо се преминава към аблация. Т.е. ЕФИ прераства в аблация.

# 134
Да, да, така е вероятно, аз не съм особено запозната. Всъщност отивам при електрофизиолог за консултация. Не се изразих ясно. Предполагам обаче, че ще има ЕФИ и вероятно аблация.
Стомаха ми се свива само при мисълта.

Общи условия

Активация на акаунт