Аблация на сърцето - 10

• 51 234
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Браво!
Радвай се, че е така.
Моят си беше ускорен още в болницата, но инструкциите бяха да изчакам няколко месеца.
Като не се оправи, на шестия, д-р Трайков ми изписа Конкор.

# 391
Преди близо година - на 8 юли м. г., направих аблация в НКБ след няколко предсърдни мъждения. На 31 март т. г. получих отново сериозна криза, която се повтори и потрети на 13,14 и 15 май. Първия път се оправих с Пропастад, но през май влязох в болница и ме вкараха в ритъм с кордарон. сега мисля за втора аблация. личният ми лекар е на мнание, че отново ще бъде неуспешна. Имам доста разширено ляво предсърдие и брадикардия. Не знам как да постъпя...

# 392
Джейн Еър а какво мислят електрофизиолозите?

# 393
Софийският ми доктор, от НКБ, ми съобщи, че ще ме запише за втора аблация. Интересно, че в Габрово, където живея, лекарите гледат с недоверие на тази процедура, включително и личният ми лекар, който е кардиолог. посъветва ме да си остана в постоянна аритмия.

# 394
Много са вредни са такива кардиолози.
И моята предишна беше от тях.
Добре, че не я послушах.

# 395
Когато след аблацията получих отново и отново предсърдно мъждене, сякаш противниците й ми казваха: "Вида ли сега! Казвахме ли ти да не се подлагаш на тази процедура. И за какво я изтърпя, предсърдното ти се върна пак". Между тях имаше 3 медицински лица. Това страшно ме обезкуражава, но мисля да опитам пак...

# 396
Джейн Еър аз бих опитала, особено щом електрофизиолога е на такова мнение. Все пак това са специалисти именно за тези проблеми. По-добре ли е да търпиш кризи...

# 397
  • София
Джейн и моя съвет е да опиташ пак, знам че не е приятно, но Живот има и без тая гадост.
Ако ме питат мен лично ще легна за 3-ти път, само да го нямам това сърцебиене.
От години съм на лекарства, при мен няма да мине, повече от това няма накъде.  Обаче не са и толкова много кризите. До 5-6 на ден ги търпя, и не скачам вече над 130 пулс, което е супер.

# 398
Благодаря за окуражителните думи, момичета! Само искам да ви попитам как сте с психиката, как преодолявате страха от кризи?

# 399
Аз кризи не съм имала, но имах паник атаки и съответно страх от паник атаките. Много ми помогна регресивна терапия при психолог. Също така, когато усетя напрежение и страх, пийвам вода или смуча лукче. Помага ми много.

# 400
Здравейте. Нормално ли е седмица след аблацията още да ме боли крака , през който вкарваха катетрите? Доста си ме придръпва и наболява и започнах да се притеснявам.

# 401
Нормално е.
Аз имах синини цял месец.
Натискът беше голям.

# 402
Объркана съм. Първата ми аблация след предсърдно мъждене и трептене се оказа неуспешна - 9 месеца след нея имах пак кризи, няколко. Сега ми предлагат втора аблация. Но лявото ми предсърдие е много разширено. И след втората аблация може да спечеля най-много още 9 месеца, а може и по-малко. Предлагат ми да остана в постоянна аритмия, но при мене проблемът е че имам тахи-бради синдром. Което ще рече, че вдигам при кризи над 100 удара в минута, а после падам под 60. Какво да правя?  Как се живее с постоянна аритмия? А с пейсмейкър и бетаблокер?

# 403
Джейн, това само специалист електро-физиолог може да ти каже.
Моят вуйчо беше 20 години в пълна аритмия, съвсем добре се справяше с всичко.
Леля ми също е извън ритъм от поне 5 години.
Но те са били на 60+.
Ти си млада, предполагам.
Нека лекар да каже.
За пейсмейкър - в Токуда имаше жена, в същата стая. Малко преди пенсия. Нещо замерват по устройството, не знам батерии как се сменят. Но и тя си беше добре видимо.

# 404
Здравейте, надявам се да ви намирам в добро здраве!
Взех си направление от ЛЛ и ходих на кардиолог. В общи линии ме претупа, направи ми ЕКГ, което е ок, пита ме откога вдигам кръвно и ми смени лекарството, изписа ми Теспадан 20/5. Пия го от 6 дни и кръвното се позиционира около 110/80. Сега пък се чудя дали не е ниско. Иначе драмите с пулса, от който започнаха притесненията ми, горе-долу ги овладях с Бизогама 2,5 мг сутрин. Между 65 и 75 го меря сутрин, през деня понякога се ускорява. Не съм усещала скоро екстрасистули. Не съм ходила на ендокринолог, само ТSH ми е изследвано - 0,817. ЛЛ не смята, че имам проблем.

TSH мисля,че е ниско.Пусни си Траб,Тат,Мат Т3 и Т4

Общи условия

Активация на акаунт