Аблация на сърцето - 10

• 51 141
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Хера, ти имаш голям напредък Simple Smile
Самият факт, че се реши на аблация го потвърждава Hug

# 436
  • София
Знаете ли защо пиша рядко, аз просто съм грешка на природата 😋😂. След 2 аблации... И една коронарофрафия..
Ние можем да ви дадем съвет, но всеки организъм е различен, всички различно приемаме лекарства, аблация, всичко... Живот има и след това, ей доказвам го.. Не знам как да ви убедя..
Родих дете , живея все още , карам кола... Работя и не се давам.
Слаби, дебели, грозни, абе ние сме хора...
Не се давайте хора, ние сне...

# 437
И аз след аблацията съм все неспокойна. Започнах да вдигам много кръвното, аз най-вероятно и преди съм го вдигала, но не съм знаела. Като видя, че е високо и се паникьосвам и то се вдига още. За тези месеци съм имала поне 4 нервни кризи. Пия валерян, мента и глог. Започнах да си мисля да не си повлия на здравето с това притеснение. Миналата седмица бях на кардиолог в града и ми изписа хапчета за кръвно. Сега ги пия и не го меря. Момичета да ви питам моята аблация беше март и сега ми се налага да си направя снимка на зъба и се притеснявам да не ми дойде много радиация.

# 438
От една снимка на зъб няма да се претовариш.

# 439
  • Бургас
Привет на всички! Purple Heart

Аз бих искала да попитам тези, които са преминали през повече от една аблация, следващата различава ли се от предходната откъм времетраене на процедурата, болка, време за възстановяване?
Знам, че при всеки е индивидуално, но Вашата информация ще ми бъде много полезна, поне като някакъв ориентир.

Благодаря предварително!
Желая Ви хубав ден!  Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 440

shoppич, аз имам вече две аблации. Нищо не е по-различно - и времетраенето, и процедурите преди и след. Единственото по-различно беше, че след процедурата този път не стоях четирите часа неподвижна с торбички пясък в слабините, а с някакви нови превръзки. Но синините по краката, болките , възстановяването и пр. са си същите.

# 441
Аз лежах 2 часа с торбичките, после още 2 без тях, после ми сложиха нови лепенки и казаха да ставам и да се разхождам.

# 442
Здравейте, преди време бях писала тук, но сега отново започнах да мисля дали имам някакъв проблем със сърцето, а като гледах тук има хора с опит в областта на аритмиите и бих искала да попитам за мнение. Аз съм на 20 години, с паническо разстройство и затова доста често пулсът ми е ускорен. По принцип е нормален, в границите 60-80 в покой, но в някои части на деня например докато се качвам по стълбите или правя нещо рязко по-бързо имам чувството че много скача. На фитнес гривната ми понякога излиза 140-160, не знам доколко е вярно, но и аз си усещам, че тутпи доста. Също така, когато тренирам понякога се ускорява доста - някои пъти стига до 170-180 и знам, че това е доста, но не знам дали е в границите на нормалното или не.
Когато ходих на два прегледа при двама различни кардиолози преди време, единият ми направи 24 часов холтер, ехокг и нормална ЕКГ. Всичко беше нормално според нея, освен, че пулсът е висок при спорт и когато го носих, се събудих с паник атака явно от притеснение, холтерът е отчел пулс 165. След това слиза плавно, но в началото си е доста високо. Тя каза, че най-вероятно нищо ми няма, но може да успокоение да отида на електрофизиолог, да не е някаква надкамерна тахикардия. Нашите бяха против, защото не искаха да се стига до ЕФИ, а и не живеем близо до София. Другият кардиолог също ми направи ЕКГ, ехокг, пак излязоха добре, разгледа резултатите от холтера и каза, че няма нищо притеснително, но ми изписа малка доза Конкор, която не съм пила, понеже на тези години много не искам, а и в покой пулсът ми не е висок. Въпросът ми е, тези стойности звучат ли в нормите? След тези прегледи започнах да разучавам различни видове аритмии и прочее, а особено след този инцидент с футболиста Ериксен съм се вкарала във филм, че може да имам някоя опасна аритмия. За надкамерните не съм чела да са по-опасни, но все пак искам да се допитам за съвет. Благодаря

# 443
Привет, група. Да питам как се отразяват жегите на пулса ви? От вчера не пада под 100 и друго обяснение не намирам. Това е дори в легнало положение и се притесних.

# 444
Нищо ми няма.
Аз обожавам лятото и жегите.
Днес бях на плаж, за втори път тази година.
Обаче не си меря пулса като съм там. Simple Smile

# 445
И аз съм лятно същество и ми се отразява чудесно топлото време .

# 446
И аз обожавам лятото по принцип, но сега това сърцебиене ме притесни и го отдадох на жегите.

# 447
  • Бургас
Благодаря за отговорите Ви, Джейни и Дева! 🥰 Значи положението пак ще е " че ще се мре, ще се мре, ама как ще се рита..."
Аз питам заради съпруга ми, на когото се налага да се направи втора аблация година след първата. При него проблемът е, първо, че упойката не го лови както би трябвало и още, че прагът му на чувствителност към болката е много нисък... Оказа се, че няма опция за пълна упойка, вече нямало такава практика, та направо не знае къде се намира и как ще издържи ако го боли като предишния път. А според лекарите не би трябвало да усеща нищо, камо ли да го боли. Та, така, много се надявам да са му напразни притесненията и да приемат насериозно оплакванията му. А най-вече, да минава бързо и да има успех! 
Прегръдки и поздрави за всички и благодарности за споделеното!

# 448
Абе боли си на моменти няма какво , особено, ако е по-продължителна процедурата, но ще изтърпи в името на това да е добре. Аз мисля, че не е задължително да са еднакви първата и втората аблация.

# 449
Защо няма пълна упойка?
Преди имаше, поне за ПМ.
Болки имах само при въвеждането на катетрите, все пак не е като абокат да ти вкарат. Даже по-скоро от натиска ме болеше.
В сърцето не съм усещала болка.

Общи условия

Активация на акаунт