Аблация на сърцето - 10

• 50 965
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Тонка, за процедурата ли съжалявате или за болницата? Аз нямам забележки към докторите - държаха се много добре с мен и на контролния преглед отговориха на всичките ми въпроси. Напишете какво ви разочарова. Форумът се чете от много хора и подобни постове могат да причинят излишен стрес на някого, на когото му предстои прием в НКБ.
Най - вече от процедурата!

# 511
Тонка малко не е редно да влизате така във форум, който се чете от доста хора и да пишете подобни неща без да разкажете за какво точно става въпрос. Много лесно някой може да бъде подведен от коментарите Ви. Не го приемайте лично, вероятно сте огорчена от нещо, но ако желаете да споделите, разкажете цялата история.

# 512
Само дето недоволството ви от процедурата може да не е по вина на лекаря, болницата или каквото и да е. Постарайте се все пак да внесете някаква яснота по темата, за да не се подвеждат хората по тези гръмки изказвания без никаква обосновка. Не можем да гадаем какво Ви се е случило, а така категорично съветвате да не се ходи там, че е малко съмнително чак.

# 513
Само дето недоволството ви от процедурата може да не е по вина на лекаря, болницата или каквото и да е. Постарайте се все пак да внесете някаква яснота по темата, за да не се подвеждат хората по тези гръмки изказвания без никаква обосновка. Не можем да гадаем какво Ви се е случило, а така категорично съветвате да не се ходи там, че е малко съмнително чак.
Здравейте! След процедурата след 2-3 дни получих ужасни болки в сърдечната област и гърдите който преди това нямах и постоянно съм на болкоуспокояващи! Тежест в сърдечната област и изобщо голям дискомфорт! Когато се обадих на лекаря той ми каза че ще отшуми всичко до 14 дни! Да ама не! Даже като му се обадих вторият път, се държа много грубо и
каза че ще започне с лошо да се държи! Това е!

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 15:55 от Tonka Kurchumova 698772

# 514
Аз също имах дискомфорт в сърцето, нещо между тежест и болка. Пиех нурофен около седмица и мина. Като цяло съм по-тревожен тип човек, не живея в София и за мое спокойствие ходих на кардиолог седмица след аблацията.
Моята аблация беше също в Нкб! Чудесни специалисти!

# 515
Освен ускорен пулс, друго не съм имала. След 5 дни бях на работа.

# 516
Здравейте,

Ще направя консултация и с лекар, но до тогава се опитвам да намеря информация за резултатите от екг запис направен вчера по случай годишна профилактика.

От година и нещо знам, че имам пролапс на митрална и трискупидална клапа. Често имам екстрасистоли и епизоди на сърцебиене, което ми е трудно да определя какво точно е - усещам почти всеки удар на сърцето като обикновено самия пулс не се увеличава значително.
Такъв епизод се е случвало да продължи от минута до повече от половин час като съм имала дни такива епизоди да се повтарят многократно в рамките на деня.
До момента по време на прегледи само веднъж или два пъти са засичали това нещо, но не съм получавала информация от лекарите какво е.

Вчера, обаче, под измерените параметри на екг записа беше изписано Abnormal ekg. Не разбирам повечето термини, но ми звучат притеснително като например Atrial fibrillation with PVCs - информацията за това нещо, която намирам е свързана с Предсърдно мъждене. По време на записа не съм усетила какъвто и да е дискомфорт, дори и екстрасистоли. Възможно ли е да имам предсърдно мъждене, обаче?

Дамата, която прави записа беше общопрактикуващ лекар и не коментира да има индикация за проблем, но предвид всички тези редове, доста се стресирах.

# 517
От едно ЕКГ не може да се твърди нищо категорично. Поне холтер трябва.
Иначе и аз имам малък пролапс, следя то. Не ми създава проблеми.

# 518
Дали е възможно електродите да не са контактували добре с кожата или да сте се раьдвижила за момент. След като се чувствате добре, едва ли е притеснително.

# 519
Maria Sia, при това, което пише на кардиограмата, е странно да няма коментар от лекаря (освен ако е знаела, че има проблем с апарата). Как сте? Ходихте ли при друг лекар?

# 520
Какъв коментар от ЛЛ? Трябва мнение и допълнителни изследвания при кардиолог.

# 521
DeVa®, коментарът може да бъде и съвет да отиде на кардиолог...а не нищо.

# 522
Може. Мисълта ми беше, че не е компетентен ЛЛ. Не бих разчитала на негов коментар, дори да го има.
Преди аблацията имах много лош холтер, вкл. и ПМ беше отразено.
Но кардиоложката ми каза, че е нормално, след толкова пристъпи да се е ошашкало сърцето.
След аблацията всичко се нормализира. Специално за ПМ говоря.

# 523
Otus, ами да, именно...доста странно беше. Погледна я и каза, че няма нищо. Аз после можах да я разгледам. Лекарската беше общопрактикуваща вероятно, но все пак машината измерва параметрите...
Ходих на преглед в Токуда, направиха нов запис. Докторът каза, че е нормален.
Доста мистериозна история, но е факт, че тези PVCs ги виждам на второ екг - от спешен кабинет (след 16 часа на такива пристъпи или каквото е там на сърцебиене с усещане на самите удари) и от профилактичния миналата седмица.
Та уж ми няма нищо според разчитащите ги, а пък тези епизоди си ги има и понякога това направо ме съсипва психически.

Изследвания пусках отново тази година, в сравнение с миналата щитовидните хормони изглеждат в норма (ТСХ беше 3.9, сега е 1.34). От кръвната картина добрия холестерол ми е под нормата, както и желязото. Останалите неща изглеждат в норма.

Благодаря ви за коментарите. И също, че я има тази група.

# 524
Maria Sia, показахте ли това екг в Токуда? Казаха ли на какво може да се дължат тези индикации?

Общи условия

Активация на акаунт