Аблация на сърцето - 10

• 50 945
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Дънди, пиши после какъв е резултата.

# 556
Тъкмо навреме говорете за екстрасистолите, в момента съм с холтер 48ч, именно за това. От години ги имам, но все още ме "плашат".
А за момчето което пита, мога да му препоръчам нещо за успокоение, магнезий, калий и омега 3 мастни киселини. Това са неща все четени из темите.
Благодаря за съвета, не се бях сетил за магнезият, наистина, но ми предложиха омега 3 преди 4-5 дни. Знам, че добавките са с натрупване, не знам как спрях да ги усещам още след 2рият ден, дори и след тренировка. Пропуснах да споделя, че това ми се случваше, когато сърцето влизаше в ритъм след тренировка. Но може би е нормално, не съм тренирал 5 месеца и повече. А от 16 годишен не съм спирал с тренировките за повече от седмица.

# 557
lastupdateeveryday, помисли на какво подлагаш организма си без почивка.
Иначе прескачанията по-скоро не могат да се усетят при ускорен пулс, но може да ги има Thinking

# 558
lastupdateeveryday, помисли на какво подлагаш организма си без почивка.
Иначе прескачанията по-скоро не могат да се усетят при ускорен пулс, но може да ги има Thinking
А, могат могат. Както написах при проблем с вестибуларния апарат, след едно кофти повръщане паузираше. Невролог ми каза, че имам много голям проблем с нервите. При първият удар под капачката го ритнах в главата, ясно е, че не беше умишлено:)))

# 559
Е, какво общо има това с нервите с екстрасистолите? Иначе имах предвид, че не се усещат в сърцето, но ако си мериш пулса - да. А когато е бавен се усещат и в сърцето. Поне при мен е така.

# 560
Е, какво общо има това с нервите с екстрасистолите? Иначе имах предвид, че не се усещат в сърцето, но ако си мериш пулса - да. А когато е бавен се усещат и в сърцето. Поне при мен е така.
Невролог ми каза, че нервите имат влияние върху сърцето, както стреса, депресията, паниките и т.н
Тези всички неща особено комплексно вредяли на вегетативната нервна система.

# 561
Невролог ми каза, че нервите имат влияние върху сърцето, както стреса, депресията, паниките и т.н
Даа, знам го този филм... Успех ти желая с лекарите.
Пиши как са се развили нещата...

# 562
Даа, знам го този филм... Успех ти желая с лекарите.
Пиши как са се развили нещата...
Задължително ще споделя!
Аз сищо си мислех, че това с нервната система и сърцето е просто цирк, защото не могат да намерят проблема. Но вече съм склонен да вярвам, тъй като започна седмица след травмата ми, преди това не го е имало това усещане, а е забележимо, както и проблем с червата и лошо храносмилане след тази тежка ситуация(знам, че и това се дължи на някоя от нервните системи) :/.

# 563
Здравейте! Догодина смятам да си направя ЕФИ. Кардиоложката ми ме насочи в Токуда - д-р Трайков. За първи път чета за това изследване. Имам пристъпи от дете в училище още.... не помня точна дата, но бях малка. Докато бяха веднъж годишно, сега станаха 1-2 пъти месечно. По никое си време излизам от ритъм, пулса ми скача до 200 удара в минута, научих се да го овладявам към момента. Заради тези сертификати и ваксини, реших, че може би с този проблем няма да ми се наложи да се ваксинирам(аз не искам), но уви. Вчера кардиоложката ми заяви, че няма проблем Grinning Ходила съм при кардиолози поне 3-4 пъти. Като бях на 19-20 редовно при пристъп влизах в спешно, биеха ми ритмонорм. Към днешна дата "знам"  как да го овладея, но е неприятно честото появяване вече. Стана твърде често, това лято имаше моменти в седмицата по 2 пъти. Може да продължи 5мин, може и 50мин., направо страшна картинка. За първи път кардиолог вчера ми спомена за това изследане. Аз наистина не знаех, че има такова, което да намери проблема. Имам 2 холтера, във вторник слагам 3-ти за 48 часа. Въпроса ми е към днешна дата каква е цената на изследването, колко време продължава, боли ли? Чета за него от час, и не съм информирана изобщо. Надявам се до аблация да не стигна, но ако се случи, някъде по напред прочетох че струва 4000лв. Още ли е такава сумата, или има и по здравна каса? Всяка информация би ми била полезна. Благодаря предварително!

# 564
ЕФИ се поема от касата. За Токуда обаче има такса, без значение за какво си там, 250 лв.
Не е болезнено, има си дискомфорт, но се търпи. Продължава различно. При мен беше час и половина цялата процедура, с подготовката.

# 565
При мен продължи около 3 часа, но много зависи къде се намира зоната, която причинява проблема. Аблацията се прави по време на ЕФИ - не са отделни процедури. Поема се от здравната каса. Като цяло е неприятно, но не е болезнено.

А да питам останалите - смятате ли, че има проблем да се ваксинираме срещу ковид? Не съм се консултирала с доктор все още и в момента се колебая какво да правя.

# 566
При мен продължи около 3 часа, но много зависи къде се намира зоната, която причинява проблема. Аблацията се прави по време на ЕФИ - не са отделни процедури. Поема се от здравната каса. Като цяло е неприятно, но не е болезнено.

А да питам останалите - смятате ли, че има проблем да се ваксинираме срещу ковид? Не съм се консултирала с доктор все още и в момента се колебая какво да правя.

Здравей! И аз това се чудя дали след аблация може да се ваксинираме! Питах ЛЛ тя каза засега - НЕ!

# 567
Е как не? Това  е супер несериозно.
Аз съм ваксинирана още през пролетта.
Сега ще слагам трета доза, след месец.

# 568
  • София
За ваксинацията и аз съм на кантар, ЛЛ лаза не, но ваксинира всички в къщи без мен и малката. Праща ме на кардиолог и пулмолог, защото съм и с БТЕ, съвкупност и с диабет не желае да рискува. Ако изследванията са добри, евентуално в болница за 3 дни и под наблюдение.
Ако беше само WPW тя каза може, но аз имам странични проблеми и категорично отказва.
Протич се мести и няма часове в супердок, чакам да видя къде ще отиде и искам той да ме прегледа. Час за пулмолог и ендокринолог имам за края на месеца, после мога да кажа решението.

# 569
Диабетът е показание за ваксина. Диабетиците са рискови и в цял свят са приоритетна група, само у нас ги отказват. За мен е недопустимо това. При БТЕ също си много рискова, защото при КОВИД основната опасност е образуването на тромби, а ти си ги имаш по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт