Аблация на сърцето - 10

• 50 943
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Знам Дева, изчетох толкова много информация, че чак ще гръмна. Но без изследвания никой не иска да рискува, а и да си кажа честно страх ме е дали ще издържа. Ще изчакам да направя всички изследвания и ще видим.

# 571
Да, разбирам те, Диди! Hug
Но не разбирам лекарите, които те разколебават. Лошо е така.
Аз не съм се консултирала с никой. На база всичко, което чета, предимно, да не кажа основно, за практиката в чужбина, чаках с нетърпение да пуснат ваксините. Затова съм с АЗ, исках Модерна.
Но сега ще си сложа бустер Модерна, дано да слагат в Пловдив.

# 572

DeVa® Защо избираш трета доза с Модерна? Препоръчаха ли я? Колебая се между Пфайзер и Модерна...

# 573
Джейн, по мои наблюдения и от това, което чета, Модерна държи най-дълго.

Ето, тук намерих част от една статия, бях я пращала на дъщеря ми. За съжаление не мога да намеря линка.

"През март защитата срещу инфекция е била: 88% (95% CI, 87% до 89%) за Janssen; 92% (95% CI, 92% до 93%) за Moderna; и 91% (95% CI, 91% до 92%) за Pfizer-BioNTech. До август защитата срещу инфекция е намаляла до: 3% (95% CI, -7% до 12%) за Janssen; 64% (95% CI, 62%-66%) за Moderna; и 50% (95% CI, 47% до 52%) за Pfizer-BioNTech."

# 574
Джейн, по мои наблюдения и от това, което чета, Модерна държи най-дълго.

Ето, тук намерих част от една статия, бях я пращала на дъщеря ми. За съжаление не мога да намеря линка.

"През март защитата срещу инфекция е била: 88% (95% CI, 87% до 89%) за Janssen; 92% (95% CI, 92% до 93%) за Moderna; и 91% (95% CI, 91% до 92%) за Pfizer-BioNTech. До август защитата срещу инфекция е намаляла до: 3% (95% CI, -7% до 12%) за Janssen; 64% (95% CI, 62%-66%) за Moderna; и 50% (95% CI, 47% до 52%) за Pfizer-BioNTech."
Добре! Но ние който сме правили скоро аблация защо не ни разрешават да се ваксинираме?

# 575
Защото питате този и онзи. И най вече неподходящи хора.
Вземайте пример от развитите държави.

# 576

DeVa® Благодаря! И аз чух от лекар за предпочитания към "Модерна" като бустер. Но не знам дали ще я предлагат
 в имунизационните пунктове в Габрово. Дано! Ако не - няма отказване, ще сложим Пфайзер.   

# 577
  • в джунглата
Днес си взех резултатите от холтера който правих заради екстрасистолите. Общо взето нищо ново под слънцето. Единични камерни екстрасистоли и някой предсърдни. Нищо притеснително и опасно, просто да не им обръщам внимание. От много години със с тези камерни екстрасистоли. Препоръча спорт и големи дози магнезии, когато зачестят. Аз пък за мой късмет в дните с холтера почти нямах екстрасистоли.

# 578
Браво! Само можем да се радваме! Hug

# 579
Аз съм с аблация на Впв и съм ваксинирана.
Притеснявах се от ваксината, но бих се притеснявала повече, ако не бях ваксинирана и се разболея. Понесох я супер, без драми Simple Smile Аз съм с Пфайзер. Избрах да следя и да се информирам от образованите и големи  държави и специалисти.
А нас българите дори не желая да коментирам. Дано Господ ни опази, защото много ще теглим още от собственото ни невежество!
Бъдете здрави!

# 580
Здравейте , аз съм с 3 аблации (както някой знаят) и ми казаха , че няма проблем да се ваксинирам (Тук в Белгия), последната ми аблация беше на 6 Юли. Прекарах и корона вируса в началото на септември,  като цяло го изкарах що годе  добре , но с няколко дни температура,  бях и в Болница 6 дни от които 1 ден на кислород , но не усещах нужда като цяло , те ми казаха , че е хубаво да остана 1 ден с кислород , бях с пневмония , но като цяло мина за 10тина дни. Успех на всички
Поздрави 🤗🤗🤗

# 581
Здравейте , аз съм с 3 аблации (както някой знаят) и ми казаха , че няма проблем да се ваксинирам (Тук в Белгия), последната ми аблация беше на 6 Юли. Прекарах и корона вируса в началото на септември,  като цяло го изкарах що годе  добре , но с няколко дни температура,  бях и в Болница 6 дни от които 1 ден на кислород , но не усещах нужда като цяло , те ми казаха , че е хубаво да остана 1 ден с кислород , бях с пневмония , но като цяло мина за 10тина дни. Успех на всички
Поздрави 🤗🤗🤗
Здравейте! Догодина смятам да си направя ЕФИ. Кардиоложката ми ме насочи в Токуда - д-р Трайков. За първи път чета за това изследване. Имам пристъпи от дете в училище още.... не помня точна дата, но бях малка. Докато бяха веднъж годишно, сега станаха 1-2 пъти месечно. По никое си време излизам от ритъм, пулса ми скача до 200 удара в минута, научих се да го овладявам към момента. Заради тези сертификати и ваксини, реших, че може би с този проблем няма да ми се наложи да се ваксинирам(аз не искам), но уви. Вчера кардиоложката ми заяви, че няма проблем Grinning Ходила съм при кардиолози поне 3-4 пъти. Като бях на 19-20 редовно при пристъп влизах в спешно, биеха ми ритмонорм. Към днешна дата "знам"  как да го овладея, но е неприятно честото появяване вече. Стана твърде често, това лято имаше моменти в седмицата по 2 пъти. Може да продължи 5мин, може и 50мин., направо страшна картинка. За първи път кардиолог вчера ми спомена за това изследане. Аз наистина не знаех, че има такова, което да намери проблема. Имам 2 холтера, във вторник слагам 3-ти за 48 часа. Въпроса ми е към днешна дата каква е цената на изследването, колко време продължава, боли ли? Чета за него от час, и не съм информирана изобщо. Надявам се до аблация да не стигна, но ако се случи, някъде по напред прочетох че струва 4000лв. Още ли е такава сумата, или има и по здравна каса? Всяка информация би ми била полезна. Благодаря предварително!

# 582
Е, какво общо има това с нервите с екстрасистолите? Иначе имах предвид, че не се усещат в сърцето, но ако си мериш пулса - да. А когато е бавен се усещат и в сърцето. Поне при мен е така.
Невролог ми каза, че нервите имат влияние върху сърцето, както стреса, депресията, паниките и т.н
Тези всички неща особено комплексно вредяли на вегетативната нервна система.
Даа, знам го този филм... Успех ти желая с лекарите.
Пиши как са се развили нещата...
Всичко е наред, нямаше нужда и от холтер. По време на бягане около 15 минути нямаше екстрасистоли и като спрях, след 2 минути се усетих няколко и ми каза, че аз съм странна работа. Щом нищо не ме боли, стомах, бъбреци и т.н се изключва да идва проблема от там. Като отидох там ми измериха 130/80 и на кардиограмата, защото малко бях притеснен 130-140 удара 😄😄 после лека полека се поуспокоих и ми каза нещо от сорта на някаква нервна диатония или нещо подобно. И щом е започнало 1-2 седмици след травма е можело и сам да си отговоря на въпроса.

# 583
lastupdateeveryday, не разбрах дали си бил с холтер или са ти казали, че няма нужда?

# 584
lastupdateeveryday, не разбрах дали си бил с холтер или са ти казали, че няма нужда?
Нямало нужда

Общи условия

Активация на акаунт