Аблация на сърцето - 10

• 50 886
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Нервно-вегетативна дистония най-вероятно.
А кое е странното? Че по време на бягането не е имало екстрасистоли, а след това? Аз също ги усещам, когато пулса започне да се забавя, иначе като е бърз не знам дали може да се усети пауза, т. к. дори и тя ще е много кратка. Но аз не разбирам де, просто лаишко предположение Simple Smile

# 586
Нервно-вегетативна дистония най-вероятно.
А кое е странното? Че по време на бягането не е имало екстрасистоли, а след това? Аз също ги усещам, когато пулса започне да се забавя, иначе като е бърз не знам дали може да се усети пауза, т. к. дори и тя ще е много кратка. Но аз не разбирам де, просто лаишко предположение Simple Smile
Усеща се, най-вече подсказва кашлицата, ако е почти постоянно. Иначе много ми обясняваше кардиоложката. От адреналин също се получават екстрасистоли,от липса на витамини и минерали и куп други неща. Но това било уж нормално да има такива екстрасистоли след трениране, вече като се преминава в покой, много тренирани не ги усещат, това пак било на нервна почва, щом ги усещам, ми се е изострила нервната система и работи на макс. Пак не е много хубаво.

# 587
Възможно е... При мен зависи и от кръвното налягане - ако е ниско - нищо не усещам, ако е нормално - усещам.
Какво е кръвното в момента човек може да се ориентира и без апарат, само като си пипне пулса на китката - ако се усеща слабо е ниско, ако се усеща нормално (силно) е нормално (или високо). Поне при мен е така...
Но като цяло всякакви "усещания" се водят, че са от нерви. На мен ми казаха за екстрасистолите, че обикновено не се усеща нищо, дори и да са хиляди на денонощие.

# 588
Възможно е... При мен зависи и от кръвното налягане - ако е ниско - нищо не усещам, ако е нормално - усещам.
Какво е кръвното в момента човек може да се ориентира и без апарат, само като си пипне пулса на китката - ако се усеща слабо е ниско, ако се усеща нормално (силно) е нормално (или високо). Поне при мен е така...
Но като цяло всякакви "усещания" се водят, че са от нерви. На мен ми казаха за екстрасистолите, че обикновено не се усеща нищо, дори и да са хиляди на денонощие.
По-лесно се хваща на врата. Дам когато кръвното е нормално или малко по-ниско не се усещат. Когато се вдигне и като пада започват да се усещат, това е от нерви. На мен нищо ми няма като тренирам. Като спра тренировки и започват след известно време. Странното е, че не  всеки път след тренировка. Затова не съм сигурен, че при мен е от кръвното усещането, дори като го вдигна на 130-140/90 като тренирам ми се е случвало нищо да не усещат. Всичко обясних подробно и излязох ненормален.  Вярвам им откакто се травмирах, някой като ми каже здрасти и искам да го пребия...

# 589
  • София
Ха, твоите екстрасистоли са от адреналин. Скача ти адреналина.

# 590
lastupdateeveryday, няма как всеки път да е еднакво. Аз имах предвид, че нормално/високо кръвно позволява да се усещат паузите (а не, че кръвното ги предизвиква).
Моят съвет отново е да не прекаляваш с този фитнес, нищо че проблема ти е от нервите. Особено сега, когато организма ти трябва да се възстанови от травма. Млад си, но му дай шанс това да стане в максимална степен. А за нервите също е важно да не се претоварваш, защото това и на тях действа особено много. Дали нещо ще ти се отрази добре или зле, зависи от дозата - "лекарството е в дозата" както се казва.

# 591
Ха, твоите екстрасистоли са от адреналин. Скача ти адреналина.
Да, при мен винаги е бил в големи количества когато следва нещо хубаво или лошо, но не злоупотребява. Забелязах, че след като се изнервя дори и малко започва да се отразява,. След като си шибнах кратуната адреналин беше в огромно количество, какво ли не правих за да видя какво ми е, нищо не усещах към болницата, блъсках си ръцете, не ме боляха и си мислех, че си заминавам, докато не се сетих, че адреналин е на макс... И от там започна всичко...

# 592
  • София
Научи се да медитираш, много помага за контрола на андреналина. В youtube има много и различни записи, аз от лични впечатления горещо препоръчвам  Fred Luskin.

BTW, правена ли ти е рентгенова снимка и/или ЯМР на главата? травма/проблем с хипофизата може да е разковничето.

# 593
Научи се да медитираш, много помага за контрола на андреналина. В youtube има много и различни записи, аз от лични впечатления горещо препоръчвам  Fred Luskin.

BTW, правена ли ти е рентгенова снимка и/или ЯМР на главата? травма/проблем с хипофизата може да е разковничето.
2000 лева за изследвания дадох за 3 месеца само за да разбера,има ли ми нещо, колкото и да вярвах, че е от стрес исках да съм сигурен, че няма нищо,.. ЯМР на цялото тяло до кръста, 7 пъти взимане на кръв за всичко което е възможно и всичко е в норми...
Мислех си го, пробвал съм, обаче ме хваща нервната, след 3 минути започвам да шавам като пумпал... Трудно се съсредоточавам с тази нерва...

# 594
Здравейте, отдавна не съм писала тук. Намерих темата, когато след началото на пандемията започнах да вдигам кръвно и да ми се ускорява пулса. След толкова време си давам сметка, че тогава лоша шега ми изигра паниката. Изпитвах неописуем ужас от всичко, не смеех да стана от леглото и да си премеря кръвното. Всъщност, тогава все пак пиех нещо по темата, Теветен, но усетих, че спря да ми действа. Отидох на кардиолог и вече година и половина пия сутрин 2,5 мг Бизогама и 1 хапче Престариум ко 5*5. Междувременно започнах да усещам екстрасистоли. Иначе към момента кръвното и пулса са ми ок. Миналият месец ходих на преглед за екстрасистолите. ЕКГ и кардиография - ок. Каза ми да пия и вечер по половинка Бизогама и 3*500 мг Магнерот. Не увеличих бета блокера, успявам да се сетя през деня да изпия два пъти Магнерота. Екстрасистолите са неведоми, един ден са по-често, друг път по-рядко, но никога вечер. Създават дискомфорт. Лекарката ми каза, че следващата стъпка е холтер, но се чудя има ли смисъл. Та така при мен. Бъдете здрави!

# 595
  • София
Здравейте, за първи път пиша в темата. След прекаран през март Ковид в сравнително лека форма започнах да вдигам много пулса 160-170 удара в минута, като единственото нещо, което усещах е лека умора. Отдавах го на високите температури през лятото и го неглижирах докато не ми се случи преди един месец, нямах представа колко ми беше пулса, но не можех да си поема въздух и се уплаших сериозно, като до момента не съм имала никакви здравословни проблеми. Отидох на лекар, направих стандартните кръвни изследвания и хормони на щитовидната жлеза и всичко е в норма. След което отидох на кардиолог, кардиограмата и ехокардиографията са нормални. Сложиха ми холтер и той показа, че половин час съм била с пулс 170-184, като спада постепенно, само еднократно е имало да падне от 110 на 70, като всичко продължава около 2 часа и се нормализира. Изписаха ми Корлентор 7,5 юг по едно сутрин. Вече един месец го пия, нормализира се пулса, но не се чувствам изобщо добре-непрекъсната умора, задух, стягане в сърдечната област, бодежи. Исках да попитам някой пил ли е това лекарство, как се чувства и постоянно ли се пие или за определен период от време? Благодаря Ви предварително за отделеното време да ми отговорите и да ми дадете съвет и идея какво да правя!

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 22:13 от Jeni_E

# 596
Здравейте, от много време се чудя дали да пиша, направо не знам какво да правя. Веднага обяснявам- нямам апарат за кръвно вкъщи и не го бях мерила от сума време, когато един ден отидох при свекърва ми и го измерих ей така профилактично с нейния апарат. Кръвното беше ниско както винаги, но пулсът- 30! Първоначално реших, че нещо с апарата не е в ред, измерих на друг апарат- пулс- 30 пак. И веднага на кардиолог. Оказа се, че имам аритмия- бигимения и всички апарати, които мерят по периферията- на пулсоксиметър или апарат за кръвно се "объркват" и засичат нисък пулс.
Та значи доки каза да сложим един холтер, защото прескачанията са много на кардиогарамата. Резултат- 33 000 аритмични комплекса. Не съм сложила повече нули- резултатът беше 33 000!!! Много съм изплашена. Симптоми нулеви, сън- като новородено. И започнахме- ехография на сърце- всичко нормално, електролити- норма, щитовидна- норма, кръвна картина- норма. На 40 год. съм, нямам проблеми с теглото или диабет, никога не съм пушила. Факт е, че години наред бях подложена на голям стрес с болните ми родители, но и това отмина.
В началото на тази година ми откриха диафрагмална херния- част от стомаха излиза над диафрагмата и съответно клапата между стомаха и хранопровода не работи правилно. Нямам киселини, задух или болка, които са типичните симптоми. Хернията я откриха случайно. Знам, че може да притиска нерв, който да дразни сърцето, но пък от друга страна хернията е много малка- 2 см. и едва ли е причина за аритмията. Не получавам сърцебиене след нахранване или ако получавам е много слабо и много рядко.
Започнахме терапия с Конкор и Ритмонорм. И тогава разбрах, че съм имала симптоми. Т.е. с медикаментите усетих разликата. Бях нервна и пренапрегната, като пренавита пружина. Сега се успокоих буквално, но други симптоми не съм имала- никога не съм имала причерняване, прилошаване, виене на свят, бодежи, стягане или нещо подобно. Съветват ме да "лекувам" хернията с хапчета. Проблемът е, че инхибиторите на протонната не лекуват хернията- тя се лекува само със скалпел (а за операцията докторите казват, че е много тежка и в голяма част от случаите неуспешна, т.е. дава рецидив), а освен това тези медикаменти увреждат червата при продължителен прием. Имам тежко наследство, свързано с рака на дебелото черво и изобщо не искам да пия такива хапчета (още повече, че киселини и рефлукс нямам или ако имам са мноооооого слаби- 1 от 10 като интензитет).
Сега, когато пия лекарства за аритмията съм по-добре, но от време на време пак усещам "пърхането", на което преди не бях обръщала внимание (осъзнах, че неволно бях започнала да спя надясно, защото усещах, че сърцето ще пробие матрака... ужас). Ще правим контролен холтер през януари, и пак си умирам от страх. По принцип животът ми е много напрегнат (чий не е в днешно време), и съм страшно емоционална. Според доки причината за аритмията е комбинация от двете- херния плюс нерви. Иначе гледам да не провокирам хернията- не вдигам тежко, пия вода, не съм пълна, движа се, гледам да не се храня преди лягане, ям на малки порции, рядко пия алкохол и пия по едно слабо кафе сутрин и т.н. и т.н. Дайте някакви идеи, знам ли, объркана съм, гледам 2 малки дечица сама, мъжът ми работи в чужбина, страх ме е от аблацията, но толкова четох в нета, не видях някой с 33 000 аритмични съкращения на холтер. Всъщност, най-големият резултат, за който прочетох беше 15 000 или нещо такова.
Майка ми имаше предсърдно мъждене (според доки то е резултат от химеотерапията, която тя прави преди години заради рак не дебелото черво), от което, както в последствие разбрах е получавала микроинсулти и накрая разви деменция, така се мъчи, такъв ужас беше... Разбрах, че бигименията може да е предпоставка за предсърдно мъждене, и всички спомени от ада, през който минаваше мама преди да почине, веднага изплуваха пред очите ми...
Дайте ми някакъв съвет, объркана съм. Благодаря ви!

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 20:57 от **Elina**

# 597
Елина, според мен тази херния може да дразни сърцето, за екстрасистолите, но за ниския пулс не е фактор.
Ти с електрофизиолог имаш ли консултация? Не с обикновен кардиолог.
Ако не, иди или в Токуда, или в НКБ.
И засега се успокой! Hug

# 598
Елина, според мен тази херния може да дразни сърцето, за екстрасистолите, но за ниския пулс не е фактор.
Ти с електрофизиолог имаш ли консултация? Не с обикновен кардиолог.
Ако не, иди или в Токуда, или в НКБ.
И засега се успокой! Hug
Благодаря ти за бързата реакция, всъщност пулсът ми е ок. Може би аз не съм се изразила правилно- тъй като имам бигеминия (т.е. сърцето прескача на всеки два удара), периферните устройства за мерене на пулс се "объркват" и не мерят правилно заради аритмията. Реално, когато пулсоксиметърът отчете пулс 35, аз трябва да го умножа по 2 заради БИгеменията и тогава става 70, което е нормално. След прием на ритмонорм пулсът се отчита в рамките на нормалното. Ще изчакам втория холтер през януари и тогава ще отида и при електрофизиолог. Хернията е проблем, защото ако направя аблация и хернията продължи да съществува, след време пак ще съм във филма със сърцето, а операция на хернията не е решение. Хубавото е, че хернията е плъзгаща се, т.е. ту я има ту я няма, не е непресъкнато възпалена или налична, освен това е и малка и не предизвиква кой знае какви симптоми. Реално аритмията, дори и при горните невероятни стойности от 33 000 не пречеше на качеството ми на живот (факт, който изуми кардиоложката), а сега с лекарствата дори е по-добре. Притеснението ми е да не се докарам до предсърдно мъждене и от там филма с деменцията на мама съм го играла... и беше филм на ужасите.

# 599
Елина, ПМ се контролира с антикоагуланти, по отношение на тромбите и опасност от деменция. Може би майка ти не е била диагностицирана навреме и не е пила такива лекарства.
Според мен е задължително да си направиш консултация с електрофизиолог.

Общи условия

Активация на акаунт