Аблация на сърцето - 10

• 50 885
  • 736
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте! Реших и аз да пиша, макар да нямам представа какъв е проблемът ми. Проблемът се получи от преживян извънредно силен стрес. И той е комбинация от много ниско кръвно и слаб и бавен пулс. И преди в живота си като съм имала много големи стресове, организмът ми е реагирал по този начин, но след като мине стреса веднага се оправя, а сега цели две години няма промяна! Положението мога временно да го оправя само с прием на много голямо количество сол, което е ужасно нездравословно, а подуването след това не искам и да го коментирам.
Когато си напипвам пулса на китката го усещам едва доловим. Също и откакто е проблема - дори и когато се стресна или изморя почти не си усещам сърцето. Като честота в покой е около 50-55 (а по-рано ми е бил около 80). Кардиограмата ми е нормална, на лекар кръвното ми е 105-110 горна, но аз имам някаква много силна фобия там и не знам къде съм от адреналин, така че това мисля е някакъв максимум по-скоро. Вкъщи като го меря с механичен апарат го изкарвам средно нещо от рода на 85/45, а когато съм най зле пулс изобщо не чувам, а електронния дава грешка... Да ми го мери друг няма смисъл, защото всички са ме набедили за хипохондрик и най-малкото ще съм бясна на тези коментари, затова най-точно е да си го меря, когато съм сама. И да намаля солта мога да си позволя само в дните, когато нямам никакви задачи, защото тогава нямам сили дори да вървя, ужасно е. Ако е студено още по-зле - студени крайници, сини нокти.
Хормоните ми са добре, изключиха да е от щитовидната жлеза.
Имам някакъв проблем с диафрагмата и стомаха, но не знам какъв...
Казаха ми, че е от нерви, вегетативна дистония, тревожно разстройство, не знам си какво, но не мога да си обясня как пък точно солта ги премахва тези "нерви"...
Каква може да е причината за ниско кръвно и нисък пулс, възникнали след стрес, но не минаващи? Знам, че по принцип ниско кръвно и пулс са крайната фаза на стрес, при която организма се пази от кръвозагуба в случай на нараняване, но да "запецна" така в тази фаза...
Аз съм обратния случай на казаното от Елина - изследванията перфектни, а "качеството на живот" - ужасно влошено. Затова търся проблема, а не защото си търся/внушавам болести, както си мислят всички.

# 601
Елина, ПМ се контролира с антикоагуланти, по отношение на тромбите и опасност от деменция. Може би майка ти не е била диагностицирана навреме и не е пила такива лекарства.
Според мен е задължително да си направиш консултация с електрофизиолог.
Да, има и такъв момент, и поради това, че симптомите ѝ бяха от главата, ако мога така да го нарека, ние тръгнахме по невролози, а е трябвало да отидем на кардиолог, който да изпише И антикоагуланти. Както и да е, благодаря ти много за отзивчивостта и съветите.

# 602
Здравейте. Майка ми получава силна аритмия и няколко пъти се налага да влиза в болницата в Бургас да й вливат Кордарон. За вторник се уговорихме с доктор Гарвански да я докараме в София на преглед. За нея пътуването е много тежко. Направих с него онлайн консултация и той каза, че лекарствената схема му изглежда добра и опциите са лимитирани. Тя взема таблетната форма на този Кордарон и това било най-силното лекарство за аритмия. Плюс една камара хапчета за кръвно и кръвното й пак е сравнително високо.

Явно мнението на Гарвански клони към Аблация, но предвид, че в неговата болница изкарват пари от това не знам колко да му се доверя.
Пробвах и да уговоря с час с Протич, но има чак Януари, а тя получава пристъпи през ден.

Кръвоносните й съдове били чисти, но имала проблемни зони в сърцето според някакво изследване.

Какво бихте ме посъветвали?
Някой има ли наблюдение върху тази скъпата крио-аблация? Струва ли си?

Също да вметна, четох че за аритмия трябва да се решат другите здравословни проблеми. Майка ми е на 62 и има една камара от тях с които съм напълно наясно. С доста наднормено тегло(102 кг), ИР, сигурно вече е на крачка от диабет, омазнен черен дроб, хипотироидизъм - пълния пакет. Скоро не сме й правили естрадиол, който е важен за сърцето но съмпсигурен, че е в кофата. И цял живот слуша неадекватни доктори като години се опитвах да й давам съвети за тези неща. Аз самия съм на щитовидни хормони и тестостерон и знам колко прекрасно се чувства човек като оптимизира хормоните си. Но при нея не виждам как ще стане и в България няма лекар, който да може да направи пълна хормоно-заместане на жена - с естрадиола, прогестерона и тн. Дори само за щитовидната в това състояние не виждам как ще понесе хормонално лечение и не мога да преценя как да постъпим…

# 603
На 62 не бих приемала хормонозаместителна терапия. А тя има и метаболитен синдром, много са сложни нещата. Thinking
Къде е този д-р Гарвански? Аритмията каква е?

# 604
На 62 не бих приемала хормонозаместителна терапия. А тя има и метаболитен синдром, много са сложни нещата. Thinking
Къде е този д-р Гарвански? Аритмията каква е?

В Аджибадем е. Да принципно 62 е късно да се започне хормонозаместваща особено при жени.
Ама иначе положението ще е само кърпене от тук натам… И метаболитния синдром няма как да се подобри значително без тироидни и полови хормони, че и тогава пак е зор в това положение вече.

Аритмията в какъв смисъл каква е? Като диагноза се води мъждене или нещо подобно.

# 605
Елина, според мен тази херния може да дразни сърцето, за екстрасистолите, но за ниския пулс не е фактор.
Ти с електрофизиолог имаш ли консултация? Не с обикновен кардиолог.
Ако не, иди или в Токуда, или в НКБ.
И засега се успокой! Hug
А по принцип стомаха и диафрагмата влияят ли на пулса? Вагусния нерв?
Извинявам се, че постоянно досаждам с въпроси в различни теми, но след като лекарите вдигнаха ръце, не ми остава друго, освен сама да търся какъв ми е проблема, защото просто ще си съсипя бъбреците с тази сол, а засега опитите ми да не прекалявам с нея са неуспешни...

# 606
  • София
Хиаталната херния води до притискане на сърцето от стомаха и предизвиква екстрасистоли.

# 607
Как се диагностицира хиатална херния, знаете ли?
А от вагусния нерв (който също е свързан със стомаха) нисък пулс и ниско кръвно могат ли да се получат?

# 608
Хиаталната херния води до притискане на сърцето от стомаха и предизвиква екстрасистоли.
Подкрепям с две ръце. Също така може да доведе и до задух и усещане сякаш ти се повдига или че нещо ти е приседнало.
Как се диагностицира хиатална херния, знаете ли?
А от вагусния нерв (който също е свързан със стомаха) нисък пулс и ниско кръвно могат ли да се получат?

Чрез най-обикновен рентген с бариева каша се вижда хернията, особено в легнало положение

# 609
Имам и усещане за задух, което се засилва и от легнало положение, но и това започна след тъпия стрес... Затова само за тази вегетативна нервна система ми говорят... Но не знам какво да правя с този слаб пулс и кръвно, само с много големи количества сол мога да оправя положението. Дори кафето не може, а даже го прави по-лошо... Повишава честотата на пулса, но кръвното пада още повече.

# 610

И не само. Може и пристъпи на тахикардия да предизвика. Аз също имах съмнение за хиатална херния, защото най-често при навеждане ми се получаваха, или след по-обилно хранене.
Вагусовият нерв инервира сърцето и може да предизвика ускорен пулс, екстрасистоли, но забавен пулс не знам.

# 611
След по-обилно хранене ми се ускорява пулса за кратко - понякога и 100-110 става. Понякога без причина цял ден е около 100 дори и да седя само, но рядко. Като цяло и тогава нямам много сили, но е много по-малкото зло ниско кръвно с висок пулс, а не с бавен.
Единствено с тази тъпа сол в много голямо количество може да е около 75-80 и (най-важното) кръвното ми да е нормално. Само тогава се чувствам добре...

Едит: Очевидно няма подобен на моя случай... Явно ще трябва някак си да се примиря и да свикна. Спирам с прекаляването със солта и толкова... Да става каквото ще.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 13:15 от Анонимен

# 612
Момичета и момчета , отзиви за д-р Джинсов в СВ. Георги -Пловдив ? Моя приятелка е с ПМ след ковид . Препоръчах ѝ софийските болници , но виждам , че се е доверила и не смея да настоявам .
Извинявам се , че се отдалечавам от последните публикации .

# 613
Танче, ти как си? Съвсем изгубихме връзка.

# 614
Доктор Джинсов е работил в Националната кардиологична болница като електрофизиолог.На мен ми беше препоръчан от лекар в смешното,но по стечение на обстоятелствата ,аблациите ми са правени в Токуда..Пловдивският ЕФИ център е още нов,но сигурно са се доверил на добри специалисти.Успех на приятелката Ви.

Общи условия

Активация на акаунт