Аблация на сърцето - 10

• 49 656
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
[quote лиauthor=Tanya Radeva link=topic=1199060.msg43854783#msg43854783 date=1637679361]
Момичета и момчета , отзиви за д-р Джинсов в СВ. Георги -Пловдив ? Моя приятелка е с ПМ след ковид . Препоръчах ѝ софийските болници , но виждам , че се е доверила и не смея да настоявам .
Извинявам се , че се отдалечавам от последните публикации .
[/quote]
Препоръчвам с две ръце д-р Джинсов! Ако ми се наложи пак аблация бих му се доверила! Скоро бях на преглед при него и останах с много добри впечатления!

# 616
Здравейте!
Скоро не съм писала тук.
Бях няколко години много добре, на за съжаление Ковида ми припомни старите проблеми. Преди месец го изкарах с 15 дена температура. До този момент сърцето ми се държеше прилично, вируса не му повлия, но се върнах малко бързо към работата, преумората ми взе връх и  от вчера сърцето ми припомни всичко, което правеше отпреди 5,6 години. Тотално полудя. Това няма край Понеже са ми изписвали Бисогама преди реших да взема вчера и днес по половинка,но освен че ми смъкна още ниското кръвно  и да ми свали пулса нищо друго не направи
Искам да попитам, на тези от вас, които сте с кръвно, моето е 110 на 70 пулс 70
какво ви изписват за екстрасистолите.
Ням ли нещо, което да ги разгради без да ми закача кръвното

# 617
  • София
Роси, много съжалявам че не те е подминало, гадно е с ниско кръвно.. Аз пия конкор по 1 таблетка и 1 пропранолол, всъщност никога не съм ги спирала. Аз съм със ниско кръвно и такъв пулс като теб. Не че помага де, но рядко  имам екстрасисроли, по скоро като се преуморявам ги получавам. Най добре иди да те видят, че идват празници и да сме добре всички.

# 618
Не съм мигнала и една минута. Това сърце полудя
Мъжа снощи ми купи конкор
Изпих едно, сърцето лудее. Нон стоп

# 619
  • в джунглата
Rosi cat, съжалявам да прочета че някой страда от тези гадни екстрасистоли. Отвратителни са, няма отърване от тях,толкова ги мразя че от 10 дена на собствена глава започнах да пия Стрезам. Много ме тормозят от октомври на сам, преди това се бяха кротнали. От много години са на приливи и отливи, но като започнат забравят да си ходят.
Докторите вдигат рамене и казват магнезии в големи дози, но аз почти не съм го спирала и полза няма. И аз съм с ниско кръвно, но пулса ми е висок. ББ не ми сваля долнително кръвното, то си е 50/90 или 60/100, лекарите казват при ниско кръвно да се пият повече течности. Твърде скоро си след ковид, има голям шанс нещата да се оправят от самосебе си, на мен ми отне 2 месеца след ковида да го вкарам това сърце в релси.

Искам да попитам тези който имат смарт гривни/часовници и си следят пулса как варира. Аз като гледам моя при елементарни движения е между 90-100, в покой средно 80-85, понякога и 75. И това на фона на ББ конкор 2,5мг, замислям се че или вече не действа или е малка дозата.

# 620
Здравейте Simple Smile

Година и два месеца след втората аблация по повод WPW при мен нещата са задоволителни, но с оглед на преживяното при втората аблация съм доволна. Октомври месец спрях всякакви медикаменти и след около месец започна покачване на пулса и екстрасистоли, при направена кардиограма се потвърдиха усещанията ми./Не съм ваксинирана и не съм боледувала от ковид/. Заключението е, че със сигурност и двете аблации са помогнали и връзката е много слаба, поради което пулса ми си стои около 95 - 98, но от тук нататък подлежа само на проследяване и поддържане с медикаменти.....Тук идва моя проблем, кръвното ми без тях е много ниско, а когато ги приемам става ад. В момента съм на Магнерот и Concor Cor 2.5 мг - взимам половин таблетка, но пулса ми не се влияе особено, а при прием на цяло хапче положението е трагично не съм в състояние да правя каквото и да е.
Никога не съм изпадала в паника или да се притеснявам от стойностите на пулса.....просто ми е досадно Grinning
Наистина се надявах след аблациите да не се налага да пия каквото и да е, но явно няма да стане, всеки си има нещичко в здравословен план и се бори с него, радвам се, че за това все пак има лекарства, има много по - страшни диагнози и медикаменти...смятам, че тази гледна точка е по - правилна и полезна поне за мен Simple Smile

Дънди, до скоро си мерих пулса само по време на преглед, но доктора ми каза да си използвам смарт гривната, нося я около 10 дни вече, в покой ми е 92- 95, при елементарни движения около 110

# 621
Paneva.Nely и аз съм с ВПВ и неуспешна аблация, защото връзката по начало е слаба. Притеснявам се, че не приемам никакви медикаменти. Вие къде се проследявате, при кой лекар?

# 622
Х Е Р А  и двете ми аблации са правени от д-р Трайков в Токуда, а във Варна ме следи д-р Желев.
От колко време не приемаш медикаменти?

# 623
Момичета, относно екстрасистолите.
Стигнах до извода, че имат сезонен характер. И аз имам, и от месец пия пак Амаритон. Почти се успокоиха, мисля да пия още месец и да го спра. И миналата година беше така.
Иначе на мен Конкор ми намаля пулса, но не влияе на прескачанията.

# 624
Мисля, че при мен дава отражение, че тялото ми не може да се възстанови от кръвоизлива, който получих при аблацията. Комбинацията на анемията ми/таласемия/ с този кръвоизлив ми създаде големи главоболия, мина толкова време и продължавам да имам ниски стойности на хемоглобин, желязо, феритин, фолиева киселина, б 12, въпреки количествата, които приемам и инжекциите.

# 625
Никога не съм приемала. Пулса ми е ориентировъчно 100. От седмица пия по половинка бизогама сутрин, изписана ми е от АГ, защото съм бременна. Иначе не съм приемала абсолютно нищо, според лекарите няма нужда.

# 626
  • в джунглата
Има лекарства който действат само за намаляне на пулса, без да свалят кръвното например Корлентор и евтиният му вариант Иневика.  Това го пиша само информативно, все пак лекаря има последната дума.

# 627
Честито, Хера! Много се радвам за теб! Heart
Лека бременност ти желая! Hug

# 628
Благодаря ти много, мила Deva. Two Hearts

# 629
Хера, лека бременност! ❤️
Много ме усмихна! Прегръдки 🤗

Общи условия

Активация на акаунт