Аблация на сърцето - 10

• 49 646
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Нели, съжалявам, че не са се нормализирали нещата при теб. Защото анемията е причина за висок пулс.
Майка ми много беше закъсала, добре, че кардиоложката я изпрати на хематолог. След тримесечна терапия хемоглобина се нормализира и сърцето влезе спонтанно в ритъм. А на нейните години е цяло чудо. Дори кардиоложката се изненада, тя беше казала, че така ще си кара, извън ритъм. Но се оправи.
Дано и при теб се уцели правилното лечение! Hug
Момичета и момчета, не го приемайте като агитация, а като препоръка. Ваксинирайте се, ако не сте. Рисковете от КОВИД са многократно повече от тези след ваксинация.
Майка ми е ваксинирана с Пфайзер, никакви реакции нямаше. Аз вече съм с бустер Модерна, също без проблеми я понесох.

# 631
DeVa® Последната една година през 40 дни съм на хематолог, но се въртим в кръг, защото тъкмо започва покачване в показателите и ми идва цикъла, който винаги е бил изключително обилен и продължителен и се връщаме в изходна позиция. Все някога ще си дойде на мястото...оптимист съм  Blush Hug Благодаря ти отново за подкрепата! Heart Exl

# 632
Мисля, че при мен дава отражение, че тялото ми не може да се възстанови от кръвоизлива, който получих при аблацията. Комбинацията на анемията ми/таласемия/ с този кръвоизлив ми създаде големи главоболия, мина толкова време и продължавам да имам ниски стойности на хемоглобин, желязо, феритин, фолиева киселина, б 12, въпреки количествата, които приемам и инжекциите.
И аз съм с таласемия.
Откакто пия Герисан всеки ден (по една, а пинякога и  по две таблетки) хемоглобинът ми е доволно висок: около115/117!! Мои близки схщо се пивлияват много добре от него

Аз влизам да питам някоя от вас пила ли е Панангин, за да ми сподели впечатления. Simple Smile
Имах прескачания през октомври, започнах прием на магнезийй и рязко приключиха прескачанията.
Ноо от три седмици насам се завърнаха: чести и ужасяващи за мен.
Сложиха ми холтер. Ето какво пише:  "много артефакти. Основен ритъм-синусов, средна сърдепна честота 76/мин, макс с.ч 120/мин при натоварване 52/мин пеез нощта
Единични предсърдни екстрасистоли
Не са регистрирани камерни екстрасистоли, камерна тахикардия и сигнификантни паузи над 2 сек"

Така....благодарна съм на лекаря (Д-р Михов, болница Здравето в София) , че не каза "на нервна почва" , дори и след като разказах,че преживях катастрофа месец преди да стартира прескачането.
Започна да ме разпитва, да търси причина. Имам и стомашни оплаквания напоследък. Както и таласемията.

Та на въпроса: този Пананигин, който докторът ми изписа,  някой от вас  пил ли го е ?
Как сте се повлияли от него?
Пия го от вчера. Изписал ми е 3пъти по 1, но за сега пия 2 пъти по 1 ) и имам усещането,че действително ми е по-спокоен пулсът, но ми започна една тежест от гръдната кост вляво, та се чудя от хапчето ли е, (макар и да виждам ,че това са просто магнезий и калий), от прескачането ли е ...или от мрачните ми мисли.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 18:35 от Serendipity*

# 633
Пила съм Паматон, ни полза, ни вреда имах. Магнезий не ми повлиява за екстрасистолите, но пия периодично. Един с В6 си купувам.

# 634
Пиете ли нещо успокоително по време на криза
Има ли подходящи лекарства при аритмия. От 2,3 дена нощем пия сънотворно Екодорм и добре, че е то.
Заспивам и като се събудя, сърцето се е успокоило. И после пак мъки през деня

# 635
  • в джунглата
Има ли подходящи лекарства при аритмия. От 2,3 дена нощем пия сънотворно Екодорм и добре, че е то.

Аз пия успокоително за нерви Стрезам, не ми помага особено за съня.

# 636
Аз сега пия Габа и Триптофан
Както и чай от хвощ, страшниче и лавандула. Много успокоява.
Също така правя дихателни практики, за да стимулирам блуждаещия нерв.
Но и Лексотан съм пила в такива моменти. Още имам спимен каква лекота ми е донасял. 😀

# 637
Предупреждение от моя любим д-р Трайков
https://blitz.bg/zdraveopazvane/dots-vasil-traykov-bie-trevoga-p … a_news855755.html

# 638
Serendipity, аз  хвоща го пих много, може и повече от 3 години. Той ме освободи от тежките нарушения,, които правех
После  продължих с френска лавандула и  толкова се радвах, даже много се радвах, че този тормоз е вече в миналото, но този Ковид буквално ме върна в първи клас
Сега поднових хвоща, разчитам на него  пак да ми помогне
Днес бях на кардиолог, не се съгласи да ми изпише успокоително. Даже за Екодорма ми каза, че има опасност от привикване.

# 639
(копирам си поста от друга тема , свързана с екстрасистоли, но след публикацията ми видях, че темата е доста стара.
Не знам доколо е редно да пиша тук, но не намирам друга активна тема за прескачанията)
Момичета,
Как сте напоследък?
Питам ви , защото да си призная , съм леко отчаяна с това прескачане. Аз имам подозрения, че е от стомаха, защото успоредно с прескачането забелязвам , че и коремът ми е подут. От друга страна, месец преди да започне преживях катастрофа.
От трета страна се видя, че калия ми е на долната граница и след 18 часов холтер ми изписаха Панангин, който значително намали прескачанията ми , но ето днес отново имах ...Лекарят каза, че макар и да имам "голям брой артефакти", не съм за бетаблокер.

Пиша , за да си успокоя и аз душата, че е временно и ще премине.
И , ако някой е пил Панангин, да ми каже приблизително колко време се пие, защото лекарят някак е пропуснал да уточни , а ще се видим чак на 10.01

# 640
  • в джунглата
Не мисля, че ще навреди чак толкова ако се пие до деня на прегледа, все пак е магнезии и калии.

А иначе екстрс. са ми "болна" тема, последно на 23.12 търсих лекар когато хората се бяха настроели празнично, голяма досада са . Радвай се, че при теб се е открила причинита и че не си за ББ . Защото и там е омагьосан кръг. Пиеш, утихват, после пак се появяват, после пак пиеш ......и само си тровим нервите. А именно страха и нервите, дори и да не ги усещаме ги отключват.

# 641
Не мисля, че ще навреди чак толкова ако се пие до деня на прегледа, все пак е магнезии и калии.

А иначе екстрс. са ми "болна" тема, последно на 23.12 търсих лекар когато хората се бяха настроели празнично, голяма досада са . Радвай се, че при теб се е открила причинита и че не си за ББ . Защото и там е омагьосан кръг. Пиеш, утихват, после пак се появяват, после пак пиеш ......и само си тровим нервите. А именно страха и нервите, дори и да не ги усещаме ги отключват.

Дънди, как се справяш?

Аз освен Панангина, пия и отвара от хвощ, лавандула и страшниче.

# 642
Дънди, много на брой ли са, на пристъпи ли, как ги усещаш?
Моите утихнаха, мисля да довърша втората опаковка Амаритон и да го спирам. След 2-3 седмици, че скоро я започнах.

# 643
  • в джунглата
В момента не пия вече никакви хранителни добавки, само ми увеличиха конкора 2х2.5. Засега има ефект, още от 23.12 като взех по голямата, за мен двойна доза, почти не ги усещам. Странна работа.
Иначе ги усещам просто като прескачане, ритъма си е синусов. Камерни са, каквото и да означава. Някой дни, са през 2 мин, друг път през 20, или през 2ч. Различно е. Казват че не са опасни, но субективното усещане е лошо и влошава качеството на живот.
Откъде се взима този хвощ?

# 644

Откъде се взима този хвощ?
Аз всички билки винаги  взимам от София, от аптеката на ул Поп Богомил.
Имат и онлайн магазин.

Общи условия

Активация на акаунт