Аблация на сърцето - 10

• 50 968
  • 736
  •   2
Отговори
# 525
Желязото е от голямо значение.
Майка ми беше с всички данни за ПМ, извън ритъм. С анемия и ниско желязо.
След терапия от хематолог, три месеца, всичко се нормализира. Влезе в ритъм, за огромно учудване на иардиоложката.

# 526
Здравейте! Реших да споделя с вас, т.к. само вие със сигурност ще разберете тревогите ми. Моята аблация мина успешно преди 2 месеца и всичко беше точно; дори холтерът след първия месец беше без никакви прескачания, излизания от ритъм и т.н. Но последните 2-3 седмици се чувствам странно - на няколко пъти усетих силна топла вълна и изтръпване по цялото тяло. Усещането трае няколко секунди, но доста ме тревожи. Освен това, понякога се чувствам замаяна, вие ми се свят и не знам дали просто се побърквам вече от притеснения или е свързано с аблацията. Ходих на преглед, пуснах кръвни изследвания, витамини и всичко е в нормите. Ако някой друг е имал подобни неразположения, ще се радвам да сподели.
Желая на всички спокоен ден Simple Smile

# 527
И аз съветвам всички никога да не си правят аблация в НКБ София! Моят Холтер след аблацията е по зле отпреди нея! Правиха ми я Шалганов и Стоянов! Внимавайте в чий ръце поверявате здравето и живота си!И аз се чувствам замаяна и по зле след аблацията! Май парите от ЗК за процедурата са по важни от това да се помогне на пациента! Уж успешна аблация пише в епикризата!

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 09:25 от Tonka Kurchumova 698772

# 528
  • София
Elleа а как сте с кръвното и захарта? Питам защото при мен това дава отражение, пада ми кръвното и ме обливат топли вълни. Пия повече вода и се нормализирам, но нямам проблем друг.
Важно е да се поясни, че всеки дори здрав човек има екстрасистоли, така че дишайте.
Тонка съжалявам да разбера, че не се чуствате добре, бихте ли пояснили какво усещате?
 Шалганов е адски добър специалист, знам го защото не се отказа от мен и лично той ми прави аблацията. А не съм лесен случай.. И сега ходя при него, имам си проблеми по принцип със сърцето, от съвсем друго естество.

# 529
И аз мисля, че лекарите нямат вина - най-вероятно това са нормални реакции на организма. Кръвното ми е нормално и не съм забелязала зависимост с топлите вълни, но ще пия повечко вода и ще гледам да не се шашкам Simple Smile Иначе за Шалганов съм напълно съгласна - признат е за един от най-добрите специалисти в България и мисля, че много добре си разбира работата.

# 530
За парите изобщо не съм съгласна.
И аз платих 11.60 за двете нощувки в Токуда. Не са ми искали стотинка повече. Но се радвам на добро здраве и отдавна забравих за пристъпите.

# 531
Дънди, ти как си? Възстанови ли се напълно?

# 532
  • София
Доказателство е че сме тук значи сме железни 🥰😍🥰.
Жечко бързо да се оправяш, пак ще си ти 🙌.
Дънди как си, надявам се всичко е наред.
Тонка, вярвай в себе си, вие сте паднали много духом, така не става. Горе главата и напред.

# 533
Здравейте. Искам да питам някоя дали е приемала ритмонорм по време на бременност

# 534
Здравейте , през 2017 направиха катетърна аблация на дъщеря ми в Св.Анна София. Явно не е била много успешно. Тогава беше на18 години . Сега е на 22 . През тези години много малко се чувстваше добре. В момента пак е на ръба. Сърцето не спира да прескача, задушава се, билки в главата, чувство за разпъване в гърдите, ускорен пулс, ти високо, ту ниско кръвно. Чувства се много зле. Бях е при д-р Трайков , изписа и терапия но не помага.Имаме час за вторичен преглед на 6 октомври от 18.30 ч, но до тогава има много време. Моля за помощ. Детето ми е много зле. Притесняваме се. Не е шега работа това. Моля за мейл или телефон за връзка с д-р Трайков. Моля, ако някой може да ни помогне. Благодаря.

# 535
Защо правихте аблация? Разкажете малко повече за причината и от кога се чувства така за да може да ви насочи няклй от нас , ако е компетентен какво да направите или най - малко съвет.
Поздрави и успех!!!🤗

# 536
Здравейте! Има ли някой , който след аблацията да е по зле от преди нея? Благодаря предварително!

# 537
  • София
Здравейте! Има ли някой , който след аблацията да е по зле от преди нея? Благодаря предварително!
Здравейте Тонка, смятам че питах те достатъчно в темата, всички ви отговорихме. Дори по телефона се чухме, нека запазим весел тон и няма нужда да ескалира всичко.
Имате час за д-р Трайков, изчакайте да видите, какво той ще ви каже. Според мен паниката ви е в повече, вие се предавате, а така и Господ не може да ви помогне. Успех.

# 538
Здравейте Тонка, смятам че питах те достатъчно в темата, всички ви отговорихме. Дори по телефона се чухме, нека запазим весел тон и няма нужда да ескалира всичко.
Имате час за д-р Трайков, изчакайте да видите, какво той ще ви каже. Според мен паниката ви е в повече, вие се предавате, а така и Господ не може да ви помогне. Успех.
😧😧😧

# 539
Здравейте. На 50  години съм и имам ПМ, като  в момента пия по 2 хапчета ритмонорм сутрин и вечер и въпреки голямата доза усещам намалее ли ефекта от хапчетата , че сърцето  ми започва да излиза от ритъм. Преди  една седмица минах на преглед при доктор Трайков и доктор Маринов в сити клиник. И на двете места ми казаха , че съм подходящ за аблация, като ми  препоръчаха да е крио за обгаряне на белодробните вени. Записах си  дата за постъпване ама много се притеснявам, защото  знам, че се пробива преградата м/у двете предсърдия и дали дори при  успешна аблация няма да има проблеми със сърцето в последствие. Отделно , че може да се засегне някакъв нерв, а даже човек може да си  умре и на масата от усложнения. Направо ми треперят мартинките Grinning  като се сетя. Това ПМ е хронична болест и от него  няма отърване май, за разлика от другите аритмии. Има ли някой който като  мен постоянно да излиза от ритъм и са му направили аблация и да се е отървал от хапчетата и пристъпите. Някои хора излизат 2 пъти  в годината и дори  не пият хапчета и за тях сигурно шанса да се оправят за поне 10-15 години е голям. При  мен не знам как ще е с тези упорити пристъпи. След изолация на вените разбутва ли се честотата на пулса?   Записах се в сити клиник и разбрах, че д-р Протич,  д-р Гарвански и д-р Маринов извършват аблацията , ама не знам как са с опита с криото.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 20:27 от Иван Едикойси

Общи условия

Активация на акаунт