Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 25 002
  • 323
  •   1
Отговори
# 150
ЧЕСТИТО!Да е жива и здрава!Весели празници!

# 151
Благодаря Ви! Hug

# 152
Честита Коледа на всички мами  bouquet
Бъдете здрави и винаги обградени с много любов Grinning

dinka  ,   ЧЕТИТО, да ти е жива и здрава дъщеричката и много радост да ви донесе!!!

Прегръщам всички ви  Hug

# 153
4естита Коледа на вси4ки и от мен! Grinning
Поздрави за рожбата,Динка!Да е жива и здрава малката кукла!
А ето новините и от мен-на 20 .12-Игнажден родих сина си-Кристиян! Laughing
Коледата посрещнахме 4етирима. Grinning
С наи-добри коледни пожелания  bouquetза вси4ки от сърце!

# 154
Debra, Dinka честити ви рожби! Да са ви живи и здрави и много послушни ( поне в началото Simple Smile )
Честита Коледа и Весела Нова Година на всички мами Hug

# 155
  • София
Здрвавейте, аз съм на 37, а бащата е на 51. Разликата в годините наистина ме притеснява, ние ще бъдем просто възрастни за който и да е период от живота на детето. Реших се доста трудно на второ дете, след цели три аборта. Смятам, че за големия ще бъде добре да е с още някого в живота, а не сам. Освен всичко просто се изплаших, преди си мислех, че мога да родя по -късно, в един момент просто си казах "Ами ако не мога?".... Доста съм объркана, животът ни ще се промени коренно- пак недоспиване, болести... Съпругът ми също е в криза, просто не говори за това. Да не говорим за родителите, майка ми никога не ме е подкрепяла за второ дете, напротив...Всъщност тя не ми е помагала и за първото, но поне ме подкрепяше психически....Изобщо се чувствам доста самотна в това си решение, а гледането на дете не е самотно занимание. Родих големия на 30, имах огромно желание и енергия и въпреки това не ми беше лесно, разболяваше се страшно често до 7-мата си година,чак сега започна да израства детските болести...Страхувам се дори да си помисля , че  може да се повтори всичко...Изобщо май страховете ми са много...как се справяте, имам бизнес и не мога да си позволя да стоя в къщи повече от три месеца. Смятате ли, че имам морално основание да продължа да се занимавам с работата си, а и да искам второ дете., и то ако го искам май само аз...

Последна редакция: чт, 28 дек 2006, 10:26 от veleva

# 156
veleva, това че искаш дете на тези години ... е темичката ни е такава всички сме на тези горе долу, никой няма право да те съди морално ли е или не, ти сама решаваш. Просто се чудя, ако наистина нямаш време и трябва да гледаш бизнеса си, ако всичко "за първи път" направи бебето без теб...защо толкова държиш да имаш второ?

# 157
  • София и там където не се пуши
Аз родих второ, най-вече ме крепеше мисълта децата да не са сами. Минах през доста перипети и не дадох никой да ми дава акъл дали да раждам второ. От подписа ми личи, че имам доста перипети с второто, да усложних си доста живота, но за секунда не съжалявам. Писна ми да гледам старци и да се грижа за тях искам да гледам деца.
Мама сигурно се притеснява, че няма кой да има нея да я гледа.

Съпругът ми се разболя, но си мисля всяко зло за добро - да си седи в къщи и да се занимава с малкия. За нищо не съжалявам и пак бих го направила.

А второ дете се гледа по-спокойно и по-лесно.

# 158
  • В светлината на слънцето
Dinka, Debra, честити ви рожбички! Ей, това е най-хубавата новина за Коледа. Дядо Коледа ви е донесъл наистина най-прекрасния подарък на света. Да са ви живи и здрави дечицата, и тепърва само да ви радват.  Hug
Момичета, Честита Коледа! Желая на всички много късмет и щастие. Дано новата година да ни донесе повече спокойствие и сбъднати мечти.  Hug
Велева, аз сигурно съм голям подстрекател, но все си мисля, че решението ти да имаш второ дете е правилното. На бива да се съобразяваш с мнението на хората около теб. Ти сама решаваш дали искаш или не. Вярно, дете не се гледа лесно, но колко лесни неща има в света? Помисли си за собственото удовлетворение (може да звучи малко егоистично, но е така), както и за опората, която ще дадеш на първото си дете. Много по-сигурен става светът, когато знаеш че има един твой близък човек, на когото да се опреш в трудни моменти или просто да изплачеш болката си. Казвам го от позицията на човек, който е израсъл сам - без братя или сестри.
Относно възрастта изобщо не се притеснявай. 37 години не е никак късно. Много важно е на колко всъщност се чустваш, а не биологично на колко си в момента. Е, възрастта крие определени рискове - най-вече от синдром на Даун. Но невинаги.
Не мисля също така, че работата ще ти попречи кой знае колко. Вярно, не знам каква е точно спецификата на твоята работа, но си мисля, че при желание човек би могъл да съвмести двете неща. Аз поне така направих. Върнах се на работа, когато дъщеря ми беше само на 2 месеца и половина, защото просто нямаше друг начин. Въпреки това я кърмих 8 месеца. И не съм пропуснала нищо от развитието й. Слава Богу, имам прекрасна майка, която на практика я изгледа и на която незнам как да благодаря. Свекърва ми не си мръдна пръста да помогне с нищо. Но истината е, че моята работа (аз съм журналист) позволява подобно нещо. Ако си вързана със строго работно време сигурно ще ти бъде доста трудно. Но пак може да комбинираш някак нещата.

# 159
Момичета, е не съвсем момичета предвид заглавието на темата, знаете ли колко е хубаво в навечерието на 41-та си годишнина да се радвам на първо зъбче на второ синче, на първи подскоци /като пружинка/, на първи хапки пюре с мръвка, на първи запознанства с книжките и на много още първи неща...На тези, които са получили най-хубавия си коледен подърък им е ясно какво е усещането. На другите...давайте, няма късно за усещането да си щастлива, да си майка за първи, втори, трети или който и да е път...Да обичаш съществото, което винаги ще е част от теб, без значение на възрастта. Сега искам и мога с чиста съвест да обуя тинейджърските дънки, одобрени от 14-годишния батко, да нахлузя маратонките или късата пола и да тръгна да показвам света на онова същество, което най-много има нужда от мен, без значение дали ще съм на работа до обяд, до 18 ч или до по късно. Дори в съня си детето усеща кога си до него, кога се разтваряш в усмивката му или в спуснатите му клепачи и пухкавите бузки и те чака, защото мама е винаги млада, дори когато старателно полага усилия да скрие белите коси или натежалия ханш! За това усещане бих дала всичко.... Честити празници и много надежда!!!

# 160
Благодаря за поздравленията мили момичета  bouquet

Не мога да се нагледам на рожбата си. Grinning

Велева, и аз мисля че 37 е прекрасна възраст за раждане и отглеждане на второ дете. Постъпи както ти диктува сърцето и съм убедена, че няма да съжаляваш.
В родилното предимно преобладават мами над 35 красиви и усмихнати. Успех! Hug

# 161
 :благодаря ви,моми4ета1 Hugза поздравлвнията

Толкова вълшебство има сега покрай малкият бебок.Пожелавам на вси4ки,които ме4таят,да имат малкото същество до себе си.Тогава разбираш,44 вси4ко си е струвало,и търпението ,и вълнението,и трепетите ,а най-важното-разбираш,4е от тук нататък ще си най-щастливата жена ,защото си благословена!
Аз съм на 37 години и мисля най-отговорно,4е не възрастта е решаваща-или искаш и си ги готов на вси4ко,или запо4ва6 да измисляш при4ини-бизнес ,къща,удобства...Ами не може вси4ко да е наред-няма определено специално време за деца.Важното е да има място в сърцето...,а другото само ш ще си дойде на мястото...както каза някой преди мен-няама лесно..
целувки на вси4ки от нас Hug Grinning

# 162
  • София
Благодаря ви за подкрепата, всъщност вече съм решила, може би просто ме е страх повече...Deina работих и след като родих сина си- от 7 мия месец по дватри дни месечно, след годината - активно. Не съм пропуснала нищо, уверявам те, проходи и проговори с мен. По света майчинството е 3 месеца и това не е трагедия. Надявам се да мога да кърмя и ще отделям време за това, мога да си позволя, не съм на щат...Изобщо не мисля, че правото да гледат деца е само на онези, които могат да остант в къщи до юношеството им... Освен това смятам, че средствата, които мога да осигуря за образование не са маловажни...
Lulumba, dinka, dorothy благодаря ви , ще се опитам да гледам по-оптимистично напред... Hug

# 163
  • София и там където не се пуши
Йеееееее още бебета - много обичам. Пожелавам лека бременост. Спокойствие.

А чакам сведение за новородените. Всички да са живи и здрави.

# 164
Надявам се да мога да кърмя и ще отделям време за това, мога да си позволя, не съм на щат...Изобщо не мисля, че правото да гледат деца е само на онези, които могат да остант в къщи до юношеството им... Освен това смятам, че средствата, които мога да осигуря за образование не са маловажни...

Не мисля, че тук е мястото да се правим на остроумни и да преиначаваме думите си , не съм казала нищо подобно от гореспоменатото от теб, освен това много ти благодаря за информацията по темата "как е по света". Бях добронамерена и старомодна само в смисъла, че вярвам че любовта, която можеш да дадеш не може да се компенсира с пари. Успех!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт