Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 25 005
  • 323
  •   1
Отговори
# 165
  • В светлината на слънцето
Момичета, пожелавам ви щастлива Нова година и най-хубавите късмети от традиционната баница. Дано новата 2007 г. донесе на всички ни повече усмивки и хубави мигове. Hug  Hug  Hug

# 166
Честито на всички нови мами! Да сте живи и здрави - и бебчетата, и вие!

Велева, изобщо не се колебай за второ дете. Не мога да разбера как възрастни хора като майка ти и мъжа ти не схващат колко е важно за сина ти да има брат или сестра... Това е много по-важно, отколкото страха да не си развалят "рахатлъка" покрай едно ново бебе... А и истината е, че ти като майка ще положиш основните усилия за отглеждането на бебето, така че всички други мнения можеш да ги вземеш само за "сведение"...

Според мен трябва известна гъвкавост, за да се справиш едновременно и с бебето, и с бизнеса, но е възможно... На 43 години съм, имам 2 деца, голямата ми щерка е на 2 години и половина, а малката е на 8 месеца и тъкмо се изправи и с огромно желание да прохожда. Имам и частен бизнес, намерих начин да го водя от в къщи, като приемаме поръчките чрез сайт в интернет (но фирмата ни е известна и от преди това), а изпращаме стоките по пощата с наложен платеж.

С други думи, за всичко се намира начин, стига човек да има желание и да подрежда нещата според приоритетите им...

# 167
браво мария,че  на 43г. второ бебе. аз също родих моята дъщеря на 38г. сега е на 9 месеца.и съм много щастлива и таткото.значи не съм зас.късняла евентулно за второ до  1-2 години?

# 168
Здрвавейте, аз съм на 37, а бащата е на 51. Разликата в годините наистина ме притеснява, ние ще бъдем просто възрастни за който и да е период от живота на детето. Реших се доста трудно на второ дете, след цели три аборта. Смятам, че за големия ще бъде добре да е с още някого в живота, а не сам. Освен всичко просто се изплаших, преди си мислех, че мога да родя по -късно, в един момент просто си казах "Ами ако не мога?".... Доста съм объркана, животът ни ще се промени коренно- пак недоспиване, болести... Съпругът ми също е в криза, просто не говори за това. Да не говорим за родителите, майка ми никога не ме е подкрепяла за второ дете, напротив...Всъщност тя не ми е помагала и за първото, но поне ме подкрепяше психически....Изобщо се чувствам доста самотна в това си решение, а гледането на дете не е самотно занимание. Родих големия на 30, имах огромно желание и енергия и въпреки това не ми беше лесно, разболяваше се страшно често до 7-мата си година,чак сега започна да израства детските болести...Страхувам се дори да си помисля , че  може да се повтори всичко...Изобщо май страховете ми са много...как се справяте, имам бизнес и не мога да си позволя да стоя в къщи повече от три месеца. Смятате ли, че имам морално основание да продължа да се занимавам с работата си, а и да искам второ дете., и то ако го искам май само аз...
Велева, смятам че имаш всички морални основания на света!!
Моята житейска история е подобна. Аз съм на 35, първото си дете родих на 30, майка ми никога не ме е подкрепяла нито за първото, а ако чуе за второ сигурно няма да ми говори дълго.  Laughing Единствената разлика е, че вторият ми мъж иска дете, за него ще е първо и се опитваме  и все не става /проблеми няма  и бебе няма/. Но аз не се отказвам, сама ще го гледам и знам, че като се роди няма да стъпвам по земята, ще летя!! Иначе и аз имам собствен бизнес, но нищо не може да ме спре, освен съдбата - хайде така да го кажем. Така че дерзай!!!

# 169
Здравейте мили мами!

Аз 1-во да си споделя тревогите и после за другите неща.....
Вчера бяхме на консултация и се оказа, че наш Вики на 7 месеца вече е 10'150кг. и 73 см.
Ама той е ужасно дебел и се притеснявам, че няма да започне да седи скоро, за лазене да не говорим защото мрази да лежи по корем а ходенето е в толкова далечно бъдеще.......
Вчера сложих решетката на креватчето с мисълта да се опитва да се хваща за нея и да се изправя до някаква позиция на "седеж" а той така и се ядоса, тръшкане, реване...явно не му харесва.
Педиатърката каза хич да не се притеснявам, че няма бебе което да не е започнало да седи или да не е проходило и всичко е индивидуално.Да съм се радвала,че здрав сладу и така....ама мен си ме гложди Tired

debra, да ти е честита малката рожба и много радост и светлина в дома ви да има  bouquet

kalinuccia, на мен също ми е 2-и брак и нито за миг не съжалявам, че се реших да родя.Вярно, че ми е трудничко на тези години, не е като на 20 Simple Smile но направих мъжа си най-щастливия човек на света.Бременноста ми беше планирана до последната подробност, включително и тестове за овулация си взехме за да знаем кога да работим по въпроса и да не караме на сляпо Grinning.Останали са ми няколко и ако искаш мога да ти ти дам, защото нямам планове за повече.

От сега да ви пожелая весело посрещане на Новата година, че не знам дали ще мога да влезна във форума.Нали знаете как е, готвене, трапези, гости....

Приемете по една сърдечна прегръдка от нас за всички вас Hug

# 170
  • София и там където не се пуши
Защо трябва да седи отрано. Просто си го слагайте в скута да седи и полека ще свикне. Моят голям син също беше дебел и всичко направи по-късно, ама не му се притеснявах.
Щом е седем месеца може помалко изправен в проходилката от пет минути и постепенно да увеличавате.

# 171
Защо трябва да седи отрано. Просто си го слагайте в скута да седи и полека ще свикне. Моят голям син също беше дебел и всичко направи по-късно, ама не му се притеснявах.
Щом е седем месеца може помалко изправен в проходилката от пет минути и постепенно да увеличавате.

Дороти, когато го държа седнал в мен е много стабилен но само до момента в който не започне да се фръцка наляво надясно да лапа ръццете си или моите.
Бързо се разконцентрира и се разсейва от други неща които иска да хване и тогава губи равновесие.
Не знам какво ще правя с това дете TiredНеговите връстници хапват 2 пъти мляко, попара, местно или зеленчуково пюре и каша или косел.Вики яде само пюре на обяд и каша след обяд.Попара не вкусва а преставяш ли си колко по-дебел би станал ако се храни като останалите.Дори и млякото му го правя по-рядко и пак качва килограми....

# 172
Като проходи ще отслабне. А той щом си седи така няма проблем.Все пак е на 7 месеца. А едно дете колкото по-късно се захрани толкова ще е по-здраво. Моят племеник на 10 месеца беше 14 кг синът ми на 10 месеца беше 13 и нещо кг. . Племеникът ми сега е 20 год и е 1.90 висок и слаб. От десет месеца до 1 год и половина останаха и двамата горе долу на тези кг.

# 173
Dinka i Debra,ЧЕСТИТО  bouquet  bouquet  bouquetДай Боже, на всички да се сдобият с желаните рожби!Честита 2007! да сте живи и здрави, много щастливи и обичани, да е пълна къщата ви с детски смях, любов и топлина!Обичам ви!  bouquet  bouquet Simple Smile Simple Smile

# 174
 Hug  bouquet Hug

Благодаря!

ЧНГ бъди жива и здрава и да не се отървеш от късмет и щастие Wink

# 175
Благодаря за топлите празни4ни пожелания !
4естита да е Новата година на вси4ки,много здрави бъдете,пълна година с щастие и късмет!  bouquet  bouquet  bouquet

# 176
  • София
Честита 2007 ма на всички! Желая ви здраве, здраве и пак здраве за вас и за близките ви! Hug

# 177
  • В светлината на слънцето
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ! ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ЛЮБОВ И СБЪДВАНЕ НА НАЙ-СЪКРОВЕНИТЕ МЕЧТИ!

Момичета, надявам се че сте изкарали една вълнуваща Нова година, особено тези, които имат и гукащи (или ревящи  Wink) коледни подаръци.

Емоли, видях притесненията ти относно Вики. Не мисля, че е някакъв голям проблем. Все пак той е едва на седем месец. А и по-пухкавите бебета по принцип по-късно сядат и прохождат. В момента, в който проходи обаче ще видиш, че много бързо ще смъкне килца. Подобен проблем имаше едно комшийче. Абсолютен сладур: синеок, пухкав, с розови бузи и вечно нахилен. Той например, предпочиташе да си седи кротко в количката вместо да тича насам-натам. Но в един момент се отприщи на ходене и изведнъж дръпна на височина и свали килца. Сега е едно здраво и доста пъргаво момченце. Иначе нашият случай е точно обратният. Дъщеря ми започна да се обръща още на 20-ия ден, на 7 месеца пълзеше със светлинна скорост, а на годинка и 2 месеца не проходи, а директно протича. Аз обаче не съм я слагала изобщо в проходилка, тъй като съм против това устройство. На всичкото отгоре Теди яде като за световно, но при нея положение на седеж просто не съществува - може да се умориш само, докато я гледаш. Вечер преди заспиване прави минимум 50 диагонала по най-далечните ъгли на апартамента и чак тогава кротва. Резултатът е: на 2 години и 9 месеца тежи 12,100 кг. Така че ние сме другата крайност.

# 178
Много плаче моето бебче. Възможно ли е да има колики?

# 179
На кърма ли е. Да не е гладна. В какво креватче е.

Общи условия

Активация на акаунт