Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 25 012
  • 323
  •   1
Отговори
# 180
Яде адаптирано хипоалергенно мляко на Нестле - Нан. Доста е лакомка. Може ли от него да я боли коремче?

# 181
  • В светлината на слънцето
Динка, точно време за колики й е. За съжаление се минава през този етап, просто няма начин. Пробвай с разните капки. В някои случай облекчават. Теди се мръщеше единствено на Бебинос - нещо й миришеше и определено не го хареса. Сега продават и бебешки термофорчета. Като ги поставиш на коремчето, те го затоплят и така облекчават спазмите. А и са много красиви, защото гуменият балон топла вода е пъхнат в плюшени играчки. Сещам се за тези на "Нук", но сигурно има и други на пазара. Пробвай също така да я поставяш върху гърдите на татко й да лежи по коремче - дишането я успокоява, а топлината на другото тяло затопля нейното. Ако не кърмиш може да пробваш този начин и върху себе си. При нас поне много помагаше. Но си е наистина въпрос на 2-3 месеца коликите да минат. Стискам палци да бъдат по-леки при вас.  Praynig

# 182
  • София и там където не се пуши
Важното да и се дава определената доза. Ако е в креватче - сложете два тома книги горе долу да се вдигне креватчето с 15 тина см. Под наклон децата по-лесно понясят стомашните си проблеми.

# 183
Благодаря! Hug Тя хапва по 60 гр като докторката каза да увеличавам с по 10 гр докато стигна 100 гр но и идва в повече така че по 60 макс хапва засега.

# 184
  • видин
здравейте мили мами,
честита ви нова година!
на вас и семействата ви желая много здраве, късмет и да сте най-щастливите майки!

целувки от мен и ани Simple Smile

# 185
Честита Нова Евро 2007-ма година  bouquet

Нека всички  да сме здрави, да ни забрави злото през Новата година.
Децата ни да са щастливи и с радост да изпълват сърцата ни.
В семействата ни да цари мир и любов  bouquet

dinka, ами вие сте си във времето на коликите.Да ти кажа честно ние пробвахме какво ли не.Етърва ми уреди капки Инфакол от Англия, свекър ми прати 2 вида от Флорида и нищо не помогна.Те всички тези илачи са на симетиконова основа.Накрая оставих Вики на чайче от копър и спрях всички медикаментино......просто си трябва време и ще минат.

Прегръщаме ви силно и сега си гледам болния батко.На 2-ри получи пареза на лицевия нерв....много е продължително лечението.Не ми тръгна много добре тази година.

Целувки  bouquet

# 186
Мила Емоли, Hug пожелавам баткото да се оправи скоро. ЧНГ с пожелание за много и щастливи дни Simple Smile

Благодаря ти. Значи започвам да правя чайче бебезан за бебката си. Дано помогне.

# 187
О, Емоли, наистина лошо ви е тръгнала годината.  Sad Но пък нали знаеш след лошото винаги идва добро, така че горе главата. А точно този проблем минава, само му трябва време. Моя бивша колежка го беше получила покрай някаква простуда и бая време се влачи, след което изведнъж й мина. Явно е нужно време, за да се успокои засегнатият нерв. Стискам палци да стане по-бързо.  Praynig
Динка, пробвай различни неща, не само чайче. Чайчето поне според мен е малко слабичко и не помага кой знае колко. При нас най-добре действаше спането върху гърди, но всяко бебе е различно. Бебешкият вариант на еспумизан - капки също като че ли помагаше. А относно храненето изобщо не се притеснявай дали бебо ще погълне нужното количество. Дъщеря ми като съвсем малко бебе не ядеше кой знае какви количества, едва после се разяде. Но това не й попречи да израсне на височина над средната от тази, давана за момчета, а на кила да е под минималните за момичета. Въпрос на бързо изгаряне е явно. Бебетата по принцип сами усещат кога стомахчето им е запълнено и просто спират да се хранят. Нашата лекарка ни посъветва да не я тъпчем, щом не иска - значи се е нахранила.

# 188
Здравейте момичета   bouquet
Понеже търсачката не работи отново, се заредих с огромно търпение и успях да изровя страница по страница темичката ни. Имах чуството, че вече няма да я открия, но най-сетне се получи.  ooooh!
Пишете какви са новините около вас. Какво правят бебоците?

# 189
Ние растем. Simple Smile Като цяло е спокойно бебче, но е голяма лакомница. Преди малко изяде 170 грама и заспа доволно. Много ми е сладичка. Вие как сте момичета?   bouquet

За коликите мисля че се успокои вече.  Simple Smile

# 190
 Simple SmileЗдравейте,момичета!
Бебока е добре,като изключим проблема с акането/правим го на 4-5 дена веднъж/независимо,че е на кърма/Качва доста добре,смее се вече и ни радва.Баткото го разнася навсякъде и постоянно го целува Heart EyesКоликите продължават ...и то по време ,дето не е за разправяне-от 11 х вечер до 1,30 през нощта- #Crazy,но пък после спи до 8 сутринта и така се наспиваме.Като цяло обаче е много спокойно бебенце,спи си по цял ден ,храни се...Това е от нас.Целувки на всички Hug

# 191
Ей много се радвам да ви видя отново на линия  Hug
Радвам се, че с бебоците всичко е наред. Дебра, коликите сигурно и при вас скоро ще отшумят. Хубавото е, че детенце ви оставя поне до сутринта да поспите. Че нашата щерка ни мъчеше по цяла нощ в този период.  Crazy
При нас новините вече са добри. В смисъл, че почти се оправихме след гадния грип. Тръшна ни едновременно всички вкъщи: мен, детенце, тати и майка ми. На мъжа ми му мина най-бързо, но пък сега опитва да го повтаря. Детенце вдигна за първи път над 39 градуса температура и два дни се борихме да я свали. После направи трахеит, с който също се борихме геройски. Но сега е вече напълно добре.
Майка ми го изкара доста тежко, а най-зле бях аз, тъй като една седмица се борих геройски без антибиотик. На нощ ми се събираше по 1 час сън. На финала взех да посинявам и лекарите се уплашиха сериозно. Чак тогава ми предписаха антибиотик, който за щастие бързо ме закрепи. Проблемът е, че аз съм карана двустранна бронхопневмония преди години и сега ме удари право в слабото място. Още си кашлям, но поне не е така мъчително като преди. А и постепенно отшумява. Но сигурно ще минат седмици, докато се изчистя напълно.  ooooh!

# 192
 Simple SmileЛulumba,имам чувството,че коликите няма да отшумят никога Laughing/толкова сме свикнали вече с мъжа ми/Не пропуска вечер нашият юнак.Снощи обаче заспа в 12,30 и се събуди чак в 7 сутринта GrinningАбе,сладур си е той..
   А на теб  и твоето семейство, пожелавам бързо възстановяване от грипа.
Целувки на всички!
Динка,как е куклата?По режим ли я храниш?Излизате ли често на разходки?
Ние сме се затворили тези дни у нас,че е много студено навън-27 #Crazy

# 193
Дебра, ние растем. Храним се когато тя си поиска. Много ми е милинка щом като огладнее. Започва да пърха като крилца на пеперудка и подканя и в един момент започва да лапа ръчичката си това е начина да ми каже: Хайде, мамо гладна съм... Grinning
На разходка да призная я изведох днес за първи път. Временцето ми се видя меко и слънчево. Тук върлува грип та много много не смеех да мърдам досега. Леле , а при вас е ужасен студ. Повечето време си стойте на топличко и се пазете от простуди. Коликите как ги оправяте? Аз давам чайче от копърче засега при това само ако се наложи. Дебра и апептит не ни липсва.  Laughing

Целувки на всички Ви!  bouquet

# 194
Динка,радвам се,4е сте добре.Типично за момиченце е да нямате големи проблеми с коликите.Нашите са по-упорити.В началото давахме капки,но като се убедихме за сетен път,че не помагат ги оставихме.Установихме обаче ,4е когато го разхождаме в кенгуру се успокоява Laughingи доволно заспива.Когато е гладен ,обаче,оле ,майко-реве,та се къса Close,но ми е много сладък ккато е сит.Това е в общи линии!
Целувки от нас Hug

Общи условия

Активация на акаунт