Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 25 006
  • 323
  •   1
Отговори
# 120
Извинете,сгреших имената.Динка,към теб беше въпроса ми,а не към Деина! Simple Smile

# 121
Ами след амниоцинтеза са и казали че трябва да го махне, но тя го оставила и родила нормално бебе.
/1:28 мисля че бе резултата при БХС./
При БХС когато си в рискова група се препоръчва такова изследване, но излиза че пак няма 100 процента гаранция или пък е възможно да е станала грешка в резултатите незнам newsm78

# 122
Ами след амниоцинтеза са и казали че трябва да го махне, но тя го оставила и родила нормално бебе.
При БХС когато си в рискова група се препоръчва такова изследване, но излиза че пак няма 100 процента гаранция или пък е възможно да е станала грешка в резултатите незнам newsm78

Четейки този пост ми причерня...Аз минах през това, убедиха ме да прекъсна бременност в 23 г.с.    Cry CryДо ден днешен имам съмнения, не мога да ви опиша какво ми е. По тази причина не отидох да искам рзултатите след случката, не бих могла да преживея евентуална грешка.  Както и да е сега пак ми предстоят тези гадости (БХС и амнио). Много си мисля дали да не ги откажа изобщо и да си гледам спокойствието. Все още не съм се регистрирала никъде, не ми се стъпва при доктор.

# 123
Дейна, много се радвам за теб.   Желая ти най-леката и хубава бременност.

# 124
Аз не правих амниоцинтеза, защото ме увериха, че независимо от възрастта ми БХС е в норма. Не мога да спра да се тормозя дали не направих грешка, че не направих амнио по желание. Минзухарче, направи всичко възможно моля те, което те съветват лекарите. Все пак те за това са учили. Не се подлагай на вътрешен тормоз, а просто отиди на лекар. УСПЕХ!  bouquet

# 125
Минзухар,знам какво изпитва6 по отношение на изследванията, особено след преживяното,но си мисля,че трябва да се учим как да се борим със собствените си страхове.Не мисля,че ще имаш спокойствие,ако не ги направиш,защото при всички случаи ти трябва психологическа нагласа за това,което ти предстои.С други думи,мисля като Динка-направи ,каквото трябва,пък да става ,каквото ще.
Успех!

# 126
Минзухар, аз не я направих и съжелявам, защото нямах един спокоен ден през цялата си брменност.....
В темата бях разказала за моя приятелка с която заедно влезнахме в МД, аз за задържане а тя за преносване.Аз родих нормално детенце (слава Богу) а нейната бебка със синдром на Едуардс и почина на 2 месеца, а се родиха с Вики в един и същи ден......
Голяма мъка е да загубиш дете а още по-голяма да гледаш как се мъчи детето ти и да умре в ръцете ти.
Ако тя беше направила амниото щеше да се разбере на време за проблема и да се предприемат адекватни мерки.
Съгласна съм с Динка и Дебра, направи я за да си спокойна.
Успех!

# 127
Направо не е за вярване! Не че подлагам думите ти на съмнение, но... тази случка ми прилича на нещо от сферата на легендите, насочени срещу каквито и да е изследвания.

Като кажат на някой след изследване чрез амниоцентеза, че детето му има увреждане, всъщност са доста конкретни - дават точна диагноза. Каква е била генетичната диагноза в случая?

1:20 беше при мен резултата при БХС (реших да не правя амнио тогава) и родих момиченце със синдром на Даун. При втората ми бременност рискът беше още по-голям (още по-лоши показатели за ЧХГ и алфафетопротеини, затова и правих амнио) и бебето се оказа генетично здраво, слава Богу!

За първи път в живота си чувам за грешна диагноза от амнио, затова бих желала, ако е възможно да дадете повече подробности!

# 128
Аз не правих амниоцинтеза, защото ме увериха, че независимо от възрастта ми БХС е в норма. Не мога да спра да се тормозя дали не направих грешка, че не направих амнио по желание. Минзухарче, направи всичко възможно моля те, което те съветват лекарите. Все пак те за това са учили. Не се подлагай на вътрешен тормоз, а просто отиди на лекар. УСПЕХ!  bouquet

Искам да те успокоя, че досега не съм чувала за случай, когато БХС да е в норма, а пък да се роди бебе с класическите генетични увреждания, които се "ловят" с амнио. Тази тема я коментирахме преди доста време във форума за деца с увреждания.

Така че смятам, че не си направила грешка.

# 129
Четейки този пост ми причерня...Аз минах през това, убедиха ме да прекъсна бременност в 23 г.с. 
Най-черният ад е това, макар че аз надзърнах само в предверието му... Имах много лоши резултати от БХС при втората бременност, както и утежнена прогноза от първо дете със СД. По време на чакането на резултатите от амниото всяка вечер плачех за нероденото си бебе, толкова се бях уплашила, че ще се потвърдят най-лошите прогнози. След като ми каза резултатите от амниото (които бяха чудесни!), лекарката сподели с мен, че затова не ми и казала конкретни цифри от БХС, а те били 3:1 в посока на лоша прогноза.

За щастие Господ се смили над мен и детето. Ако ме е било страх от нещо, то е било да не ми се наложи да избирам - да дам или да не дам живот на още едно дете със СД. Тези деца са невероятно дружелюбни и очарователни... и... ако щете вярвайте, по своему съвършени (ама аз съм пристрастна, разбира се)!

# 130
Благодаря ти, Мария!  bouquet

# 131
Maрия,благодарна съм,4е се включва6.Така стана ясно най-сетне,4е амниото си е сериозно изследване,което не е за пренебрегване.В твоя случай,с утежнена прогноза даже не се препоръчва БХС,а се пристъпва направо към амнио,именно заради числата,които нищо не говорят със сигурност,могат само да те притеснят,но не и да те успокоят.Истински успокоява единствено гласа на лекарката,която ти казва,4е резултата от амниото е отличен/това и беше посланието на моят постинг към всички,които трябва да си направят това изследване-просто го направете!

# 132
Момичета, благодаря, че ми писахте. Аз направих БХС, знам си, че резултата ще бъде катастрофа, но все пак да ви попитам.
Дали наистина ще бъде толкова лош колкото предишния път, все пак това го правя два пъти в рамките на 9 месеца.  Доста от нещата не са се променили от тогава, освен че съм по-дърта с 9 месеца и имам вече една положителна амниоцентеза... Sad

# 133
минзухар, може пък всичко да е наред  Simple Smile, повярвай, понякога всички ние се чуваме да казваме "Не е възможно" , а то е!!! Simple Smile Стискам палци  Praynig

# 134
Момичета, благодаря, че ми писахте. Аз направих БХС, знам си, че резултата ще бъде катастрофа, но все пак да ви попитам.
Дали наистина ще бъде толкова лош колкото предишния път, все пак това го правя два пъти в рамките на 9 месеца.  Доста от нещата не са се променили от тогава, освен че съм по-дърта с 9 месеца и имам вече една положителна амниоцентеза... Sad

Минзухар, всъщност колкото и да е странно, точно това, че ти се е случвало вече, намалява вероятността пак да ти се случи. Нали знаеш, гръмотевицата не удря 2 пъти на едно и също място...

Общи условия

Активация на акаунт