Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 25 033
  • 323
  •   1
Отговори
# 225
  • В светлината на слънцето
Честит Свети Валентин! И Честит Трифон Зарезан!
Както се казва: Честито на влюбените във виното!  Laughing

Момичета, пожелавам ви да изкарате един прекрасен празник днес - независимо какво празнувате.   bouquet

Ох, това за спокойствието по време на бременност е много сложно. Аз имах прекрасна, лека бременност. Без никакви оплаквания, без гадене и повръщане. За цялата ми бременност съм повърнала два пъти - единия път наистина ми стана лошо - в първите три месеца беше, а втория път се случи към финала и то от пустата ми лакомия - ядох китайска храна и бе съвсем логичен резултатът. Честно казано изобщо не се притеснявах за нищо, свързано с бременността. След като ми направиха амниото дори забравих временно за него. Поразтреперах се само, когато дойде време да се обадя на лекаря си и да науча резултата. Иначе - никакви проблеми.  Hug
Но! Точно в този период баща ми беше на химиотерапия. И всичко около неговото лечение движех аз. Всяка седмица прекарвах с него по три дни в отделението за химиотерапия. Изобщо нямах време да се притеснявам за себе си, тъй като се притеснявах за него.  Sad После дойдоха притесненията дали ще доживее да види внучката си. Докато бях в болница - след като родих, него го оперираха от разсейка. Притеснявах се дали ще издържи операцията и дали ще го видя жив.  Sad  Баща ми почина 2 месеца и половина след като се роди детенце. Много малко време имаше да й се порадва.  Cry
Но явно така е било писано.

Мисля си, че при всички случаи е важно човек да бъде максимално спокоен през деветте месеца. Това се отразява и на бебето. Разбира се, невинаги ни се удава да сторим това, но трябва поне да се опитваме.

# 226

Мили хора, къде останахте тези дни? Къде се изгубихте?? Май доста сериозно сте празнували празника на виното и влюбените... 1dating
 Похвалете се нещо. Как сте? Как са бебоците?...
Мислете позитивно и  се усмихвайте... Grinning

# 227
Мили момичета ние растем.  bouquet Ще започваме сокче отябълка живот и здраве. Малката е бонбон. Най - обича да е гушаната на ръце и да си говорим на бебешки език.  Laughing
Вие как сте?

Пазете се от простинки, времето лъже.   bouquet

# 228
Здравейте!
Хайде и ние да се отчетем в темичката Grinning
Вики е добре, расте и се надявам да не е надебелял през изминалия месец но кантара ще покаже.Много е енергичен, ритане, въртене, пищене....вече прояваме характер, не му ли се угоди и става малък ураган Sunglasses
Да ви се похваля, вчера си купихме нов хладилник и микровълнова, не защото няма в апартамента а защото след мен ходи един 85 годишен дядо и се разпорежда кога да мия, как да нареждам нещата в хладилника и как да ги употребявам, защото той ги бил купил преди 100 години и само с пазене са стигнали до тук.
Да ама аз не съм на 15 години, та някой да се разпореджа с времето ми и една година стигна за да излезна от кожата.Така, че резултата е на лице, всичко ново и наше а дядото извън себе си от яд, че няма за какво да си дудня вече.Но моите нерви не са за изхвърляне в крайна сметка.
Ние с мъжа ми също сме добре.....само как ще се справим с финансиите другия месец не ми е ясно....много се охарчихме Confused но не съжалявам!!!
Още набирам смелост да отида за една цитонамазка и все не ми стига....

Надявам се да сте добре и ви  Hug силно с Вики Laughing

# 229
  • София и там където не се пуши
Dinka, освен мляко до 6 месеца не давай нищо друго, особено сокчета.  

# 230
Ох, Емоли, това с пазенето на вещите ми е толкова познато. Grinning И ние имахме такъв период. Живеем в апартамента на родителите ми и след като баща ми почина, майка ми стана голяма мърморана. Иначе е прекрасен човек - да е жива и здрава, че тя отгледа малката на практика.  Praynig Аз съм категорично против детските ясли, виж за детска градина съм "за". Но в един период тя мърмореше за щяло и нещяло. Любимата тема беше как не се пазят нещата, които с пазене дотук са стигнали. Познато, нали? Но за щастие й мина и сега само отвреме-навреме се сеща за нещо. За вещите обаче се спогодихме. Особено след като по мое настояване (а и защото си беше вече изпяла песента) сменихме готварската печка с нова с керамичен плот. Преди това майка ми се дърпаше, че старата била още като нова и вършела работа. Но като я заведох в Техномаркет и заедно избрахме нова, промени мнението си. Особено пък като ни дойде първата сметка за ток с новата печка - с почти 50% по-ниска от старата. Така че вече нямаме проблеми.  Grinning

Дороти, защо смяташ, че не трябва да се дават сокчета до 6-месечна възраст?  newsm78 Аз захраних със сокчета дъщеря ми още в четвъртия месец, а в шестия вече ядеше пюренца. И нямахме никакви оплаквания. А пък тя е малко по-специален случай - понеже е родена преждевременно, въвеждането на храните при нас се бавеше с почти месец. Да чукна на дърво, след по-малко от месец ще стане на 3 годинки и е много здраво дете.  Praynig

# 231
  Дороти, защо смяташ, че не трябва да се дават сокчета до 6-месечна възраст?  newsm78 Аз захраних със сокчета дъщеря ми още в четвъртия месец, а в шестия вече ядеше пюренца. И нямахме никакви оплаквания. А пък тя е малко по-специален случай - понеже е родена преждевременно, въвеждането на храните при нас се бавеше с почти месец. Да чукна на дърво, след по-малко от месец ще стане на 3 годинки и е много здраво дете.  Praynig

Да но както от чужбина е дошло мнението, че трябва ранно захранване със сокчета, така пак от там вече това се отрича. И причината е, че се смята, че повишените алергии са заради най-вече това. Природата е дала мляко и трябвало 6 месеца мляко и после захранване.  Аз пък знам дете което си ядеше месо от пиле, направо от кокъла на 6 месеца и родителите бяха горди с това  /растеше здраво/е сега пораснало не знаят например от къде идват ендокринните му проблеми.

# 232
Дороти изпитвам колебания относно даването на сокчета, но личната лекарка е на мнение че вече е нужно, а от 4 месец лека полека захранване на пюрета. Самата аз съм на кръстопът от всякъде различни мнения и съвсем се обърках. Sad

# 233
Аз също за второто си дете изпитвах огромни колебания, но накрая реших да действам така. Захрани ли го - да захраних. Сокче даваш ли - да сокче давам. Колко ами 100 -200. И поначало и голямия бях захранила по-късно, ама малкия 3 месеца по-рано роден направо доста по-късно от коригираната възраст дори. /а трябваше още по-късно/ Накрая сме алергични към В1 - ама лека полека се оправяме. Тя майката поначало чувствува какво и кога. Аз леко когато ги захранвах първо ги захраних с преработени плодове, а не със сурови. А най първо с оризови каши готови, които си пише, че са за най-малките бебета. А давала съм отначало по 1-2 лъжици сок на голямия, ама като започна да се гърчи от болки го прескочих. Не съм търсила, но някъде в кърмене и захранване на бебетата имало тема, че не трябва да се захранват рано. Там било обяснено всичко. Само мернах, че в форума Нивея бейби, някоя печена майка се е скарала на лекарката, която дава съвети ала Джи пи - сокче пюрета и т.н.
Имам близка с свекърва джи пи и не може да си прости, че рано си е захранила децата.

# 234
  • Манчестър
Хаиде и аз да се отчета в темичката. По въпроса със захранваването аз следвах местния стандарт,все пак Алекс е роден в тази държава и тук го наблюдават как се развива. Съвета на жената,която го наблюдава (води се health visitor,повече от мед сестра,но не е лекар,специализирана да се занимава с бебета и деца) та тя каза,че захранването не трябва да започва по рано от 4 месечна възраст. Наи-опитамалното време е 6 месечна възраст,точно поради проблема с алергиите. Маика ми и сестра ми бяха в ужас - ама как така на 2 месеца и няма да му давам сокове ,пюрета и тн. Започнах на 6 м възраст с каша - мисля оризова ,после бананова и постепенно пюрета ,няма значение какво първо...зеленчуково,плодово и тн

# 235
   Маика ми и сестра ми бяха в ужас - ама как така на 2 месеца и няма да му давам сокове ,пюрета и тн. 

В такива случаи родата са най-тежката част.
А като се роди малкия имаше още едно малко 17-18 г. което беше родило недоносено и то милото споделяше с нас. Как в кувиозите не им връзвали и стягали крачетата да се изправят. И как баба и мама и кака казали ние веднъж да си го вземем ще си го стягаме да му се изправят крачетата  Shocked . Е много майки и говорихме дано сме успяли.

# 236
   Маика ми и сестра ми бяха в ужас - ама как така на 2 месеца и няма да му давам сокове ,пюрета и тн. 

В такива случаи родата са най-тежката част.
А като се роди малкия имаше още едно малко 17-18 г. което беше родило недоносено и то милото споделяше с нас. Как в кувиозите не им връзвали и стягали крачетата да се изправят. И как баба и мама и кака казали ние веднъж да си го вземем ще си го стягаме да му се изправят крачетата  Shocked . Е много майки и говорихме дано сме успяли.

Ей, тези съвети как ги мразя.  #2gunfire На какво ли не се наслушах, още докато бях бременна. Включително и това за стягането на детето, че да му били прави крачетата. Пълен идиотизъм.  #2gunfire Добре поне, че с майка ми на тази тема нямах проблеми. Имам предвид майка ми, защото тя се грижеше и основно се грижи за детенце. Майка ми е доста отворен към новите неща човек - поне що се отнася до гледане на деца, и беше абсолютно съгласна за всичко, което и аз исках. Но виж, от свекърва ми получих направо абсурдни съвети, които съвсем логично изобщо не зачетох. Добре, че не живеем при нея, защото като нсищо щеше сама да започне да ги прилага. Тя все още прави опити да се налага за разни неща, но среща такъв твърд отпор, че няма накъде. Naughty

Що се отнася до захранването, аз дори и не помислих да давам пресни плодове - само преработени. Същото беше и с пюренцата. Пресни плодове започнах да давам едва след 6-месечна възраст. А пюрета до последно предпочитах да ползвам готови. Незнам доколко това е правилно или не - действително мненията на специалистите се менят постоянно. Засега обаче нещата са наред.  Praynig Между другото майка ми като бебе е била захранена още от втория месец с варена тиква, тъй като отказвала да приема мляко. И никой не е бил в състояние да й даде дори капка мляко. И няма никакви здравословни проблеми, да чукна на дърво. Аз съм била само на кърма цяла година, тъй като съм имала някакъв чревен проблем, който е изключвал даването на каквото и да е друго освен кърма. И сега имам разни проблеми. Така че всичко е относително.

# 237
  • София
В клубовете на дир-а има клуб Алергии- пишат само майки на алергични деца, има много инфо за късното захранване.

# 238

Здравейте,

аз мисля.че майките имат вътрешно чувство кога , какво да дават на детето си, особено ако не им е първа бременност- тогава са по-спокойни и "чуват" собствените си мисли по-добре. Така че мнения разни, сега казват едно , след 5 год. може да се окаже , че това вече се отхвърля. Така че слушайте своето сърце, майчици! Two Hearts

# 239
Ей, едва успях да издиря темичката. Гледам, че никой не пише напоследък в нея.  newsm78
Искам да ви се похваля. Живот и здраве, на 9 август ще ставам пак мама.  Grinning Този път е момченце.  stork-boy Дано всичко до края протече нормално, стискайте ми палци.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт